עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tapas10,

שלום, אני מחפשת לפטופ חדש - מסך בגוד 13 , קד וקל כרגע יש לי ASUS VivoBook S301LA הוא היה דיי סבבה , ועדיין דיי סבבה אבל אולי הגיעה הזמן להחליף 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?סביב 6000 שקל עדיפות לקטן דק וקל 2. מה שימושי המחשב : כלי העבודה הראשי שלי, יותר אינטנרט , אופייס - בעיקר מסמכים , לראות קצת סרטונים , לאחרונה גם להריץ תוכנות יותר כבדות כמו למשל תוכנות של אוטודסק , תוכנות סטטיסטיקה ועיבוד תמונה , לא ברמה גבוה מידי משהו בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי - כונן דיסקים חיצוני 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כנראה שלא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט וקל - לנסיעה בתיק ממקום למקום במהלך ה…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא בסביבות ה3-3.5K, מעבר ל3.5 אפשרית חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש אופיס כבד (הרבה חלונות פתוחים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 +6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, וינדוס 10, א…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. רוצה לקנות מחשב מתלבטת בין דאל לאסוס I3 לא עושה במחשב משו מיוחד רק פוטושו מידי פעם

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. היי, צריך מחשב נייד חדש, ואישתי בארה"ב עוד שבועיים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000-1500$ לקניה מקומית בניו יורק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטוני 4K בפרימייר זה האינטסיבי ביותר, ללא משחקים. מניח שכדאי שיהיה כרטיס מסך לא מובנה. חובה לפחות 16GB זיכרון, רזולוציה לפחות 1920x1080 ומתלבט אם 4K גם נוח לעבודה. כמובן שמסך עם צבעים מדוייקים עדיף. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמ…

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. אני גרפיקאית ומחפשת מחשב שיענה לצרכים שלי. לא מאק. אני מריצה על מחשב: אילוסרייטור, פושוטופ,אינדזיין וחבילת אופיס. חייב להיות מחשב שלא נתקע. התקציב הוא עד 8000 שח. כמובן עם win מובנה. תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by thasson,

ערב טוב, אני בכיוון של שדרוג ה Dell Ultrasharp 24 (המסך העיקרי מבין שניים) למסך גדול יותר. המטרה של המסך היא גיימינג (Dirt, FIFA, BF, COD, SniperElite) ולימודים (קריאה של הרבה טקטס). הייתי שמח לשמוע את דעתכם לגבי Alienware AW3418DW: 1. האם יש מישהו מהחברים שעבר למסך זה ממסך מסדרת Ultrasharp של DELL (להבנתי דיוק הצבעים בסדרת Ultrasharp עולה על מסך זה). האם ההבדל מורגש? 2. האם יש מקום כלשהו בו אוכל לראות את המסך בתצוגה? אני פחות אוהב את העניין של להשקיע סכום כזה במסך בלי לראות אותו לפני כן. אין לי בעיה להגיע (כמעט) לכל מקום בארץ. 3. האם מישהו כאן בעלים של מסך זה ויש לו תובנות/הערות לגבי המסך? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K, מתאפשרת חריגה אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, עבודה עם כל מיני IDEs (visual studio code, eclipse, visual studio community) ריבוי משימות, הרבה חלונות של כרום ב- stackoverflow 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

• 51 תגובות
    • 9.3k צפיות
  8. שלום רב, אני מתעתד ליסוע לחול באוגוסט הקרוב ואשמח להמלצה על מחשב נייח (יותר נכון חלקי מחשב) , כרגע יש לי מחשב אחד שמורכב מ i7-7700K ולוח z270 asus ועוד SSD 250GB 960 EVO SAMSUNG וכמובן עוד HD,geforce 970GTX חשבתי להחליף את זה למשהו יותר חזק ויותר עדכני 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? נקנה בחו"ל לכן רוב ההמלצה פה היא על רכיבים אבל סביב ה 5000-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גם וגם וגם אבל לא הרבה מכל אלו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…

9. Started by Gal Kahana,

אשמח להמלצה על דגמי מחשב לסטונדנטית עד 4000 שח. חשוב שיתמוך בפוטושופ (ברמה בסיסית!). ביצועים מהירים, חיי סוללה טובים, זכרון סביר ומשקל קל אשמח לחוות דעת על החברות השונות (מתמקדת כרגע בחיפוש על לנובו, דל ואסוס) בעיקר מבחינת שירות, תקלות נפוצות (והמחיר לתיקונן...) ואמינות תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 1000$ אבל אני יכול לחרוג ב200$ נוספים אבל מעדיף שלא כל כך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו באטלפילד,RUST ועוד משחקים מSTEAM צפייה בסרטים אופיס ומחשב לצרכים של לימודים למדעי המחשב. 7.האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אח שלי מגיע מארה"ב וקונה משמה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים/ שבועות הקרובים 12. …

