ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
-
שלום לכולם , אני סטודנט למדעי המחשב מעוניין מחשב למטרות : תכנות - VISUAL STUDIO ואפליקציות בסדר גודל דומה . אינטרנט - גלישה וכו אופיס הורדת קבצים מולטי טאסקינג - עבודה של הכל ביחד מבלי לגרוע עומס על המערכת. דרישה להרצת WIN7 . סוללה חזקה , בנוגע למסך מתלבט בין גדול לקטן - מניסיון שלכם מה עדיף ? עד 5K , בעבר היה לי מחשב נייד IBM מעדיף מחשב ברמת גימור דומה .
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
אהלן תותחים, אני עומד להתחיל ללמוד השנה באוניברסיטת בן גוריון. את המחשב שיש לי כעת אני כנראה אשאיר בבית, מה שאומר שאני צריך מחשב חדש מה התקציב? תקציב המחשב עצמו - כ-3,000 ש"ח. תקציב מסך - כ-1,000 ש"ח. לא נורא אם זה יחרוג קצת. נתחיל. שימושים עתידיים - שימוש ביתי כללי, עבודות, אינטרנט וכו', סרטי Full HD (חשוב), ואולי טיפה משחקים (כאשר ייצא Diablo 3 ) מעבר לזה אולי כמה תוכנות שרטוט מתמטיות (Matlab, Mathematica). לא מעוניין ב-Overclocking, לא מחפש מארז שקט / קירור מיוחד, ואין לי דרישות יוצאות דופן. 1. מעבד - הייתי שמח לקנות מעבד של אינטל (יכול להיות שזאת סטיגמה, אבל עדיין). 2. לוח אם - מה שבא לכם. 2. מארז + ספק - אין דרישות מיוחדות, רק שיהיו טובים. 3. 4GB RAM 4.…
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אהלן, מועדים לשמחה 🙂 מתחיל ללמוד משפטים בקרוב וזקוק למחשב אמין ונוח הדרישות העיקריות שלי הן מפרט יחסית חזק - השימוש העיקרי יהיה בקריאה ובתוכנות עיבוד תמלילים. עם זאת, בראיה ארוכת טווח רוצה מחשב שיחזיק לאורך זמן. במיוחד אם ארצה לאחר שנה או שנתיים לשלב תואר נוסף - מנהל עסקים, כלכלה, הנדסה בתחומים שונים. מינימום - מסך 15׳ זיכרון ssd - חובה לא כבד מדי ובעובי דק. אחריות - שלוש שנים. גם אם צריך לשלם על הארכה. לצערי, שמעתי שיש בעיות תאימות עם מחשבי אפל ותוכנות של האוניברסיטה (אם טועה - אנא תקנו אותי) ועל כן ירדתי מהרעיון. כבר שנים לא בעניינים ואיבדתי הבנה בתחום, אך ראיתי את מחשבי הזנבוק של אסוס (כיום יש לי …
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן! אני מחפש מחשב בשביל אחותי. לפני האוניברסיטה קנינו לה Asus EEE שהיה אומנם חלש אבל סיפק חיי סוללה ארוכים במשקל מאוד קל. היא רוצה עכשיו מחשב חזק ומהיר יותר. * תקציב: סביב ה-3,000 גג 4,000. * מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים * גודל המסך: סביב ה14" לא יותר מ15" * רזולוציית המסך: לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * משקל רצוי: כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: המחשב הקודם החזיק 10-12 שעות, אבל נראה לי שהיא תסתפק גם במחשב שמחזיק יותר מ-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אין * Bluetooth: כדאי שיהיה, לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB עדיף SSD. האם הכוננים ההיברידים עם ה-8GB בכלל נותנים שיפור לעומת כונן HDD רגיל? אם יש אפשרות שבמעמד הקנ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 2000-2500-מזומן 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים-צופה בסרטים דרך האינטרנט הורדות-לפעמים מוריד סרטים ושירים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? נושא הקירור חשוב מאוד כי המחשב נמצא מתחת לשולחן -מקום עם נטיה לאבק האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב? עדיף שיהיה בצבע אחיד,העיצוב ממש לא מעניין ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?שיהיה שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?צריך כרטיס רשת מובנה לחיבור המודם,לפחות ארבע כניסות USB חשבתי על המפרט הבא,מה דעתכם? מעבד AMD AM…
