ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
חוות דעת לפני קנייה+הצעות לשיפור :s05: עדיף את הספק הזה או ENERMAX MODU82+ 525W למשחקים כבדים,OC על מסך 32 מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX ¤1375 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤564 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB DDR5 : GV-R487-512H-B - RETAIL ¤1372 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330 צורב DVD: LG DVDRW GSAH55N X20 - BLACK - PATA ¤138 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 (8 LAYERS PCB) CL5-5-5-15 - F2-8500CL5D-4GBPK ¤527 מארז: ANTEC P182-B w/o PSU ¤762 ספק כוח: CORSAIR 520W HX : CMPSU-520HXEU ¤570 קרור למעבד: THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME ¤274 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת…
-
- 7 תגובות
- 709 צפיות
-
-
-
שלום לכלום אשמח לקבל הצעות למפרט למחשב שיריץ את התוכנות הבאות: solidwork,matlab,mastercam ,edrawings, ועוד כמה תוכנות בסגנון .השימוש הוא ביתי ללמידה אני הולך בכיוון ה2000 ש"ח +- אני צריך שהתוכנות יעבדו כמו שצריך מבלי שהמחשב יתקע הנה קישור לדרישות של SOLIDWORKS http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html תודה מראש לעונים .
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
בעבר הרכבתי פה מפרט שכלל את המעבד AMD X3 720 אך TMS אין להם את המעבד הזה יותר במלאי ובנוסף יצא ה i5 ולכן התחלתי לחשוב על מפרט חדש. השימושים שלי במחשב יהיו משחקים מדי פעם (כמו למשל COD MW2 שעומד לצאת אבל בגדול אני לא גיימר כבד), שימושים של אופיס, מסנג'ר, HD, מוזיקה וירוץ עליו וינדוס 7 64 ביט ובגדול שימושים כלליים כאשר חשוב שאני אוכל לעשות כמה פעולות בבת אחת בלי שהמעבד יקרוס לי. המסך שלי הוא 19" ואין לי כל צורך בציוד היקפי ולא מתוכנן OC בכלל. לגבי השקט, זה לא חייב להיות שקט מוחלט, אבל בהחלט שיהיה שקט עד כמה שניתן. אני יודע שיכול להיות שתגידו שהמחשב חזק מדי לצרכים שלי, אבל המטרה פה היא גם השקעה לטווח ארוך כיוון שאני לא מתכוון לשדרג את המחשב בכמה שנים הקרובות ולכן הלכתי על מ…
-
- 12 תגובות
- 925 צפיות
-
-
התפרסמה כתבה טובה ומפורטת על כל התהליך הזה, שווה קריאה ובהחלט "פותח" לרעיונות חדשים. אמנם הדבר מוכר למי שיודע אך לדעתי לא מספיק מכירים את הפוטנציאל בזה. במיוחד שכיום כמעט ולא משתמשים בצורבים זה יכול להיות פתרון טוב למי שרוצה מהירות תגובה טובה בעזרת SSD במחשב הנייד שלהם. How-To: Replace Your DVD with a New Hard Drive עלות המתאם כ-20-25 ש"ח בלבד באיביי. יש לוודא קודם לכן את הגובה של הצורב הנוכחי 9 , 9.5 , 12.7 מ"מ ב-EBAY לרשום: HDD Caddy 12.7mm (או גובה אחר שדרוש), ניתן גם לרשום בצירוף הדגם של המחשב אם כי זה יחסית אוניברסלי ולפעמים מוכרים "מבקשים יותר" כי רשום "דגם X" למרות שזה אוניברסלי. חשוב! מיקום הכוננים במחשב: כונן SSD -> במקום הכונן הקיים במחש…
-
- 0 תגובות
- 52.8k צפיות
-
-
