ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (ללימודים וכו'), צפייה בסרטים/סירטונים ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מספיק מבינה בשביל לומר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? בין 2 ל-3 ק"ג, כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, מומלץ גם חריץ לSDCARD וכניסת USB3 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינמום של 500GB עד טרה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * המחשב מיועד לשימושיים בסיסיים כעיקרון, והתקציב האופטימלי עומד על עד 2800 ש"ח …
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
המחשב שלי, בן 3 שנים שהלוח אם שלו מת: P4 2.8 ghz 2x512MB DDR RAM AGP GPU:leadtek geforce 6200 +OC (לא היה חריץ PCIE) 2 דיסקים של IDE צורב DVD כרטיס firewire כרטיס רשת אל חוטית אנחנו (אני ובני) רוצים לשדרג את המחשב כי אין ברירה- לוח האם מת. במחשב שאנחנו מחפשים יש עדיפות ללוח אם עם חריץ AGP וחריץ PCIE (אם יש בכלל). המפרט לא צריך לכלול כרטיס מסך וכרטיסי זכרון - אני מתכוון להשתמש בזכרון הישן ובכרטיס מסך אונבורד לזמן מה...
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? הרצה של מספר מערכות הפעלה במקביל, וירטואלציה, תיכנות וכדומה - אין צורך בחוזק למשחקים אבל זה יהיה נחמד אם אפשר יהיה להפעיל GUI מורחב ופיצ'רים של ווינדוס 7 ושל Ubuntu 9.04 כאשר הם רצים אחד בתוך השני. * גודל המסך? 15+ עדיפות ל LED * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לאור העובדה שזה עומד להיות מחשב "עבודה" (תיכנות בעיקר והרצת VM) אשמח אם תיהיה סוללה חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא ממש אבל תמיד נחמד שיש. (אבל החוסר בזה הוא לא זה שימנע ממני לקנות) * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB כאשר עדיפות היא של RPM 7200 של 320 GB * צורב DVD? לא הכרחי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כ…
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
בעקבות החלטתה של אינטל לשדרג את המפעלים שמייצרים את המעבדים, נוצר מצב שהיצרניות של המחשבים מדווחות על מחסור של עד 5 אחוזים בין הרצוי למצוי, כאשר אצל היצרניות הסיניות המצב אף חמור יותר. הצרות של האחת הן ההזדמנות של השניה, וכך, AMD הגדילה את הנתח כמעת פי שניים, משמונה אחוזים למחש עשרה, כי לא מעט יצרניות נאלצו לפנות ל - AMD כדי שיוכלו בכלל לייצר מחשבים. כל זה עד בערך אוגוסט. לא ברור עד כמה זה יפגע במעבדים השולחניים, אבל לפי העבר, צפויה עליה במחירי המעבדים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי עד 200 שח המפרטי הנוכחי שלי הוא: לוח אם:gigabyte ep43-ds3l מעבד :intel daul core 2 e8400 כרטיס מסך:nvidia ge9800 זיכרון:2GBX2 (לא זוכר איזו חברה נראה לי קינגסטון) וקירור למעבד (מאוורר) zalman ספק כוח: Antec Earthwatts EA-500 500W מארז:ANTEC SONATA 3 והנה טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוח…
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
http://img191.imageshack.us/img191/6752/bdat.jpg
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של מי שיש לו ניסיון או ידע בנושא - אני רוצה לקנות מחשב http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode=315 נותנים לי אותו ב- 2700 ש"ח. אבל הוא מגיע עם מערכת הפעלה ויסטה מובנת (Home Basic ), המחשב יוכל להתמודד עם המערכת הזאת? או שכדאי להמשיך לחפש מחשב שמגיע ללא מערכת הפעלה ולהתקין עליו XP?(למרות שהבנתי שיש בעיות של התאמת דרייברים ל- XP) תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Lenovo S500: 15.6" / I5-3337U / 4GB / 24GB SSD + 500GB SATA GeForce N14M-GE DDR3 1GB / W8-Home / 1Year Warranty - 2,190 NIS OR HP 250: 15.6" / I5-3230M / 4GB / 500GB / W8-Home / 1Year Warranty - 1,690 NIS יש מבצע דרך העבודה אצלנו, מה כדאי מבינהם?? תודה.... אני לא לוקח בחשבון את הSSD כי גם אם אקנה לחודש ואשים בHP יצא יותר זול... השאלה אם המעבד והכרטיס מסך שווים את התוספת. שימושים עיקריים - תכנות בVISUAL STUDIO וגלישה באינטרנט. נ.ב חיפשתי עוד מידע באיטנרנט אבל לא מצאתי כי אלו דגמים למגזר העיסקי...
