ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
מחשב שישמש לצרכים בסיסיים ולמשחקים קטנים (כמו פיפא). ללא ציוד הקפי. הצעה שקיבלתי: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX, יחידות 1 ¤462 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2069 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775, יחידות 1 ¤99 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=262 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤455 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1731 Western Digital WD1600AAJS 160GB SATA2 7200rpm 8MB Hard Drive, יחידות 1 ¤205 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=212 צורב פנימי DVD+\-RW X 20 תוצרת SAMSUNG דגם 203B SATA, יחידות 1 ¤125 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1081 Sparkle nVidia GeForce 9600GT 51…
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד 15.6 אינץ בתקציב של עד 3000 ש"ח וחוב לי שתיהיה בו יציאת HDMI ראיתי 2 מחשבים vostro 3500 vm-rd33-4341 של DELL או Dell Inspiron N5010 i3-350M GMA HD שניהם בערך באותו מחיר , איזה ביניהם עדיף ? והאם יש משהו יותר טוב ? תודה
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני מנסה כעת למצוא לעצמי את הפתרון המתאים לשדרוג הנייד. אשמח אם מישהו יוכל להציץ ולעזור לי. הצרכים שלי הם בדרך כלל תמלילים+אינטרנט, אבל אחת לכמה זמן אני נדרש לביצוע פעולות מורכבות ו'כבדות' של מסדי נתונים ותכנות. מבחינה כלכלית הצבתי לעצמי את המגבלה 5000 ש"ח פלוס מינוס (ועדיף מינוס). בתחילה התעניינתי ב DELL 110L, 1.6GHz, 256MB(DDR) 40GB - מבחן שעשו במעריב המליץ עליו כמספר אחת בטווח המחירים הזה. (מחירו כ-4600). בהמשך גיליתי שישנו יצור בשם NEC VERSA M340, המספק 1.7GHz ל 512MB. מאמרים שקראתי באינטרנט מלמדים שהוא אכן מספק עבודה ברמה סבירה (למעט הצד הגרפי שלא ממש מעניין אותי). הוא גם מפתיע עם יותר מ-5 שעות בטריה במבחן. (אולי תכל'ס זה קצת פחות אבל עדיין מרשים). השאלה היא אם מישהו…
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אני מחפש מחשב בעיקר למטרת לימודים. אך אני אצטרך שהוא יריץ באופן טוב תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ותוכנות עריכה שונות. בנוסף הייתי רוצה להריץ כותרי משחקים חדשים כמובן לא באיכות מדהימה או מקסימלית אך שתהיה סבירה. * גודל המסך? לא יותר מ-15.6 לא פחות מ-14 אינץ'. * משקל רצוי? לא כזה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא כזה רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? רצוי, לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות. *תקציב? לא מעל 4000.
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
CPU : Intel Pentium IV 3.2C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1732.88 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7-MAX 3 Intel 875P Motherboard (HT,OTES,Dual SATA RAID,D-DDR,5.1 Sound,Intel G-LAN,1394,USB2) [ ¤ 1142.24 ] 1 Memory : OCZ 1024MB (2x512) DDR-RAM 3200 EL Optiomized Dual Channel Kit [ ¤ 1467.78 ] 1 CPU Cooling : Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD [ ¤ 259.6 ] 1 Hard Discs : Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 1098.63 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800XT D3 256MB DDR Retail Video Card [ ¤ 2999.99 ] 1 Sound Cards : Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card [ ¤ 565.41 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב הכי טוב! תקציב : 2000~3000 (בבקשה לא להגיע ל3000 אלא אם כן זה קריטי!) אני לא מבין כלום במפרטי מחשב אז בבקשה לעשות אותו הכי טוב + מקומות זולים לקנות את המחשב! תודה רבה! אשמח אם תעזרו לי! אני פה גם במסנג'ר ובאימייל : dinamo10@gmail.com מסנג'ר dean215@gmail.com אימייל מטרה : משחקים כבדים מאוד כגון Unreal Tournament 2003 והמשחקים החדשים שיצאו. תודה רבה! נ.ב ~ אני צריך הכל כולל הכל! כולל המארז , ספק כוח , לוח אם , כרטיס גרפי , מעבד ... וכו' (לא בטוח שצריך כרטיס קול)
