ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב (או מכשיר כלשהו) שאוכל לחבר לטלויזיה. לפני כמה שנים קניתי HTPC מבוסס AMD A10-6800K עם 4GB RAM מאז שדרגתי לו זיכרון והוספתי SSD אבל הוא עדיין מתקשה לנגן קבצי וידאו באיכות גבוהה (נניח 20GB) - הסאונד יוצא מסנכרון. ניסיתי נגנים וקודקים שונים וכרגע אני מוכן לקנות משהו חדש - אבל שינגן 4K בקלות בכל פורמט סביר. התחלתי לחפש קצת ונראה שהיום כולם מכוונים לסטרימרים כמו Roku וֹ-nVidia שהמחיר הזול שלהם קורץ כמובן, אבל יש לי העדפה למחשב ״אמיתי״ שיידע לבצע עוד משימות קלות במקביל ואוכל להתקין בו נגנים שונים ותוכנות אחרות. אין לי תקציב מוגדר אבל עד 4-5K ש״ח זה יהיה סביר וניתן לעלות כמה שצריך כדי להגיע לביצועים טוב…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
להלן מפרט של מחשב לצרכים ביתיים/משרדיים ממוצעים של מרדנית בלינק: http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=3404&lg=0 * מעבד ליבה כפולה Intel® Conroe® E6300 1.86GHz FSB 1066Mhz 64Bit * דיסק קשיח HITACHI בנפח ענק 250GB בטכנולוגיה SATA II * חבילת זיכרון 512MB בטכנולוגיה DDR2 במהירות 667MHZ * לוח אם איכותי מקורי בעל ציפ'סט INTEL * צורב די.וי.די Dual Layer DVD±RW x16 לוח אם דגם: GIGABYTE 8I945GZME-RH סוג ציפסט: intel 945 כ.מסך משולב: Intel® Media Accelerator 950 כרטיס קול משולב: 8 ערוצים DOLBY DIGITAL כרטיס רשת: משולב 10/100 מארז סוג: ATX כולל ספק: 400 וואט כניסות USB מלפנים: 2 כניסות USB מאחור: 4 מה דעתכם? מה לשנות או לחז…
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
המחשב הוא לעבודה משרדית בלבד וישמש לעבודה עם תוכנות כמו E-SIGNAL שדורשת כח עיבוד אין לי צורך בכונן CD ROM אין לי צורך בציוד היקפי אין לי צורך בכרטיס מסך מה דעתכם על המפרט הבא?......התקציב שלי הוא בעיקרון 2000 1"ח וכמו שאתם רואים כבר חרגתי קצת אז אם יש משהו שאפשר לשפר במסגרת התקציב אז בבקשה AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box מחיר לפריט - 866.00 ¤ לוח אם ASUS M2N-MX מחיר לפריט - 428.00 זיכרון TWINMOS 256MB DDR2 533MHz 4 PC4300 מחיר לפריט - 170.00 ש"ח----2 סטיקים= 340 ש"ח דיסק קשיח Westren Digital WD800JD 80GB מחיר לפריט - 241.00 ¤ מארז FOXCONN TLA+ 397 + 300W מחיר לפריט - 214.00 ¤
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לה כבר הארד דיסק ויש לה צורב וגם מסך, מקלדת ועכבר עכשיו מה שחסר זה : זיכרונות מאבד לוח אם מארז ספק כוח ויש לה תקציב של 2000 שקל והשימוש היחידי שלה במחשב זה אינטרנט ואופיס ואני מרכיב לה אז אל תכללו הרכבה
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אם צריך, אז לחרוג. 500+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה ביוטיוב וסרטים בעיקר. (אולי קצת משחקים, אבל לא בטוח) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב שיהיה מהיר וחזק - אולי תגידו שזה יותר מידי אבל אני לא אוהב שהוא איטי מידי... זה משגע אותי (אז בגלל זה חייב SSD) וגם כנראה אני יעשה לו איזה סוג של אקינטוש בשביל להתחיל לתכנת אז חשבתי על 16 גיגה ראם. והשימוש הרגיל... אינטרנט/הורדות ואופיס (אני כמעט ולא משחק... יש לי אקסבוקס). בעתיד אני כנראה גם יחבר לו 2 מסכים אז רציתי כרטיס מסך עם 2 יציאות DISPLAY PORT. אבל יש גם כרטיס מסך בלוח האם שזה ממש מעצבן איתי... מה הקטע שכולם כאלה עכשיו... לא מצאתי לוח אם אחד נורמלי (Z77) שבא בלי כרטיס מסך מובנה. בקיצור אם למישהו יש איזה שינוי או רעיון אחר מוזמן [table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים …
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
מחשב לחבר מהעבודה, המחשב צריך להיות מספיק חזק כך שיהיה רלוונטי לפחות 5 שנים עם עידכון של כרטיס מסך עוד שנתיים וחצי. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא חייב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? שימוש ביתי עריכת וידאו ומשחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? DRAGON AGE OR…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אין בעיה של תקציב! אבל בשביל הסדר, אם תוכלו לתת לי המלצה עד 10000 ופחות. למחשב טוב ואמין שיעשה את העבודה!