עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש כזה מבצע שדרוג של מייקרוסופש של אנשים שקנו מחשבים בין תאריכים מסויימים והם זכאים לקבל את WIN7 בעלות המשלוח בלבד שהיא 50$ עכשיו ההזמנה נעשית דרך איזה חברה לא מקומית וצריך לתת להם גם את הכתובת באנגלית. יש לי חששות בנושא שההזמנה לא תגיע או שלא ייקראו נכון את הכתובת כפי שאני כותב אותה (כי זה בסה"כ שם שאפשר לכתוב אותו בכמה אופנים), מישהוא כבר שילם לשדרוג הזה ויכול להגיד לי משהוא חיובי או מרגיע בעניין, כי חבל לי שייעלם לי הכסף או משהוא בסגנון. תודה רן

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימלי? : 3000 כולל חריגה 2. משחקים בינוניים-כבדים ועריכת וידאו (למי שמכיר בתוכנות כמו Sony Vegas ו AE) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. : משחקים חדשים (פעולה בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך בלבד-גודל 22 תקציב - 1000 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)-אם עוד מכניסים כזה דבר-כונן דיסקטים 5. X 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב ב…

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  3. Started by chook_rl,

היי, בעיקרון THE USUAL, אינטרנט/אופיס/משחקי פלאש (פייסבוק)/משחקים קלילים(SIMS) ברזולוציה לא תובענית של 1024X768 לא חייבים לעלות לגבול העליון של התקציב, אבל חשוב מאד! שיהיה שקט, אפילו על חשבון ביצועים. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  4. חשוב לי שיהיה מחברות מוכרות כ DELL או LENOVO אני רוצה להריץ משחקים ברמה בינונית, כלומר שיהיה עם כ"מ חזק יחסית של NVIDIA או ATI (לא INTEL). כמו כן רזולוציית מסך של מעל 1280X800. הרד דיסק עדיף מעל 320GB. מצאתי את זה, אמנם בקצת יותר מ 5000: http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Studio+1555.htm בנוגע ללנובו, אשמח למחשב מסדרת THINKPAD, אם יש. אם יש המלצה על חברות אחרות, אשמח לשמוע, אבל כמו שאמרתי, עדיף לי ממה שציינתי. שאלה נוספת, לאיזה כרטיס של NVIDIA מקביל ה ATI Radeon 4570HD במחשב של DELL שראיתי (לינק למעלה). תודה רבה, רועי.

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  5. רציתי לשתף במשהו שמציק לי ( מחשב לנובו G550 )- אחרי בערך שתי דקות שלא נוגעים המחשב המסך נכבה ונכנס למעין "מצב שינה". שיניתי את הגדרות זמן השינה של המחשב ל- 15 דקות ועדיין אין שינוי. האם זו בעיה במחשב או משהו בהגדרות של הויסטה?

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  6. Started by Eden 6600,

אני מעוניין לקנות את אחד משניהם (יד שנייה) בעיקר לצורכי אינטרנט, פוטושופ וקצת מדיה. ההתלבטות היא סביב רמת הביצועים ונפח האחסון. הבעיה היא שה-X40 אמנם חדש יותר אבל מגיע עם כונן של 1.8" מה שיקשה עלי להחליף אותו והביצועים שלו גם לא יהיו טובים כל כך. חשבתי על פתרון של הוספת כרטיס SDHC מהיר בנפח של 32 גיגה, מה אתם אומרים על זה? וה-X31 בעל ביצועי עיבוד קצת פחות חזקים אבל מגיע עם כונן בגודל 2.5" שיספק ביצועים טובים יותר ואפשרות שדרוג רחבה יותר. אז מה בעצם משתלם יותר בסוף? ויש עוד פתרונות אחסון ל-X40? וכמה זכרון מומלץ לי להתקין כדי להשתמש ב-WIN7? (אם המחשבים האלה מספיק חזקים כדי להריץ אותה)

• 10 תגובות
    • 965 צפיות
  7. Started by Amital,

הרכבתי לדוד שלי מחשב חשוב לו שקט ברמות מטורפות ומהירות מטורפת, אני מתכוון מהירות של להיכנס לתיקייה או להיכנס לדפדפן וכאלה שלא יקח הרבה זמן וזה מה שהרכבתי הנה מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ₪535 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L ₪450 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39479 כונן קשיח Samsung HD321KJ 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪204 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...-35-320SATA16M זיכרון OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL 5-6-6-15 Value ₪208 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2201 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 9500GT 512MB DDR2 PCIe ₪370 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=32146 מארז ללא ספ…

