עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין לי תקציב ברור בכלל, אני רוצה קודם לדעת בערך מה סביבות העלויות של מפרט כזה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לי כמובן כמה שיותר אם אפשר לחסוך ולקבל במינימום מחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמשת בתוכנות לייטרום, פוטושופ אינדיזיין ודומיו לפרנסתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…

• 46 תגובות
    • 5.7k צפיות
  2. Started by eyalkalde,

חג שמח חברים! אשמח לקבל המלצה למחשב המיועד לעריכת וידאו בעיקר לתוכנות אויד, פריימיר ואפטר אפקטס. אני זקוק למחשב חזק עם כרטיס מסך חזק, עדיף גם כונן SSD. התקציב הוא עד 5K, אם אפשרות קטנה לזליגה... אשמח לדעת אם יש מבצעי בלאק פריידי או סייבר מנדיי שרלוונטים... יש אפשרות להביא את המחשב מארה"ב או אמסטרדם. כמו כן לא אכפת לי לקבל המלצה למקום אמין שמרכיב מחשבים ויכול להוזיל את העלויות. תודה, איל.

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  3. שלום לכל התותחים! יש ברשותי מחשב נייד בן 4 שנים עם 16 ג'יגה ראם ומעבד Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz , בלי כרטיס מסך עם זיכרון עליו, הבעיה כשאני עובד עם הרבה חלונות פתוחים (בעיקר חלונות של גוגל כרום), אז הוא נתקע לפעמים וחושב הרבה זמן ואני גם עובד עם תוכנת עריכת וידיאו כמו CAMTASIA שאני מסתדר איתה אבל היא עובדת יחסית לאט או נתקעת קצת והיה יכול להיות הרבה יותר כיף אם היא הייתה עובדת יותר טוב. אני רוצה לעבוד גם עם תוכנת עריכת וידיאו CAPCUT (הגירסא השולחנית) אבל היא בכלל לא נפתחת לי, ביררתי וזה כנראה בגלל שהחומרה שלי לא מספיק חזקה בשבילה. אני לא משתמש במחשב בשביל משחקים, אולי כן בעתיד אבל לא קריטי אם לא. חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק ומהר הרבה יותר בלי תקיעות. …

4. Started by Elad Shaul,

שלום חברים, זקוק למחשב נייד חדש (במקום dell vostro 5470 מעבד i5). כל המשרד שלי תלוי במחשב ובמהירות התגובה שלו. שימוש אינטנסיבי מאוד בוורד, אקסל, תיקיות וחלונות גוגל כרום (עשרות לשוניות), כולם פתוחים במקביל + תוכנת ניהול משרד ודרופבוקס ברקע. לא יכול להרשות לעצמי לאגים ושניות ארוכות של המתנה מלחיצה ועד שהמסמך נפתח או מחשב שנתקע כי פתחתי 5 לשוניות כרום וה-cpu בעננים.. לא חשוב - תקציב כרגע (עדיף שיהיה עד 5k אבל אפשר לעלות). כן חשוב - מסך 13-14, סוללה טובה, דק, חזק מאוד (!). חשבתי על הניידים מסדרת yoga... מה דעתכם? תודה!

5. אני מעוניין לקנות מחשב בסגנון הזה: HP Pavilion G62-100EJ‎ קיבלתי עליו המלצות חמות. כעיקרון השימושים הם: פוטושופ, תוכנות תלת מימד (עיצוב) וגלישה באינטרנט. ואולי משחקים לא כבדים להיום כמו קונטר סטרייק סורס... חשוב לי העיצוב והביצועים בעיקר, עדיפות למחשב עם הרבה תוספות נחמדות. קיצר, האם המחשב שכתבתי לכם מספיק חזק בשביל מה שכתבתי? ומי המתחרים שלו? תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  6. שלום רב אני מחפש עזרה בבחירת מחשב נייד חזק (לפחות 4GB ומעבד i5), לתכנות והרצה של אלגוריתמים כבדים, בעיקר בסביבת ווינדוז. החלק הטריקי הוא שאני צריך את היכולת להריץ גם ווינדוז וגם-mac OS כרגע עומדות בפני שלוש אפשרויות: * מאקבוק עם בוטקאמפ ווינדוז * PC נייד עם VM של מאק * PC נייד ומאק מיני נייח זול יחסית כרגע אני מנסה להבין איך לקבל את כל היכולות בתקציב המינימלי, ולכן אין עדיין הגבלה על התקציב. אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה * מטרות המחשב? תכנות * גודל המסך? 13\14 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)לא * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB * צורב DVD?לא * האם נדרשת אחר…

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  7. Started by lolipop123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב עד 7000 אבל אם יש משהו שבאמת שווה אתזה יכול לחרוג, אבל עדיף כמובן אם יש משהו שזול יותר אז סבבה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שיהיה חזק בעיקר שאוכל להקים מכונות וירטואליות בVMWARE לעבוד עם לפחות 2 במקביל. בנוסף חזק עבור machine learning. וגם גיימינג יכול להיות נחמד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?עדיף שיהיה שקט אבל מוכן להתפשר על זה עבור המחיר.…

