עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות באופיס, סרטים, משחקים קלים, אינטרנט. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? 2.5 ק"ג לערך עדיף לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים- שעתיים וחצי זמן עבודה זה סבבה מבחינתי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא מבין בזה אבל שיהיה את החיבור לטלוויזיות נראה לי זה hdmi * בלוטות? חשוב אבל זה לא מה שיקבע * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 לא צריך גם יותר מזה (אמרו לי שההבדל בין 5400 ל7200 סל"ד הוא משמעותי אז עדיף 7200) * צורב DVD? אכן כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אחריות של שנתיים ככה בארץ זה לטעמי בסדר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני לא מכיר חברות, יש לי נייד של טושיבה והוא סבבה אני …

2. שלום, אשמח לקבל המלצה לפני רכישת טאבלט, להלן הצרכים: -מיועד להצגת טקסט (אין צורך עם יכולות להרצת משחקים/סרטים וכו,) *עדיין רוצה כזה שיהיה מספיק איכותי מבחינת הרזולוצייה ובמיוחד שמדובר בשימוש מקצועי בתחום הארועים...מקומות שבהם יש השפעה של מערכות תאורה....השתקפות...(בהקשר זה אני מניח שעדיף מסך מט ולא מבריק?) -גודל מינ' שמותאם לפורמט דף A4 ז"א 21 על 30 ס"מ (אשמח לדעת בהקשר זה כמה זה באינצ'ים? וגם: האם הגודל שבדר"כ רשום במפרטים, זה נטו של המסך או כולל גם את המסגרת הפיזית של הטאבלט? ) -כזה שמגיע עם מקלדת פיזית (2IN1) שניתנת לניתוק/חיבור -עט מגע יהיה תוספת נחמדה אך לא מחוייבת. -טווח מחיר: עד 3500 ש"ח - כמובן עם העדפה להוזלה במחיר (אפיל…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  3. מחפש מחשב במחיר עד 2300 ש"ח, לא חובה לנצל את כל התקציב. השימושים שלו בעיקר לצפייה בסרטים וסדרות על מסך 32' (hd ready), אינטרנט והסים סיטי החדש. מלבד זה לא משחק בשום משחק. חשוב שיהיה שקט (יחסית) ואמין. אפשר מארז גדול. אין לי צורך בציוד היקפי. בגדול אני לא מתעסק בOC או בדברים בסגנון. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום רב. אשמח למפרט שיהיה ניתן להפיק את המקסימום מהתקציב הנ"ל 1. התקציב המקסימלי הוא 3000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב?משחקים ותכני FULL HD יהיה מחובר למסך CRT ולמסך LG FULLHD 37 אינץ ברזולוציה של 1980X1020 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?ללא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?קל האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מאיפה עדיף KSP או RSM איזור כפר סבא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?עדיפות ליצי…

• 4 תגובות
    • 856 צפיות
  5. שלום למומחים... מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשבת בתקציב של עד 2000 שח, עם הדגשים הבאים: המארז חייב להיות קטן עד כמה שניתן ומעוצב, עדיף מארז עומד ולא שוכב. אני גם רוצה שתהיה לי את האפשרות לשדרג בעתיד רכיבים במארז דוגמת לוח אם, מעבד וכו' - בלי להחליף מארז ובלי להסתבך מבחינת מקום (בקיצור, מארז קטן אבל שלא יבאס אותי אם אני אצטרך לפתוח אותו) עדיף מפרט מבוסס אינטל. השימוש הוא בעיקר לאינטרנט, הורדות וסרטים. הייתי רוצה גם משחקים אבל אני מאמין שזה לא לתקציה שרשמתי , אבל אשמח אם תגידו לי כמה אצטרך להוסיף כדי לקבל מחשב שיתמוך לי גם במשחקים וגם בסרטי HD בצורה חלקה וכמובן המארז חייב להיות שקט. אין צורך בציוד הקפי. עדיף לאיזור ת"א, אבל גם ראשל"צ יהיה בסדר. תודה מראש לעוזרים ולממליצים.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. קראתי את הדיון הדביק, ויש אינספור דגמים שאני מבקש את עזרתכם. הם צריכים מחשב קל משקל, מסך באיזור ה10", בטרייה חזקה, לשימושים של מקסימום צפייה בסרטים. אני מעדיף שיהיה 1GB זיכרון, שהמחשב לא ייקרטע חלילה. אני מחפש כמו שהמלצתם, גירסה עסקית, שאמרתם שהיא יותר אמינה. איך בודקים איזה לפטופ הוא עסקי ואיזה לא? דיסק קשיח, נראה שהסטנדרט בגדלים האלו הוא 160GB וזה מצויין לכל הצרכים. אפשר גם פחות. אם יש כאלו עם מקלדת נוחה יותר (איך אומרים, אורוגונמיה?) זה יהיה נהדר. המון המון תודה!