אהלן אנשים אני חדש בפורום. רציתי לדעת מה אתם חושבים על הלוחות אם הבאים: ABIT Fatal1ty AN8 SLI http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_315_1371&products_id=11124 ו ASUS A8N-SLI Premium http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1380&products_id=11057 ועוד דבר, האם יש לוח אם יותר טוב מבין השתיים? ואם יש אז מה. התקציב אצלי לא מהווה בעיה. ובין היתר, http://www.asus.com/products3.aspx?l1=3&l2=15&l3=148&slname=NVIDIA%20nForce4%20SLI תכלס, איזה לוח אם הכי טוב? ומתאים dual core, (ואם דואל כור בכלל שווה את זה) ובקשר למעבד, זה AMD, אבל אני עדיין לא סגור על המהירות אם זה amd 3800 או 4200 וגם אני מתכוון להוסיף הרבה זכרון פנימי. המח…
-
- 6 תגובות
- 807 צפיות
-
-
קודם כל תודה על העזרה! להוציא 4000 שקל זה לא בא ברגל ובזכותכם אני יודע שאוכל לעשות קנייה חכמה אני מחפש מחשב למשחקים ועבודה משרדית (כלומר, הרבה תוכניות רצות בו-זמנית, כולל VS 2008) כמה דרישות לגבי זה: 1. אני לא צריך שום ציוד היקפי מלבד דברים ספציפים שתיכף אגיד 2. יש לי מסך 19" LG מדגם Flatron L1960TR - רצוי כ. מסך שיתממשק איתו טוב 3. אני רוצה רמקולים טובים+סאונד טוב. אני לא אומר משהו מקצועי, אבל שיהיה טוב.. נמאס לי מרמקולים של 400W שיש לי כל החיים 4. ללא OC - אני לא יודע איך לעשות את זה, ואני לא ממש רוצה להסתכן (למרות שאני תוכניתן חחח) בכלליות - מחשב 4000 ש"ח למשחקים, ללא מסך ועם רמקולים טובים. שוב המון המון תודה
-
- 5 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שימוש ביתי במחשב בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט עם עבודת עריכה של קטעי וידאו (חובבני) בתוכנת MOVIE MAKER לכן דרוש מחשב חזק מהרגיל. בנוסף תמיכה בהוצאת תכני HD למסך תואם. תמיכה ב USB3 הרצה של ווינדוס 7 64 ביט (אין צורך ברכישת מערכת הפעלה) אין צורך בציוד היקפי, שקט לא קריטי אבל שלא יהיה טרקטור (6) ללא אוברקלוק ללא מערכת הפעלה. הרכבת המחשב בחנות (עדיף אייבורי או קיאספי) איזור מרכז לא מתוכנן שדרוג. נוטה למעבדי אינטל אבל פתוח להצעות. עדיף שייצא פחות מ2000 ש"ח.
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי חבר'ה! מה נשמע? המון זמן שלא הייתי פה..מקווה להיות במפגש ששמעתי שיש.. אז לנושא : חבר שלי החליט לשדרג את המחשב, כלומר לקנות את החלקים הבסיסים : מעבד, לוח-אם, זיכרונות והארד דיסק. מה שהחלטנו עד עכשיו זה : הארד דיסק - Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD. מעבד - AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU. *לוח-אם - ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0). זיכרונות - DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory. במה שאני צריך עזרה זה בלוח-אם. אני לא ממש טוב בבחירת לוח-אם. השאלה האם הלוח הזה טוב? חבר שלי לא מעוניין בביצוע OC, או דברים כאלה. כל מה שהוא רוצה שהלוח ינצל את היכולות של המעבד. אם יש ע…
-
מעבד Q9550 זיכרון 8 גיגה לוח אם עדיפות לאסוס ספק מאוורר טוב למעבד ברשותי הארדיסק צורב ומארז טרמילטייק אקסייר 3 שאלות: יש לוח אם שאפשר לחבר עליו 8 מאווררים? כרטיס מסך אני השתמש כרגע בפשוט וישדרג בעתיד לא החלטתי מה עדיף CROSS FIRE או SLI מאמין שבעתיד יהפוך גם למשחקים מחשב עם אופציה למשחקים אבל ללא כרטיס מסך לא יעבור אוברקלוק .ברשותי מסך 22 אסוס שהומלץ בפורום בהשוואות עם כמה מסכים תודה