• 17 תגובות
    • 5.3k צפיות
  8. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד איכותי שיוכל להחזיק את התוכנות הבאות כמו שצריך: Microsoft Visual Studio 2005 ואולי גם 2008 אם יהיה לי תקציב, SolidWorks (אין תקציב, גירסת סטודנטים ) כולל תוכנת אלמנטים סופיים כמו קוסמוס, Matlab Steinberg Nuendo + כמה תוספים שלה, ועבודה סבירה בפוטושופ ואילוסטרייטור במקביל, עד עכשיו הדגם שחשקה נפשי בו היה Hp DV5 1190ej עד שקיבלתי בשורה שהבטריה שלו לא תחזיק יותר משעה במצב עבודה, אין לי בעיה לראות דגמים מכל חברה, אבל להשתדל לא לחרוג אם אפשר מתחום ה7500 שקלים עד 8000 שקלים. אני צריך בטריה של שעתיים וחצי לפחות, כשכמובן שהמשקל לא יהיה בשמיים, 2.5 נראה לי לגיטימי, בהנחה ואני אקח איתי בתיק כמובן מטען וספר או משהו ככה שבכל מקרה זה יגיע לאיזה…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק בארהב. מאפיינים-זה הולך להיות תחליף לפיסי, אז דרוש מסך גדול(הניידות היא מעונות/בית, לא בתוך האוניברסיטה, אז 15 אינטש לפחות..נראה לי עדיף 16) צריך שיעמוד בהרצת תוכנות כגון מטלב, ספייס ועוד תוכנות לשימושי מהנדסים שאתם מכירים.. עוד נושא חשוב זה האחריות-עדיף מחשב עם אחריות שתקפה בארץ.. כרטיס מסך מינימלי כמה שאפשר-אני לא רוצה להשקיע בו, השימוש הגרפי המקסימלי של המחשב יהיה סרטים.. וכמו כן, אם יש אפשרות לקנות בלי מערכת הפעלה לטובת מחיר-עדיף. זהו בגדול.. תודה לכם

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  10. Started by koko0,

אני מחפש דרך להשיג מחשב נייד חלש לא משנה לי זמן בטריה רק שלא יהיה גדול. הוא יריץ אובונטו בעיקר לאינטרנט וכאלה אבל שלא יהיה זוועה לגמרי. מה תהיה הדרך הכי זולה להשיג דבר כזה?

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  11. Started by saarxee,

לאחרונה התקנתי את Windows 8 על המחשב הנייד וכל כמה דק' הוא נכבה לבד. בדקתי ב-HWMONITOR - טמפ' המעבד היא 77 בערך, ההארד דיסק על 57 מעלות. האם זה בגלל זה? מה אפשר לעשות? להחזיר ל-7?

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  12. Started by erezb84,

שלום, יש לי מחשב נייד dell latitude d430. בדקתי לו טמפ' עם everest והטמפ' הם בסביבות 60 מעלות. עכשיו - משטח קרור אני אקנה לו היום, השאלה שלי - מה אפשר לעשות כשהוא לא בבית ואין את המשטח קרור? האם אפשר איכשהו לשפר לו את הקריר? בתודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Adar363,

1.אני מחפשת מחשב נייד ללימודים שנהפך להיות גם טאבלט (לנסיעות) עם מערכת הפעלה של windows ולא אנדרואיד (כדי שיהיה נוח לעבודות וכו'), ושיהיה מספיק חזק. 2.האם מישהו שמע על ה-Lenovo LePad?? תודה!

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  14. אהלן חברה, מחפש מחשב נייד עד 2800 שח, עדיפות למחשב עם מערכת הפעלה אך לא חובה. דרישות: מסך FHD כונן SSD (אפילו 128GB מספיק). אומנם המחשב רק לשימוש משרדי (עבודה מול מניות עבור אבא שלי) אבל אני רוצה שהמחשב יהיה מהיר בעיקר (כמובן לעבודה כפי שצוינה). תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  15. Started by g.xorre,

אהלן, אני נמצא כרגע באוסטרליה, מחפש לקנות פה מחשב טוב במחיר שציינתי. אשמח להמלצות בנוגע לחברה הנכונה והדגם הנכון. תודה, תמיר.

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  16. מה שלומכם חברים? אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד.. כמו שכתבתי בכותרת, התקציב שלי נע בין 4000~4500 ש"ח. המחשב כעקרון יתחבר בעתיד לטלוויזיה שתהיה תלויה בחדר כדי שאוכל גם להנות ממסך גדול יותר וגם להנות מהניידות שלו, אך אני אשמח שהמסך שלו יהיה מספק בפני עצמו. לא קטן ולא ענק, עם שטח מסך רחב וקל. אשמח אם הפתחי אוורור של המחשב יהיו בצידי המחשב ולא מתחתיו למען התחממות מועטה יותר. המחשב הנייד הקודם שלי היה HP Pavilion 9750.. הוא היה מחשב מצויין עד שהחליט להתאבד ולשרוף לעצמו את הכרטיס מסך (המולחם..). יאמר לזכותו שהוא חיי חיים ארוכים ומלאים של כ-5 שנים. אחת הסיבות שציינתי שאני לא רוצה להתקרב ל-HP הנה בגלל ההתחממות ייתר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנ…

