ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לקנות מחשב לילדה בתיכון ללימוד מהבית שימוש באופיס, זום, אינטרנט וסרטים. רוצה מוצר אמין שיחזיק כמה שנים. כרע מתלבט בין שני מחשבים HP 15 dw2028nj 171Z6EA לDELL VOSTRO 3591 VM- RD09 -11949. פתוח גם להצעות אחרות (I5 דור 10 8G 256 SSD) תקציב עד 3000ש"ח כולל וידוס 10 תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מאוד המחשב הוא בשביל דודה שלי זה לא משהו רציני זה למחשקי דפדפן ואולי אני יוריד שם משחק אבל לא משהו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ofiice ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מיקמק וויבקינז -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צו…
-
- 5 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב ניד לילדים, בעיקר לסרטים, קצת אופיס ואולי גם רמה נמוכה של תיכנות (לימוד אונליין של קורסים ראשוניים בתכנות) וראיתי שיש באושר עד איזה מבצע של פרטנר (מצ"ב צילום). אשמח אם תגידו לי האם זה מחשב סביר והמחיר מתאים. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 863 צפיות
- 2 followers
-
-
תקציב מאוד מוגבל - אד 1500 (מתנות יום מולדת לבן קתן ;D ) כולל מסך. שאלה - אם בכלל זה שבה לקנות מחשבי בסכום כזה? דרישות מאוד מינימליות - מחשב בחדר ילדים[list type=decimal] [*]אופיס [*] אינטרנט [*] מוזיקה [*]משחקים "קלים" - בעיקר מאתרי WALLA/NANA [*]אם אפשר - להוריד סרטים ממצלמה וידאו ועריכה מעוד בסיסית (גם גרס VEGAS של לפני 3 שנים - שאני מריץ כרגע בחשב שלי מעבודה (בן 3.5 שנים) - מספיק בשבילי יש כל מיני מחשבים "במבצע" ב900-1000 שקל (למשל בIVORY). אד כמה הם סבירים?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 2500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? office, משחקים קלים יחסית (כמו minecraft), 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב לילדים.. מה התקציב המקסימאלי? 1200 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במיוחד שהמחשב נקנה מאילת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נועד לילדים ,סרטים, גלישה ,משחקי דפדפן וכדו' . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) : 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! בת דודה שלי היום התקשרה ואמרה שהמחשב שלה מת היום(הוא היה בשלבי גסיסה מתקדמים כבר די הרבה זמן), והיא פשוט חייבת מחשב חדש בשביל שתי בנות שלה(בנות 6 ו12), אחרת הן פשוט ישגעו אותה. אבל מה, אין לה הרבה כסף להוציא כרגע, אז חשבתי, אולי יש אפשרות למחשב לא חזק, פשוט ביותר, שיתאים בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים קטנים בשביל הבנות בסביבות 50ש"ח. לא יודעת אם עדיין אפשר לקנות פנטיום 4, כי לא נראה לי שהן צריכות יותר מזה, גם דיסק קשיח לא חובה יותר מדי גדול. אז מה דעתכם? יש אפשרות לקנות מחשב ב500 ש"ח ללא מסך? :s05: בבקשה תעזרו לי!
-
- 10 תגובות
- 959 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב שנותן את התמורה הטובה ביותר למחיר הזה. המחיר הזה הוא המקסימום. אם אפשר בפחות מזה, עדיף. הדרישות הן: 4 גיגה זכרון (לפחות) ורצוי שתהיה אפשרות להרחבה בעתיד ל- 8 גיגה(אם יותר, מה טוב). מסך 15.6 דיסק קשיח רצוי לפחות 500 גיגה. הם לא גיימרים ובעיקר משחקים במשחקי פלאש או צופים בסרטונים ביוטיוב/וואלה.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי ברצוני לקבל מפרט טוב למחשב שולחני עם ציוד היקפי (מקלדת עכבר ורמקולים). כנראה אני ילך על המסך הזה: DELL 2209WA בנפרד. מטרת המחשב: בעיקר גלישה באינטרנט, קצת סרטים, משחקים לילדים (אסתפק בכרטיס מסך מובנה). הבנתי שהרשתות RSM וTMS מומלצות נכון? עריכה: עדיפות למחשב חרישי. :-X ללא אוברקלוק כמובן.
