עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by TheDM,

שלום, המלצה למחשב נייד שיקנה בארה"ב בימים הקרובים - תקציב עד 1100$. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטנרט ,תכנות ופיתוח, צפיה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6, לא חשוב סוג המסך. * רזולוציית המסך? HD, עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המחשב עצמו יהיה רוב הזמן נייח בבית, אבל מדי פעם צריך להסתובבב איתו. שלא יהיה מאוד כבד אבל אין צורך בultrabook. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף מאוד שיהיה כונן SSD (אפשר נפח קטן בשילוב של כונן HDD רגיל). אם לא עדיף כונן במהירות 7200RPM. אם יש רק כונן SSD אז לפחות 128GB …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. תקציב מקסימלי למחשב - 4895 שימושים, למה מיועד המחשב? משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עבודה משרדית - במידה והמחשב מיועד למשחקים, נא לציין באילו משחקים תשחקו - fall out vegas , diablo 3, crysis... - במידה והמחשב מיועד לתוכנות גראפיקה ועריכה, נא לציין באילו תוכנות תשתמשו - OverClock/אוברקלוק (ביצוע המהרה לרכיב מסויים במערכת) - האם מתוכנן אוברקלוק על המחשב החדש? לא, הכרטיס מסך בא בגרסת OC של MSI. - במידה וכן, נא לציין על איזה חלק יבוצע אוברקלוק: - האם לקונה יש ידע בביצוע אוברקלוק? ציוד היקפי - - מהו גודל וסוג המסך שיתחבר למחשב?(מומלץ לציין גם דגם) אני ארכוש בשנה הקרובה מסך בעל רזולוציית FH - איזו מערכת רמקולים תחובר למחשב? (לסמן באדום) 2.0/2.1/4.1/5.1 דרישות מיוחדות מהמחשב? (כגו…

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  3. שלום לכולם, בכוונתי לקנות מחשב חדש, ואני מתלבט בין נייד לנייח. לאחר מחקרים והתייעצויות מועילות פה בפורומים בתחום הנייחים, הגעתי למפרט מחשב נייח שאני רוצה, ויעלה לי בסביבות ה 8500 ש"ח. עדיין, אני שוקל בכל זאת לקנות מחשב נייד, שתכונותיו יהיו דומות ככל האפשר למפרט הנ"ל. מטרות המחשב הן לעבודה שוטפת, תכנות, אינטרנט, סרטים. (משחקים אפשר, אבל לא חובה). חשובים לי הביצועים של המחשב, פחות ממשקל וניידות (הניידות היא בעיקר בית - מעונות). מפרט המחשב הנייח: מעבד Intel Core 2 Duo E6600 לוח אם GIGABYTE GA-965P-DS3 זיכרון TWINMOS 1024MBx2 DDR2 667MHz Cl5 5300 דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7300GT TD 256MB מסך LG L2000C 20" (אפשר להתפש…

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  4. Started by Pavlik,

ברצוני לקנות מחשב טוב שיהיה להכל.. מעדיף מעבד אינטל כי זה מה שהיה לי תמיד ויש לי עכשיו. 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? פוטושופ, אינטרנט ומשחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אין משהו ספציפי. תוכנות עריכה גרפית ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא בצורה כבדה במיוחד ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? אין משהו ספציפי…

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  5. שלום אני מחפש המלצות למחשב נייד חדש. המחשב ישמש לעבודה משרדית אם כי אעדיף שיכלול כרטיס מסך לא מובנה (שהזכרון שלו עצמאי). הדבר החשוב ביותר הוא שהמסך יהיה נוח לקריאת טקסטים, וכמה שיותר גדול (לשם השוואה: הבנתי שבמסכי lcd רגילים מסכים בגודל 19 אינטש יותר נוחים לקריאת טקסט מאשר מסכי 20 אינטש למשל בגלל גודל הנקודה, האם אותו רעיון ישים גם כאן ?). מבחינת ניידות המשקל פחות חשוב אם כי כמובן כמה שיותר קל יותר טוב. אגב: מה דעתכם לגבי המחשב הזה: http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=5558&zap=1 המפרט שלו: מעבד:core 2 duot5500 1.6mhz זיכרון ראשי:2048Mb DDR2 533MHz דיסק:120GB תצוגה:14.1" XGA מצלמה:1,3MB כרטיס גרפי: Nvidia GeForceGO 7300 כוננים:DVD Super Multi Double Layer …

