ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית (בעיקר Office) וגלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14-15 אינץ'. בלי אורות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיף ksp , אם לא אז rsm תקציב: 3700 ש"ח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 100 יד ראשונה\שניה: חדש זמן אחריות רצוי: בין שנתיים לשלוש חברת המחשב הניד המועדפת: אין מערכת הפעלה מועדפת: אני ממילא מפרמט גודל כונן קשיח מועדף: 750 GB אבל אפשר להתפשר על קצת פחות משקל הנייד המועדף: 2.5 KG גודל הצג: 15.6"" זמן סוללה רצוי: כמה שעות צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: חשוב מאוד- שפינות המסך לא יהיו שפיציות (כלומר שהמסך לא יהיה מלבן) אלא שיהיו קצת עגולות. מה מטרת שימוש המחשב? (עריכה\גיימינג\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה\סרטים) - את היישמים שאתם תשתמשו במחשב הנייד יש לסמן בצבע אדום - אם בחרתם גיימי…
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
שלום לכולם, נתבקשתי לקנות מחשב נייד לחמותי לטובת גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. תקציב: עד 2000 ₪. משקל: המחשב ישמש כתחליף למחשב נייח.ולא ייצא מהבית, לכן המשקל אינו חשוב, וגם זמן הסוללה אינו חשוב. מסך: 15 ומעלה. רחב. כונן קשיח: לפחות 320 ועדיף 500 עדיף אם יהיה Bluetooth לטובת שימוש בעכבר אלחוטי ללא דנגל. מעדיף מחשבים של Lenovo מכיוון שיש לי ניסיון טוב איתם. אין צורך ביציאות מיוחדות. אין צורך ב Bluray אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך באחריות בינלאומית. מצאתי את הדגם הזה ב KSP אמנם אין Bluetooth אבל נראה שזו תמורה טובה מאד עבור הכסף Lenovo IdeaPad G570 M5167IV CPU: Intel® Pentium B940 Processor, 2.0GHz,2MB Cache Memory: 2GB DDR3 1333MHz (1 x 2048 MB), Up to 8 G…
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 שקל, עדיף ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ועריכה גרפית קלה בתוכנות כגון פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה רעש סביר. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה למחשב נייד עם מסך גדול ככל הניתן וצבע…
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD. רצוי גודל מסך 15" ומעלה. ללא מערכת הפעלה מותקנת. תודה רבה וחג שמח
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
* גודל המסך? 15.6 ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף קל מן הסתם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כל המרבה הרי זה משובך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - HDMI חובה. * בלוטות? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) כמה שיותר, לא פחות מ350 * כונן CD/DVD? צורב? עדיף, לא חובה * כונן Bluray? ממש לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אכפת לי אם מהארץ או מחו"ל, אני מודע שבתקציב הזה לא אוכל …
-
- 4 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לגלישה, סרטים ומתי שאני מוצא זמן למשחקים, אני לא משחק הרבה אז לא צריך מפרט ממש חזק, מספיק שיריץ את המשחקים (גם לשנתיים שלוש הבאים) על low/medium. לפני כשנתיים וחצי קניתי את הלפטופ lenovo ideapad i50-70, I7 4720hq, 1000+8gb, 16gb ram, gtx 960m 4gb. הוא נחמד אבל אני מאוכזב ממנו חלקית, הזמן הדלקה שלו איטי והעלייה של כל התכונות, כשאני פותח אותו אני צריך לחכות לפחות 5-10 דק' עד שהוא מתחיל לעבוד מהר/בסדר, 3-5 דק' עד שנכנס לשולחן עבודה, ואם אני אלחץ אחרי ששולחן העבודה עולה על סתם תיקייה/דפדפן/כל קובץ אחר יכול לקחת לו דקה עד שלוש עד שהוא פותח אותם, לפעמים גם לא כל כך מהיר בהעברת קבצים. בנוסף המסך לעיתים רחוקות מהבהב/נכבה ו…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב נייד ללימודים וחשוב לי שייהו בו את התכונות הבאות: 1) מסך בגודל 13 -14 אינץ לא יותר. 2) שיהיה קל, שלא ילך לי הגב שאני סוחב אותו. 3) שיהיה חזק שיהיה מסוגל להפעיל ברקע גם מסמכי office גם אינטרנט וגם פוטושופ מבלי להיתקע. זהו בגדול אשמח להמלצות שלכם ! תודה !