• 8 תגובות
    • 797 צפיות
  8. אני אשתדל לא להאריך במילים, יש לי כרגע מפרט מחשב, ציוד היקפי ממש טוב ומארז שאני מאוד מרוצה ממנו - אפשר לראות הכל במפרט מימין. הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1600X1200, וכרטיס המסך שלי מתחיל לזייף. השאלה היא אם לרזולוציה הזאת, כשאני אקנה כרטיס מסך חדש, האם המעבד אחרי האוברקלוק לא יהווה צוואר בקבוק? זה מוביל לעוד שאלה - האם לשדרג למרובע ליבה, או כבר להחליף פלטפורמה (=לוח אם) לגמרי? אז השאלה היא כזאת - נאמר שיש לי כסף, מה לעשות איתו? לשדרג כרטיס מסך ל... לדוגמה, HD 4870 1GB שיחזיק עד שיכנס חזק עידן ה-DX11, וזהו? או לשדרג כרטיס מסך וגם מעבד למרובע ליבה LGA 775 של אינטל, ואז לעשות לו אוברקלוק בשביל שיהיה חזק? או לחכות כמה זמן, לתת לאתרי הביקורות לעבור למשחקי DX11 בבדיקות, לראות …

• 11 תגובות
    • 945 צפיות
  9. התקציב גבולי, כמה שפחות יותר טוב עדיף 1000 אם אפשר. הרכבה עצמית אז אין לי בעייה לקנות כל חלק ממקום אחר (כל עוד זה באיזור המרכז כי אני מעדיף להגיע לחנות מאשר לקבל משלוחים). יש לי כבר ספק כח (400) וזכרונות (2x 1GB DDR II 800). מטרת המחשב: אינטרנט וסרטים (מחשב לסטודנט). מה שמצאתי: מתוך KSP: לוח אם: ASUS M2N68-AM - מחיר 290 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7964 מאוורר למארז: Zalman ZM-F3 120mm Silent Case Fan - מחיר 40 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8430 כונן קשיח: Western Digital 320GB 7200RPM, 8MB WD3200AAJB - מחיר 330 - http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3676 צורב: Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata מחיר 115 ש"ח - http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6410 מארז: Compu…

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  10. צריך המלצה לנייד, אני יודע שעדיף נייח אבל אין מה לעשות חייב נייד קודם כל ביצועים אחר כך מחיר, כל התוכנות הולכות להיות פעילות בו זמנית כלומר אני צריך שיהיה אפשר לעבור בין התוכנות ולעבוד על כולם באופן שוטף יום יום. תודה

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  11. 1. תקציב 2500 כולל מסך 2. שימושי המחשב הם אינטרנט, אופיס והרצת סרטי HD. 3. יש צורך בציוד היקפי - מסך 22", רמקולים, מקלדת ועכבר. 4. חשוב שיהיה שקט. 7. לא מתוכנן OC. 8. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. 9. מעדיף לרכוש את המחשב מ zigzag. 10. אם אפשר בתקציב הזה לקבל יציאת HDMI זה יהיה מצוין. תודה רבה רבה!

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by tico,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב בסכום של 3K עם אפשרות חריגה קלה. המחשב הוא לתקופת תואר בהנדסת מכונות ולשימוש שיעורי הבית. השימושים העקריים יהיו Office ,אינטרנט, מוסיקה וסרטים. משחקים רק מידי פעם. במסגרת התואר יש שימוש בתוכנות CAD כמו solidworks אך להבנתי יוכלו לעבוד גם על כרטיסי גרפיקה רגילים (512M זיכרון) אני מעדיף רק מעבדי אינטל. רצוי מאוד מחשב שקט. אין צורך ב-OC, או מוצרים נלווים. יש לי מפרט לדוגמא שבניתי, אשמח לשיפורים ועצות. 788 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray 701 מארז כולל ספק Antec Sonata III 500W 363 לוח אם Gigabyte GA-EP41-UD3L 130 קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro 375 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-4-4-15 Platinum …

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  13. שלום, אני רוצה להרכיב מפרט HTPC שיוכל להציג FHD בקלות (יחובר לטלוויזיה 42 אינץ של טושיבה ) . אין ממש ציפיות גבוהות מהמחשב בגלל התקציב הנמוך -עד 1500 ש"ח ועדיף בכמה שפחות . שימושים - אך ורק הצגת סרטים .. לא מתכוון לשבת ולשחק בו . אין צורך בציוד היקפי . רצוי מארז HTPC מתאים. תודה רבה וסופ"ש נעים :] עריכה- אין צורך בכרטיס PVR !

