עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by newDesktop,

היי, רציתי לדעת מה דעתם, אני מעונין במחשב פשוט לשימוש משרדי כמו המפרטים שמצויים בחלק "מפרטים מומלצים". קראתי שמומלץ מאוד לשלב היום כונן SSD למערכת ההפעלה בנוסף לדיסק קשיח רגיל. כיצד הייתם ממליצים לשלב (דגמים ספציפיים) באחד המפרטים הקיימים? למה כדאי לשים לב בקניית כונן SSD? תודה

2. Started by tot5,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ואולי תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם י…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by FARKASH7,

אבא שלי ביקש מחשב משרדי קטן. בינתיים מה שחשבתי עליו זה לקנות Intel NUC מבוסס I5U עם 4GB זיכרון וHDD, זה יוצא קצת פחות מ2500 שקלים. נשאר לבחור את האופציה הניידת, למרות שאין שום צורך במחשב נייד. * מטרות המחשב?עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, אם אפשר מט מצויין * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא מעניין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא מעניין * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רגיל בטוח, אם תכניסו גם SSD בתקציב אני מאוד אתפלא * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. שלום. אני צריך מפרט משרדי שקט עד כמה שאפשר ב¤1300. קיבלתי מחנות את המפרט הבא: מעבד Intel 2180 לוח Gigabyte GA-8I945GCM - S2L זיכרון TRANSCEND 2X1GB הרדיסק WD 250GB דוד LG GH20NS30 מארז Foxconn TLA436 סה"כ ¤1314 ממה שקראתי קצת בפורום נראה שבסדר גודל של המחירים האלה כדאי מערכת מבוססת AMD. זה נכון? אם כן איזה לוח ומעבד? השקט די חשוב אבל אסור להשתולל במחיר. תודה.

5. מבקש מפרט למחשב שמיועד בעיקר לפיתוח תוכנה (פרנסה) ועבודות משרדיות אבל גם לראות סרטים בעתיד יכול להיות שארצה להשתמש בו לעריכת אודיו, כך שהוא צריך להיות פתוח לאפשרות כזאת וחשוב שיהיה שקט מאוד תוכנות לפיתוח תוכנה: MySQL Server. IntelliJ, Eclipse תוכנות לעריכת אודיו: cubase בנוסף ברשותי כרטיס מסך ישן ATI RADEON X800 GTO , האם עדיף יהיה לי להשתמש בו על המחשב החדש או שהוא כבר מיושן מידי? בכל מקרה הייתי רוצה לשמור את האופציה להוסיף כרטיס מסך בעתיד

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  6. שלום, בעקבות שרשור בפורום אחר (מארזים וספקים) אני מבקש עזרה בהמלצה על מפרט למחשב משרדי שקט במיוחד. הייתי שמח גם אם מישהו יכול להמליץ על חנות שאפשר לראות בה את המחשב מורכב לפני שקונים אותו בשביל לוודא שהוא באמת שקט - יש לי כמה ניסיונות רעים עם מוכרים שאמרו שהמחשב הולך להיות שקט אבל בסוף הוא לא היה כה שקט. הבעיה המרכזית שלי היא שאני לא יודע איך לבחור קומבינציה של ספק כוח\מעבד\לוח אם שיחדיו יגרמו לכך שהספק כוח יפעל בשקט. מנסיון שלי המאווררים של המארז עצמו ושל המעבד לא מאוד מרעישים וניתן בקלות להחליף אותם לשקטים חדשים, כך שהבעיה המרכזית שלי היא המאוורר של ספק הכוח. אני גם יודע מנסיון שאותו ספק כוח ממש יכול להרעיש בצורה שונה כשהוא מחובר למחשבים שונים, ולכן אני צריך המלצה למפרט…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ben389,