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום לכולם . ושוב מגיעה שנת הלימודים האקדמאית , ושוב זבי חוטם (כמוני) מפוצצים את הפורום בשאלות על נייד החלומות שלהם ... אז קודם כל תודה , אתם עושים עבודת קודש , שנית, אחרי הרבה חיפושים לא מצאתי בדיוק את מה שאני מחפש אז הנה זה בא : תקציב : עד 5K מטרת המחשב : מחשב לימודים , אופיס ואינטרנט , אבל עם מולטיטסקינג (נגיד מדיה פלייר אופיס וגלישה ביחד ) גודל המסך: 12' זה נהדר. חשוב שיהיה קטן אבל לא מתחת לזה, זה בלתי אנושי. משקל: עד 1.6 ק"ג , עדיפות לכמה שיותר קל סוללה : זמן עבודה כמה שיותר ארוך , 4 שעות לפחות כונן : סטנדרטי יציאות מיוחדות :סטנדרטי בלוטות': אם יש צורב : לא נדרש מערכת הפעלה : XP או ויסטה , לא אכפת לי העדפה:חברה מובילה,אבל לא מק - אנחנו לא כ"כ מסתדרים. הערה 1 : …
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, לימודים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מסך מגע * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard.…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חברה מחשב לאחות שצריכה מחשב ללימודים לא גיימרית לא כלום יש מארז וספק ממחשב ישן אז נחסוך את זה, אין שום העדפה בין AMD ל אינטל או כל חברה אחרת העיקר ביצועים מול מחיר. המחיר מאוד נמוך אך נא לנסות לעמוד בו 1. מה התקציב המקסימאלי?1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אם הפגיעה לא משמעותית לצרכים הבסיסיים של מחשב זה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא אם יש צורך ב 100 200 שקלים במידה והשיפור באמת משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים, עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיו…
-
- 5 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב ללימודים בתקציב של עד 850$ (לא חובה לנצל את כל התקציב...) * מטרות המחשב? מחשב ללימודי הנדסה, כך שאמור להיות רלוונטי לארבע שנים לפחות. בעיקר עבודה משרדית, מעט תכנות וצפייה בסרטי HD/FHD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 מאט * רזולוציית המסך? HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? נאמפד * משקל רצוי?לא מהווה שיקול * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) the more the merrier...מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - 500 ג'יגה לפחות. * כונן אופטי?כן, להתקנת כונן SSD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט שיתאים לחיבור HD לטלוויזיה 40 אינצ' מסוג REGZA זיכרון 3GB + יש לי כבר הארדיסק, צורב , צריך שיהיה כרטיס רשת 1G LAN שיהיה לו קירור סביר+ אני שואל כי יש הרבה בעיות עם חומרה ו HD וצריך לדעת מה לקנות, יש לי כרטיס NVIDIA שלא עובד טוב עם לינוקס
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש כיום בפנטיום 3 שעובד מצויין, אבל לאחרונה התחלתי להתעניין בכמה משחקים (לא מאוד חדשים, בני שנה-שנתיים) שפשוט לא עובדים על המחשב שלי, אז הגיע הזמן להחליף. אני מתכוון להישאר עם המסך שלי ושאר הציוד ההיקפי. אני משתמש בלינוקס רוב הזמן ובחלונות כשאני רוצה לשחק. אני יודע שהתקציב שלי די נמוך ולכן נראה לי שבשלב הזה אני אקנה כרטיס מסך די זול ויום אחד אשדרג את המסך ואת כרטיס המסך ביחד (אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעולה כשהמסך הוא 17 אינץ' CRT...). הדרייברים בלינוקס לכרטיסי ATI די בעייתיים ולכן אני מתכוון לקנות כרטיס nVidia 7300. קראתי בפורום אחר שלוחות אם עם JMicron עושים די הרבה בעיות עם הפצת הלינוקס שאני משתמש בה (אובונטו) ואני מעוניין בלוח אם שלא מצוייד בבקר כזה. מעבר…
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E זכרונות DDR II 667 512MB Twinmos X2 דיסקים קשיחים Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB כרטיס מסך eVGA 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E צורבים DVD Recorders LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 מארזים 4JA-L-DT807 ATX MIDI 500W Max Silver מחיר 4060 ¤
-
- 15 תגובות
- 974 צפיות
-
-
Intel Pentium D 3.4GHz 2X2M Cache 945 Dual Core 800MHz 775 Box CPU 1100 Gigabyte GA-8I945PG-RH Intel 945PG Bulk Motherboard 577 Geil 1GB (512MB X 2) DDR2 667 Dual Channel Value Memory 683 Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 469 Gigabyte FX7600GS GV-NX76G256D PCI-e 256Mb Bulk Video Card 780 LG GSA-H10A 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200 Foxconn TLA397SB USB Front True Power 350W FSP Case 240 4049 האם אני צריך גם ספק? מה אתם אומרים על המחיר האם זה שווה?