-
- 10 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש כאן אבל לא כ"כ חדש בתחום. אם כי אני לא יכול לתאר את עצמי כ- "מקצוען". בכל מקרה, עברתי על עשרות מפרטים שונים (כולל מה שנמצא כאן באתר) עם המון המלצות או אי המלצות ויצאתי קצת מבולבל. התקציב שלי הוא באזור ה- 10,000 ש"ח. זה לא אומר שהוא חייב להיות 10,000 אבל אני פשוט עייף מלהחליף מחשב כול איזה שנתיים - אני פשוט רוצה משהו שיחזיק לי קצת יותר זמן (5-6 שנים בשקט). מה שחשוב לי הוא קודם כל משחקים, דבר שני סרטים ובכלל הזרמת מדיה (אני מזרים ל- PS3 בסלון), קצת עריכת ווידאו וסאונד (לא משהו באופן קבוע ומקצועי מדי) ועבודה עם המון חלונות ותוכנות ברקע. חשוב לי מאוד גם שתהיה לי יציאת HDMI מכטיס המסך (או מאחד מהם) עבור HTPC בסלון (ככה זה עובד היום). דבר נוסף, אני מתכנן מתי…
-
- 11 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם.. הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לשדרוג רציני הנה המפרט כיום - amd athlon 1800+ epox 8rda+ 512mb geil 9600xt והארדיסק אחד 40 גיגה IDE רק ווינדוס ועוד 200 גיגה סאטה 2 ועוד 80 גיגה IDE... בעיקרון אני צריך מחשב חזק מאוד למשחקים וקידוד קיצר משהו מאוד חזק חשבתי לשדרג לוח אם זכרונות כרטיס מסך ומעבד אני צריך המלצות תקציב לא לעבור ת5000 אגב מארז יש לי כבר גדול וטוב רק צריך לשדרג גם ספק כוח אני צריך המלצה לספק כוח חזק מעבד אני נוטה לAMD אבל מה שיותר טוב עדיף תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 763 צפיות
-
-
לפני כחודשיים קניתי ספק כוח ENERMAX LIBERTY 400W כרטיס מסך X1950 PRO 512MB וג'יגה זיכרון של קינגסטון 667 MHZ. אז אני רוצה מחשב חדש בלי כרטיס מסך וספק כוח, שאני יעביר אליו את החלקים הנ"ל, ועוד ג'יגה זכירון. תקציב 4000 -3000 ש"ח. אני רוצה שבמחשב החדש יהיה Q6600 ולוח אם תואם. עדיפות לחנות SKYPC
-
- 6 תגובות
- 624 צפיות
-
-
לפני מספר שבועות התחילה בעיה הזוייה לחלוטין במחשב. אני מנסה לכתוב ופתאום המקש \ כאילו נתקע למרות שבפועל המקש לא נתקע. אני מקבל ככה \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ בלי הפסקה. עשיתי סריקה לוירוסים, ניקוי Spyware, אבל כלום לא עוזר. טוב, עשיתי שחזור להגדרות מפעל דרך Recovery, אבל עדיין הבעיה ממשיכה. למחרת יצרתי קשר עם אמטל לתאם איסוף למחשב וחוק מרפי פעל. הבעיה נפתרה. ביטלתי את האיסוף. המחשב עבד שבועיים בלי בעיות ועכשיו הבעיה חזרה רק באופן אחר. מקש כלשהו נתקע, אבל לא ה-\ אלא משהו אחר. מכירים את השורה בדפדפן אינטרנט איפה שכותבים את הכתובת של האתר? אז כאילו החץ הקטן שפתוח את ההיסטוריה נתקע. ככה כל הזמן קופץ. לא רק בדפדפן אלא בכל מסך במערכת הפעלה. משהו הזוי. השגת…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מצאתי את המחשב נייד Lenovo S12 יד שנייה לקנייה בכ 1300 ש"ח. רציתי לדעת אם המכשיר טוב לגיימינג קל/בינוני. משחקים כמו Mafia2. קישור למכשיר - http://www.tamlil2100.co.il/Product....2524&pid=21063
-
- 8 תגובות
- 999 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי ורמקולים, לא מתוכנן OC. ואני רוצה את המחשב מחנות ידועה ואמינה באזור חיפה והקריות. בעבודה משרדית אני מתכוון לעבודה עם פיירפוקס עם הרבה טאבים פתוחים, תוך כדי שאני שומע מוזיקה, משתמש במסנג'ר(שכל הזמן קורס לי במחשב הזה דרך אגב), מוריד קבצים לפעמים ולפעמים גם משאיר משחק ברקע. אני רוצה שהמחשב יריץ לי משחקים עכשווים , ישנים ועתידיים(אבל לא יותר מדי, לשנה הקרובה בערך, כמה שיותר יותר טוב) באיכות טובה. אני מתכוון משחקים כמו HL2, GTASA, NFSC, אובליביון, סטוקר ומשחקים בסגנון. אני גם רוצה שהמחשב יישאר דולק לכמה שיותר זמן בלי שירעיש כמו מאורר שולחני עצבני, שלא יהיה ממש הבדל בביצועים אחרי כמה שעות של שימוש ושלא יעשה ריסטים פתאומיים כמו המחשב הזה. אני רוצה גם כונן דיסקטי…