שלום, סבא שלי צריך מחשב חדש. הדרישות מהמחשב הם שיהיה שקט, עם מארז קטן ולהריץ WIN 7 דפדפן, אופיס וסקייפ. אני לא סגור על קונפיגוריציה. כרגע אני מתלבט בין מערכת מבוססת אחד האטומים החזקים ואז גם אפשר לשים דיסק SSD קטן (אינטל 40GB) או ללכת על משהו יותר חזק כמו I3. אני נוטה חזק לכיוון האטום כי זה גם יוצא יותר זול וגם אפשר בקלות יחסית לבנות מערכת FAN-LESS. השאלה הגדולה עם הוא יתמודד עם העבודה היומיומית והוא לא יחנק מהר. כבר יש בחנויות את ה D525 או שהכי חזק שאפשר לקנות זה D510? מפרט שחשבתי עליו זה: לוח + אטום 2GB זיכרון מארז antec isk300-150 בגלל הספק הפאסיבי דיסק אינטל X25-v ואיזה כונן אופטי דק. לגבי הI3 עדיין לא חשבתי על משהו ספציפי אבל ברור לי שאני אצטרך להתפשר בהרדיסק ובמאר…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. . מה התקציב המקסימלי? 2000 2. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל 3. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 4. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD ,אינטרנט,פוטושופ 5. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? הכל עם דגש על מסך איכותי ככל האפשר במסגרת התקציב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא יתבצע אוברקלוק כלל 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה 9. האם יש העדפה לר…

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  9. Started by GMTK,

המחשב מיועד להורים שלי הם בעיקרון משתמשים באינטרנט והלך להם המחשב שלהם ומחפשים משהוא זול שאפשר לקנות בין רגע. התקציב עומד על 2000 שקלים ופחות לא לעבור תמגבלה. בעיקרון זה לאינטרנט וווארד כאילו אתם יודעים מחשב משרדי.

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  10. יש לי אפשרות לקנות את המחשב הנ"ל (ראו תמונה) האם המחיר באמת אטרקטבי כמו שמציגים אותו? האם המפרט טוב? תודה אשר

11. שלום, מוזמנים להעיר ולהאיר, אך בבקשה העלו הערות פרקטיות לתיקון. ההבדל המהותי בין 2 המפרטים שיוצר את הפער במחיר הוא בבנדל מארז+ספק, והבדל קטן יותר ביצרן לוח האם. מאוד מאוד חשוב לי מחשב שקט, בנוסף להיותו אמין ומהיר. 250G מספיקים לי לאחסון. תודה!! ---------- 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, ובתנאי שלא על חשבון השקט והמהירות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, סרטים HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 3.…

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  12. שלום, מוזמנים להעיר ולהאיר, אך בבקשה העלו הערות פרקטיות לתיקון. צרכים: אופיס, אינטרנט, סרטים. ההבדל המהותי בין 2 המפרטים שיוצר את הפער במחיר הוא בבנדל מארז+ספק, והבדל קטן יותר ביצרן לוח האם. מאוד מאוד חשוב לי מחשב שקט, בנוסף להיותו אמין ומהיר. 250G מספיקים לי לאחסון. מעביר כונן אופטי מהמחשב הנוכחי. תודה!! ------------------- אפשרות א': חנות TMS [b]מעבד:[/b] Intel Core i3 6100 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪600 [b]קירור למעבד:[/b] [URL=http://www.tms.co.il/product/14584]בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪45 [b]לוח אם:[/b] Asus H110-I PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪393 [b]מא…

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  13. Started by eranir,

שלום לכולם, התבקשתי להרכיב מפרט עבור מישהו שמעוניין להחליף את כל המחשבים בחברה שלו (כ-20). עלות כל מחשב צריכה להיות כ-2000 שקל, כולל התקנה (חומרה, לא OS), עכבר + מקלדת, ומערכת הפעלה (XP מן הסתם). אני בכוונה מפרט את נושא הכמות ומערכת ההפעלה, בתקווה שמישהו מכם יודע מה אמורה להיות העלות עבור רכישת כמות כזו של רשיונות. אני מניח שברור שהמחשבים משמשים לעבודה משרדית, והדגש הוא על אמינות להרבה זמן ללא צורך בשדרוגים. לא דרוש נפח אכסון גדול במיוחד, וכדאי שתהיה יכולת הרצה למערכת הפעלה עתידית (7) למקרה הצורך. מוזמנים גם להמליץ על מסך (19" רגיל או 22" רחב) בעלות של כ-1000 שקל נוספים, אם לא יהיה מענה אני אשאל גם בפורום המתאים. תודה רבה, ערן

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  14. Started by n14charlie,

שלום אני מחפש מפרט למחשב משרדי בעיקר לשימושי אנטרנט , קצת סרטים , משחקים פשוטים (FIFA וכאלה). אם אפשר ב KSP בניתי את זה תגידו לי אם זה בסדר (שכחתי לציין בלי ציוד היקפי) http://img115.imageshack.us/img115/3671/clipboard02rn.jpg