-
- 10 תגובות
- 835 צפיות
-
-
מעבד: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache לוח אם: ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E זיכרונות: Twinmos 1GB DDR-II (2X512MB) 667 mhz דיסק קשיח:250GB SATA II 7200RPM 16MB כרטס מסך:eVGA-7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E צורב: Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer מארז:4JA-L-DT807 ATX MIDI 500W Max Silver סה"כ 3830 האם כדאי לי הלחליף לוח אם ? אבל אם כן אז אני צריך אחד מ-KSP
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ASUS P5AD2-E PREMIUM P-4 LGA775 DUAL CHANNEL DDR2 3Y 925xe INTEL P-4 LGA775 3.0GHZ 630 800MHZ FSB HT 2Mb EM64T DDR2 KINGSTON 2* 1GB 533MHZ NON ECC CL4 ? SATA II 7200RPM 8MB? 200GB WD 36.7GB RAPTOR S-ATA 10000RPM 8MB BUFFER WD360GD 5Y WD 36.7GB RAPTOR S-ATA 10000RPM 8MB BUFFER WD360GD 5Y ?? XFX FX5750 128MB DVI, PCI-E? ? Thermaltake Xaser III VM-3000A midi? ? TFT 17'' 730B 8MS +DVI? מסכי סמסונג 2 NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8? ? LG 52x32x52 kit? dvd combo ?HEC 475W (True Watts)? ספק
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
צריך מחשב לעריכת אודיו ומתכוון להשתמש בתוכנות: Fruity loops Cuebase התקציב הוא ללא כרטיס קול, אותו אני אקנה בנפרד. כמו כן אין צורך ב- DVD ומסתפק בהארד דיסק עם שטח אחסון מינימלי. תודה.
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
מבקש לקנות מחשב ליצירה ועריכה מקצועית של מוזיקה. על מה כדאי לשים את הדגש מבחינת החומרה? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 בערך 2. מה שימושי המחשב עבודה עם אבלטון ליצירת מוזיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר בתל אביב 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מהר ככל האפשר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5,000₪ אם הכרחי, אבל בפועל מכוון ל3,500₪-4,000₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יצירת מוזיקה (cubase), ללא צורך בגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל אם המאווררי סטוק שקטים יחסית אז מספיק טוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צור…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בניתי מפרט שבנוי על P4 775 64BIT אני צריך שתגידו לי מה אפשר לשפר/להחליף... האם להחליף ל-AMD??? ותגידו לי אם הזיכרון מתאים ללוח אם כי בחלק מהמקומות אומרים שכן ובחלק אומרים שלא... Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 630 Box - 1430 IIyama 17 LCD ProLite E-430S-W8 Ms !!! - 1795 Thermaltake Silent PurePower 410Watt W00035 - 330 SunBeam Samurai Blue case - 350 Mitsumi floppy 1.44 - 55 NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk - 320 MSI RX600XT-TD128 PCIe ATi Radeon X600XT 256-bit 128MB - 573 X2 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM - 730 Corsair 1024MB (2x512MB) TWIN2X1024-5400UL PC5400 3-2-2-8 DDRII 675MHz - 2196 Microsoft® Wheel Mouse Optical OEM - 65 ASUS …
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד! מה התקציב המקסימאלי? - 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - יצירת מוסיקה, - ומשני עריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Abelton,Cubase,Traktor,plugins,Premiere 7. אין צורך במערכת הפעלה 8. גר בתל אביב 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - שבוע הבא חשוב שהמחשב יהיה עמיד במצבי שטח, חום וכאלה.
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-