14. 1. מה התקציב המקסימלי? - עד 3.5K כולל מערכת הפעלה, ניתן לחרוג מעט אבל עדיף זול ככל האפשר. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המחשב לשימושים ביתיים בסיסיים כמו גלישה ברשת, אופיס ושמיעת מוזיקה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. יש צורך במסך 19-22", מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא. 5. במידה ואת…

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  15. המפרט המקורי E5300 TRAY AC ALPINE 7 PRO GIGABYTE GA-EG41MF-US2H SAMSUNG 2GB DDR2 800MHZ HITACHI SATA2 DVDRW LG X22 TT M5 BLACK CORSAIR 550W VX השינוי הוא כזה : לוח אם הבנתי שזה ביזבוז כסף לקחת G41 ששמים כרטיס גרפי השאלה היא כזאת : 1. אם לא עדיף שיהיה כרטיס מסך מובנה במידה ומתקלקל הכרטיס מסך PCIE ? 2. האם לוחות ללא VGA OB מובנה יותר איכותיים מבחינת ארכיטקטורה וביצועיים כללית ? 3. יש בכללל הבדל בין GA-EP31-DS3L לבין GA-EP41-UD3L במפרט הטכני הכול אותו דבר הפרש של 20 שקל ואם אני מחליפה לוח עדיף לקחת GA-EP41-UD3L או להישאר עם הקיים ? דרך אגב מה הכוונה 7 ימי עסקים ? אם הלוח נקנה ב 5.10 עד מתי אפשר להחזיר ? חנות סגורה שישי שבת . " מותר להחזיר חלק במידה ולא נעשה…

16. Started by bermangroup,

יש לי מחשב נייד של DELL מדגם STUDIO 1555 ואני רוצה להתקין עליו בשבוע הבא חלונות 7. (אני מתכוון להתקין עליו את חלונות 7 בגירסת: "Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.OEM.DVD-BIE" ,ששמעתי שהיא הכי מומלצת ובכלל טובה לניידים). אז השאלה שלי היא כזאת: האם יהיו לי את כל הדרייברים שאני צריך בכדי להישתמש בכל האפליקציות שבמחשב. *לפי מה שאמרו לי מספר אנשים ששאלתי אותם,חלונות 7 מעדכנת ומתקינה את כל הדרייברים הנחוצים למחשב בזמן ההתקנה של הווינדאוז,ובנוסף לכך במקרה שחסר איזה דריבר או שאין באפשרות הווינדאוז למצוא ולהתקין לי אותו, אני יוכל לקחת את הדיסק של הדרייברים שקיבלתי עם המחשב (כאמור הדרייברים הם של vista home premium) ולהתקין אותם בחלונות 7 והמחשב אכן יתקין לי אותם בלי שום בעיה. - האם…

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  17. Started by תואם IBM,

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 שקלים 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.פוטושופ,3DMAX,SOLIDWORKS ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא לשם פרנסה, סטודנט לעיצוב רינדור כבד לחודש. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.הומלץ לי בעבר בפורום על 2209wa של דל. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.תודה,אני אבדוק בעצמי. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?צריך צורבDVD 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמ…

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  18. Started by SixSatori,

אני מתכוון להזמין מחר את הנייד ורציתי לשאול מה הדרך העדיפה לחבר את מסך הDELL עם יציאת DVI לנייד עם מתאם DVI-VGA או DVI-HDMI (אם זה בכלל אפשרי)?

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  19. Started by golans1,

האם אפשר לבצע הורדות (אימיול , ביוטורנט ) במחשב נייד בדיוק כמו במחשב שולחני או שזה דופק את הארד דיסק ?