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות לאח שלי מחשב נייד, הוא מתחיל ללמוד הנדסת חשמל בקרוב. התוכנות העיקריות שהוא יריץ מלבד גלישה באינטרנט ותוכנות אופיס זה מטלאב וויז'ואל סטודיו. הוא לא גיימר אבל אני בכל זאת מעדיף לקנות לו מחשב עם כרטיס מסך סביר (כל דבר מעבר Intel integrated graphics הסטנדרטי) חשוב לי גם שהמעבד יהיה מסדרת I5 ושיהיה לו במינימום 4 ג'יגה זכרון. הרד דיסק פחות קריטי אבל מעדיף 500 ג'יגה ומעלה. גודל מסך 15.6 אינץ' לי אישית יש ניסיון עם מחשב של HP מהעבודה שאני מאד מרוצה ממנו ולפני זה היה לי מחשב של Dell. אני מאד אוהב את המחשבים של דל אבל שמעתי דברים רעים מאד על השירות שלהם בארץ. המליצו לי ללכת על מחשב של Assus/Toshiba אבל אני פתוח להצעות ואשמח לקבל המלצות. תודה מראש, עמית
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אז ככה , אני צריך מחשב לאינטרנט, הורדות, קצת מטלב ופוטושופ צפייה בסרטים , כולל סרטי HD (אשמח להסבר קצר , מה הדרישה מבחינת המפרט למחשב שיריץ סרטי HD) אין צורך בכונן קשיח גדול , 160G מספיק, שיהיה שקט קצת , לא משו עצבני .. לגבי המסך המליצו לי על samsung 2243BW , השאלה שלי אם בארונוימה שלו הוא מוטה על הציר האופקי (כמו סיבוב על ציר ה-X) , או רק עולה ויורד (על ציר Z)? והאם מסך זה מתאים לצרכים שפירטתי . אין צורך במקלדת עכבר וכל השאר ..
-
- 6 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום, תקציב - כ- 1700 ש"ח מטרות/שימושי המחשב - אופיס, אינטרנט וסרטים, מקס' 720P לא מתוכנן אוברקלוק ללא מערכת הפעלה יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. המסך שלי יהיה 22'', רזולוציה 1680X1050 *אם אפשר להרכיב ספק מספיק טוב כדי שיתמוך בהוספה של כרטיס מסך חיצוני, אם ארצה בעתיד (9600GT למשל), זה יהיה מצוין. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום רב! אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה ואני צריך מחשב ללימודים. הלימודים באוניברסיטה הפתוחה ולכן אני יצפה בהרצאות די הרבה וכן כל מה שקשור ללימודי הנדסת תוכנה. אני לא בדיוק יודע איזה רמה של מחשב צריך ללימודים האלה, אשמח אם תעזרו בזה. התקציב הוא 3000 ש"ח. במידת הצורך ניתן לחרוג עד 500 ש"ח נוספים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה בהרצאות, עבודות וכל מה שקשור ללימודי הנדסת תוכנה (אולי צריך גם תיכנות? אין לי מושג) (וכן צפיה בסרטים ולעיתים רחוקות משחקים כמו פיפא). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בסביבות 14 או קצת יותר. מאט רק אם לא יקר מידי ולא בא ע…
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, בשבוע הבא אני טס לאיטליה. אני חושב על לקנות מחשב בדיוטי. אני לא יודע אם המחירים שם שווים, אבל למייטב ידיעתי, החנות היחידה שקיימת שם היום היא אל"מ. אני מניח שאלו המחשבים המוצעים שם: http://www.alm.co.il/dutyfree/Category.aspx?cid=20&vmenu=39 השאלה היא האם שווה לקנות משם בכלל והאם המחשבים המוצעים שם טובים מספיק? או שמא עדיף כבר לקנות בארץ. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים(כבדים כמה שניתן - מבלי לפגוע יותר מידי בפרמטרים אחרים] * גודל המסך? לא כלכך משנה. עדיף מאט אך לא חובה. * רזולוציית המסך? -- * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה HDMI, אפשר SSD, אבל לא חובה. * Blueto…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי 2800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ואף לחרוג ב 10% במידה ואין ברירה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לסטודנט אך בשעות הפנאי להרצת משחקים כגון GTA 5, COD ועוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס לא ידוע בשלב זה, אני אקנה גם צריך לקנות מסך חדש. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם בלנובו T500 יש יציאת HDMI? ועוד שאלה, האם המסך הזה: WSXGA+ הוא מבריק, מט? מה האותיות אומרות? תודה..
-
- 5 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום, לאחר עיון במומלצים וכמה שינויים - הגעתי למפרט הזה: מעבדי ?AMD? Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 790 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E 1 590 זכרונות? DDR II 533 1GB TwinMOS 1 530 דיסקים קשיחים? Samsung 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 1 355 צורבים? DVD Recorders LG DVD±RW GSA-H10AK x16, DL x8 (Black) 1 200 מארזים? כמות מחיר סה"כ HJA-291 ATX MIDI 500W Max, 18cm Fan Black 1 240 מקלדות? Logitech Logitech Internet Pro Black 1 75 עכברים? Logitech Logitech Optical Wheel Mouse S90 Black 1 60 רמקולים? CREATIVE SBS 390, 2.1 1 210 SYSTEM ASSEMLY 100 סה"כ 3150ש"ח מסך 19" Samsung 940BW Wide Scre…
-
- 14 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים בשנה הקרובה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. יש לי כמה שאלות: 1. מנסיונכם, עד כמה שימושי טאבלט ללימודים מהסוג הזה ? 2. אני מתלבט בין Fujitsu Siemens T5010, Apple Macbook או מחשב אחר בעל מסך 13.3" מבוסס על פלטפורמת Centrino 2 (המלצות יתקבלו בברכה). מה לדעתכם הבחירה המנצחת (תקציב בין 6000-8000 ש"ח) ? תודה מראש לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לקבל מפרט למחשב לסטודנט במחיר של 1500 ש"ח. חריגה של 100-200 ש"ח תתאפשר רק אם ממש יהיה צורך. אין צורך בצורב\CD\DVD (נלקח ממחשב ישן). HD יהיה נחמד אם ניתן להכניס אך במידה ולא ניתן להשתמש בHD ממחשב ישן (SATA). יש צורך בכרטיס מסך טוב מאחר יותקן על המחשב תוכנה מקבילה לאוטקאד (תוכנה די ישנה אז לא צריך משהו מפלצתי אך עדיין לא רצוי משהו OB). לא מתוכנן OC. עדיפות לKSP (אך ורק בגלל קירבה) אך גם מקומות אחרים ייתקבלו בברכה. אין צורך בציוד היקפי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
בעיקרון אני לא מחפש מסך יותר מדי גדול ככה שבסביבות 15 אינץ' יהיה בסדר נפח הארד דיסק לא כזה משנה רק חשוב שיהיה 72K RPM חובה יציאת HDMI המחשב בעיקר לעבודות אופיס ותכנות ( שפת C,C# ג'אווה), סרטים , ומשחקים קלים (בעיקר מנג'ר) וכמובן עדיף זמן סוללה כמה שיותר ארוך ומשקל נורמלי
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום צריך המלצה למחשב לחבר סטודנט שיהיה לעבודה משרדית, אופיס, אינטרנט, הרבה מוזיקה וסרטים, ושיכול להריץ מדי פעם תוכנות כמו סוליד וכאלה.... תקציב עד 2000 שקל, ללא מסך, יש לו 22" כבר. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? ללימודים וראיית סרטים * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך?HD (אם ב FHD ההפרש קטן אז עדיף) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 2-3 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB מינימום * כונן אופטי? אפשרי לא חובה בכלל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך מגע תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני הולך ללמוד מערכות מידע ואני זקוק למחשב חדש ומסך. תקציב מקסימלי 2500 ש"ח הדרישה לעבודות משרדיות,כתיבת עבודות אינטרנט,תיכנות וכו' אין דרישה שיריץ משחקם. אם אפשר שיהיה מחנות מהצפון,לא אכפת לי לקנות מאייבורי או KSP. תודה מראש [br]פורסם בתאריך: 14.05.2010 בשעה 16:08:29 למחוק בבקשה
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום אני הולך ללמוד מערכות מידע ואני זקוק למחשב חדש ומסך. תקציב מקסימלי 2500 ש"ח הדרישה לעבודות משרדיות,כתיבת עבודות אינטרנט,תיכנות וכו' אין דרישה שיריץ משחקם. אם אפשר שיהיה מחנות מהצפון,לא אכפת לי לקנות מאייבורי או KSP. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי גוסס כבר כמה שנים אז החלטתי להחליף אותו.. מחפש מפרט בסביבות 2500, הדרישות לשימוש: מתחיל לימודים. עורך תמונות. צופה בסרטים. בקושי משחק במחשב, אבל אח שלי פעם באלף שנה משתמש בשלי. לא צריך: צורב/כונני דיסקים, כרטיס קול. כן צריך (בדגש): הארדיסק של לפחות טרה. מארז קטן יחסית. יש לי היום כרטיס מסך של geforce 8500gt אם לדעתכם יש סיבה להשאיר אותו. אני מעדיף לקנות מלוגיק פיסי מכיוון שהם מכירים אותי כבר הרבה שנים, אז אם אפשר פריטים שזמינים אצלם זה יעזור לי.. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
זקוק למפרט לסטודנט להנדסת חשמל ליישומי אינטרנט, סרטים, visual studio ו mathlab בתקציב 2-2.5K שקט ככל האפשר ללא ציוד הקיפי ומערכת הפעלה תודה
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום זקוק למפרט לחבר, תקציב 3000 שיכלול מסך מקלדת ועכבר. בעיקר לעבודה משרדית\אינטרנט יתכן שיצטרך בעתיד עבודה עם תוכנות סגנון solid/autocad אז שהמחשב יוכל לעמוד בזה. חנות מאיזור חיפה\קריות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם ,אני דיי חדש ! בתור אדם שרגיל בבוקר לקום ולהדליק את המסך עם קפה שחור ביד ,החלטתי שאני חייב מחשב נייד ,כי אני עובר כרגע למעונות . התקציב שלי הוא כמו שאמרתי 3500-+ השימוש במחשב , אופיס ,אינטרנט wifi ,וכמובן שאני רוצה לראות בו תוכניות טלויזיה וסרטים .לא להקליט וידאו או משהו ,פשוט להשכיר דיוידי ולראות ,או לראות איזה תכנית בפורמט avi או משהו .. זהו ,אין לי צורך ביותר מזה ,אני לא משחק במשחקים ,או עורך וידאו ותמונות. אני כן רוצה שהמשקל לא יעלה מעל 3 קילו ,וסוללה נורמלית שלא תיגמר לי מהר ,אתם תגידו מה זה מהר ומה זה לאט כי אין לי מושג . ואשמח גם להמלצות של מה שצריך לתחזוק המחשב ומה יהיה יעיל בשבילי בנוסף ,כמו עכבר בלוטוט או סטנדאלון . תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-