11. Started by yuval1324,

שלום לכולם :) מחפש לקנות מחשב נייד באזור ה1500-2000 עם חריגה של 200 ש"ח השימוש הוא אופיס, אינטרנט, ועוד תוכנות פשוטות. מסך קטן מ15 אינטש (14 ומטה). מעבר לזה אין העדפות מיוחדות, תודה!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by nakE,

מכירים את האתר TSM ? - זה אתה בטיחותי ? חוץ מזה, זה מחשב טוב ? בעיקרון אני רוצה להריץ משחקים על איכות טובה והרבה FPS , משחק בעיקר CSGO ו PUBG מעבדים: AMD Ryzen 5 2600 Processor Box (Gen 2) - מבצע בקניית מחשב חדש ! כמות: 1 - מחיר: ₪ 589 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 277 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 391 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + ANTEC PSU 550W NEO ECO MODULAR 80+ Bulk With New PC Only! כמות: 1 - מחיר: ₪ 339 כונני SSD: Gigabyte SSD 240GB 2.5" SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪ 142 כוננים קשיחים: Toshiba HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 3.5" P300 HIGH-PER…

• 0 תגובות
    • 842 צפיות
  13. Started by sas2k3,

בוקר טוב חברים, מבקש לקבל הצעות למחשב משחקים תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Alon Bechor,

המליצו לי על שני מחשבים ( אחד Dell והשני HP ), אני פתוח להצעות נוספות כמובן בסביבות ה3000 שקלים (גמיש)- חובה כמובן כונן SSD. המחשב יהיה ברובו לשימוש סטודנטיאלי וגלישה באינטרנט. אשמח אם מישהו יוכל להעיד מניסיונו/לשפוך אור על חיי הסוללה של כל מחשב (חשוב לי מאוד),אמינות ובאופן כללי איכות האחריות שכל חברה מספקת. אם יש לכם מחשב טוב יותר להציע,לא להסס ! המון תודה לעוזרים. המחשב הראשון שהוצע לי : HP probook 440 g6 Processor Intel Core i5-8265U Graphics adapter Intel UHD Graphics 620 Memory 8192 MB , DDR4-2400, 1 of 2 SODIMM…

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  15. Started by Foo Z,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב לינוקס חדש, שכולל את הרכיבים הבאים: מעבד AMD Ryzen 7 2700X (אני מבין שהדור השלישי של רייזן עדיין לא יצא) https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=101979 כרטיס מסך Gigabyte RX Vega56 8G GDDR5 GV-RXVEGA56GAMING OC-8GD (בעל 6 יציאות: 3xHDMI + 3xDP) https://www.tms.co.il/rxvega56gamingoc8gd עדכון: בחרתי בכרטיס הזה כי אני רוצה אפשרות לחבר עד 6 מסכים, וכי אני מעדיף AMD בשביל תמיכה טובה בלינוקס עם דרייברים קוד פתוח. אפשר כרטיס אחר שעונה על הדרישות האלה. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב גמיש. אולי כ-8000, חריגה…

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. חברי לפורום שלום המחשב של עובד כמצופה, אבל הוא כבר ישן בצעתי לאורך השנים כל מיני שדרוגים כולל החלפת כונן SSB לאחרונה כרטיס המסך התקלקל ואני משתמש בכרטיס המסך שעל הלוח השאלה שלי למביני עניין וניסיון אם: אני מחליף לוח אם וגם, מעבד , זכרונות ואולי ספק האם מערכת ההפעלה WIN 10 ,תזהה את כל המערכות שהוחלפו ולא ידרש לפרמט ולהתקנה מחודשת כי יש לי על HD חומרים חיוניים, תוכנות אשמח לסיוע בברכה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by nadavsn,

