עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Zinger777,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב שייעודו הוא להריץ בצורה טובה את תוכנת הסימטרון. את דרישות התוכנה ניתן לראות פה: http://www.cimatron.com/SIP_STORAGE/FILES/5/3395.pdf השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימטרון א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סימטרון - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)…

• 2 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. 1. תקציב:4000 ש"ח לא לחרוג, עדיף לחסוך. 2. שימושים: משחקים כמו :need for speed, GTA,call of duty ודומים להם. אני תיכוניסט אז כאילו לעבודות, סרטים וכו', נו אתם יודעים תיכוניסטים 3. ציוד היקפי דרוש:מסך 4. ציוד לא דרוש?כונן דיסקטים. 5.רמת השקט: לא חשוב מבחינתי הכי רועש. 6. חנות: כל חנות באזור הצפון. 7. בקשות מיוחדות: אם אפשר מארז עם חלון אבל ממש לא הכרחי. 8. שדרוג: חשוב לשמור על אפשרות לשדרוג בעיקר לRAM.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by xtrauser,

שלום המחשב ישמש בעיקר לעבודה במאטלב ואקליפס. חשוב שהחומרה תעבוד על לינוקס. אם אפשר עדיף שיהיה חסכוני בחשמל תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאטלב ואקליפס. שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  4. Started by k22,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ותיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). W2350T או e2350t -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by OnlyGirl,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר תיכנות, טיפה עריכה גרפית ווידיאו חובבנית, סרטים, מוזיקה ועבודות לבית ספר... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ, eclipse, visual studio, עורכי טקסט למיניהם וגם כל מיני תוכנות לתיכנות צד שרת שגם לזה אני אגיע בסופו של דבר... - תדיר אילוסטרייטור, סוני וגאס, אפטר אפקטס, בלנדר - מזדמן. רוב הזמן הן סתם ינוחו על שולחן העבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משח…

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  6. שלום, צריך את עזרתכם בהרכבת מפרט לשימושים הבאים: - רוב הזמן עבודה עם פיתוח אפליקציות פלאש ופלקס - בעיקר תכנות אך גם אנימציה. - מדי פעם עריכת וידאו (לא מאד אינטנסיבי) - מדי פעם שימוש בפוטושופ ותוכנות גרפיות אחרות (גם לא עבודה אינטנסיבית) - צפייה בסרטים (עיקר העבודה שלי היא בתכנות. השימושים האחרים בהיקף קטן יותר. ) - אני לא משחק משחקים אך במסגרת העבודה המחשב נדרש לפעמים להריץ אנימציות כבדות. - רוב הסיכויים שתהיה מע' הפעלה ויסטה (הבנתי שאם המחשב מספיק חזק היא יודעת לעשות את העבודה, לא?). הדגש מבחינתי על מהירות ועוצמה בעבודה. לעיתים קרובות המחשב פתוח עם כמה יישומים בו זמנית, חלקם עשויים להיות כבדים מבחינת צריכת משאבים, ואני רוצה שלא יקרטע לי. אולי כדאי 4GB זכרון? אני רחוק מלה…

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  7. Started by yakovyarmo,

מה אתם אומרים על המפרט הבא? יש דרך להוזיל עלויות? מפרט מחשב.pdf

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי מעוניין במארז בלי אורות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

9. Started by eyaliko123,

שלום לכולם, יום שישי יצאתי מהאוטו והתגלה לי שהבקבוק מים שלי שהיה מלא נשפך כולו על המחשב הנייד שלי. המחשב לא נדלק לי ואני צריך להציל את הקבצים שהיו שמורים לי בו. יש אפשרות כלשהי שהוא יחזור לעבוד? המחשב הנייד הלך איתי לכל מקום, מכיוון שאני מתכנת ומנצל כל שניה פנויה שיש לי לתכנות. עקב תקלת המים, אני זקוק למחשב נייד לשם תכנות, אני מתכנת בתחילת דרכי, מדי פעם אני עורך סרטי וידאו ותמונות. שליחת וקבלת מיילים ועבדוה בסיסית עם OFFICE. אשמח לקבל עזרה. בנוסף, אני זקוק למחשב נייח עם אותה פעילות ובנוסף גם הפעלת תוכנות כבדות. תודה

• 1 תגובה
    • 457 צפיות
  10. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Noririco,

איזה מחשב נייד לדעתכם הכי נוח לתכנות ? מניסיון או לא מניסיון ... אשמח לקבל חוות דעת תודה רבה, בהנחה שאין הגבלה תקציבית.