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. היי, אני קורא כבר לא מעט זמן בפורום כדי להבין איזה מפרט אני רוצה להרכיב, ויחסית נסגרתי על משהו, בהתאם להמלצות בפורום. הייתי שמח לקבל חוות דעת כלליליות לתשובות לשאלות שעדיין פתוחות מבחינתי. באופן כללי המפרט מיועד לשימוש רחב (עבודה משרדית, משחקים וסרטים ב FHD,מכונות ווירטואליות..) ואמור להחזיק לזמן ארוך ללא שדרוגים. אני לא סגור לגבי האם אני מעוניין ב OC או לא, וגם אם כן זה יהיה OC קל-בינוני. דרישה חשובה נוספת במפרט היא שיהיה שקט ככל האפשר בגלל שהוא ממוקם בחדר שינה. המפרט: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪928 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-USB3 ₪694 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950240 כונן קשיח Samsung Spinpoin…

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  7. המסך של המחשב הניייד שלי תומך ב 720p ו ב 480p ו ב 1080p גודל מסך 15.6 הוא תומך בהם?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by LEON500,

עכשיו יש לי: AMD Athlon 4400+ KingSton 2G 667 NVIDIA GeForce 7300GT Nforce 4 ULTAR WD3200KS Western Digital מסך: HYUNDAI 4ms 19' dvi אני רוצה החליף מעבד ו כרטיס מסך יש לי 3 אפשריות: 1.amd Phenom NVIDIA GeForce 9800 GTX 2.AMD Phenom NVIDIA GeForce 8800GTX 3.רק מעבד INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX לוח אם אני לא יודע מה לבחור משהו... עד 600 ש"ח ואיזה ספק אני צריך בשביל אחת האפשריות?

• 4 תגובות
    • 494 צפיות
  9. Started by uvi,

היי קיבלתי הצעה לרכושה מחשב נייד של אפל מתצוגה מדגם Z0GV ב4800 ש"ח האם זה כדאי ? האם נוח לעבודה על התוכנה של אפל במקום WIN והאם ניתן להעפיל על זה משחקים כגון סימס 2 ? http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Z0GV אשמח לדעה כלשהי תודה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. core 2 duo E7400 BOX: http://www.trg.co.il/pl_product~e7400~3~0.htm ספק: HEC 400W http://www.trg.co.il/pl_product~ATX-S400TZ~17~0.htm אני משאיר תמארז שלי+הארד דיסק 160 + צורב המארז שלי (הלבן): http://images116.fotki.com/v705/photos/1/1302334/6482317/1-vi.jpg CompuCase 6A19 נראלי סכ"ה יחד: 1550 התקציב שלי 1500 לפה ולשם... המחשב ישמש ליצירת מוזיקה עם התוכנה קיובייס, העמסה של כלים דיגיטאליים ואפקטים בתוכנה... (אין לי צורך בכרטיס מסך מתקדם אז השארתי את המובנה)

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  11. איך המפרט הזה? הוא לא רע בשביל משחקים? אני לא רוצה שיהיה מדהים אני רוצה שיהיה סביר למשחקים..הוא סביר? איך המעבד הוא נחשב טוב?והלוח אם? והכרטיס מסך הוא יותר טוב מati x800? תודהה מעבדי אינטל Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB Cache, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8VM800PMD-775 s775, VIA P4M800Pro, DDR2, AGP זכרונות DDR II 667 1GB Aeneon דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB Sata II כרטיסי מסך GIGABYTE 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 ATX MIDI Beige מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים AS-850 (USB) מסכים Chi Mei C…

• 4 תגובות
    • 513 צפיות
  12. Started by ozbar1,

המחשב מיועד לשימוש ביתי GIGABYTE GA-H61M-S2V-B3 DVI לוח INTEL Core I3-3220 3.3 3M מעבד INTEL CPU COOLING 1155 מאורר ZALMAN CNPS7000ALCU נחושת מאורר למעבד WD 500GB 16M AAKX SATA3 7200RPM דיסק DVRW SAMSUNG SATA X22 צורב DDR3 4GB HYPERX 1600MHZ CL9 KINGSTON זיכרון CASE ZALMAN Z11PLUS FAN USB3.0 מארז ZALMAN ZM-500GT 500W 80PLUS ספק כח 2200 ש"ח

