עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני חושב לקנות מחשב לצורכי לימודים, בתחום הגרפיקה הממוחשבת בתקציב של פלוס מינוס 5500 ש"ח (כולל מסך (כרגע כנראה DELL2007) ומקלדת ועכבר - ללא רמקולים!). בגדול, אני משתמש בעיקר בתוכנות דו מימד כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין (CS3), קווארק, פריהנד, פלאש ודומיהן. אבל לא הייתי רוצה להיות מוגבל בעבודה עם תלת מימד (מאיה 3D מקס) אבל זה פחות עיקרי. דברים שחשובים לי: מערכת חזקה ויציבה, ואם אפשר שקטה. לוח אם עם יציאת FIREWIRE כרטיס רשת אלחוטי על הלוח אם כרטיס מסך שיהיה מותאם לעבודה גרפית ולא לגיימרים (אבל גם מתאים לצפיה בסרטים) ושיתאים למסך שאני חושב לרכוש ה- DELL 2007, למרות שעוד לא החלטתי אם עדיף לקנות רחב או רגיל (מבחינת התאמה לעבודה) 2 הארדיסקים נפרדים. האם יש ה…

• 9 תגובות
    • 749 צפיות
  2. מה דעתכם על המפרט הבא? מתאים לתוכנות אדובי? חזק מספיק? (ללא OC) המפרט ללא מסך (קיבלתי המלצות על המסך של DELL) מצרפת קובץ. תודה!! [attachment deleted by admin]

3. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לצורכי גרפיקה - תוכנות כמו: פריהנד פוטושופ CS, אילוסטרייטור, ודומיהן ותוכנות כמו מאיה פרימייר ופלאש. יש לי תקציב של 4000 שקל עד גג 5000 ורציתי לשמוע גם המלצות על מסכים. כדאי לקנות CRT או LCD כשזה נוגע לגרפיקה? אגב לא מתכוון לעשות OC. תודה.

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  4. Started by Meir787,

חזק, ומסוגל לריץ אפליקציות כבדות כמו MATLAB. המחשב "לא יראה בית", אז דרושים חיי סוללה ארוכים ככל האפשר, ואם אפשר אפילו לחסוך כמה מאות על המחשב עצמו ולרכוש סוללת 9 או אפילו 12 תאים זה יהיה מצויין. אין צורך במשהו עם כרטיס מסך רציני, תודה!

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  5. שלום אני צריך המלצה למפרט טוה למשחקים ואינטרנט עד 2500 ש"ח. * אין צורך במסך ובכל ציוד היקפי. * אין צורך בשום כוננים מלבד צורב DVD (שיהיה פשוט). * אין צורך צורך בדיסק קשיח גדול מ - 80GB (אם התקציב מאפשר זאת היטב אז 120GB). * שלא תהיה חריגה מסכום התקציב (אלא אם היא ממש קלה, או שזה שיפור משמעותי מאוד). תודה רבה לכל העוזרים והמגיבים

• 10 תגובות
    • 831 צפיות
  6. Started by ady,

שלום לכולם. אני מתכון לקנות מחשב ניד לצורכי עבודבה (אופיס וכו') וקצת עבודה גרפית. מסך בינוני נראה לי יספיק. לא נראה לי שהמחשב יהיה בשימוש ניד יותר מידי אז חיי הסוללה צריכים להיות סבירים. התקציב שלי הוא 3500 ש"ח. אודה לכם על הצעות או שיפורים. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 594 צפיות
  7. אז ככה המחשב הולך להיות לצורכי עבודה בלבד עיבוד תמונה בפוטו שופ אנימציה 2D עריכת סרטים - קידוד המרה רוב התוכנות יהיו של אדובי CS4 אני צריך פשוט רינדורים מהירים עבודה חלקה שיהיה מחשב שקט ואמין ! הנה מפרט שהרכבתי מקריאה בפורום רציתי לדעת אם יש מקום לשיפורים או שינויים תודה