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  7. Started by Saikodan,

פעם הייתי קצת יותר בעניינים והיום קצת פחות. יש לי היום מחשב פנטיום 4, 3.0 GHZ לפני כמה חודשים הייתה לי איתו בעיה אז אבא שלי אירגן לי כמה חלקים במחירים זולים והמפרט שלי הוא כזה(קצת מוזר) מעבד: פנטיום 4 - 3.0 GHZ Geforce 8500 gt 2048 ddr ועוד 2 הארדיסקים של 160 הספק דיי מעפן, לא משהו רציני נראהלי איזה 350 או 400 בקיצור, משחקים עובדים סבבה(לא טוב, לרוב על ההגדרות הנמוכות) דברים כמו prototype וכאלה גם קצת מקרטעים אבל עוד סבבה אני רוצה מחשב חדש. יש לי מסך 19 רחב ומערכת קולנוע 5.1 שאני מחבר למחשב(זה משפיע על רכיבי המחשב?) אני רוצה מחשב למשחקים לא משהו מטורף, אני לא צריך את ה260 של ג'יפורס וכאלה אבל משהו טוב שאני אוכל להנות ממנו אני צריך נטו את המחשב, בלי מסך ומקלדת וכאלה. יש לי…

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  8. אני רוצה להוסיף ram למחשב נייד שלי (אסוס x302u) וממה שביררתי אני צריך להוסיף זיכרון מסוג DDR3L 1600MHz ויכול להוסיף עוד 8gb (יש לי 4). רציתי לשאול האם מומלץ להזמין דבר כזה מebay? מה עוד צריך לבדוק? ראיתי במחיר זול מאוד בebay. זה אמין? (מצרף קישורhttps://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F152998359568) תודה רבה

9. Started by Lirux,

צריך מפרט עד 2500 שקל למשחקים ללא ציוד הקפי.

• 4 תגובות
    • 723 צפיות
  10. Started by aviv_assulin,

hi all ! what do u think about this one? the main properties are : gigabyte GA-965P-S3 INTEL core 2 duo s775 2.13Ghz (E6400 RADEON X1950XT 256MB DDR3 TWINMOS 512x2 667Mhz

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  11. Started by מאיה גרינברג,

פעמיים עשיתי הזמנה ופעמיים ביטלתי , מעניין אם המוכר בחנות היה נותן לי פעמיים זיכוי אם לא הייתי כוסית כוחה של אישה : בקיצור החלטתי לעלות את התקציב ולקנות מערכת מחשב נורמלית : Q6700 TRAY או E7500 או E8400 מתלבטת . GIGABYTE GA-EP45-UD3LR או P5QL PRO מתלבטת ~ * ~ SAMSUNG 2GB 800MHZ מודעת לזיכרון הנמוך GIGABYTE GV-R487D5-1GD HD4870 או SAPPHIRE HD4870 1G D5 HDMI VAPOR-X יש הבדל בין HD4870 ל 4850 ? גדול או לא משמעותי ? HDD 500GB SEAGATE / WD SATA2 DVDRW LG X 22 TT 500W הבעיה שאחריות שנתיים :-\ TT M5 BLACK FAN12X2 **** יש בחנות רק ASUS GIGABYTE TT SAPPHIRE לא להציע דברים אחרים תודה חוות דעת , שיפורים

