ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום רב! אני עומד לקנות מחשב,אבל אני לא סגור לגבי במה הכי שווה להשקיע. במה עדיף להשקיע במעבד או בכרטיס מסך? במקור המחשב מיועד למשחקים, אבל האם לא עדיף להשקיע במעבד 4 ליבות, וכשיהיה לי כסף לקנות כרטיס מסך? מצ"ב המפרט. תודה רבה לכל מי שיעזור לי להגיע להחלטה. תודה מראש! מעבדים Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore Box AM248DCB ¤ 559 1 לוחות אם Gigabyte MA69G-S3 AM2 GMA69GS3 ¤ 435 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 ספקי כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC ¤ 216 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 250 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II WD2500AAJS ¤ 377 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail - …
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד מדגם HP Probook 4430s. הוא נקנה בארה"ב לפני מספר חודשים. מאז עבד רק פעמים ספורות. לאחר כמה ניסיונות לטפל במחשב הנייד דרך מעבדות בארץ, אני רוצה לשלוח אותו לארה"ב שיטפלו בו שם במסגרת האחריות. לאחר בירור עם HP ארה"ב הם אמרו שאני יכול לשלוח אותו לשם, אבל הם לא נתנו לי שם של מעבדה אלא אמרו לי לחפש. יש המון כאלה ולאחר שפניתי ל5-6, חלקן לא ענו וחלקן לא עובדות עם לקוחות פרטיים וכו... אני אשמח לקבל המלצות למעבדה בארה"ב שאפשר לשלוח אליה את המחשב מישראל ושעובדת עם HP. אין לי בעיה לשלם על המשלוח, אבל שיטפלו , יתקנו , יחליפו מה שצריך במסגרת האחריות. אשמח גם לשמוע המלצות אחרות אם יש לכם, לדרכי טיפול אלטרנטיביות. המחשב לא נדלק בכלל והמעבדות בארץ טענו שזאת בעיה …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב שיהיה שקט (נמצא בבית), אני זקוק גם למערכת הפעלה XP חוקית. נראה לי שאני צריך גם 2 כוננים (אמרו לי שכדאי שאעבוד עם מעבדי ליבה כפולים)- אני מאוד מתחיל בתחום...אני לא יודע למשל אם צריך כרטיס טלויזיה או ציוד נוסף... תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום, מחפש בשביל חבר מחשב לעבודה עם אוטוקאד.. הוא לומד הנדסאי בניין ומעוניין במחשב נייד ללימודים ועבודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בתקציב בכוונה כתבתי עד 4K, אבל עדיף כמה שפחות... אוקי אז המחשב יהיה בעיקר לאינטרנט, מסמכים, אולי תוכנות עיבוד פשוטות יחסית.. לא יותר מזה... אני מעדיך שיהיה 2G, למרות שגם 1G מספיק... הגודל הוא קריטי... הוא צריך להיות דק יחסית, ורצוי עם זמן סוללה גדול. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!: 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?:הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?:100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?:משחקים וגרפיקה ועבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כל המשחקים החדשים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?:"22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?:כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?:גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר…
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי היום ממישהו מחשב נייד חדש עם אריזה ועם הניילונים.. ידעתי שהמחשב חלש אבל כנראה שלא הבנתי עד כמה.. המחשב בקושי זז ומנהל המשימות מראה לי שימוש CPU של 80 אחוז ושימוש זיכרון של 1.5-1.7 זכרון (מתוך 2) השאלה שלי אם אני אשדרג את הזיכרון הנייד ל4 GB האם זה יספיק? האם מהירות המחשב תשתפר פלאים? אם לא מה עוד צריך לשדרג עבור שימושים בסיסיים? גלישה במספר כרטיסיות במקביל, מוסיקה, וכו' צרפתי תמונה של המפרט.. תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי נייד ישן של אייסר (פנטיום III), והוא עובד מצויין אבל אין לו WIFI יש אפשרות להוסיף לו כרטיס אלחוטי? איך עושים את זה והאם זה משתלם (המחשב מיועד רק לאינטרנט ותו לא) תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אהלן, השרת המשרדי שלנו (שהיה בעבר מחשב ביתי רגיל) התחיל קצת לקרטע ואנחנו מחפשים אחד חדש. אנחנו מריצים לינוקס (אובונטו כמובן :-) ללא שרת X (משמע ללא שום ממשק גרפי). הוא משמש אותנו בעיקר לפיתוח (Python/Ruby/PHP/Perl) ומריץ שרת ווב (Apache), סמבה (לא מעביר קבצים גדולים במיוחד, לא משמש בתור שרת הורדות או משהו בסגנון), דאטאבייס (Postgres + MySQL), שרת SVN ו Trac. אין צורך בכרטיס מסך/קול, ציוד הקפי, כונני דיסקים/דיסקטים (מישהו עדיין משתמש בהם?) או מארז משוכלל (הלבן הסטנדרטי זה אחלה לגמרי, למרות שנראה לי שלא מוכרים כאלה כבר). למעבר חלק מהשרת הנוכחי, אנחנו מעדיפים להישאר על 64 ביט, אבל זה לא חובה. התקציב יכול להתגמש למעלה אם יש צורך, אבל אנחנו מעדיפים להשאר על ה 2000 ומטה. אם אתם…