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  8. שלום לכם, חיכיתי הרבה זמן לירידה של ה-Q6600, עדין לא ה-22.7 אבל אני רואה שכבר חלה הירידה, אז אפשר כבר לבצע את הקנייה.. המפרט הזה הוא מ- Iqpc אני לא כל כך מכיר את החנות, אשמח לשמוע אם מישהו ביצע שם רכישה איך הייתה החוויה. בכל מקרה, מחשב לצורכי עבודת בגרפיקה, מאיה, פוטושופ, אפטר וכדומה. לגבי Quadro יקר לי מדי כרגע אז אני יקח לי 8800 חביב. אם אתם רואים משהו מיותר, או משהו שחסר, אפשר גם להעלות את התקציב טיפה. נ.ב. אשמח גם לשמוע לגבי הכונן קשיח החיצוני, אני לא מבין בזה כל כך, אשמח לשמוע. נ.ב.2. מישהו יכול להמליץ לי על אל-פסק שיספק לי חשמל למחשב הזה, לעוד מחשבים (שצורך בערך 300W) ועוד שני מסכי 24"? ובקיצור הנה המפרט נכון לעכשיו: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - …

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by solaric,

המחשב הישן שבק חיים, הגיע הזמן להחליף. . מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט ועריכת סרטים בתוכנה פשוטה שעורכת קבצי mpeg. (אין צורך להשקיע את מירב התקציב, העיקר שהתוכנה תסחוב כמו שצריך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 7 תגובות
    • 692 צפיות
  10. מחשב עם כוח עיבוד חזק , לפחות C2D, מהמעבדים החזקים יחסית לפחות 2 GB זיכרון HDD: לפחות 250, 320 גם יתקבל בברכה יש חשיבות לריבוי יציאות , בעיקר USB, HDMI וכו' כמו כן, זמן סוללה ארוך ככל האפשר בקשר לכ.מסך, אם עדיין יש בעיות עם כרטיסי הGF, אעדיף להמנע מהם (בעיות חום) מבחינת יצרנים, אני פתוח למגוון יצרנים, עם עדיפות ליצרנים מוכרים יותר (DELL , HP ) תודה

• 4 תגובות
    • 864 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 10K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בבקשה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לצורכי עבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות של בנקים, סחר שוק ההון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4 מסכים, מקלדת, עכבר, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כב…

• 23 תגובות
    • 6.3k צפיות
  12. שלום לכולם. אני מחפש מחשב לפתח אפליקציות בעיקר בעולם של ה .net מה שאומר visual studio הכבדה + התקנה של ה orcas ופיתוח ב WPF המחשב הולך להריץ 1 . visual sudio 2005 + ms sql 2005 2 . התקנות של BLEND ( WPF( 3 . אני נכנס בקרוב גם לעולם של ruby אז שיריץ טוב Notepad , לא סתם שיצליח לעמוד גם במעבר לתוכנות יותר כבדות 4. אני מעדיף מערכת הפעלה 2003 אבל XP ו VISTA אפשריים. דרישות חובה: 1. זכרון 2 GB איכותי 2. דיסק קשיח 320 SATA II יש לי אכבר חד בבית ואני רוצה RAID 3. לוח אם בן ז##ה משהוא איכותי שאני יכול בעתיד לשדרג למעבר יותר חזק. 4. מעבד לא סופי אבל כזה עם 4MB CAHCE ומצטער רק INTEL INSIDE 5. כרטיס מסך לא היסטרי אבל שיהיה מהסדרה 8 אבל לא המכוחניים אלא אחד שאני אשדרג בעתיד. 6. ס…

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  13. Started by creative,

אשלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לחדר שינה שיהיה מחובר לטלויזיה (בתור מחשב שני לחדר). היעוד של המחשב הוא להריץ vista media center או תוכנה אחרת בסגנון. כמובן להיות מחובר לרשת הביתית ולהכיל את כל הסרטים והסדרות שלי כדי להציג אותם על הטלויזיה. כרטיס מסך כרגע שיהיה עם יציאת s-video (בעתיד אני אשדרג לכרטיס עם HDMI). דיסק קשיח עם 320 GB . לא צריך מארז HTPC, פשוט מארז רגיל. שיהיה המחשב הכי פשוט בעולם רק לצפייה בסרטים, מוזיקה וגלישה באינטרנט . כלום מעבר לזה. אם אפשר במחיר הכי נמוך שאפשר לקבל. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  14. אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שיותר קרוב ל5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להתקרב כמה שיותר ל5500 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, facry וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" שיירכש ביחד עם המחשב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מצפה מהמחשב בהתחלה להריץ משחק…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by מדוזה,

שלום אני מחפש מחשב מחשב ב3000 ש''ח אני לא כל כך מבין במחשבים המחשב שיש לי כרגע הוא מ2014 מעבד i5 ישן יחסית אינני יודע מה לבחור אני צריך עצה האם אפשר גם מפרט[חריגה של 210 ש''ח

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח חריגה 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון cs go minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא אין לי ssd צריך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windos 10 home 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  17. Started by Tare,