17. Started by etamamx,

מחפש המלצה על מחשב נייד של טושיבה , בטווח מחירים של 4000-4500 השימוש בו בשביל תוכנות אופיס, הורדות, אינטרנט, בקיצור מחשב לסטודנט ממוצע תודה

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  18. Started by bennnn,

היי שאלתי את השאלה בעבר,אך טרם קיבלתי תשובה ברורה..כשהמחשב קר, וההרדיסק קר הכל עובד מעולה.שהמחשב קצת מתחמם וההרדיסק מתחמם יש רעשים מהההרדיסק והוא נתקע..כל זה מעיד על הרדיסק תקול?\ אולי ניתם לעשות משהו לסדר את זה?

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  19. עזרב דחופה חברים למחשב נייד טושיבה A300-1EC התקנתי אליו מערכת הפעלה וינדוס 7 מחפש דרייברים ל-HOTKEYS ול-TOUCHPAD לא מוצא דרייברים בשום אתר! אפילו לא באתר החברה.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אהלן לכולם, יש לי מחשב נייד של טושיבה satellite l505-141. בעיקר בזמן שאני משחק אני מרגיש שהמחשב מתחמם נורא ואז הוא פשוט נכבה. אלו הטמפרטורות שלו כשהוא עכשיו סתם פועל ומונח על שולחן (כמה דקות לפני הוא הונח על מיטה אם זה משנה לערכי המקסימום...) http://img407.imageshack.us/img407/8968/tempze.jpg יש משהו שניתן לעשות?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. בהמלצתו של Chevy נסעתי לשניידר מחשבים ברחובות כדי לרכוש את ה-Asus X550 רק כדי לגלות שהוא בכלל לא במלאי, והחבר'ה שם הבהירו לי היטב שמחשב בלי כרטיס מסך יקרטע לי בפוטושופ ובאדובי פרימייר ושאין מצב שארכוש מחשב טוב בתקציב של 2300 ש"ח, אז לצערי אני נאלץ לקנות מחשב יד שנייה שוב עם מפרט חזק יותר ובמחיר שפוי יותר. מטרות המחשב: גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטי FHD וסרטונים באיכות 4K ביוטיוב, עריכה גראפית קלה [פוטושופ, Adobe Premiere Elements], משחקים קלים [כגון GTA IV]. הכנתי רשימה מיד2, אשמח אם תגידו לי מה הכי טוב, וכמובן גם מה שווה או לא שווה [לא עוזר לי שהמפרט טוב אם המחיר לא משתלם]. אגב, לא בכולם כתוב אם יש כרטיס מסך או לא, אז אשמח אם תגידו לי. אגב, האם מה שהוא אמר לג…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי האם כדאי לקנות מחשב נייד חזק יד שנייה (לדוגמא XPS) או ללכת על בטוח ולקנות חדש?

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  23. שלום אני מחפש לקנות מחשב נייד יד שנייה לשימוש בעיקר לגלישה עם מלא טאבים פתוחים ולצפייה בסרטי HD אני רוצה לקנות יד שנייה משיקולים אידיאולוגים (לא לתמוך כספית בתעשייה) ושיקולים כלכליים מפרט מינימלי: זיכרון- 4GB? כונן SSD- לפחות 64GB חיבור HDMI למסך DELL שיש לי כבר מצלמה קדמית- לא חייב משקל- כמה שפחות- חשוב לי מאוד שיהיה בסביבות הקילו-קילו וחצי. (לאפשרות שאני אקח אותו לחו"ל ואסחוב אותו איתי בתיק על הגב) מסך- לא קטן מדי ולא גדול מדי, לא צריך משהו מיוחד.. אבל שיהיה נעים לגלישה וצפייה בסרטים. האם צריך יותר מ4GB? האם יהיה הבדל משמעותי? אני לא רוצה שהגלישה עם הרבה טאבים תגרום למחשב לקרטע . מה אני צריך לחפש בלוחות יד שנייה? האם החברה משנה משהו? מעבד? תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. היי אני מתכוון לקנות מחשב נייד שצריך לשרת אותי במצבים בהם אין לי חשמל במשך זמן ממושך. הבנתי שיש מחשבים ניידים שניתן להטעין מסוללה חיצונית? איזו סוג סוללה זו? זה משהו יקר? אשמח לשמוע על כך.

• 0 תגובות
    • 354 צפיות
  25. Started by s_b54,

הביאו לי מחשב נייד ממש ישן של acer מדגם TravelMate 200T השאלי שלי היא האם אפשר עדיין לשדרג אותו ולקנות לו עוד זיכרון ואם כן מישהו יכול להגיד לי בסביבות כמה זה יעלה והאם כדאי להשקיעה בזה

• 5 תגובות
    • 918 צפיות

דיונים חדשים בפורומים