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! ברצוני לקבל חוות דעת על מפרט חדש למשחקים בתקציב של עד 5k עם חריגה של עד 100-150 שקל... המחשב יתחבר לשני מסכים(טלוזיה ברזולוציה 1366x768+samsung 2253bw) אני לא מתכוננן לעשות oc למחשב השקט במארז חשוב מאוד בגלל שאני יושן ממש ליד המחשב הנה המפרט(ללא צורך בצורב) מעבד Intel Core i7-930 Tray ₪1330 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7930ay לוח אם Gigabyte GA-X58-USB3 ₪1099 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GX58USB3 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪366 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS זיכרון A-Data DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 ₪436 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pi…
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? 7. האם אתם צריכים מער…
-
- 4 תגובות
- 606 צפיות
-
-
הי, אני בחיפוש אחר נטבוק 10 אינץ' איכותי, רזולוציית מסך גבוהה (רוצה יותר שטח מסך) וחריץ Express Card (למודם סלולרי). סוללה שתתן לי לפחות 5 שעות עבודה - חובה! תיאורטית, כבר מצאתי באתר HP את המועמד המושלם: דגם FM904UT http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3841267-3955550-3872994-3872996-3972855.html?jumpid=reg_R1002_USEN זה דגם שלא קיים בארץ, ולא בטוח שאכן יביאו אותו. מפרט מאתר HP בארה"ב: System features Operating system: Genuine Windows Vista® Business with downgrade to Windows® XP Professional custom installed Specialized Design: HP 3D DriveGuard Processors available: Intel® Atom Processor N270 (1.60 GHz, 512 KB L2 cache, 533 MH…
-
- 4 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך שתרכיבו לי מפרט של מחשב למשחקים ואינטרנט ב5700 ש"ח כולל מסך LCD 17 וציוד היקפי (מקלדת ועכבר - עדיפות לסט הלא אלחוטי של מיקרוסופט, רמקולים) דרישות: מעבד- קונרו 6300 מספיק זכרון - לא פחות מ1 גיגה בייט. לוח אם - תמליצו לי על משהו זול וטוב, יש לי הרבה נסיונות טובים עם אסוס אבל הם יקרנים מארז - supertalent ספק כוח - עדיף לא ג'נרי, משהו אמין וטוב ולא יותר מדי יקר. דיסק קשיח - עדיפות ל250GB עוד דרישה שלי זה שהמחשב יורכב מKSP בבקשה. תודה רבה לכולם.
-
- 4 תגובות
- 641 צפיות
-
-
מצאתי את הנייד הזה בזאפ אני ממש רוצה לקנות אותו בבקשה כנסו ללינק ותאמרו לי מי שכמובן מכיר את החנויות האלו שנמצאות ברשימה מי הכי אמינה וממי להיזהר ממי לא לקנות בבקשה אני חייב עזרה דחוף בזה אני לא רוצה לקנות מחשב שבפנים הכל עבודה בעיניים. תעזרו לי בבקשה. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=755645 תודה מראש אנשים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ! רציתי את עזרתכם בבנית מחשב למסיבות רשת. חשוב שהמחשב יהיה קטן שהוא יכלול את ה-R9600XT (בלי מסך ורמקולים) אהה ואת האוזניות סראנד של זלמן (עם אפשר גם קירור טוב למעבד..) אני יודע שזה דיי הרבה בקשות והתקציב דיי נמוך אבל בבקשה מכם תעשו כל מעמץ אפשרי , תודה מראש ! תקציב- 4800
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
-
-
לוח אם: דגם: PC-CHIPS מהירות FSB: 266 MHz כ.מסך משולב: 64MB עם מאיץ גרפי 3D כרטיס קול משולב: AC97 כרטיס רשת: משולב 10/100 יציאת AGPx8: כלול יציאת PCI: 3 סה"כ יציאת USB 2.0: 6 סה"כ דיסק קשיח: טכנולוגיה: IDE נפח איחסון: 80 GB מהירות: 7200 RPM מעבד: סוג מעבד: AMD Athlon XP דגם מעבד: 3400+ מהירות FSB: 266 MHz מארז: סוג: ATX כולל ספק: 400 וואט כניסות USB מלפנים: 2 כניסות USB מאחור: 4 זכרון: נפח: 256 MB מהירות: 400 MHz אחריות: 3 שנים צורב: צורב CDRW תוצרת LG במהירות 52X32X52 הוא טוב?