היי אני עורכת וידיאו וצילום בתור תחביב ששואף להפוך למשהו יותר רציני. אני מחפשת מחשב בתקציב של עד 7000 אפשר להתגמש אבל עדיף שזה יהיה באזור זה. מחשב הייד 15.6 אינץ 16 ראם מסך IPS מעבד I7 רצוי הדור החדש. לבנתיים מה שמצאתי הם: Asus VivoBook Pro 15 N580GD-E4006T Lenovo Legion Y530-15 81FV00R7IV ראיתי תגובה ביוטיוב שאמרו שטווח הצבעים בלנובו לא מתאים לעריכת וידיאו ועל האסוס שמעתי שזה לא משבים חזקים ולא כדאי. אני ממש מבולבלת וצריכה לקנות מחשב בהקדם עקב טיסה.. בבקשה אשמח לכול עזרה, תודה רבה

18. בעבר נעזרתי בפורום הזה לרכוש מחשב נייח וקיבלתי המון ידע ורכשתי מחשב שאני מאוד מרוצה ממנו. עכשיו אני מנסה למצוא לפטופ בתקציב מוגבל יחסית (4000 ש"ח) שיתאים לעבודה ביום צילומים - העברת תמונות מהירה ועבודה של צפייה מהירה בקבצים עם עיבוד בסיסי עם לייטרום במידת הצורך. מה שנראה לי חשוב: NVMe אולי בנוסף לשים גם SSD רגיל RAM סביר מעבד סביר מאיץ גרפי סביר מסך עם כמה שניתן יותר עוצמה לאור שמש בחוץ מסך כמה שיותר קרוב ל100% sRGB חיי סוללה טובים אשמח להמלצות לדגמים שיעשו את העבודה במחיר סביר.

19. Started by Eliav Uzan,

הייי אני צלם, בפעם אחרונה שקניתי מחשב זה היה ב 2013 הגיע הזמן לשדרג, ולקנות מחשב חדש, אני מצלם חתונות והייתי רוצה מחשב חזק שיחיזיק לי תוכנות במקבליל 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 + חריגה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צלם + עריכה גרפית , כל התוכנות של ADOBE וכו'.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מעדיף הכל חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

20. Started by photo,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? המחשב האחרון שקניתי עלה כ 5K אני מקווה שיש משהו בתקציב כזה יש אפשרות לחרוג בכמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיקר העבודה היא פוטושופ ולייטרום מדי פעם עריכות פשוטות של וידיאו ועבודה משרדית שוטפת 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

21. היי חברים פתחתי דיון לגבי מחשב לצלם לפני חצי שנה והתקופה גרמה לכמה בלתמים שאילצו אותי לדחות את קנייה בכמה חודשים הקיצר זה חזר להיות רלוונטי הצלחתי לחזור על המידע שניתן לי בזמנו לבנות מפרט רציתי לשמוע מכם מה דעתכם על המפרט הנ"ל תודה מראש. https://tms.co.il/builds/290085 מצ"ב קישור לדיון המקורי :

• 5 תגובות
    • 513 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10K כולל מסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי זה תוכנת DPP שזה התוכנה המקבילה של קנון לליטרום לעריכת תמונות מקבצי CR3 - מעבר לזה מעט לייטרום ופוטושופ. מעט פרמייר ובכללי ניהול תיקיות העבודה והארכיון. הDPP עובדת כמעט ורק על מעבד וראם. לכן אין לי צורך בכרטיס מסך חזק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? המסך יהיה כל הנראה DELL U2722D שעולה כ2000 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) במפרט…

23. מעוניין בנייד למטרת עריכה ראשונית או סתם משחקי עריכה וצפייה בתמונות. זה לא יהיה מחשב עריכה(לא מאמין בעריכה במסך לא מקצועי) עיקרי. נראה לי חשוב לי רזולוציה טובה, IPS זה בונוס מעולה וכמה שיותר זיכרון RAM. תקציב של 3K מKSP אילת. בברכה, אורי - - - תגובה אוחדה: - - - איך האופציה הזאת: http://ksp.co.il/?uin=23679

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by dvirdahan42,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא מאמין שאפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעת הצורך 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי , ועריכת דו מימד בפוטושופ + לייטרום . (עבודה גם עם פנורמה + HDRׂ בפוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תחביב . צילום . אני גם עורך תמונות ומוכר אותם אח"כ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא , אולי אשחק בקטנה אבל לא להתאים את המחשב לזה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.