-
- 10 תגובות
- 724 צפיות
-
-
מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 920 (2.8GHz) : HDX920XCGIBOX - BOX ¤1070 לוח אם: [..] BIOSTAR TA780G M2+ - RETAIL ¤380 כרטיס מסך: [..] INNOVISION GTX260 SP192 CORE 896MB GDDR3 - FREEZER X2 - N26A-1SDN-H3IY - RETAIL ¤836 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤288 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤125 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤259 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤333 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ¤352 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) ¤0 מחיר סופי: ¤3644 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il…
-
- 11 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לקנות מחשב לצורכי אינטרנט ומשחקים . אני רוצה שהמשחקים יתאימו לילד בן 8 , לתקופה של 4 שנים בערך . מצאתי מפרט דרך איבורי ב 1230 ש"ח , הוספתי לו עוד כמה רכיבים והגיע ל1570 ש"ח: 1. לוח Gigabyte דגם GA-G31M-ES2L צ'יפסט G31 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 2. ntel Pentium Dual Core E5300 2.6GHz 3. מארז הכולל יציאות USB קידמיות ואחוריות ספק כח הכולל 3 שנות אחריות 4. חלק שהוספתי : Point Of View nVIDIA GeForce 9400GT 512MB ו- 270 ש"ח 5. צורב Samsung SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 6. 320GB SATA II 7200RPM 16MB Samsung 7. זיכרון פנימי Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz 8. חלק שהוספתי : שיפור למעבד מאוורר נוסף , או משהו כזה , שיפחית את הרעש . 70 ש"ח . מה…
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
כרטיס מסך אני דיי סגור על ה 8800 320M מעבד אני מתלבט מאוד בין E6750 לבין Q6600 - לא יודע אם כדאי עכשיו להשקיע במרובע ליבה.. התלבטות קשה לוח אם אני מעוניין בלוח שיתמוך במרובעי ליבה וב DDR3 (לשדרוגים עתידיים) נכון לעכשיו אני לא כל כך מעוניין ב OC , אולי בעתיד. הסכום הוא 5001 מכוון שאם אני ארכוש את המחשב מ TMS אני אשתמש במשלוח ב 5 שקלים שלהם. (חשוב לציין שלא חובה שהמפרט יהיה מ TMS, אם אני אמצא חנות יותר זולה אני ארכוש משם) זהו, השאר לשיקולכם אני לא יכול ממש לחרוג מהסכום .. כמו כן אני מעוניין במערכת של INTEL ללא ציוד הקפי וללא מסך תודה
-
- 35 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects, Sony Vegas, 3ds Max ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CSGO, Rocket League, Battlegrounds, GTA V לא מתכנן לחבר מסך חיצוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) לא קריטי 8. האם ישנה העדפה…
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ונעים להכיר את הפורום, את המחשב האחרון שלי קניתי לפני כ- 5 שנים והוא החזיק מעמד היטב עד לשנה האחרונה, בה הוא החליט לפרוש לגמלאות וכיום הוא בשלבי גסיסה מתקדמים. במילים אחרות, אני צריך מחשב חדש. אלו הפרטים: 1. תקציב: כ- 3000 ש"ח, לא יותר מ- 3200 ש"ח. 2. מטרות: האפליקציות הכבדות שירוצו על המחשב הזה הן בעיקר דברים שאני אכתוב במאטלאב וויזואל סטודיו. כמו כן חשוב לי מאוד להיות מסוגל לשלב סימולציות עם שימושים משרדיים/ביתיים רגילים. לדוגמא, שני מאטלאבים שמריצים סימולציה ברקע בזמן שאני עורך מסמך בוורד, גולש עם המון טאבים או צופה בסרט זה תרחיש סביר בהחלט. 3. ציוד היקפי: לא צריך - אני מתכנן לקנות מסך 22-24 עם רזולוצית FHD, אבל אם אני אצטרך אני אשאל על זה בת'רד נפרד. 4. דבר…