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
קודם כל אני חייב לומר שאני דיי חדש באתר אבל כיף לראות שיש אנשים רציניים שיודעים מה הם עושים ושיש עם מי לדבר בכל הנוגע למחשב ולמפרט עצמו. מפעילי האתר - יישר כח, כל הכבוד, אין מילים וואוו... טוב ועכשיו לעניינו- אחרי הרבה זמן בלי מחשב (עצוב אני יודע) בכלל כי הוא פשוט נשרף (פיזית באש) החלטתי לחסוך קצת ולקנות מחשב חדש דנדש אחרי התלבטויות ומחקרים הגעתי למפרט שאני דיי סגור עליו רק כמה שאלות לא פתורות. (שוב תודה על ההתעניינות) המחשב הוא למטרות הפעלת משחקים כבדים כמה שאוכל (עם גרפיקה שתפציץ לי את המח), הדברים הרגילים (הורדות, סרטים ואינטרנט) וגם בשלב מאוחר קצת יותר עבודה עם תוכנות עריכת מוזיקה והקלטה-אבל כרטיס אודיו נפרד ומקצועי אני אקנה כבר יותר מאוחר אז אין צורך בו כרגע (qbase r…
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום לכולם אבא שלי רוצה לקנות מחשב חדש וביקש שאני אשיג לו מפרט חדש עד 3000 (לא לחרוג יותר מידי) והמחשב ישמש בעיקר לעריכה גרפית (פוטושופ. אילוסטרייטר...) אז בבקשה תעזרו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 100 מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…
-
- 3 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אני צריך מפרט הכי טוב שיכול להיות למשחקים כבדים ב5300 אשמח גם שיהיה קירור במפרט כי אני עושה OC למעבד ללא מסך ושום ציוד הקפי אחר.
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום, הזמנתי מחשב מTMS ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו טוב / לא טוב מה הייתי יכול לשפר או להחליף : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2320 Quad Core 3.0GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪801 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪138 לוח אם: Biostar H67MU3 for socket 1155 - SATA3 + USB 3.0 - VGA/DVI/HDMI o.b כמות: 1 - מחיר: ₪299 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪565 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 -1333 כמות: 2 - מחיר: ₪105 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB Spi…
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש את המחשב הבא: להלן מפרט המחשב: Gigabyte GA-MA78GM-DS2H AMD Phenom 9650 64Bit Quad Core AM2+ OEM A-Data 1GB DDR2-800 Vitesta HeatSink CL5 2 Samsung 1TB Sata II 16MB Fastest 1TB ANTEC NSK2480 380W Arctic Cooling Alphine 7 LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black המחשב מיועד בעיקר להריץ סרטי hd למינהם (720P/1080P) .ולשמש כמדיה סנטר בסלון הדבר הכי חשוב לי הוא שהמחשב יוכל להריץ סרטים מכל הסוגים בצורה חלקה עם "איכות" מקסימילית שניתן להפיק מהסרט. התקציב הוא עד 3000 ש"ח במקרה קיצון ניתן לחרוג ל 3500 ש"ח אבל רק אם יש הצדקה ממשית. מספר שאלות נוספות: במה מתבטא ההבדל בסיומות בלוחות של gigabyte , למשל S2H/DS2H וכו'... האם חיבור מחשב לפלזמה 50 full hd הוא שו…
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
הT2350: ארכיטקטורת CORE Duo במהירות 1.86MHz 2MB L2 Cache 533MHz Bus 31W הT5600: ארכיטקטורת CORE 2 Duo במהירות 1.83MHz 2MB L2 Cache 667MHz Bus 34W מבחינת נתונים יבשים הם מאוד מאוד דומים. אבל יש הבדל של כ300-400 ש"ח ביניהם. למה? איזה הבדלים נוספים יש שפספסתי? איזה יתרונות יש ל C2D על פני ארכיטקטורת CORE (המצויינת) שמצדיקים את המחיר? בבקשה הצילו... אני מתלבט בין 2 ניידים ואני צריך איזושהי החלטה... עריכה: ולכל אלה שיגידו לי "GOOOOOOGLE", או "תעשה חיפוש באתר"... אז חיפשתי שעות ולא מצאתי הסבר מניח את הדעת. לא סתם אני מכיר את נתוני המעבדים בע"פ. אגב, גם לא מצאתי באנצ'ים שמשווים בין המעבדים הללו (למרות שחיפשתי בנרות). אני אשמח אם מישהו ישים פה קישור לבאנצ' כזה.