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  12. אשמה היא של אישתי! אם אפשר אני רוצה קצת כללי אצבע לקנית מחשב חדש. כמו למשל מעבד.. כרטיס... חיבוריות... אני מעדיף לעביר את הנתונים שלי דרך הרשת PC ל PS3 .... ולא לצרוב. cd פשוט גם מתאים לי. HD (הרד דיסק) אם אני יכול לשדרג אותו במחיר סביר במקום לקנות מחשב יקר יותר עלות/תועלת כי אז יש לי שימוש באותו HD למכשיר PS3 כי אני רוצה לשדרג אותו ל- 160+ ---> אין חשיבות לגודל הדיסק ממש לא משנה לי וגם לא המהירות שלו. ---> לגבי מסך הייתי רוצה 15.4 + FHD או או בגירסה הישנה 4:3 אם אפשר אז קודם כל דירוג חברות.--- > לאחר קצת קריאה בפורום (אחלה מידע) הייתי רוצה לדעת לגבי הדירוג של HP, DELL , LG ... מי מוביל מבחינה אמינות, אחריות ותקלות אופניות. כמו כן מה הסיפור של כרטיסי …

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  13. מחפש מפרט אניטל בשביל משחקים ברמה בינונית אובר קלוק צנוע תקציב 2700-3200?

• 4 תגובות
    • 505 צפיות
  14. מה דעתכם על המפרט הבא, שרובו הורכב על פי מדור המפרטים מומלצים: --- מעבד: AMD AMD Athlon 64 3500+ / 2.2GHz SOCKET AM2 BOX לוח אם: ASUS M2NPV-VM AMD AM2 DUAL DDR2 PCI-E+V+GIGA LAN+A m ATX זכרון: 1 ג'יגה Kingston DDR2 1GB 667MHz NON-ECC CL5 כרטיס מסך: Geforce GAINWARD BLISS PCX GF 7300GT 256MB DDR2 PCI-E TV Out + DVI כונן דיסקטים: Black Floppy Drive 1.44 Black כונן DVD: ASUS DVD 16*48 E-616 IDE BLACK RETAIL צורב DVD: NEC AD-5170A DUAL LAYER DVD WRITER BLACK OEM מארז: Black MIDI ATX Case 431-14 with 25cm FAN 500W-20/24PIN --- יש לי התלבטות בין הכרטיס מסך שרשמתי לבין הכרטיס של ATI ואני הלוח אם נבחר שרירותית. אני רוצה שהוא יכיל כרטיס קול מובנה, אבל שלא יהיה …

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  15. ובכן, אני חייב לומר לכם שמי שכתב את המסמך הזה עם הדרישות הוא זיין שכל לא קטן, וסתם ניפח את המסמך כדי שהבוס שלו יחשוב שהוא מה-זה-חשוב כנראה, כי ככה זה נראה. אז ככה, הוא כתב פה כל מיני שטויות - כמו 256 זיכרון פנימי, שלא ממש נראה לי נחוץ, אם כי אני חושב להיענות לדרישה הזאת כדי לא להסתבך. מה שמוזר אבל זה שהוא כותב שאפשר Pentium III או יותר, שזה מעבד די חלש - אז למה נחוצים לו 256 RAM? בקיצור, מה שצריך זה ככה: מחשב לעבודה משרדית בלבד - אין דרישה למעבד חזק כמות זיכרון שתאפשר עבודה ללא בעיות - המחשב לא אמור להריץ אפליקציות מורכבות - חוץ מהתוכנה הזו של הרופאים במכבי, אבל נראה לי שזה בכלל בדוס.. לא? מסך 15" ומעלה, משהו שלא יראה מכוער פחד כדי לא להפחיד את המטופלים אבל גם ממש לא צר…