שלום אולי מישהו כאן יוכל להסביר. כשאני משווה מחשבי מיני פיסי (ללא מקלדת עכבר מסך וכדומה) למחשבים ניידים עם מפרט זהה יוצא שמחשבי המיני פיסי יקרים יותר. אני לא מבין את ההגיון.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום, האם יש כאן מישהו בפורום שכבר רכש את הנייד הנ"ל? אני מעוניין לרכוש אותו, אך מתקשה להבין האם הוא נמכר עם מסך IPS, ובאיזה צבע המקשים של המקלדת. כאן רשום שיש לו מסך IPS, וכאן (אותו מק"ט) לא מצויין שהמסך הוא IPS, וגם מצויין שיש לו כונן DVD, למרות שבאתר של דל נראה שרשום שבדגם הזה אין אופציה לכונן DVD. לגבי המקלדת, באתר אחד יש תמונה עם המחשב והמקלדת בצבע כהה, ובאתר השני וגם באתר של דל יש תמונה של המחשב עם מקלדת בצבע כסף. אני מעדיף את המקלדת בצבע כהה. אשמח לדעת אם מישהו כבר רכש את הדגם הנ"ל ויכול לרשום האם יש לו מסך IPS, ואיזה צבע המקלדת? תודה.

• 0 תגובות
    • 948 צפיות
  19. שלום למומחי הפורום. כל חיי חיפשתי את הזול ביותר (תחביב שלי) והתפשרתי על איכות. זהו, היום אני מחפש מחשב נייד בשביל עצמי שיהיה באיכות טובה. קצת רקע: ביוני 2013 אחרי שביקשתי המלצה למחשב, רכשתי את הלנובו G580 שלי באזור ה-2600 ש"ח ומאז השתמשתי בו כל יום, 18 שעות ביום, בלי יוצא מן הכלל. הוא מחשב טוב, עם מחיר שהיה מצחיק בשביל המפרט אבל היו כמה דברים שהפריעו לי בו, רובם קטנים אבל האחד שעיקרי זה המסך, הוא מכאיב לי בעיניים וגם הרזולוציה נמוכה מדי (1366X720). מה אני מחפש: מחשב באיכות בניה סבירה-פלוס עם פאנל איכותי ורזולוציה של לפחות 1080P, מעבד חזק אבל לא יותר מדי וכרטיס מסך טוב, לא המובנה במעבד. אם צריך, הנה השאלון משרשור החוקים: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת …

20. היי האם כדאי לרכוש ולאיזה מעבד אינטל ניתן להשוות Lenovo Flex 14 2-in-1 Convertible Laptop, 14 Inch FHD (1920 X 1080) Touchscreen Display, AMD Ryzen 5 3500U Processor, Radeon Vega 8 Graphics, 8GB DDR4 RAM,.. מחיר כולל משלוח כ-2500 ש"ח שווה? תודה

21. Started by omrit,

היי, אשמח לעזרה למחשב משרדי לילד עם יכולות גיימינג. תקציב של 3000-4000, עדיף לא להגיע למקס התקציב אם זה לא הכרחי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח. אפשר לחרוג קצת אבל עדיף שלא. לא חייבים לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגיימינג בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יכול להיות נחמד, לא חובה. 6. האם מתוכנן אוברק…

22. תקציב: 3,000-3,800 ש"ח הקניה מאילת האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: לא האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אין הבדלים משמעותיים אז לחסוך מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית ,אקסל,תמונות ,סרטונים,וורד, תוכנות עריכה מתי מתוכננת הרכישה: יולי האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד:3 שנים אחריות כן dell, 'HP האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי: 256-500 האם לתת דגש למשקל המחשב: כן האם לתת דגש לזמן סוללה: כן חשוב מאוד גודל צג רצוי: '14, 15.6 קנייה אייבורי או קספ אילת

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ למשחקי מחשב (סטארקראפט, הארטסטון ועוד כל מיני משחקים טיפשיים שיש לי בסטים) ועיצוב גרפי למתחילים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת ה…

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  24. שלום אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ולעיצוב כמו פוטושופ תוכנות צילום ועריכה אני לא מבין בזה ואני צריך עזרה בבניית מחשב או המלצות על מחשבים בנויים משהו במחיר בין 3000-4000 שח

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום כעובד אינטל יש לנו "מבצע" ואנחנו יכולים לרכוש את ה NUC מדגם NUC8I5BEHFA1 ב565$. לא מצאתי את הדגם הזה באמזון או בארץ, מצאתי רק את הדגם NUC8I5BEH. מה ההבדל ? זה המפרט של מה שמציעים לנו ב NUC מאינטל : Processor Intel® Core™ i5-8259U Processor (6M Cache, up to 3.80 GHz) Pre-installed Operating System Windows® 10, 64-bit* Memory 1x 4GB DDR4-2400 Intel® Optane™ Memory 16GB Intel® Optane™ Memory (pre-installed) Graphics Intel® Iris® Plus Graphics 655 Storage 1TB HDD (…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים