ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב שימש את ההורים והתקציב הוא עד 2k. השימוש הוא בסיסי. הפרטים רשומים למטה. האם לדעתכם כדאי להשקיע ולקנות מעבד מהדור האחרון (דור 8 של אינטל או רייזן של AMD) או שלשימוש כזה ניתן להסתפק בדורות קודמים יותר וכך זה יוזיל את העלות? תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בסיסית, קצת אינטרנט, יוטיוב, צפייה בסרטים, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 972-4-8244581 Price list updated 17-10-2006 מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1350 1 1350 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 790 1 790 דיסקים קשיחים? Western Digital Price Units Total 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 415 1 415 מארזים? Price Units Total Chieftec Bravo Black / Black / Silver (No PSU) 370 1 370 Total price 2925 ¤ for payments 12 X 243 ¤ CASH PRICELIST - V.A.T. IS INCLUDED דגם מחיר כמות G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1680 ¤ 1 CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I …
-
- 4 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני קורא כאן כבר כמה ימים ונהנה ללמוד המון. מחפש מפרט למחשב ביתי, פעילות עיקרית - משרדית. גלישה לאינטרנט, וגרפיקה בסיסית - עיבודי תמונה קלים (ללא עריכת סרטים). את המחשב הנוכחי שמשמש אותי היטב אני אעביר לילדה (P4 2.4, זכרון 1GB, דיסק 160GB, לוח ASUS, כרטיס מסך משולב 64MB). מבקש סיוע במפרט בסדר גודל של כ3500ש"ח, כולל מסך 19" LCD (כיום ברשותי BENQ 2MS, מעולה). במפרטי סופ"ש אין בעיה להשיג כזה מפרט עם עודף שיספיק לחניה וארוחה קלה אבל בחקירה לעומק אני מבין שאין שם קשר בין הרכיבים וכמעט תמיד מאלצים אותך לשדרג למפרט סביל. לגבי מקלדת/עכבר וכו', אני חסיד של לוג'יטק, יש לי כבר סט אחד של LX710 וכנראה ארכוש אחד נוסף. רמקולים אני בד"כ חי עם הסטנדרט אלא אם יש בשורה בשינוי מש…
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
א. רטט במחשב - יש אפשרות להפסיק את הרעד במחשבים הניידים של HP ? כשמניחים יד על האזור בחלק התחתון של המקלדת בנייד , מרגישים רטט בלתי פוסק כנראה מדובר במאווררים שפועלים ללא הפסקה ( ??? ) . זה יכול לתסכל בשימוש ממושך. לא זיהיתי רטט כזה בDELL למשל. ב. חסכון בסוללה - איך משחקים עצמאית בין כרטיס מסך חיצוני לבין המעבד הגרפי המובנה - במחשבים עם I5 (דור קודם או דור חדש סנדי, לא משנה)? נניח במחשב HP לצורך חסכון בסוללה. ג. הגנה על סוללה בDELL - יש אופציה בלעדית ל DELL שמאפשרת השארת הסוללה במחשב ללא טעינה. בצורה כזו ניתן להשאיר סוללה ברמת טעינה של 50 אחוז במחשב, והיא ממשיכה לתפקד כהגנת אל פסק אבל ללא טעינה נוספת. לפי הבנתי זה אמור להגן עליה לאורך זמן , בשמוש ממושך בחשמל, כיוון שסוללה…
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
היי בניתי מפרט מבוסס על הודעות שנכתבו פה, יצא לי המפרט הזה אשמח לשמוע הערות או המלצות אם צריך לשנות משהו (המחיר חורג כי יש מערכת הפעלה, אין צורך במסך או מקלדת או דברים מסביב, נטו מחשב) המארז האומנם לא מוכר אבל נראה מומלץ . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3600, ללא היקפי או מערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) דיסק אחסון, רק SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, לאחותי יש lenovo thinkpad edge e320 בן שנתיים במפרט הבא: i3-2310M(2.1Ghz), 4GB RAM, 320GB 7200rpm HD בזמן האחרון המחשב כבר לא מהיר כמו פעם, וחשבתי שאולי כדאי להוסיף לו כונן SSD. ראיתי המלצה בפורום לכונן הזה, ויש לי כמה שאלות: 1- האם הגודל הכונן- 120G - מתאים ככונן למערכת ההפעלה? 2- הבנתי שלמחשב אמור להיות מקום פנוי במארז לכונן. האם יש דרך לוודא את זה או שצריך פשוט לפתוח את המארז לראות? 3- האם כדי להנות מהכונן חייבים להתקין את מערכת ההפעלה עליו? 4- עד כמה מסובך להתקין אותו פיזית בתוך המחשב- צריך מתאמים וכו' או שזה דומה יותר להוספת זיכרון RAM שפשוט נכנס בחריץ שלו? בנוסף, האם כדאי להוסיף גם זיכרון RAM על הדרך? ואם כן כמה הייתם מוסיפים? אשמח לעזרה גם בחלק מהדברי…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט לשני מחשבים שישמשו אולם תצוגה, הצרכים הם בסיסיים (אופיס ואינטרנט, WINDOWS 7), המשתמשים עם ידע די בסיסי במחשבים, ובגלל שזה מחשב שמשמש עסק, הדגש הוא על אמינות, האם יש דירוגי אמינות לרכיבים השונים. התקציב הוא 1500 עד 2000 (שוב לא ישוחקו משחקים או ינוגנו סרטי FHD). אם אפשר גם המלצה על מסך אמין (17-19 INCH). המסך לא כלול בתקציב. העסק נמצא בנצרת, לכן יש עדיפות ל KSP שיש לה סניף בנצרת עילית, אבל יש גם RSM בעפולה או חברה שיש לה סניף בחיפה אז גם בסדר אבל בעדיפות יותר נמוכה. מנסיון שלכם האם יש רשתות עם שירות לקוחות ידוע כטוב או ידוע כבעייתי?
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, 4700 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - call of duty, fortite, far cry, witcher עריכת סרטים , פרימייר, פילמורה תכנות עובדה משרדית תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך, קיים כרטיס מסוג 1070 GTX 6GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשק…
-
- 4 תגובות
- 860 צפיות
- 1 follower
-
-
שימושי המחשב: תכנות פיתוח - Visual Studio, Eclipse, MatLab ודומיהם גלישה באינטרנט צפייה בתכני HD, הן על המחשב והן על מסך חיצוני דרישות נוספות: גודל מסך 13.3 משקל עד 2Kg 5 שעות עבודה ללא טעינה צורב DVD תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, בקרוב אתחיל ללמוד לתואר שני ולשם כך אני צריך מחשב נייד. התקציב שלי הוא לכאורה לא מוגבל אך יש לי רצון להישאר בגדר של הוצאה שקולה לתמורה של מחשב טוב. שירוץ חלק ונעים ל3 4 שנים הקרובות. הצרכים שלי הם פחות או יותר תוכנות אופיס לכתיבה, דפדפן בעיקר לחיפוש מאמרים ומקורות ותוכנות נוספות כמו זום וכדומה. המחשב לא מיועד לעיצוב גרפי או כתיבת קוד. בשאיפה שלי המחשב יהיה בגודל בינוני, אני מניח בין 14 ל-16 אינץ? אשמח אם תכללו בחבילה גם windows 10 אין דרישה מיוחדת לגבי אורך הסוללה, רוב הזמן ימצא ליד שקע, אך במידה ונתקעתי במקום נידח ללא שקע, אשמח שתהיה לי האפשרות לעבוד וללמוד כ-3 שעות +-. המשקל של המחשב לא מהווה בעיה. מסך מגע ממש לא קר…
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL 4790 : HASWELL, CORE I7, S1150, 3.6Ghz - BOX ₪1477 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H97-D3H ₪526 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BEAST 16GB (8GBX2) DDR3 1600MHz CL9 ₪870 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX770 "OC WINDFORCE 3X" 4GB GDDR5 - RETAIL ₪1846 מארז: [..] FRACTAL DESIGN DEFINE R4 BLACK w/ WINDOW ₪580 ספק כוח: [..] SEASONIC S12G 650W GOLD ₪517 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER i11 ₪145 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG SSD 840 EVO 250GB 2.5" SATA 3 - זמין במלאי ₪714 דיסק קשיח 2: SEAGATE 7200.14 1TB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! - זמין במלאי ₪275 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪7045 מפרט זה…
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שקט וקר חובה עיבוד הוידאו בחומרה, כולל MKV אם כרטיס מסך אז עם קירור פסיבי מקלדת אלחוטית תאימות ל WIN7 שתי אפשרויות שאני רואה 1. לוח ומעבד חדשים, ציפסט של HD על הלוח 2. לוח ומעבד ותיקים ומוכחים, כרטיס מסך נפרד באופציה הראשונה יש אפשרות עם קצת חריגה למפרט הבא Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪583 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1506 Intel Pentium G6950 Socket 1156 2.8Ghz BOX, יחידות 1 ₪488 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1476 OCZ 2GB DDR3 1333Mhz Gold, יחידות 1 ₪290 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=905 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata HD103UJ, יחידות 1 ₪408 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=502 צורב LiteOn DH22A8S …
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למפרט בעיקר למשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל אבל לא על דברים סתמיים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות ה-300 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, סרטי HD, משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. בעיקר משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 22 אינצ', יש מצב שאני יחבר את המחשב למסך 42 אינצ' FULL HD. * באיזה סוג משחקים תשחקו? AC2, מאפיה 2 וכו"…
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
היי כולם, אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. 6000 זה ממש הגבול העליון. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכוונה היא לרכוש מחשב לשימוש משרדי יומיומי, ובנוסף לגיימינג קל באיכות גבוהה ועריכת וידאו מזדמנת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובה פרמייר, באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - קול אוף דיוטי החדשים למיניהם, משחקי תפקידים איזומטריים חדשים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות לוח-אם חדש. אני רוצה שתומרו לי איזה לוח-אם הכי טוב מהרשימה שהבאתי פה למטה! זה המעבד שלי אם מישהו צריך (Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB) הרשימה: GIGABYTE EP45T-UD3LR ASUS P5QC ASUS P5P43TD PRO ASUS P5G43T-M PRO תודה ויום טוב..
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
Lenovo G550: CPU: P8400 (במקור היה מעבד אחר שלא תמך בVTׁׂ) RAM: 4GB GPU: nVidia GeForce G210M HDD: 320GB יש סוללה חדשה, ומטען, הכל תקין בו. Samsung NP300E5A CPU: i3 2330M RAM: 8GB GPU: intel HD 3000 HDD: 500GB יש 2 סוללות ומטען, הבעיה שהן לא נטענות, כננרה בעיה הגשר טעינה, והוא לא רוצה להשקיע בתיקון, כל השער תקין.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש ב-6800 שקל השימושים שלי הם:גיימניג כבד אני לא צריך ציוד הקפי:המסך שיחובר יהיה SAMSUNG T220 רזולוצייה של המסך 1680 על 1050 רמקולים שיחוברו מערכת רמקולים 2.1 אני רוצה לעשות OC למעבד,כרטיס מסך אז בבקשה את המחשב שיש לו פוטנציאל לOC הכי גבוה שאפשר דיסק קשיח:מינימום 640GB אני צריך צורב טוב,איכותי,שקט מאוד בקשות מיוחדות: 1.אני רוצה מחשב טוב שיריץ לי את כל המשחקים על הכי גבוה שיספק אותי הרבה זמן 2.אני רוצה מחשב טוב מאוד לOC שאני יגיע איתו לכמה שיותר בOC בקיצור אני רוצה את המחשב הכי טוב בתקציב הזה תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