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט תקציב 2500-3000 ש"ח ללא מסך אך עם מקלדת ועכבר. בנוסף צריך כ. רשת אלחוטי. המחשב מיועד לילדה בת 10-11 שרוצה להתנסות בפוטושופ אך ייתכן שבעתיד הלא רחוק ישמש גם לדברים אחרים. עקב הגיל הצעיר ברור לכם שאני לא צריך משהו רצחני אבל אני עדיין רוצה שיריץ את זה בגאווה. האם צריך להריץ גם ויסטה? שאלה יפה לטעמי לא, אבל אם אפשרי לתת מפרט שיוכל להריץ זאת בעתיד (בכל זאת אין מה לעשות ומתי שהוא כולנו נצטרך להריץ ויסטה) זה יהיה מצויין.
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
אני מבקש מפרט מחשב בחיר סופי 4000ש''ח לא כולל ציוד הקפי המחשב צריך להיות חזק בעל הרבה מקום שיוכל להפעיל הרבה תוכנות בבת אחת וגם למשחקים כבדים כמו COD 4 או crysis ואם זה אפשרי בתקציב שיריץ אותם על גבוה ומאוד חשוב שיהיה שקט תודה
-
- 3 תגובות
- 470 צפיות
-
-
לפני חודש בערך התעניינתי לגבי קניית לפטופ חדש והמליצו לי לחכות לירידות המחירים של ספטמבר. האם ירידות המחירים כבר כאן או לחכות עוד קצת?
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היי, יותר מוקדם פרסמתי בקשה למפרט עם מעבד I5 עכשיו יש לי שאלה כללית יותר. המפרט הוא עבור אחותי וגיסי, שכנראה לא יתכננו לשדרג\לשנות לעולם, אלא אם כן המחשב חלילה יתמוטט כמו שקרה לקודם [בן 7] ולכן הם עכשיו קונים חדש. הצרכים שלהם בסיסיים ביותר: גלישה וסרטים, ככה שברור שלא זקוקים למפלצת בכלל. אני אישית כן הייתי מעונין להמליץ להם על I5 מאחר והם לא יתכננו לשדרג לעולם והייתי מעוניין לשמוע את דעתכם, מה עדיף? מפרט א' מעבד [2100 או 2120 לצורך העניין] I3 8GB ראם HDD 1TB ספק לא ג'נרי [עם 80+, APDC...] או מפרט ב' מעבד I5 4GB ראם HDD 500GB ספק ג'נרי אני יודע שמפרט ב' נשמע לא מזהיר שניהם יספיקו להם ושניהם יכולים לעמוד בתקציב 2000 אני מאוווד הייתי רוצה שיקחו I5.…
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
בניתי לחבר שלי מפרט, איך הוא מה כדאי לשפר או לשנות ? אני יכול לקנות רק ב ksp כי יש להם חנות ליד לבית שלו ! ואני צריך לשאוף למחיר של 2800... מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Pentium D 3.4Ghz, s775, 2x2MB, DualCore (945) 1 795 795 לוחות אם למעבדי אינטל ABIT כמות מחיר סה"כ IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI-E 1 410 410 זכרונות DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 1GB Kingston 2 240 480 כרטיסי מסך Sapphire כמות מחיר סה"כ X1650 Pro 512MB, DDRII, TV, DVI, PCI-E 1 600 600 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 310 310 צורבים LG כמות מחיר סה"כ DVD±RW GSA-H42NK x18 Black 1 175 175 מארזים כ…
-
- 3 תגובות
- 532 צפיות
-
-
היי. אני מתחיל ללמוד באוקטובר לימודים די צפופים כך שלא יוותר לי זמן יותר מדי לסדר את המחשב אז אני מעדיף לרכוש אותו לפני. השאלה\בעיה היא האם כדי לקנות עכשיו או לחכות שאינטל יצאו עם המעבדים 64 ביט? מישהו יודע מתי זה צפוי והאם מבחינת המחיר כדי לחכות? המחשב שאני מחפש אמור להחליף את המחשב הנייח שלי שאני מותיר בבית אחרי. חשוב לי מולטי טסקינג. שיהיה מהיר. וגם שיהיה תחנת מולטימדיה עם (אודיו)5.1 אם אפשרי ואם לא שווה לדעתכם לחכות ל64 אז שלפחות תהיה אפשרות שידרוג מעבד. התרשמתי מהdual express של lg אך קצת נרתעתי מהזמן סוללה והעיצוב הלא שגרתי משהו (אין לי כוח לנקות טביעות אצבעות כל היום) תודה לעונים, ארז.