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר אז לחסוך אבל לא להתקמצן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חשוב אז עד 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD, משחקים. יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש: משחקי מחשב BATTLEFIELD 2,3 CRYSIS, MW ואת אופן השימוש: תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? ציינתי כבר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 21-23 אינץ' עם כניסת HDMI ו-FULL HD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינ…
-
- 3 תגובות
- 751 צפיות
-
-
חיפשתי כמה מחשבים ולצערי אני לא מבין בזה כל כך, אני אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בנושא, איך אני יודע כמה ליבות יש למחשב? ומה זה בכלל? מה ההבדל בין intel atom ל intel core? איזה מהם יותר טוב? איך אני יכול לברר אם המעבד טווב? כמה זיכרון צריך? מה זה GHz? מה זה ddr3? איך אני בודק אם הכרטיס רשת טוב או שהוא לא משהו? מה לגבי כרטיס מסך, מאיץ גרפי ודיסק קשיח? בקיצור, אני צריך שמישהו יסביר לי את הנושא, כי כבר נמאס לי כל הזמן לישאול אנשים... אני יודע שזה יכול להיות הרבה חומר אבל בכל זאת אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר בנושא, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי החליט לקנות מחשב לעריכה גרפית , עריכת סרטים וצפיה בהם ומדי פעם משחקים . לא מתוכנן אוברקלוק ,חובה שיהיה מסך דק וכרטיס קול לא מובנה שתומך ב 5.1 . כמו כן דרוש כרטיס מסך שיהיה לו tv out התקציב כאמור הוא עד 6500 . לא צריך ציוד היקפי רק מסך ומחשב .בנוסף,דרוש גם צורב דיוידי שיתמוך בכל הפורמטים. חובה שבקדמת המארז יהיו לפחות 2 כניסות יואסבי. תודה מראש.
-
- 55 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי Gigabyte W566N אי מרוצה ממנו מאד עכשיו אני די מתמצא בתחום אבל כרגע אני רוצה לעשות שינוי ולקנות מחשב של 14.1 או אפילו של 13.3 (למרות שני יודע שהתקציב נמוך בשבילו..אבל אני רוצה מחשב ברמה של הגיגהבייט שיש לי עכשיו שמשרת את שימושיי ויהיו בו את כל הפרמטרים שיש בנוכחי...! כרגע יש לי מעבד T7500 וכרטיס מסך 8400..! ככה שאלו דרישותיי בערך מהמחשב שמתאים לשימושי! עכשיו יש לי עוד בקשה אחת במחשב כרגע יש לי יציאת DVI ואני מתחבר למסך חיצוני גם, הייתי רוצה שבמחשבים שתציעו לי תהייה גם כן יציאת DVI או HDMI אבל זה לא מחייב עד כדי כך..! ו- שנתיים אחריות. ניסיתי לחפש לעצמי משהוא אבל לא מצאתי משהוא מתאים לי...אבל בטטוח שלא חיפשתי בכל המקומות ..! אשמח להמלצות למחשבים ! תודה מראש…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום. עד היום מעולם לא הרכבתי מחשב מחלקים, נכנס לי קצת כסף בפייפל ואני מעוניין להתחיל לקנות בכמה סבבים חלקים למחשב כך שאוכל להרכיב לבד אחד. איזה כללי בסיס עליי לדעת בעיקרון? אני יודע שלמעבדים של AMD צריך לוחות אם מסוימים בזמן של INTEL צריך סוג אחר, נכון? האם אותו הדבר נכון גם לגבי כרטיסי מסך (רק Readon וכאלה ל AMD והג'יפורסים ל INTEL?) אשמח לקבל פרטים שיעזרו לי. כמו כן, איזה מרכיבים אני חייב לקנות? עשיתי לי את הרשימה הבאה לוח אם + מעבד (אני קונה אותם ביחד Bundle) כרטיס מסך כרטיס קול דיסק קשיח ספק כוח כרטיס רשת אלחוטי מארז צורב כרטיסי זיכרון נלווים (עכבר, מקלדת, מיקרופון, רמקולים, מצלמה) מה שכחתי ברשימה? אני יודע שזה יכול לצאת לי יותר יקר מלקנות מחשב, ויכו…
