ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
רוצה לקנות מחשב לעריכת וידאו, אינטרנט, אופיס ועריכת מוסיקה (וקצת משחקים) מלבט בין ה-AMD Ryzen 5 1600 לבין Intel Core i5-8400 (מבחינת מחיר של מעבד+לוח אם הם יוצאים פחות או יותר אותו דבר באמאזון (עד שיצאו הלוחות אם החדשים של אינטל) בקיצור מה עדיף לי? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
משחקים פשוט הכול אינטרנט תוכנות הכול בלי מסך ! אבל רק של אינטל
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה הכרחי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת וידאו ואודיו א) FL ווגאס ב) בעקרון משחקים חדשים, לגבי הרוזולוציה אני לא בטוח ישמצב שיהיה מסך חדש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם יהיה המלצה לאחד במפרט שאקבל אולי אעשה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
- 5 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום כולם, המחשב מיועד לתיכנות עם תוכנות כבדות כגון : vs2005 ו jdev. כמו כן לסרטים/מוזיקה. משחקים - לא משחקי פעולה, ולא משחקים כבדים מדי, ולכן אני לא לוקח כרטיס מסך כ"כ חזק. (אני גם לא צריך איכות יותר מדי מטורפת במשחקים. אני אסתפק באיכות ממוצעת) משחקי תפקידים בעיקר סגנון diablo ו titan quest. ועכשיו אני גם חושב לשחק ב oblivion שיכול להיות שכן צריך כרטיס מסך חזק דווקא. דבר נוסף, אני מפעיל די הרבה תוכנות במקביל בד"כ. כמו כן אני מתכוון כנראה להשתמש בויסטה. ואני צריך ציוד היקפי מלא - מקלדת, עכבר, רמקולים, מסך. הרכבתי מפרט ואשמח אם תתנו לי את חוות דעתכם. הרכיבים שאני לא ממש סגור עליהם זה המארז לוח האם המסך (שסתם לקחתי אקראית) חובה מסך 19 אינץ. והכרטיס מסך. (יש העדפה למארז יפה …
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא מבין הרבה במחשבים ניידים, אין לי הרבה ניסיון עבודה איתם. אבל אני צריך מחשב נייד דחוף שיהיה מסוגל לעבד נתונים גרפיים במהירות סבירה (מדובר לא במשחקים, אלא בתוכנות זיהוי גרפי ופוטושופים למיניהם). תקציב עומד על 4000 ש"ח, במקרים חיוניים אוכל להוסיף עוד כמה גרושים. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט מתאים ואם אפשר גם על חנות. מצפה לעצותיכם בכליון עיניים. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
משדרג את המערכת שלי. הבסיס הוא 8700K שכבר הוזמן. לא שולל OC בעתיד, אבל כנראה שהמעבד הזה מספיק חזק ולא אתעסק עם זה, לפחות לא בשנים הקרובות. מה אני צריך? לוח אם - איכותי בבקשה, עד 800₪ דיסק - ככל הנראה יוזמן MX500 מאמאזון זכרונות - עדיין מחפש, לא פחות מ 3600MHZ, רצוי יותר מ 4000MHZ - רצוי ואף מומלץ להזמין מחול, המחירים בארץ מטורפים. אלו לדוגמה יוצאים לי כ 1120₪ עד הבית. קירור למעבד - קירור איכותי ושקט, רק קירור אוויר, עד 300₪ מה לא צריך: מארז, ספק כח וכרטיס מסך. יש, וברמה הגבוהה ביותר. תודה לכולם על העזרה.
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני טס הלילה לחו"ל ומתכוון להביא מעבד i3570K, כרטיס מסך 7870/7970, 8 גיגה זכרון, כרטיס קול 7.1 PCIe ובבעלותי 2 כוננים קשיחים ו SSD. מה שאני אצתרך לקנות בארץ כשאחזור עוד שבועיים זה לוח אם (Z77), מארז (שקט יחסית וכמה שיותר אטום לאבק), ספק כח וקירור למעבד. על איזה חנות באזור אשקלון/אשדוד הייתם ממליצים? ואיזה חלקים? תודה!