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, איזה נייד הייתם ממליצים? 1. אין הגבלה על משקל, לרוב הוא בבית עם אפשרות לניידות. אני רוצה את האופציה של להזיז אותו ממקום למקום ולא להיות מקובע לשולחן. 2. שתהיה יציאה לטלוויזיה. בשביל לראות סרט בטלוויזיה על מסך גדול ;D 3. עדיפות למסך גדול לא צריך 20 אינץ' אבל 14 נראה לי יהיה נחמד ביותר ואם אפשר 15 אז מי אני שאתווכח. לא נראה לי קריטי אם זה מט או מבריק (תקנו אותי אם יש הבדל משמעותי). 4. אני מבקש גם המלצה לחנויות שבהן אפשר לקנות ולא רק לניידים עצמם. כםי שהבנתי מהודעות בפורום לקנות באייבורי או KSP לא ממש מומלץ.. אם כי נקנו משם כבר מספר חלקי מחשב נייח ושני ניידים של MSI ולא היו בעיות עם העובדים או האחריות (בסניפים בחיפה, ברוממה של KSP ובעצמאות של אייבורי). זה…
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
ידידה טובה שלי שלומדת אנימצייה תלת מימדית בבצלאל מעוניינת בנייד שיהפוך גם למחשב העיקרי שלה ולכן יעבוד הרבה עם MAYA פוטושופ וכו' הדרישות שלה הן בעיקר מעבד חזק ומקום בהארד דיסק, כרטיס מסך צריך להיות סביר לא On-Board אבל גם לא צריך משהו באמת חזק (רוב העבודה נעשית במעבד גם ככה) ומסך 15 אינץ' לפחות. חוץ מזה משקל נמוך הוא גם ייתרון, זמן סוללה לא חשוב כל כך, היא כנראה תעבוד איתו מחובר לחשמל כמעט כל הזמן. תקציב מקסימום הוא 10,000 וכל החוסך הרי זה משובח.
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
קיבלתי הצעה לנייד עבור גרפיקאים של חברת ACER: מעבד של אינטל ליבה כפולה T5600 2G זיכרון כרטיס גרפי של Nvidia Geforce 7600 128M כונן קשיח 160G(5600rpm). האם המפרט מספק ? האם כרטיס המסך יתן מענה טוב? האם צריך לחזק את אחד הרכיבים או לשים דגש על רכיב אחר שלא צויין?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מהם המאפיינים שגרפיקאי צריך? איזה דגמי כרטיסי מסך מומלצים? כמה זיכרון ראם? 8GB מספיק? SSD יישפר את מהירות העבודה או להישאר עם HDD? כמה זיכרון מומלץ לצ'יפ הגראפי, 1GB או 2GB? זה מחשב לבן דוד שלי שהוא אדריכל.. תודה מראש, עמית.
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני לא מבינהה בכלל במחשבים ואני רוצה לדעת איזה מחשב נייד כדאי לקנות עד 5 אלף ש"ח, אני לומדת אילוסטריטור, פוטושופ, אינדיזיין, אפטר אפקט ופרימייר תודה רבה,
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב לאשתו של חבר עבור גרפיקה - פוטושופ, אילוסטרייטר וכדו'.. 1. מה התקציב המירבי? 5000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה כנ"ל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 8. …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה עדיף- מחשב נייד עם מעבד U ועם כריס מסך או מעבד HQ בלי? i5-6440HQ AMD Radeon R7 M360, 2GB Discrete Graphics או i7-6820HQ
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
דרישות מינימום: מעבד Core 2 Duo לכל הפחות 1GB זיכרון כונן קשיח: 80 לפחות וכרטיס מסך טוב (בינוני פלוס) תקציב באזור ה 7K אולי קצת יותר (אבל לא להיסחף ) המליצו לי על מחשבים של לינובו בגדול. מישהו מכיר דגם טוב שעונה על הצרכים הנ"ל ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי שלום אני מחפש מחשב נייד של חברת דל טוב ומומלץ לגרפיקה בסביבות ה5/6 אלף ממישהו שקנה או יודע על משהו טוב וחזק כמו כן רציתי לדעת על איזה כרטיס גרפי ממליצים ואם כרטיס של GTX 1650 בנפח 4GB הוא מספיק בתודה מראש ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
שלום, אני לא ממש מבין בניידים אך מזדמן לי לסוע לקנדה בשבוע הבא ורציתי לדעת האם משתלם לקנות לפטופ בקנדה (טורונטו) או בכלל בדיוטי פרי ואם כן אז באיזו חנות. אני צריך את המחשב לאדריכלית (הרצת אוטוקאד , פוטושופ ומצגות PP) לא למשחקים! הסכום המוקצב הוא עד 1500$. אשמח לשמוע הצעות למפרטים ו/או חנויות בקנדה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