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שבוע טוב, אחרי ששיגעתי אתכם פה עם מחשב נייד לשימושים האלה, אני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת להמשיך עם נייח. המחשב הנייח שלי נפח את נשמתי (כנראה לוח האם), ולכן צריך לשדרג (וכן, עדיין שוקל נייד, אבל עכשיו רוצה לראות אופציות אחרות). אז מארז - יש. ציוד היקפי - יש. דיסק קשיח (כולל SSD למערכת הפעלה) -יש. וננסה לצמצם את התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם נותן ערך מוסף גבוה - אפשרקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + פוטושופ + פרמייר - ברמה חובבנית ולא יומיומית. א) במידה וה…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6300-1.86 GHZ- 2MB Cache- LGA 775 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? Enermax Liberty 400W DDR II 667? - TwinMOS? 1 GB סטיקים 2 רמקולים Genius SW-5.1 1000 Subwoofer+5 Satllite Sub+5 סט מקלדת ועכבר Microsoft OEM Multimedia Keyboard+Wheel mouse optical LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8? אוזניות עם מיקרופון HN-320A-1 המארז צריך להיות עד 450 יפה מעוצב טוב מאוד עדיף כסוף שיתאים לגודל הלוח אם ובדרף איך המפרט ? המפרט מיועד לאינטרנט וכמה משחקים
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX - זמין במלאי ₪876 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L - זמין במלאי ₪452 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 OC 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1262 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ₪484 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B ₪313 מארז: [..] THERMALTAKE V9 ( BLACK+WINDOW) VJ40001W2Z w/o PSU ₪488 ספק כוח: [..] COOLERMASTER EXTREME POWER DUO 650W : RP-650-PCAR ₪453 קרור למעבד: [..] COOLERMASTER HYPER 212 ₪231 שירותי מעבדה: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע קיץ!) ₪0 מחיר סופי: ₪4559 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 7 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנסות לחסוך לא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג חזק.HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.crysis3/gta/farcry -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440x900 19inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין במפרט שיחובר לטלויזיה SONY BRAVIA 32" HD READY. הדברים היחידים שחשובים לי זה שיהיה הארדיסק של טרה (או 2 של 500) ושהוא יהיה מקורר היטב ושקט. אני זקוק גם לשליטה כלשהי על המחשב (אם ניתן לשלוט במחשב בצורה מלאה עם שלט,אז אני מעדיף את זה). אין צורך במסך או ציוד היקפי שלא אוזכר כאן. אם יש צורך להעלות את הסכום, אפשרי. שאלה נוספת שקשורה: האם באמת יציאת ה-HD שבאה עם חלק מלוחות האם מספקת את אותה האיכות שכרטיס מסך שתוכנן להציג HD ? תודה!
-
- 4 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם הרכבתי מחשב חדש שנועד למשחקים ואינטרנט מה דעתכם. לוח אם: msi k7n2-l delta זכרון : Infineon dual ddr 400mhz 256m דיסק קשיח: samsung 40g 7200 כ.מסך: msi geforce fx5200 128 מעבד: amd athlon 2500 מסך: מאג 17 אינץ שטוח וכל הציוד הנלווה לא בעל חשיבות סה"כ עלה 3300 ש"ח . מה אתם אומרים .
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
1) האם בכרטיס TV פנימי הרמקולים הם משותפים למחשב והTV או שצריך להעביר כל הזמן בין 2 חיבורים נפרדים? 2) מה זה חיבור SATA2 והאם צריך שהלוח M יתמוך בזה? 3) האם בכל לוח M יש כרטיס קול מובנה ?? (לא מצוין במידע הטכני אם כן או לא) 4) עד כמה חזק קולט אינטרנט אלחוטי? האם הוא יקלוט גם כשיש קירות (למשל 2) מפרידים את המחשב ממקור השידור??
-
- 4 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שבת שלום , אני ואבא שלי מחפשים כבר די הרבה זמן מחשב. ואנחנו מתקשים למצוא במסגרת התקציב מחשב אינטל חזק שיתאים למשחקים אבל לא ייקרע את הכיס. כרגע יש לנו הצעה של ZED שדי נראית לי ובשיפוצים קלים אפשר לסדר אותה. מדובר על 3999 ש"ח מארז מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח-ליציבות מקסימלית - *להחליף למארז ידוע יותר * אינטל מקורי-DP35DPM DRAGONTAIL INTEL P-35 1333MHZ-שיא הטכנולוגיה של אינטל INTEL CORE 2 QUAD-Q-6600/8M CHCHE-לביצועים מעולם אחר 2048MB DDRII PC8500/1066MHZ-KINGSTON/HYNIX -למהירות מסחררת FX 8600GT-512MB/DVI/HDTV-לגרפיקה עוצרת נשימה דיסק קשיח-320GB SATA II 16M-נפח איחסון אין סופי כונן-LG DVDRW X18 SATA-הדור הבא לצריבת DVD *שדרוג ללוח אם JOHANNESBURG BLKDQ3…
-
- 4 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? -3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 minecraft, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 25 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צו…
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-