16. Started by Niv Krayner,

היי לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד לצרכי עבודה + casual gaming המחשב צריך להריץ תוכנות כגון סולידוורקס, מטלב, פוטושופ ואולי תוכנות תלת-מימד קצת יותר כבדות כמו בלנדר בעתיד. מבחינת משחקים, דברים שלא יותר כבדים מLoL ובאופן אישי לא חייבים לרוץ באיכות ultra, בשביל זה אני אקנה מחשב גיימינג שולחני. אני מתלבט כרגע בין 2 מודלים הנמצאים בלינקים הבאים: http://ksp.co.il/?uin=25384 http://ksp.co.il/?uin=23194 ההבדל הוא 600 שקל, שהוא משמעותי, אבל לא כל כך כשגם ככה אני משקיע כבר 4K על מחשב. הדברים שהייתי רוצה לדעת הוא מה ההבדל בביצועים בין 8GB זיכרון ככרטיס אחד, או מפוצל ל2 כרטיסים של 4GB ההבדל בין כרטיס מסך של 820M ו840M עבור הדרישה שלי למשחקים - האם יש משמעות אמיתית? ובכלליות בתחום ה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by א.ב. גימל,

שלום יש לי כיום מחשב ישן עם המפרט הבא: - מעבד E8400 עם קירור Arctic-Cooling Alpine 7 Pro - לוח אם gigabyte EP43-DS3L - זכרון של 4GB - כרטיס מסך Geforce 550TI - כונן קשיח SSD 256MB Samsung 840 (ו- HDD נוספים לנתונים/סרטים ...) - מארז Thermaltake Bach VX - ספק כח Thermaltake TR2 RX 500W - מסך Dell 2414 ברזולוצייה 1920x1080 אני מתכנן לקנות מחשב חדש בעוד חצי שנה, ובינתיים שוקל לשדרג את הקיים. האם החלפת המעבד מ- E8400 ל- Q9550 (כ- 200 ש"ח) משתלמת ? האם יהיה שיפור בביצועי המחשב (עם המעבד המשודרג) במשחקים לדוג' skyrim ומשחקים חדשים יותר? כרגע אני משחק בהגדרות בינוניות-נמוכות, והמחשב מרגיש חנוק.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by PenguinM,

יש לי כרגע שני המלצות למפרט, אחד של Tms ואחד של Ksp. מלבט מאוד איזה מומלץ, המחשב ישמש לסרטי HD משחקים כגון COD ו-GTAIV ולפעמים גם לחיבור אל מסך LCD עבור צפייה בסרטים. להלן המפרטים: 1. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2320 Quad Core 2.9GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪791 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪45 לוח אם: Biostar TP67+ H67 Chipset - B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪340 מארז: Thermaltake V3 X2 120MM + Seasonic 500W SS-500ES- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪470 זיכרון: Micron Rendition 4GB DDR3 -1333 כמות: 1 - מחיר: ₪101 קשי…

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  19. . מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?מקסימום 100 שקל חריגה,לא יותר מזה,תודה! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)בעיקר משחקים,CS 1.6 שירוץ לי לפחות על 300 FPS.ועוד כמה משחקים יחסית כבדים כגון,GTA IV שירוץ חלק לא חייב על הגרפיקה הכי גבוה וכו'.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר,יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?כרגע יש לי מסך ישן (LCD) בערך 16 אינץ' אבל עוד כמה חודשים אני מתכ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Garm,

חברים שלום נדרש מחשב נייד לטובת סטודנטית. תקציב: 4000 ש"ח דרישות הכרחיות: 1) מסך חד שיהיה נוח לעבוד עם מלל מולו למשך שעות ארוכות. 2) מקלדת נוחה שיהיה ניתן להקליד עליה במשך זמן מבלי לחוש כאבים (האם עדיף לרכוש מקלדת אלחוטית כזו או אחרת ולחברה לנייד?) 3) זיכרון פנימי מכובד למען המחשב יעבוד חלק. * מטרות המחשב? תכנות, קמפול, עבודה עם מלל, גלישה ברשת וצפייה בסרטים בהזרמה ישירה. * גודל המסך? הגודל חשוב פחות מהאיכות, עדיף מסך קטן יחסית אך חד מאשר מסך גדול ומטושטש. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חיוני. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חיוני. * גודל מינימלי של כונן קשיח? גודל הכונן הקשיח אינו משנה, אני משער שמחשבים באים היום לפחות …