• 7 תגובות
    • 803 צפיות
  20. אז ככה.. יש לי כבר בראש שני מפרטים. הייתי רוצה שתעזרו לי להוריד טיפה במחיר. אני מתכוון לעשות OC למעבד, לכרטיס מסך, ואם יהיה צורך אז גם לזכרונות. Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Tray 1180 GIGABYTE MA790FXT-UD5P 885 NOCTUA NH-U12P SE2 280 Scythe S-Flex Quiet 12cm Case Fan 1200 RPM X2 130 DDR III 1600Mhz 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 680 Sapphire HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI HDMI DP PCI-E 1190 LG DVD±RW GH22LS40 x22 Black LightScribe Sata Retail 149 Enermax Chakra ECA-5001 Full-Tower 25cm Monster Fan Black/Silver (No PSU) 440 Thermaltake ToughPower W0116 750W PFC (24pin) 750 סה"כ 5684 Core …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by mderazon,

שלום לכולם ! אני מנסה להחליט בין 2 המחשבים הנ"ל. שניהם באים עם המעבד SU9400 החדש יחסית של אינטל ואותו כרטיס גרפי -Intel GMA X4500MHD. אני קונה את המחשב בארה"ב, שימושים עיקריים יהיו משרדיים, ומולטימדיה עד רמה של לנגן סרטי HD (לא למשחקים וכו) ה-ASUS עולה קצת פחות ובא עם אחריות גלובלית של שנתיים. אשמח אם מישהו יעזור לי להחליט ביניהם או סתם יאמר מה הוא חושב וגם לדעת אם הכרטיס הגרפי שלהם מספיק חזק לשימושים שלי ולגבי האחריות - אם זה תופס ביבואנים בארץ כל מידע שתוכלו לספק יעזור, תודה רבה ! מיכאל מפרט אסוס : http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-ul30a.aspx?mode=specs מפרט אייסר: http://www.laptopmag.com/review/laptops/acer-timeline-as3810t-6415.aspx?mode=specs

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by shaq2,

שלום, אני מחפש נייד לשימושים פשוטים יחסית (יהיה Desktop Replacement) כגון: גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים, לא יהיה שימוש במשחקים או עריכה גרפית. המחשב ירכש בישראל. גודל המסך - 15.4" - 17" משקל רצוי - לא קריטי כי לא ינוייד יותר מידי האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא קריטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות - כדאי שתהיה יציאת HDMI (אם אפשר S-VIDEO אפילו עדיף, אני יודע שזה לא נפוץ בגלל זה אני לא אתעקש) בלוטות - nice to have, ואם יש גם תמיכה ב-802.11n אז בכלל טוב גודל מינימלי של כונן קשיח - 250GB צורב DVD - כן האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, אך דרושה אחריות טובה וארוכה ככל האפשר האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - עקרונית יש כמה מבצעים נחמדים של טושיבה, אבל אשמח לשמוע גם הצעות…

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  23. Started by omerd2,

שלום. קניתי השבוע מחשב של Asus עם סוללה מסוג Li-Ion. רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לאופן השימוש במחשב. מהאשכול הנעוץ הבנתי שלניתוק הסוללה כאשר אין בה שימוש יש יתרונות וחסרונות. לצרכים שלי, רוב הזמן המחשב ליד חשמל אך הוא עובר מחדר לחדר הרבה פעמים וכל מעבר כזה דורש כיבוי של המחשב. 1. באופן כללי, האם יש נזק בכיבוי והדלקה של המחשב מספר פעמים ביום? 2. האם יש נזק בעבודה עם בטרייה כשהמחשב מחובר לחשמל והבטרייה מלאה? 3. מתי יותר כדאי לטעון את הסוללה, כאשר המחשב כבוי או דלוק והאם יש לכך משמעות במשך זמן הטעינה הדרוש 4. האם טעינת הסוללה כאשר רובה עדיין טעונה מזיקה? תודה לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by samiking,

ערב טוב! המחשב ישמש לגלישה באינטרנט ושימוש בSkype. האם Acer Extensa 5630EZ יענה על הצרכים? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  25. היי ;D בקרוב אני מתחיל ללמוד ואני מעוניין לרכוש Netbook ללימודים. אני כרגע מעוניין ב Asus EEE 1005HA (החדש). יש לו אחלה מפרט וסוללה של 10 שעות!!! העניין הוא שאני לא יודע אם זה תזמון טוב לקנות מחשב נייד. הרי בקרוב תושק Windows 7 ואני מניח שיצאו מחשבים חדשים עם ה Windows הזה... השאלה אם לחכות להשקה של ה Windows החדש? האם כדאי לחכות ולקנות Netbook עם Windows 7 כבר? האם הוא יהיה בכלל מותקן על Netbookים? הוא יהיה יעיל כמו ה XP? אשמח לשמוע הצעות... תודה רבה! 8)

דיונים חדשים בפורומים