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מתנה לבר מצווה לילד. התקציב המקסימלי הוא 4 אלף ואני יודע שמדובר בתקציב לחוץ ולכן מאד זקוק לפתרונות יצירתיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 200 שקל, עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושי מולטימדיה בסיסיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עכשוויים (גם FPS וגם RPG חדשים). -מהי הרז…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד: Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX לוח אם: Intel Rocklake 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR400, AGP8X, S-ATA, 5.1 Sound, USB 2.0) זיכרון פנימי: DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory הארד דיסק: Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD כרטיס מסך: Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card כונן דיוידי: DVD-ROM Liteon 16/48 - Black כונן דיסקטים (מה זה משנה בכלל...): Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive רמקולים: Creative Inspire 5200 5.1 Speakers (יש לי אותם, אני פשוט לא מחליף...) מארז: Raidmax Scorpio 868 Midi Tower Gaming Case מקלדת: Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/Heb PS2 Silver-Black K…
-
- 7 תגובות
- 902 צפיות
-
-
לא כולל מסך וציוד הקפי ולא צורב וכל זה אני זקוק למחשב עם הרבה גיגה שיהיה מהיר וכרטיס חזק של גיימריים רציתי לשאול עם אני יכול להכניס במפרט שלי את 7800GTX או שיש יותר טוב סמוך עלייכם
-
- 11 תגובות
- 984 צפיות
-
-
תמונות מ CPUZ למטה לכאורה יש שתי סלוטים אבל פתחתי אתמול את המחשב וראיתי רק סלוט אחד עם ה 512 בתוכו יכול ושפיספתי אותו ? [br]פורסם בתאריך: 15.08.2009 בשעה 15:08:51 סליחה על הדאבל פוסט [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכולם! מחפשת משטח קירור טוב ולא יקר למחשב נייד, ראיתי כמה אפשריות כמו למשל : Thermaltake T500 Laptop Cooler (התמונה שלמטה) שנראה לי ממש טוב מה אתם חושבים? האם יש עוד משטחי קירור טובים עד 150ש"ח בערך? ויש גם משטחי קירור כאלה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23395&catid=903 אני מתלבטת בין השניים... (יש לי מחשב טושיבה 15.4 מסך אם זה משנה הגודל) תודה לכל העוזרים![br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 11:12:52 עזרה חברים אני לפני קנייה...[br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 11:34:10 חבר'ה... מישהו יכול לעזור, פליז [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מותר להשים מחשב נייד פועל ושאני באינטרנט,על הבטן שאני שוכב? (מבחינת קרינה וכו')
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מבקש סיוע במפרט למחשב למשחקים בסכום של עד 10K. יש לי מסך Samsung22 רחב ונראה לי שעדיף להישאר עם Windows XP לפחות בשלב זה. יש לי גם עכבר ומקלדת (לא צריך להוסיף למפרט) המחשב צריך לאפשר משחק חלק ברמה גרפית גבוהה במשחקים עדכנים כגון COH, Bioshock, Supreme Commander טכן במשחקים שיצאו בקרוב כגון Crysis, WIC, HL2-Orange Box התלבטויות עיקריות: מעבד - Q6600 מול 6850 לוח אם - 680 מול P35 (לא הולך ל - SLI) והאם להשקיע בלוח מסוג Blitz או Striker של ASUS או להישאר עם לוחות פשוטים יותר (לא איש טכני - אשמח לעשות OC באופציות מוכנות מראש בתוכנה שקיימת בחלק מהלוחות, אבל לא רואה עצמי משקיע שעות בלשחק עם מתחים לכל רכיב) זיכרון - האם יש יתרונות משמעותיים לזכרון מסוג (Dominator (Corsair לעומת …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תראו חברים אני מעוניין לקנות מחשב ALIENWARE אבל הבעיה שמה שמוכרים בארץ אין לו מפרק כזה טוב לכן אני מחפש ספק שאני יכול להרכיב את המפרט שלי למחשב ALIEN בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי למצוא אחד כזה
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?4000-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תועלת מעל מחיר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? טווח שציינתי בלי לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע יש לי lcd ישן-1024x1280 אבל בקיץ אני יקנה חדש אם זה משנה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? brink , bad comapny * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שאפשר בתקציב 3.…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום, הדרישה היא למחשב בגודל 15.6" עם חיבור סיריאלי , RS232. שער המפרט זניח (כל מעבד כפול ליבה, כרטיס מסך מובנה ו 2G זיכרון יעשו את העבודה). קיימים עדין מחשבים בשוק עם החיבור הנ"ל? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט + מינוס ואני רוצה בבקשה שתגידו לי חוות דעת שותגידו לי איך המחשב שיפורים והצעות יתקבלו בברכההה רק שלא יעבור לי את 7000 שקל המחשב שיכלול בתוכו 200 GB 512X2 זיכרון מקלדת ועכבר אלחוטי חוץ מזה תשנווו מה שבראש שלכם ותעזרו לי בזההה תודה רבה לכל העוזרים נ.ב תרשמו לי גם מאיפה אני יכול להשיג את המחשב (אתר אינטרנט)