• 4 תגובות
    • 691 צפיות
  13. Started by rotman,

שלום , אני רוצה לשדרג את הזכרון במחשב Thinkpad T61 , אם אני לא טועה מדובר ב pc2-5300 . רציתי לשאול כמה צריך לעלות סטיק של 2 ג'יגה? (אני רוצה 2 כאלה) ואם אפשר המלצה על איפה לקנות.. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 2-3% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי, עריכת תמונות ועריכת ווידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? מתכנן לשבת עם…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. מחשב למשחקים בעיקר, אבל גם לסתם דברים, אינטרנט וזה... עם מסך (בלי רמקולים) חשבתי על משהו כזה: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 512.01 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 558.66 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 509.6 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 10 Highest Performance Cooler for AMD Athlon XP [ ¤ 101.98 ] 1 Hard Disks : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 445.17 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800SE 128MB 128bit DH DVI OEM Video Card [ ¤ 1150.58 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB…

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  16. Started by KoM,

יש חיה כזאת ? כמו כן הייתי רוצה המלצה על מחשב נייד טוב ועמיד ב-5000 שקלים.

• 4 תגובות
    • 719 צפיות
  17. שלום, צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב. תקציב 2500 שח במזומן שימושים: שרטוט וגרפיקה. תוכנות: ARCHICAD, AUTOCAD, PHOTOSHOP תוכנות בשימוש מועט יותר : 3DMAX, SKETCHUP. מעבד: ככול הנראה INTEL מאחר ולפי הפורום הוא מתאים יותר ל PHOTOSHOP כ.מסך: התוכנה העקרית שבשימוש היא ARCHICAD ולפי היצרן נדרש כרטיס התומך ב OPEN GL (לפי המלצות בדיונים מקבילים ובמדריך להרכבת מפרט עבור תוכנת 3DMAX (בשימוש מועט ביותר) נדרש כרטיס QUDRO של NVIDIA או FIRE PRO של ATI) בכול מקרה דרישה מינימלית של 256K זכרון על הכרטיס זכרון RAM : המלצת היצרן לתכנת ARCHICAD היא ל 2M , מעל 4M לא ישפיע על איכות העבודה. כך שהדרישה היא לזכרון 4M לא נדרש צורב, מסך מקלדת/עכבר האם כדאי לרכוש 2 דיסקים קשיחים אחד לתוכנות ואחד לDATA? …

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  18. לא דרוש O.C , לא SLI , רצוי RAID , לא משנה לי מאיפה הרכיבים רק שיהיה מאזור המרכז ויהיה מענה אנושי הגון. תאריך קנייה - השבוע. כרטיס מסך - רצוי ATI כי כבר נמאס לי מהדרייברים של NV , אבל אני גמיש. ספק כוח - OVERKILL ותודה לכולם.

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  19. שלום, אני מחפש מחשב לצורך עבודה גרפית (בעיקר פוטושופ CS5) ושימוש כללי. אין לי צורך בשום ציוד נלווה כגון מקלדת, עכבר, מסך וכדומה. (הכול יש לי כבר) דברים שחשובים לי מעבר לביצועים: 1) שיהיה בו קירור טוב, כי המחשב יהיה ממוקם באזור בעל מעט אוורור. (מתחת לשולחן בצמוד לקיר - כלומר צד אחד יהיה חסום לחלוטין, והחלק האחרונה שלו קרוב מאוד לקיר). 2) רצוי שיהיה כמה שפחות רעש - אבל לא על חשבון ביצועים. 3) אני צריך שיהיו מספר פתחי USB גם מהצד הקדמי של המארז (או בצדדים..) 4) חשוב לי שהציוד וההצעה תהיה מחנות אמינה אשר מספקת גם אחריות ושירות טוב. וכעת לתקציב - התקציב שלי הוא עד 5500 ש"ח, מעדיף ללא חריגה אלא אם זה מאוד הכרחי. התקציב צריך לכלול גם מערכת הפעלה - Windows 7 Home Editi…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by MisterL,