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום אז כה אני מעדיף שזה יהיה מעבד אינטל אבל לא חייב ולא יותר ממהירות של p4 2.0GHz ולגבי המהירות של amd אין לי מושג כי אני לא יודע מה ההבדל בהמיהירויות.....שיהיה גם במחשב צורב וזהו.... תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעבודה. אני עובד הרבה על המחשב ביום ומעמיס עליו הרבה, עובד עם כמה דפדפנים פתוחים בו זמנית, הרבה תוכנות רצות ברקע, מעלה ומוריד קבצים, לפעמים מפעיל שרת על המחשב וכו'. כרגע יש לי dell latitude e5440 כבר 3 שנים והוא מתחיל לגמגם לאחרונה, עובד לאט מדי. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה חזק ומהיר ויעמוד בכל העומס. התקציב לא כזה משנה, לא אכפת לי לשלם 7-8K על המחשב, העיקר שיהיה סוס עבודה. אני מחפש קצת באינטרנט אבל רוב המחשבים שאני רואה הם או "מחשב טוב וזול" או מחשב גיימינג. יש למישהו המלצה או כיוון איך לחפש לפטופ כמו שאני צריך, מה אני צריך שיהיה בו וכו'? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכלום , אני גיימר לשעבר , והיום אני רוצה לחזור לעולם הזה , והייתי רוצה לקנות מחשב חזק למשחקים , אשמח מאוד אם תעזרו לי אני קצר בזמן וקונה את המחשב היום - מחר . תקציב 4500 שח לא צריך מסך לא מקלדת ולא עכבר. רק מארז ומפרט. תודה רבה מראש!!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב לסטודנט . המחשב מיועד בעיקר לסרטי HD (בעתד אולי טלוויזיה) ומוזיקה הורדות אינטרנט עבודה סטודנטיאלת של מטלב ופוטושופ וכדומה. חשוב שיהיה שקט יחסית . המפרט שהרכבתי לאחר שריפרפתי בפורום וקראתי הודעות קודמות ומאמרים , המפרט מ TMS : מעבד: Intel Core 2 Duo E5200 2.5Ghz Penryn OEM כמות: 1 מחיר: ¤462 קירור למעבד: Zalman 7500 Aluminum-Cooper S775 - רכישה עם מעבד בלבד. כמות: 1 מחיר: ¤114 לוח אם: Gigabyte GA-P31-DS3L כמות: 1 מחיר: ¤342 מארז: ANTEC NSK4480 380W Silver/Black כמות: 1 מחיר: ¤413 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta CL5 כמות: 1 מחיר: ¤422 קשיח למחשב שולחני: Samsung 250GB SATA II 16MB כמות: 1 מחיר: ¤240 כרטיס מסך: Sapphire HD 3450 512MB DDR2 Retai…
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום לכולם, מתכנן לקנות מחשב גיימינג ל3-4 שנים הבאות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000, ניתן לחרוג עד 500 בשביל שדרוג משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, שרת מדיה לטלויזיות בבית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה סבירה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-