-
- 5 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט הנ"ל : דיסק קשיח - 300GB 16MB, SATA II לוח אם - P5B Deluxe s775 זיכרון - 2X1GB Kingston DDRII 667 כ. מסך - 7900GT GIGABYTE מארז - Thermaltake Armor Jr VC3000BWS ספק כוח - TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) עלות כוללת - 5900 ש"ח (האם המחיר סביר???) מעבד כבר יש לי (?Core2 Duo E6700) ואני יוצא מנק. הנחה שאעשה המהרה למעבד ולכרטיס מסך, הבנתי שבנוגע למעבד, גוף הקירור שמגיע איתו הוא מספיק טוב כדי לבצע המהרה לא רעה (ואני יוצא מנק' הנחה שהמארז שקניתי הוא מארז בעל יכולת קירור טובה). בנוגע לכרטיס המסך, הייתי רוצה לשמוע ממשהו אם הוא ניסה לבצע לו המהרה ואיך זה הלך לו... מעבר לזה, הייתי שמח לשמוע הארות\הערות על המפרט. תודה מראש לכו…
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנסות לחסוך, אך לא קריטי. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר דברים פשוטים כמו אינטרנט, אופיס וסרטים. אבל גם קצת משחקים לפעמים, בסופי שבוע, חופשים וכאלה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה, אך רצוי. 8. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן, KSP. 9. האם יש בקשות מיוחדות …
-
- 7 תגובות
- 769 צפיות
-
-
הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ( ועוד מעט גם יכנס הכסף לקנות אותו). אז ככה, אני צריך המלצה למפרט משחקים גג עד 4400, אפשרות אחת עם OC ואפשרות שניה בלי. לא צריך בינתיים ציוד הקפי חוץ ממקלדת (הכי פשוטה). אני חשבתי על האפשרויות הבאות(והייתי רוצה לדעת איזו מהן עדיפות? גרסא של OC או ללא OC): OC מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950XT IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ₪1261 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪387 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ₪475 מארז: RAI…
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, זה יהיה המחשב החמישי (אני חושב) שאני קונה בעזרתכם. מטרות: עריכת אודיו ווידאו, פוטושופ, גיימינג ברזולוציה 1680X1050 (כרגע, ייתכן וישתנה בעתיד ל1900X1200). שקט חשוב אבל לא קריטי כרגע יש תכנון לעשות OC קל בעזרת מכפלה פתוחה. אין צורךב: מסך, מקלדת, עכבר, DVD, רמקולים. תקציב עד 4500 ש"ח המחשב ייקנה באילת (בKSP - מלא מוגבל), זה מה שחשבתי עליו: מעבד (1025ש"ח): Intel Core i5 4670K מאוור (93ש"ח): Scythe Katana 3 לוח (568ש"ח): Asus Z87-K LGA1150 זכרון (322ש"ח): Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX LOVO כרטיס מסך (873ש"ח): Zotac GTX660 2GB GDDR5 דיסק (530ש"ח): Western Digital Caviar Green 3TB SATA III דיסק (445ש"ח): Samsung 840 Series 2.5'' 120GB SSD מארז (280ש"ח): Ant…
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
תקציב: 1500K+אפשרות חריגה של 200K רק אם חובה לחרוג. שימוש: משחקים 22אינץ, אין צורך בציוד היקפי אין חשיבות לשקט של המערכת OC לא רציני אולי בעתיד מעונין לקנות כרטיס מסך חדש וספק כח לצרוך SLI בחצי שנה הקרובה. חומרה: מעבד: amd phenom ii x4 945 3.0Ghz לוח אם: ASUS CROSSHAIR IV FORMULA זכרון מהיר: Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz Kingston 1x2GB DDR3 1333Mhz כרטיס מסך: HD 5670 1GB דיסק קשיח :Hitachi HDS721032CLA362 7K1000.C 320GB ספק כח : power man ip-s550aq3-0 קישור :http://www.ixbt.com/power/psu/inwin-550aq3.shtml
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום ואני מעוניין לקנות מחשב חבר שלי הציע לי מפרט מחשב ב6805 ש"ח ורציתי לדעת אם אתם גם ממליצים עליו... המפרט הוא: http://planet.nana.co.il/w2y2/comp.GIF (לקחתי עוד 256 זיכרון ובגלל זה המחיר לא תואם לתמונה) דרך אגב בכוונה לקחתי מארז כזה חזר שיעבוד טוב עם המעבד ושלא יתחמם יותר מידי.
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-