שלום, אני מעוניין במפרט חלקי למחשב, בעיקרון יש לי מחשב ישן יחסית: p4 2.8Ghz לוח אם של Asrock הארדיסק 120 ג'יגה, קניתי לא מזמן עוד 160 אז ככה שאני לא צריך עוד... 1gb זיכרון כרטיס מסך x1950GT 512mb DDR3 ספק חדש יחסית של TT400watt ומארז מעולה מה שאני צריך זה מעבד חדש דואלי, לוח טוב שתומך גם בAGP וגם בPCI-express כי חבל לי לזרוק ככה את הכרטיס מסך, הוא מעולה. ספק יש לי של טרמלטייק 400 וואט, אני חושב שזה יספיק לא? וגם זיכרון עדיף 2 ג'יגה DDR2 וקירור טוב בינתיים יש לי, זה קירור של זלמן Zalman CNPS7700-AICu הוא יתאים למפרט החדש? נ.ב שווה בכלל להשקיע על דבר כזה? (לוח שתומך AGP ו-PCI-Express) כי חבל לי לקנות כרטיס מסך אחר ככה סתם.. ויש בכלל לוח כזה שאפשר להגיד שהוא…

• 4 תגובות
    • 615 צפיות
  21. Started by Schaap,

* מטרות המחשב? תחנת עבודה ניידת ליישומי cad וesri, כולל תלת-מימד. דרוש בעיקר כח עבודה חזק, ופחות (אבל גם) יכולת גרפית. המטרה היא תחנת עבודה ניידת הנוספת לתחנות הקיימות (שם מתבצעת עיקר העבודה הכבדה), ובנוסף אפשרות לקחת את העבודה ולהראות/להדגים מחוץ למשרד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-15. מאט (או לפחות אנטי-מבריק) * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB2.0, USB3.0, עדיף גם HDMI * Bluetooth? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256 SSD או 500 ומעלה 7200RPM * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינ…

• 4 תגובות
    • 825 צפיות
  22. Started by yohai16,

מי שרוצה לקנות 17 אינץ חברה ENT מי שרוצה לראות תמונה שיוסיף אותי לאיסיקיו המסך הוא לא שטוח אבל לא עגול במיוחד ואני מוכר ב 150-180 והאיסיקיו שלי 1244263 והפלאפון שלי 0528024024

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  23. Started by AtSrA,

זהו המפרט שאני מתכוון לקנות מחר מ- IQPC *אשמח מאוד אם תחוו דעתכם עליו ואולי אף להציע שינויים הכרחיים (שאינם קשורים לציוד היקפי) או חסכוניים (כך שאינם פוגעים באיכות המחשב) בלבד. *כמו כן החנות היא IQPC אז במידה ואתם משנים לא להביא חלקים מחנות אחרת. *דבר אחרון- הזכרונות במפרט נראים לי זולים באופן חשוד, לפחות ביחס לשאר ההיצע המקביל בחנות. האם אני צודק או אין סיבה לחשש? תודה מראש לעונים. המפרט- מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤659 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤1551 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 -…

• 4 תגובות
    • 506 צפיות
  24. Started by avishai1b,

יש לי כרטיס מסך 9800GT ויש לי מסך 17" אני צריך מפרט טוב למשחקים, וכמובן שהכרטיס מסך יעשה את כל העבודה שהוא יכול שהספק לא יהיה חלש מדי, hardisk סביבות 320 GB תקציב - 2800~ שהלוח אם יעבוד טוב בOC<< מארז כמה שיותר שקט תודה מראש אבישי

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  25. Started by smalul,

חברי הפורום שלום, קודם כל - המפרט הדרוש הוא עבור חבר ולא עבורי, והוא דיי מתעקש על מפרט מבוסס Intel. ניסיתי לשכנע אותו שמפרט מבוסס AMD בטווח המחירים הנ"ל הוא עדיף (רצוי כמה שיותר קרוב ל 2500 ש"ח), אז אם אפשר, אבקש מפרט נוסף שמבוסס על AMD. עכשיו, מה שהוא צריך זה לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וספק כוח. בנוסף, הוא מעדיף לקנות מ KSP, אז אם אפשר שהמפרט יהיה מהם. בטווח המחירים הנ"ל, נראה לי שהכי משתלם לקנות: 512MB A-DATA DDR 400 - ב 490 ש"ח. RADEON 9600Pro 128MB - ב 590 ש"ח. בנוסף ללוח ולמעבד (שכאמור, הוא מעדיף Intel, אבל לא מחייב), ייתכן שיש לו בעיות מתח בבית (כבר נשרפו לו 2 ספקים ומסך), אז הוא צריך מארז וספק טובים. תודה על התגובות.

• 4 תגובות
    • 830 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.