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום! אבקש המלצה למפרט HTPC שקט וקטן. יריץ Win 7 ו XBMC, יחובר לרסיבר ומקרן וישמש לצפיה בסרטים "כבדים" (1080p ו 3D). חשוב שיוכל להעביר את כל הפורמטים העדכניים של אודיו/וידאו דרך ה HDMI לרסיבר. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ - 2500 ש"ח. אין צורך לנצל את כל התקציב. אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם ממש חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC בלבד. תכני HD ב 1080p וסרטים 3D . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בשום ציוד הקיפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך ב HDD גדול נפח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 - הכי שקט שאפשר 6.…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. א. תודה (: טיילתי קצת בפורום במפרטים אבל אני בקושי מבין אז פתחתי נושא חדש בגלל שאני רוצה לקנות ביום יומים הקרובים אז זה דחוף לי. אני צריך מפרט מלא שכולל מסך 22 עכבר ומקלדת אבל זה בקטנה בעיקרון הוא אמור ליהיות למשחקים שיחזיק לי זמן ואני יוכל לשדרג אותו לפי הצורך עם הזמן ולא לקנות חדש כמו עכשיו אם צריך עוד פרטים אני יכתוב . תודה *דרך אגב מיותר לציין שאני סומך עליכם בעיינים עצומות ובאמת רוצה לקנות ולא סתם שם מוסיף עוד נושא גם את המחשב הקודם קניתי אחרי יעוץ מפה (השם משתמש הוא אסף 20 והיום אני כבר 24 )
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
קראתי פה הרבה על ההבדלים בין במעבדים ולפי הבנתי, אני לא אשים לב להבדל שכן אני לא מתכוון להכביד על המעבד. אבל הייתי רוצה לדעת על שאר ההבדלים בין המחשבים, לאיזה שוק פונה הXPS? כמה הבדל יש בין כרטיסי המסך? לא מצאתי תשובה ברורה לגבי המשקל של הXPS? זה 1.8 או 2.2?? ואיזה עוד הבדלים יש בינהם? (שמתי לב אולי לRPM של ההארד דיסק...) אני יודע שהXPS מחוץ לתקציב, אבל אני שוקל למתוח את התקציב בשבילו...
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשנה הקרובה ניראה לכם זה יוכל להריץ כל מישחק על הגראפיקה הכי גבוהה?או שאני יצתרך אוברקלוקינג?תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד באילת בסופ"ש הזה עד היום היה לי מחשב שולחני עם דיסק קשיח גדול (2T) ו8 גיגה זיכרון RAM, ועוד דיסקים חיצוניים אשר הלך לעולמו החלטתי לנסות לעבור לנייד. המטרה של הנייד היא גלישה, עבודה בסיסית ביותר על אקסל (תקציב ביתי ולא VLOOKUP של מאות אלפי רשומות) יחד עם גיבוי לאייפון \ אייפד והכי חשוב - יכולת הזרמת קבצים שאני אוריד למחשב ב4K מההמחשב לטלווזיה הייסנס 55 אינטש 4K יש לי דיסקים קשיחים 2T חיצוניים שעליהם אפשר לשמור קבצים, ולכן חשבתי שעדיף שהמחשב הזה יהיה עם SSD לצורך שרידות ומהירות הכיוון שחשבתי עליו היה של 8G זיכרון עם מעבד I5 וSSD של 256. הגיוני? אמנם המחשב הוא לשימוש בייתי אבל נראה לי הגיוני יותר 13.3 מאשר 1…
-
- 25 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורכי תכנות בעיקר עם WIN XP PRO שיריץ לי IIS, VISUAL STUDIO, SQL SERVER וכאלה דברים (אני צריך 2GB זיכרון ומעבד חמוד), חשבתי על המחשב הזה: http://ivory.co.il/product.asp?productid=1801&CatCode=315 הוא יושב עלי בול, עכשיו, אני לקוח של אייבורי עם 2 מחשבים כבר, אבל שמעתי דברים לא טובים עליהם, אבל בכל זאת, ההפרשים מגיעים ל300 ש"ח על המחשב הזה בין IVORY לNOTEBOOKCLUB לדוגמא, האם משתלם לי לקנות את המחשב הזה? מה גם, חשובה לי האחריות ארוכת הטווח (יתרון לDELL אצלי), כיוון שאני רוצה להערך לכל מצב, וחבל סתם להוציא כסף בעוד שנתיים על תקלות בזיכרון, דיסק קשיח וכד'. אשמח להמלצות, דוד
-
- 4 תגובות
- 637 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, moviemaker, premiere, after effects, flash ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch ומשחקים עדכניים בסגנון הזה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של כ 21" + טלוויזיה 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי דל 1545, התגלו 2 פיקסלים שרופים. חנות טוענת שהדבר לא באחריות של דל. האחריות חלה מ 3 פיקסלים שרופים באותו מקום או 5 מפוזרים. מישהו יכול לאמת את זה?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-