• 5 תגובות
    • 943 צפיות
  12. Started by Ovid,

יש לי מחשב ממש ישן מכמעט לפני עשור, כך שאין טעם לשדרג בו חלקים מסויימים. אני צריך מחשב חזק ככל הניתן שייתן לי להריץ : * מכונה וירטואלית * תכנות בסביבות עבודה שונות * שיריץ הכל במקביל בלי תקיעות כולל מלא טאבים בדפדפן מה לא.. וזאת אגב נקודה מאוד חשובה, אני לא סובל שום תקיעות או זמן "לחשוב" במחשב. * אין צורך בכרטיס גרפי למשחקים. * שיהיה שקט. לגמרי. אני חשבתי ללכת בכיוון i7 , עם 16 גיגה ראם . אבל פה יש לי שתי התלבטויות : 1. האם ללכת על 4790 או על החדש 6700. הבנתי שההפרש בביצועים די זניח , אבל הליבה הגרפית משמעותית יותר חזקה. (זה אולי קריטי בשבילי מכיוון שלא יהיה כרטיס מסך חיצוני). בהקשר הזה, האם DDR4 באמת מהווה יתרון על DDR3 ? 2. רציתי משהו קומפקטי ככל הניתן. שאלה אם אני …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by madweed,

שלום לכולם, הקו המנחה צריך להיות יחס טוב של price to value. אם זה יהיה טיפה יקר יותר סבבה. בגדול אני קונה מחשב בדרך כלל כל 4-5 שנים. ציוד היקפי בהתאם לצורך... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אפשר לחרוג ב 500-1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רוצה לעבוד בסביבת VM אחת לפחות עם visual studio/visual studio code ומשחקים ברמה של diablo 3, smite, assassin's creed odyssey ועוד כלפי משחקים עתידיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת - אשמח להמלצה עבור מקלדת מכאנית טובה. רמקולים מסך - קווים כללים …

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  14. אין צורך בציוד היקפי (מסך,מקלדת,רמקולים,עכבר). לא מתוכנן OC המחשב יתחבר ל2 מסכים. מאוד חשוב שהמעבד יהיה חזק מאוד ויוכל לשמש אותי לתקופת זמן ארוכה. עוד משהו שאני לא יודע אם הוא חשוב, אבל אני הולך לחבר למחשב כונן SSD של 40 ג"ב שיש כבר ברשותי. המחיר גמיש, אז אם יש משהו שנראה לכם שחשוב להכניס למפרט וחורג מהתקציב אז אין בעיה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 657 צפיות
  15. Started by illumi,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח - חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית (תכנות ומלא טאבים בכרום) נטו - לפחות 16 גיגה ראם. בנוסף, פעם ב ארצה לשחק במשחקים כושלים במחשב אז צריך מעבד עם גרפיקה מובנת הכי טובה שיש (אובייסלי לא יהיה משהו חחחחחחח אבל לפחות שזה יהיה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כל כך קשור לאשכול הזה, לא יודע אם אני צריך לפתוח חדש אבל יש לי מחשב עם gtx 1060 6gb, i5 6400 2.7ghz ו8gb ראם, אשמח להצעות למסכים טובים וזולים למחשב הזה(וגם שדרוגים עד 500 ש…

16. Started by Sunny Jim,

היי, אני צריך מפרט לתכנות ובעל כח עיבוד יחסית חזק, כאשר המחשב בכלל לא מיועד למשחקים, אז אין צורך בכרטיס מסך יעודי. מסך LCD 17' יתאים, אין צורך ב19 אינץ', ויש גם צורך במקלדת ועכבר. כמו כן, אם אפשר בפחות מ4000 ש"ח אז אשמח.

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  17. Started by johnyG,

הי, לכבוד יציאת VISUAL STUDIO החדש אני קונה מחשב חדש שיוכל להתמודד איתו. אני מתכנת ומפתח בWEB ומשתמש בכלים די כבדים (SQL SERVERS וכו'). אני רוצה רק אינטל. איך המפרט הבא בסביבות ה3500שקל: 775 P4 3.2 64BIT INTEL Cherry Creek D915PCYL WESTERN DIGITAL 160 SATA2 DDR 400 512MBX2=1024MB TWINMOS HEC COMPUCASE 6A19B DVD RW LG3163B יש לי כרטיס מסך.