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
אהלן! לפני שלוש שנים לערך, בעזרת הפורום כמובן, קניתי את המחשב הנייח שלי, שמשמש אותי עד היום בנאמנות! אך, עברו השנים והעסק מתחיל טיפה לקרטע, ורציתי לשאול ולהתייעץ האם קיים פונטיציאל לשדרוג המחשב הנוכחי, או שעדיף לשמור את הכסף? אנסה לענות על השאלות הרלוונטיות מהפורמט המומלץ: מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ניצול מלא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גימיינג בנוני ועבודה משרדית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.שואף להריץ את הGTA החדש,COD החדש,NBA2K14 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימ…
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי ושמעתי וקראתי = עדיף להישאר עם המחשב כשהוא מחובר לחשמל כמה שיותר ( אפ' אם הבטריה מלאה ) כי זה טוב לבטריה , דהיינו גורם לעליית אורך החיים של הבטריה . יש בזה משהו ?? תודה .
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי, אני שונא לכתוב דחוף, ולכן התנצלותי מראש. עם זאת, המצב דורש דחיפות מכיוון שמחר טסה ידידה שלי לארה"ב ואני צריך להחליט מה לעשות.. אז כך: המחשב: XPS 13" http://www.dell.com/us/en/home/performance-deals/fs.aspx?refid=performance-deals&s=dhs&cs=19 זה שמופיע בצד שמאל..999$ וכולל את כל העולם ואחותו (חוץ משדרוג של 25$ לכרטיס XFI ועוד 75$ ל-8600). אני יכול לשלוח אותו לכתובת של משפחה של ידידה בארה"ב והיא תחזיר אותו לארץ באמצע אוקטובר איתה . או לשלוח אותו דרך GLOBALSHOP מה שמייקר את הסיפור ב-300 דולר (כי באמת צריך להעביר אותו דרך המכס ) יש שני דברים שמדאיגים אותי במשלח למשפחת הידידה: 1. מה עושים באתר של דל עם מספר הטלפון שאני נותן במעמד ה CHECKOUT? האם אני יכול ל…
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
בקצרה: מחשב נייח לשימוש ביתי כולל הרבה טאבים פתוחים בדפדפן והרצת מכונה וירטואלית לפעמים. אם אפשר, אני מעדיף מארז קטן יותר מאשר הענקיים הסטנדרטיים. עדיף גובה של 20 ס"מ במקום ה-40 ס"מ הרגילים. אם לא אפשרי אז אסתדר עם מארז גדול. 1. תקציב: 3,000 ש"ח. אפשר לחרוג 2. שימושים: בעיקר שימושי ביתי, הרבה טאבים פתוחים בדפדפן, סרטים בנטפליקס, ביטורנט. פעם בחודשיים בערך לכתוב ולהריץ סקריפט פייתון פעם בחצי שנה בערך להריץ מכונה וירטואלית עם Virtual-Box אתקין לינוקס במקביל לחלונות. חשוב שהמחשב לא יקרטע. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. רכיבים שכבר יש לי: כבר יש לי כונן SSD ו-HDD. יש רשיון ל-Windows 10 5. חשוב שיהיה שקט במידה …
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אשמח לעזרה התקציב שלי הוא 8k כולל מסך חשוב לי שהמסך יהיה 144+HD, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב:משחקים 3. האם יש צורך בציוד מקיף:מסך בלבד לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? רק SSD מספיק לי סביבות ה750 אם יש דבר כזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופיס: כן מערכת הפעלה של וונדאוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין העדפה אבל אזור מרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש הקרוב 10. …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חלום. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 (S775) - 2.83GHz 1333MHz 12MB Shared Cache 64bit Box 1580 גוף קירור למעבד Thermalright Ultra 120 Extreme + Silent 120mm fan 350 לוח אם ASUS P5Q PRO Intel Socket 775 ATX - P45 Chipset (RAID) 720 זיכרון פנימי DDR2 8GB Dual Channel kit 4X2048MB PC6400 OCZ\G. Skill Life Time Warranty CL5 900 דיסק קשיח Silent 500GB-SATA-II-7200RPM-16MB - Western Digital WD5000AACS 400 דיסק קשיח שני Silent 500GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD5000AACS 400 צורב Pioneer Combo DVD-RW and Blu-Ray Reader BDC-S02BK 850 כרטיס מסך Radeon HD…
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לקנות מחשב לאבא שלי , כיום הוא עם thinkpad T61. לי יש thinkpad T410i 2518-MVG ואבא שלי רוצה בדיוק כזה , השאלה שלי היא : אני קניתי את המחשב כבר לפני חצי שנה , האם יש היום טינקפד עם מפרט יותר טוב במחיר כזה? זה המפרט של מה שלי יש : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=7701 צאו מנקודת הנחה שיש לי כבר סטיק ספייר של 2GB כך שהמחשב שאתם ממליצים עליו יכול להגיע עם 2GB כל עוד זה בסטיק אחד. הדרישה הכי חשובה זה רק thinpad אמיתי , זאת אומרת בלי thinkpad edge , SL למינם (הבדל של שמיים וארץ). אשמח לקבל עזרה וטיפים שניה לפני שאנו קונים את המחשב. תודה רבה. עריכה : אפשר הסבר מה ההבדלים בין T410i לבין הסדרה L420? תודה
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
מה אתם אומרים לגבי הדגם הזה? מומלץ? במחיר של 2800 ש"ח המחשב מיועד לשימוש סטודנטית לשימושים קלים כמו אופיס מוסיקה וסרטים. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש להחליף את המחשב שלי (lenovo s205 כמה בערך הוא שווה בן שנתיים?) במחשב חדש. אני יכול להשקיע עד 3000 שח וגם אפשר בלי מערכת הפעלה. אני מחפש מחשב עם מסך בין 12.1 ל- 14.1 עם מעבד דיי חזק שיספיק להריץ בקלות תוכנות תכנות כמו netbeans וכו'. חשוב שיעבוד מהר וחלק. חשוב לי שהסוללה תהיה מאוד חזקה (לפחות שתחזיק 6 שעות) יכול להיות נחמד אם יש כונן DVD ובכללי מה שלפי דעתכם מומלץ. חשבתי על כמה אופציות, אשמח אם יש לכם מה להגיד עליהם או אם יש אופציה טובה יותר: HP Pavilion dv3-4395ej- http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210791 HP ProBook 4330s- http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210166 Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-ALG - http://www.la…
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, האם יש כאן מישהו בפורום שכבר רכש את הנייד הנ"ל? אני מעוניין לרכוש אותו, אך מתקשה להבין האם הוא נמכר עם מסך IPS, ובאיזה צבע המקשים של המקלדת. כאן רשום שיש לו מסך IPS, וכאן (אותו מק"ט) לא מצויין שהמסך הוא IPS, וגם מצויין שיש לו כונן DVD, למרות שבאתר של דל נראה שרשום שבדגם הזה אין אופציה לכונן DVD. לגבי המקלדת, באתר אחד יש תמונה עם המחשב והמקלדת בצבע כהה, ובאתר השני וגם באתר של דל יש תמונה של המחשב עם מקלדת בצבע כסף. אני מעדיף את המקלדת בצבע כהה. אשמח לדעת אם מישהו כבר רכש את הדגם הנ"ל ויכול לרשום האם יש לו מסך IPS, ואיזה צבע המקלדת? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-