• 4 תגובות
    • 807 צפיות
  21. Started by matana8,

היי שלום לכולם אשמח אם תעזרו לי לתת לי מפרט למחשב .ללא מסך. ללא התקנה. רגיל .שימוש למשחקים התקציב שלי 2500 שח אני מעדיף מעבד של אינטל תודה לכל העוזרים אם יש חריגה של 200 שח לא נורא העיקר שיעבוד טוב במחיר הסביר הזה ואם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  22. מה דעתכם על המפרט הבא? מעבד Intel Pentium 4 2.4GHZ (FSB 800mhz לוח אם ASUS P4P800 Intel 865PE זיכרון Kingston 256MB DDR 400mhz PC3200 CAS latency 2.5 כרטיס מסך Gigacube Radeon 9600 Pro (TV-Out מסך LG F700B 17 כונן קשיח WD 80GB 7200rpm 8MB Buffer CD-ROM LiteOn CD-ROM x52 כרטיס רשת מובנה כרטיס קול מובנה מקלדת מיקרוסופט אינטרנט + עכבר אופטי Floopy רגיל מארז E-STAR MIDI ATX 8870K 350W המחיר הוא בערך 5300 ש"ח עריכה: לא מתוכנן OC

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  23. Started by DeshDesh,

זה פלוס מינוס התקציב. צרכים : לימודים, גלישה באינטרנט, לא גדול במיוחד (למרות שזה לא הכי קריטי), מעבד כפול ליבה (האמת שאני לא מבין כבר איזה שימוש יהיה לו במחשב נייד, אבל זו הטכנולוגיה אז שיהיה ), זיכרון של מעל 512.. עדיפות לג'יגה ומעלה.. , כרטיס מסך סביר ביותר , אפשר גם כרטיס "ג'נרי" של אינטל או משהו בסגנון. אשמח אם תכוונו אותי למחשב פופולרי בתקציב הנ"ל.. תודה רבה מראש

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  24. Started by yotamlin,

שלום לכולם, תקציב: 15000 ש"ח מטרות: OC, משחקים, עריכת וידאו וסאונד וצפייה בסרטים ב- HD חשוב לדעת - המחשב יהיה מחובר למסך 42 PHILIPS FULL HD ובנוסף ל-2 מסכים 23 של DELL כמו-כן - ישנה מערכת סראונד (5.1) של MOREL עם מגבר 5.1 ערוצים של YAMAHA. אשמח לקבל חוות דעת לגבי המפרט שהרכבתי. וכמובן, במידה וישנה דעה לשנות משהו אשמח לדעת גם למה להלן המפרט: מעבד:‏Intel Core i7 930 קירור למעבד:‏Noctua NH-D14 לוח-אם:‏Asus P6X58D Premium זכרון:‏3x2GB Corsair Dominator DHX 1866MHZ דיסק קשיח 1:‏Intel 160GB SSD X25-M דיסק קשיח 2:‏WD Caviar Green 2TB כרטיס מסך 1:EVGA GTX470 כרטיס מסך 2:EVGA GTX470 כרטיס קול:‏Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe כונן אופטי:‏Samsung SH-S223B DVD±RW x22 …

• 4 תגובות
    • 916 צפיות
  25. שמתי לב שהמגמה הרווחת היום אצל מרבית היצרנים במחשבים הקלים (פחות מ-2 ק"ג) הינה לוותר על הכונן האופטי המסורתי. במחשבה בעניין - מה בעצם הצורך של כונן אופטי בנייד? בהנחה שלמרבית המשתמשים יש כבר מחשב נייח בבית - אין לכונן האופטי יתרון אלא חסרון בתוספת משקל. כמעט כל התוכנות ניתנות להורדה היום מהרשת והעברת נתונים מהירה אפשרית ב-DOK כך שלמעה התפקיד המסורתי של הכונן האופטי כמעט ונעלם. שורה תחתונה - למי שצריך נייד לניידות (כלומר סוחב אותו על הגב) עדיף תמיד לוותר על הכונן האופטי. אשמח לדעתכם.

• 4 תגובות
    • 658 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.