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? מחשב שמיועד ליזם, כלומר בעיקר אופיס למיניהם, אינטרנט, הצגת מצגות וכד'. * גודל המסך? כנראה באיזור של 12-14 - בשביל שלא יהיה כבד מדי * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? - המחשב מיועד למישהו שמסתובב איתו הרבה, אז רצוי שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לא צריך ארוך באופן חריג, אבל לא מחשב שיחזיק רק שעתיים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין דרישה מיוחדת * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה ובניתי מפרט בתקציב של עד 3500 לשימושים כללים בבי ומשחקים כמו GTA IV וכדומה אין צורך בOC וחושב לי שמחשב יראה די טוב מבחוץ ויחזיק הרבה , אין צורף במסך צורב DVD או כל ציוד נלווה נוסף אז ככה השאלות שלי הם לגבי שדרוג אם יש צורך ולמה לשדרג , לגבי מערכת הפעלה האם דרוש לי התקנה מקורית אני מעדיף מערכת XP , לגבי הזכרון מה ההבדל בין CL-4 ל 5 , לגבי ספק כוח האם עדיף מובנה או לא ולמה ושאלה אחרונה היא לגבי המפקרט עצמו האם לדעתכם הוא יתאים לי . תודה מראש לעוזרים עכשיו לגבי החנות אני קונה מחנות פרטית באיזור שלי זה אין עדיפות לחברה מסוימת מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz קירור למעבד: ice wing 3 נחושת לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: אין לי משהו ספציפי חשוב…
-
- 4 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום לכולם, חדש בפורום. אודה להמלצתכם למפרט בתקציב של כ-1700ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ-1700ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD, וישומי אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר ליישומי גרפיקה גבוהים כמו דו מימד (קבצים גדולים! ב-PHOTOSHOP) ותלת מימד. הרבה זמן כבר אינני מעודכן בטכנולוגיה. יש ברשותי מחשב Athlon 64bit 3000 עם 1GB DDR וכרטיס מסך מתקופת קום המדינה. הכוונה שלי היא לשדרג למעבד ליבה כפולה עם ביצועים מרשימים אבל לא יותר מדי HIGH END, כדי שגם יהיה חסכוני. בנוסף מעוניין ללכת על 2GB של DDR2 אבל לא יודע איזה סוג או מהירות כדאי. לגבי הכרטיס מסך - אני לא ממש מבין כמה הוא משנה ליישומי גרפיקה. מצד אחד כרטיס טוב למשחקי תלת מימד יסייע לי ביישומי תלת מימד, אפילו באפליקציות תוכנה ולא משחקים. מצד שני אולי זה לא כזה קריטי אם יש לי מעבד חזק. האם אני צריך להשקיע יותר בכמות הזיכרון שעל הכרטיס לעומת מהירות המעבד שלו…
-
- 12 תגובות
- 898 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב שיאפשר לי לעבוד על כמה תוכנות גרפיות במקביל: 3dmax, autocad, photoshop וכו.. וכן כמובן שאני לא ארגיש "מאחור" אם אני שם משחק חדש. את הדברים הבסיסיים אני די מבין. השאלה היא האם כדאי ללכת על הdual core ואז האם אינטל או AMD (כיום יש לי AMD.. ואני די מרוצה) מסך LCD "19 או עדיף מסך רחב איכותי האם יש מחשב לפטופ שיענה על הצרכים האלה? תודה רבה גיא
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי ראשית או שנית, אני מתנצל על כפל ההודעות שלי, פשוט לא הייתה לי תגובה וממש חשובה לי הדעה דווקא שלכם. אם זה נוגד את התקנון אז סליחה מראש. עכשיו ככה, אני בעיקר מתלבט בין לוח האם והמארז והייתי רוצה חוות דעת רצינית ממומחים. התקציב בסביבות 2000 שקלים, המפרט אינו כולל כרטיס מסך ואינו כולל מסך. מעבד AMD Athlon 64 (4200+) (65W) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL זכרון PQI DDR2 2048MB 800Mhz דיסקשיח WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II צורב LG DVD-RW GSA-H55N x20 DUAL LAYER (black) IDE - bulk (על המעבד והזכרון הדיסק קשיח והצורב החלטתי ורכשתי, עכשיו נשאר לי להתלבט בין המארז ולוח האם.) ועכשיו ללוח אם ולמארז בלוח אם האפשריות הן: GIGABYTE GA-M68SM-S2 (nForce 630a) - mATX …
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
היי אני בעיקר מתלבט בין לוח האם והמארז והייתי רוצה חוות דעת רצינית ממומחים. התקציב בסביבות 2000 שקלים, המפרט אינו כולל כרטיס מסך ואינו כולל מסך. מעבד AMD Athlon 64 (4200+) (65W) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL זכרון PQI DDR2 2048MB 800Mhz דיסקשיח WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II צורב LG DVD-RW GSA-H55N x20 DUAL LAYER (black) IDE - bulk (על המעבד והזכרון הדיסק קשיח והצורב החלטתי ורכשתי, עכשיו נשאר לי להתלבט בין המארז ולוח האם.) האפשריות הן: לוח אם או GIGABYTE GA-M68SM-S2 (nForce 630a) - mATX http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2640 או GA-MA69G-S3H http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?Produc…
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
-
-
שלום, כפי שצוין בכותרת - מפרט למחשב שישמש בעיקר לאינטרנט ומיילים, אבל גם מעט (מעט!! ;D) למישחקים - לא משהו מהשורה הראשונה -הילד בן 9 סה"כ לא דרוש מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים וכונן 1.44.... - או בקיצור, ציוד היקפי. אם ניתן לשלב רכיבים שניתן לשדרג, הרי זה משובח (אני מתכוון בקטגוריית הכ. מסך בעיקר - אם אי פעם יעלה הצורך). תודה מראש. נ.ב. - עדיף חנות באיזור גוש דן כי המחשב מיועד לילד קטן שסבא שלו מארה"ב פה לחופש והוא רוצה את המחשב ASAP לפני שהוא חוזר...