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  15. Started by yonir,

שלום, אני חושב לקנות מחשב, הדרישות הן: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 ש"ח פחות או יותר. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) השימוש משרדי בעיקר ומידי פעם צפייה בסרטים. (ייתכן גם הרצת תוכנות מדעיות כבדות יחסית אבל זה שימוש משני יחסית) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. המפרט כולל מסך בלבד, שאר הציוד ההיקפי קיים (מקלדת, עכבר ורמקולים). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין צורך…

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  16. שלום, מענה לשאלות: 1. תקציב - גג 2000 ש"ח למזומן, אם ניתן לרדת ל-1500 ודרומה - מה טוב. 2. מטרות - שימוש משרדי, אופיס ואינטרנט בלבד. התרחיש הנפוץ ביותר הינו 12 מיילים פתוחים באאוטלוק, 6 מסמכי אקסל (לא גדולים), 4 מסמכי וורד ושלושה טאבים בפיירפוקס. ברקע אנטי-וירוס, סקייפ וזהו! 3. ללא ציוד היקפי. 4. לא צריך כונן דיסקטים, לא צריך כרטיס קול איכותי, לא צריך כרטיס מסך למשחקים. 5. העדפה חזקה לאינטל. 6. המחשב לא צריך להיות יפה, אבל פרקטי עם מספר רב של יציאות USB ורצוי גם ESATA. 7. נדרשת הרכבת מחשב במעבדה. 8א. כיום המחשב מחובר למסך עם חיבור VGA ובעתיד יחובר למסך גדול ולכן דרוש חיבור DVI/HDMI ו-VGA רגיל. 8ב. נדרש הארד-דיסק של לפחות 500GB ורצוי יותר במסגרת התקציב. 9. השקט ח…

• 4 תגובות
    • 595 צפיות
  17. היי, אשמח להמלצות עבור מחשב משרדי נייח. אפשר גם מחשב מוכן, לא חייב שיהיה דווקא בהרכבה אישית. שאלון הדרישות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? -עד 2,500. אפשר לחרוג קצת אם ממש צריך/משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? -ישמש לעבודה משרדית בלבד. כרום, אקסל, תוכנת ניהול מלאי, תוכנת ניהול כספים וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? -אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) -לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? -לא חשוב …

• 0 תגובות
    • 854 צפיות
  18. כמו שכתוב, מחשב לשימוש משרדי בלבד, תקציב עד 1400 ש"ח, ללא ציוד היקפי וגם אין צורך בHD, הקאץ' היחידי שזה חייב להיות מKSP השנואה. (זה מפריע גם לי, אבל אנחנו עסק ואיתם יש לנו הסכם) תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  19. Started by ilanb0,

בהמשך להצעה במפרטים המומלצים למחשב המשרדי שהוצע שם , מבקש לבדוק אפשרות שדרוג: * מדובר במחשב לאינטרנט ואופיס. האם לא כדאי, מתוך מחשבה לטווח ארוך, ללכת על מעבד "גבוה" יותר (הכוונה ל - i5)? * במקרה כזה, אצטרך לוח מתקדם יותר? * לגבי הזכרונות - מה התצורה הבאה הטובה יותר של זכרונות שקיימת? 16 גיגה? * לגבי הדיסק הקשיח - לחלוטין נדרש דיסק של טרה ואולי 2 טרה (מדובר במשתמש שמאחסן הרבה סרטים ותמונות). * מארז וספק כח - נראים לי מספקים. תודה למשיבים.

20. Started by basharis,

שלום, אני זקוק להמלצה למחשב בתקציב של 3-4 אש"ח. השימושים הם יישומים משרדיים למיניהם, וישומי פיתוח web בעיקר (כלומר לא נדרש כוח אדיר לקומפילציה למשל). אולי ארצה להריץ virtual pc עליו אז צריך שיהיה מספיק זכרון (אני מניח ש 2GB זה הסטנדרט היום, וזה אמור להספיק בהחלט). הדרישות הן, לפי הסדר: 1. אמינות ויציבות. 2. שקט. 3. ביצועים. המחשב יחובר למסך 19-20", אז צריך כ. מסך שיתמוך ברזולוציה של 1600x1200 (ביישומים שהזכרתי). כמו כן, אבקש המלצה בנוגע למערכת ההפעלה - xp pro או vista business - צריך לקנות גם רישיון (מעבר לתקציב המוזכר) ואני לא בטוח במה לבחור (בהנחה שישמש לכמה שנים טובות..).