בוקר אור לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם בקניית מחשב חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ש"ח אם נחוץ כמובן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד עריכה גרפית(תוכנות כמו פוטושופ ואילוסטרייט), בלי עריכת 3D סרטים ומשחקים קלים אבל לא חובה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי נוח לעבודה ממושכת מקלדת אלחוטית לא חייב להיות כלול במחיר המחשב, אבל יתרון 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 21 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר לומד גרפיקה-תוכנות כמו פוטושופ, עריכת סרטים וכו. הוא בכוון של APPLE אבל הבנתי שיש יצרנים אחרים שיתנו את אותה התמורה (ואפילו גבוהה יותר) במחיר מופחת. הוא לא מחפש לחסוך אבל עדיך שיהיה בין 6-8K. יש הצעות? תודה
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
אהלן, כמו שכתבתי בכותרת, אני מחפש מחשב נייד לגרפקיה שלא יהיה פחות מ15" ועד 4000 ש"ח. את המחשב אני קונה מארה"ב ככה שאפשר אולי להביא משהו הרבה יותר טוב בסכום של 4000 ש"ח.. *לא משנה לי משקל וחשוב לי שיהיה עם SSD אם אפשר. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ששימושיו העיקריים יהיו גרפיקה (אילוסטרטור, פוטושופ וכד'), וגיימינג. התקציב הוא עד 5000 גג. מצאתי כמה מחשבים שיכולים לענות לי על רוב הדרישות, אבל תמיד זה מרגיש כמעט. הגעתי למסקנה שהמעבד הכי טוב שאני אקבל במחיר הזה הוא i7-2630QM, כרטיס המסך הוא GT525M . גודל המסך לא משנה כל עוד הוא בסביבות ה-15"-16". נפח הרדיסק 500GB ומעלה. שתי נקודות התורפה הן הכרטיס מסך, ומהירות ההרדיסק. שאלותיי: - לגבי כרטיס המסך, בשביל לקבל כרטיס מסך GT540M, אני אצטרך להעלות את התקציב ל-6000. האם זה קריטי וכדאי? - האם אני ארגיש הבדל משמעותי בין מהירות הרדיסק 5400 ל-7200? - ושאלה שלישית, חשבתי על אופציה לקנות מחשב עם הרדיסק פחות מהיר (ובכך לחסוך כמה מאות שקלים) ובכסף שחסכתי להוס…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובגלל שזה גם לגרפיקה הדרישה הטבעית היא כרטיס מסך ATI או NVIDIA. חשבתי לכיוון הזה: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10409 אשמח לעוד המלצות
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימד) בעיקר אילוסטרייטור, לייטרום, ופוטושופ. בנוסף עבודות משרדיות (בעיקר עבודות סטודנטיאליות). צפייה בסרטים מדי פעם.. * גודל המסך? חשוב לי שלא יהיה קטן מ-15-17 אינץ'. יותר לכיוון 17. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פחות מכירה, אבל חשוב לי מסך שיהיה נוח לעבוד ולהבחין בצבעים בצורה דומה לדפוס, כך שאני אוכל לעבוד איתו ולהדפיס ולא לראות שוני משמעותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם num pad ממש חשוב לי. לגבי עכבר מעדיפה עכבר עם משטח מגע (לא מכירה את המונח המקצועי). * משקל רצוי? לא יותר מ-2.5 עד 3 ק"ג. * …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות לי מחשב נייד חדש. (אני לא מחובבי Mac). אני מחפשת מחשב שבגדול יהיה מתאים לעריכה של תוכנות גרפיקה וצילום במטרה שהתמונות יהיו כמה שיותר דומות לתמונות שיצאו בדפוס. (אני מכירה רק מוצרים לכיול מסך, אבל לא יודעת אם יש מסך מתאים גם מבלי הצורך בחומרה לכיול). רוב העבודה עליו, כמו שציינתי היא עבודת לייטרום, פוטושופ, ואילוסטרייטור. חשוב לי גם שיהיה הרבה מקום לשמירת העבודות. חשוב לי מאוד שיהיה לו num pad, כי כרגע הלפטופ שלי בלי וזה בלתי נסבל. אני אולי אריץ עליו כמה משחקים, אבל לא משהו כבד אז זה פחות עקרוני. חשוב לי שמערכת ההפעלה לא תהיה win8 אבל את זה אני מאמינה שכבר ניתן לבקש ממי שקונים. אהה כן ושהסוללה שלו יחסית תהיה עמידה לכמה שעות, כי שלי לא סוחב יותר…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-