היי. אז ככה ..אני מחפש מפרט הכי זול שאפשר .. המטרה של ה3500 שקל היא לקחת מחשב (בלי ציוד נלווה) הכי זול שאפשר רק למטרות גלישה ברשת ואולי אופיס + מסך למשחקים (המסך ישמש אותי במחשב אחר) אז ככה .. מחשב - הכי זול בלי ציוד נלווה מסך - הכי טוב שאפשר לדחוף לתקציב למשחקים (מעדיף LCD אבל אין לי בעיה עם CRT טוב .. מה שנכנס בתקציב) תודה מראש ;D (בבקשה לא לחרוג מהתקציב ...וחובה שהכל יהיה מאותה חנות ושיכלול הרכבה (אבל לא התקנת XP)
-
- 4 תגובות
- 551 צפיות
-
-
הסר קטגורית מוצר שם מוצר מחיר מסך : MAG CRT 19" AX986 PURE FLAT SILVER-BLACK ¤ 887 זיכרון : SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 ¤ 1574 לוח אם : ASUS P5W DH DELUXE / WIFI - AP ¤ 1313 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 1036 כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950GT 256MB DDR3 256 BIT DVI VIVO TV/O - RETAIL ¤ 976 מארז : GIGABYTE AURORA TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-FSCA1 ¤ 680 ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤ 427 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 396 קרור למעבד : GLACIALTECH IGLOO 5700MC FOR INTEL S775 - QUIET PRODUCT LINE - …
-
- 4 תגובות
- 577 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4.5-5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות, משחקים (קלים), צפיה בסרטים,הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?מסך (22'), מקלדת ועכבר אלחוטיים. 10. האם מתוכנן OC? מתוכנן ברמה בנונית. (לא הולך לנסות לשבור שיאים. 11. במפרט למשחקים - מקסימום משחקי אסטרטגיה בזמן אמת. תודה רבה לכל העוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
-
-
השימושים משרדיים. יש לא מעט מחשבים כאלה אבל לפי מה שאני רואה לכולם יש GLOSSY DISPLAY. האם יש מחשב שיתאים לדרישות הללו עם תצוגת MATTE? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 800 ש"ח (אם זה עניין של עוד 100-200 ש"ח לשדרוג רציני אז אפשר) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD (בלוריי/1080P) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? משחקים כגון the witcher 3 , באטמן שיצא, באטלפילד 4 ושאר משחקי הרשת/סינגל פלייר הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , מסך של MAG rd24l -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר - ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי ? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך מעט ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לגלישה כמצויין למטה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות לא יודע, סטנדרטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אנשים, לפני כמה שנים קניתי את הנוטבוק של אייסר. מחשב דיי חלש, מעבד Atom Z560 עם 2 גיגה זכרון. בעבר יכולתי בלי שום בעיה לפתוח אתרי אינטרנט (כמה במקביל) לעבוד על אקסל\וורד (שימש אותי בלימודים) ולראות סרטים (רגילים, לא HD). העניין המוזר שבשנה האחרונה לוקח למחשב לפעמים דקה שלמה להכנס לאתר (האינטרנט תקין) הוא ממש איטי ברמות בלתי נסבלות. לפעמים לוקח לו 5-10 שניות לפתוח את המיני תפריט אחרי שאני לוחץ כפתור ימני בעכבר. מעבר לזה, כל וידאו (סרט) שאני מנסה להריץ, ה BSplayer \ VLC נותנים לי שגיאה. התקנתי codec packs ונתתי ל BSplayer להוריד את כל הקודקים שהיו חסרים - כך שזו לא בעיית קודק. חשוב לציין שזה המצב גם לאחר שחזור מלא של המחשב (פירמוט + התקנת הווינודס והדרייברים כמו שהמחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט צריך להיות למשחקים, עיצוב ועריכה. כולל מסך 19 אינצ'. תודה!
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-