-
- 6 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לילד בן 10 שמשחק counter strike ופיפא. בעקרון אני מחפש את המפרט המינימלי שיריץ את זה עם טיפה הסתכלות קדימה למשחקים באותה רמה שייצאו בשנתיים הקרובות וחלקים יציבים. מה שאני חשבתי עליו (בניתי ב-iqpc) - AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪365 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪294 זיכרון: PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪106 כרטיס מסך: GAINWARD GT430 1GB DDR3 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪308 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK אחריות: שנתיים. מחיר: ₪105 מארז: COOLERMASTER ELITE 342 w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪136 ספק …
-
- 8 תגובות
- 831 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רזולוציה FHD משחקים כגון פורטנייט, פיפא, אוליי בעתיד יהיה משהו אחר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות ואופיס, והרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל אבל לא יזיק לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים, עבודה משרדית (הדפסות, אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא בעיקר למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן בראש ובראשונה משחקים, שיעלו לו משחקים חדשים עד 4-5 שנים קדימה בצורה טובה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה נצטרך לק…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייח לילד בן 10 שיאפשר גם משחקים, אבל בלי להתפרע. הסתכלתי במחשבים המומלצים והמחשב הרלוונטי שם הוא מחשב גיימינג ושימוש כללי בייתי מבוסס Ryzen 3 3300X אבל גם ב-KSP וגם באייבורי אין Ryzen 3 בכלל. ב-TMP יש Ryzen 3 אבל רק tray ולא box כמו במפרט. יכול להיות שהמפרט במחשבים המומלצים קצת לא מעודכן בקשר למלאי שיש בחנויות? אז ראשית, אני מניח שבין הקוראים כאן יש את האנשים (הנפלאים) שמתחזקים את עמוד המחשבים המומלצים . אולי כדאי לעדכן את המפרט. אני רואה שיש מעבדים i3 של אינטל באותו סדר גודל של מחיר של ה-Ryzen 3 אז אולי כדאי גם להוסיף שם מחשב מומלץ עם מעבד אינטל באותו סדר גודל של עלות? שנית, האם אפשר לקבל המלצה ל…
-
- 20 תגובות
- 9.5k צפיות
- 2 followers
-
-
TMS נחשבת לאמינה? מבחינת אחריות, שירות אמינות... השימוש במחשב אמור להיות ל 3 שנים. ללא שידרוגים. יש לציין שהילד לא משחק על ההגדרות הגבוהות ביותר, אם כי חשוב לו שתמיד יעבוד חלק ועל רזולוציה בינונית, שתיראה טוב על מסך 19 רחב\רגיל. ללא שום קשר ל(תקציב ה-)מחשב - אבקש מכם גם המלצה לציוד היקפי: מקלדת ועכבר אלחוטיים (סט) ורמקולים. כשהתקציב לשניהם יחדיו עומד על כ-600 שקלים. תודה מראש.
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אחיין שלי רוצה לקנות מחשב באיזור 4000 5000, רוצה לשחק פורטנייט, gta6, פיפא, קצת עריכה לבית ספר, הבעיה שהוא צריך מחשב, מסך, מקלדת, רמקולים, כיסא, שולחן המליצו לי להתייעץ פה
-
- 0 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.ivory.co.il/build_computer.php?ccfg=5daf416a5032e5daf416a5032f מעבד intel core i5-9400 ראם kingstone 8gb ddr4 2666 כרטיס מסך nvidia geforce gtx1650 dual oc 4gm gddr5 asus מסך samsung led s24d332h 24 זה העיקר השאר בלינק נראה בסדר?
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד בשביל ילד בן 15 שמתכנן לקחת אותו ללימודים. צרכים: בית ספר, משחקים לא כבדים, וורד, אינטרנט וכו'. גודל המסך: 13-16 אינץ'. משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג. זמן סוללה: 3-4 שעות. כונן DVD: כן. תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום מבקש את עזרתכם בניית מפרט מחשב לילד בן 6 המחשב ישמש למשחקים פשוטים , אופיס ואינטרנט שיתאים לגיל הילד תודה למשיבים
-
- 7 תגובות
- 861 צפיות
-