• 5 תגובות
    • 797 צפיות
  18. אין העדפה לאינטל או AMD, למען מהירות קומפילציה - עדיף שהמעבד יהיה QUAD אבל מוכן להתפשר אם ההבדל משמעותי במחיר (המטרה לקחת את המעבד הכי משתלם, לא הכי מהיר) זכרון של 3 גיגה מספיק דיסק קשיח מספיק 160 גיגה (כמה שיותר מהיר) אין צורך בכרטיס מסך חיצוני (עדיך אונבורד) אין צורך במסך המטרה היא מחיר נמוך ביותר מבלי להתפשר יותר מדי על הביצועים

• 4 תגובות
    • 758 צפיות
  19. שלום לכם. אני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי ל: עבודה עם Visual Studio 2005 עבודה עם sql server 2005 מידי פעם משחקים לא כבדים מידי מידי פעם Virtual Dub מידי פעם Photo Shop אני זקוק רק למעבד, לוח, זיכרון, HD, כרטיס מסך לא על הלוח, ומארז + ספק, את כל השאר יש לי.... אני רוצה רק אינטל וזיכרון עם מוניטין של 2 גיגה. כל החגיגה הזו צריכה להיות בין 3000 ל 3500 עם עדיפות לכמה שפחות :-) בניתי את המפרט הבא ואשמח לקבל את חוות דעתכם + הצעות לשינויים אם ישנן. לוח Asus P5B Intel P965 Chipset - 1066 מעבד Intel Core 2 Duo E6320 1.86Ghz 1066Mhz, 4MB כרטיס מסך G-Force 8500GT 256MB DDR2 128bit +TV +DVI זיכרון Kingston 2GB DDR II 800Mhz Dual Channel דיסק קשיח WD 320GB 7200rpm 1…

• 24 תגובות
    • 885 צפיות
  20. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=139037 מה אומרים על המפרט הזה , החלקים יתאימו אחד לשני , זה יעבוד טוב? האם זיכרון corsair vengance lpx עדיף? מה יותר אמין? האם ספק RM750x עדיף על הTX? שווה את ההפרש? (בכללי אני חושב שcorsair וantec הכי עדיפים ברגיל(CWT ו DELTA...), וסיסוניק רק הפלטינום סבבה) בדקתי גם בKSP אבל נראה לי בפלונטר יהיה עדיף :

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. בתקופתי מחשב למשחקים כבדים היה עולה ככה. זה מחשב נטו לעריכת מוזיקה ותכנות (אבל אגרסיבי יש לציין), אז הגיוני שניתן לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש נימוקים מספקים - בכיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה: FL Studio, Cubase, Logic תכנות: VS, IIS, לאפשר מצב של מכונה וירטואלית אחת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS או כל סביבה אפשרית אחרת (eclipse) - פרנסה FL STUDIO - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדו…

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. Started by marikth,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות תכנות, הולך להרים docker ולהריץ פרוססים במקביל, רוצה 32-48 RAM 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יותר מידי, אבל שלא יהיה רועש מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

23. אני רוצה מחשב שבו אוכל להשתמש בעיקר לתכנות ולהרצת תוכנות שטוחנות את ה-CPU (בעיקר אלגוריתמי למידה למיניהם). אני גם כנראה אצטרך הרד-דיסק יחסית גדול ורצוי מהיר, אבל זה לא העיקר. בנוסף אני רוצה שהמחשב יהיה שקט, גם כאשר הוא עובד בעומס לאורך זמן. המחשב יהיה בחדר ללא מזגן, קיר דרום-מערבי. מעבר לזה אני רוצה שאפשר יהיה לראות סרטים ברמת 720p או אפילו 1080p על מסך "22 (של דל, אם זה משנה) ולהנות מכל ה-eye candies של ה-Aero של Win 7. משחקים אצלי זה מקסימום סוליטייר, אבל אני לא רוצה כרטיס מסך שיהיה נכה לגמרי. הוצע לי מפרט כלשהו ב-TMS, עליו עשיתי וריאציות. הערה לגבי כל המפרטים הבאים: הכוונה היא לקנות לוח אם Gigabyte P55A-UD3 ולא P55 כפי שנכתב במפרטים (תוספת של 35 שקלים), אלא שבאתר של TM…

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  24. Started by tamir168,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עיקרי - תכנות, משני - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - שימוש כבד בתוכנות של סביבות פיתוח (VS, webstorm) (דורשות לא מעט RAM) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - GTA V, saints row iv -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - FHD 24 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות…

25. Started by afar,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, בפרט בתוך מכונה וירטואלית (שמריצה Ubuntu). פה ושם גם משחקים, אך מעט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע, מסך 16:9 סטנדרטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות? 3.…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.