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  21. Started by ddoolev,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. אי אפשר לחרוג מהתקציב. אשמח לחסוך כמה שאפשר 2. מה שימושי המחשב? בעיקר עבודה משרדית וסרטים, לפעמים אני משחק בleague of legend. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אני צריך גם מסך מחשב למרות שזה לא כלול בתקציב. אשמח להצעות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני חושב שכרטיס מסך לא צריך - פתוח להצעות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5~6. המחשב יהיה בחדר אבל הוא יהיה כבוי רוב הזמן בלילה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? העדפה ל Windows 7. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

22. להלן מפרט מחשב שנועד לשימוש משרדי + צפייה בסרטים , אתרי וידאו האם לדעתכם ההצעה הוגנת , האם חסר כאן נתונים חסרים שכדאי לברר לפני הקניה לוח ראשי GIGABYTE Intel 945 1066Mhz S.ATA2 PCI EXP. x 16 מקורי ! * זיכרון מטמון 2MB 2L Cache במעבד ! * מעבד Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz 800Mhz מקורי + תעודה ! * זיכרון מהיר 1024MB DDR II 667Mhz נמסר לי בחנות שהזכרון מתוצרת חברת טרנסט(יש חברה כזאת ?) * דיסק קשיח מהיר SAMSUNG/HITACHI 160GB S.ATA2 8MB * צורב מהיר LG/SAMSUNG/PHILIPS DVDRW x 18 * כרטיס מסך Intel GMA950 PCI EXP. x 16 UP TO 256MB 3D + חריץ PCI EX.16 פנוי ! * כרטיס רשת/10/100/1000 *כרטיס קול איכותי H.D 7.1 בעל 8 ערוצים * מארז SUPER ATX ELITE 1109 כולל 2 כניסות USB בחזית + ספק 50…

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  23. אבקש חוות דעת: כונן קשיח wd250aajs 250gb לוח אם gigabyte ga-p31-ds3l מעבד entel e4500 box זכרון kingston 1024mb 667 mhz ddr2 cl5 כרטיס גרפי sapphire ati randeon hd2400pro hdmi 256m pcie צורב samsung sh-s183l X 18 dvd מארז כולל ספק hec 6k 31 300w הרכבת מחשב+בדיקת מעבדה+בדיקת מאמץ סה"כ- 2370 ש"ח האם ההרכבה נכונה ? האם המחשב מתאים למטרות שהוגדרו עבורו? מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  24. Started by asaf172,

שלום אני מחפש מחשב+ציוד נלווה (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ) בסביבות 2500 ש"ח הצרכים הם אינטרנט, אופיס, מוזיקה ואולי סרטים מדיי פעם. חשוב שיהיה חיבור לטלוויזיה (HDMI או VGA, עדיפות כמובן לראשון) חשבתי על המחשב הבא, ראיתי שהוא חוזר על עצמו הרבה פעמים פה בפורום: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2239 יש לו יציאות לTV? והאם הוא עומד לדרישות שלי? בנוסף חשבתי על המסך הבא: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2074 לגבי רמקולים, עכבר ומקלדת, אין לי העדפה, אשמח לשמוע את המלצותיכם תודה אסף

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by ^DaRk-MiNd^,

אהלן, אני רוצה לשדרג את המחשב של ההורים שלי. כרגע יש להם מחשב עתיק משנת 2008 (מעבד INTEL E5300 ) . המחשב משמש בעיקר לשימוש משרדי רגיל - פייסבוק, YNET, WORD וכאלו, ומדי פעם אבא שלי משתמש בו לעריכת סרטים משפחתיים בתוכנות כמו PREMIERE, ועל כן אני מבסס את המחשב על המחשב הכי פשוט מהמפרטים המומלצים בסדרת עריכת וידאו. עם זאת, מכיוון שזה לא עיסוק עיקרי ומהותי אלא רק עיסוק משני, וזה גם משהו שהצליחו להתמודד איתו במצב הנוכחי, אני מוותר על חלק מהאלמנטים (SSD) על מנת להוזיל עלויות Intel® Core™ i5-4690S Processor Gigabyte GA-H81M-HD3 crucial 8GB Kit (4GBx2), 204-pin SODIMM, DDR3 PC3-12800 WD HD 1TB 7200PM - יש לי כונן אופטי שקר Seasonic S12II-350W / Eco-400W מארז COMPUCASE TOW…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.