ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
אני מתעניין בלרכוש את ה- S12 של לנובו, וחשבתי האם יש מחשב של חב' אחרת שנחשב באותה רמת מפרט יותר איכותי או בעל נתונים יותר גבוהים ולא נופל ברמת האיכות של לנובו ? העניין די דחוף וחשוב עבורי בגלל שאני צריך לקבל החלטה מאוד קרובה... תודה !!
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני סטודנט ויש לי פה הצעה מעניינת למחשב נייד, הדרישות שלי למחשב הם בעיקר עבודה עם תוכנות גרפיות כמו Solid Works ו- catia למי שמכיר. אני יודע שבכרטיס מסך צריכה להיות אפשרות של OPEN-GL אבל אין לי מושג אם ההצעה שיש לי כוללת את האפשרות הזו בכרטיס מסך. אני אשמח לשמוע תגובות למפרט שהוספתי. זה המפרט: מחשב נייד R560-RB3 סדרת ה WIDE BOOK החדשה של LG Intel® Pentium Core 2 DuoT6600 2.10GHz GF G 130M w/1024MB זיכרון 4GB- RAM 500GB (SATA) 5400prm יציאת HDMI מקלדת מלאה מסך רחב בטכנולוגיית LED מערכת הפעלה Win7 Home Premium מצלמה אינטרנט מובנית Bluetooth מפרט טכני מעבד Intel® Pentium Core 2 Duo T6600 2.10GHz (FSB- 667 MHz) מעבד זיכרון 4GB DDR2 (800MHz,D…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני בונה מפרט שיחליף את הגרוטאה של אח של חברה שלי. המפרט אמור להבנות דרך IQPC ולהיות מבוסס סביב סדרת הi של אינטל. הבחור משחק בקטנה מידי פעם משחקים קלים עם הכרטיס שלו שהוא יותר ממספיק כך שכול הכוח יופנה עבור שאר המערכת. לבחור יש כבר את הרכיבים הבאים : כרטיס מסך (8600GT) מסך 17" LCD רמקולים צורב בניתי מפרט זריז אשמח לקרוא חוות דעת. מעבד: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪609 לוח אם: GIGABYTE GA-P55-US3L אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪601 זיכרון: KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪271 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪293 ספק כוח: FSP 400W : FSP400-60HCN - BULK אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪194 דיסק קשיח…
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום רב לכולם אני מתעניין לרכוש מחשב שיתמוך היטב בעבודה שוטפת בתלת (של מאיה ואולי בעתיד גם מקס). אני עובד כרגע עם מחשב נייח חזק אבל מתעניין בנייד לשם עבודה מחוץ לבית. לגבי גודל מסך אני מעדיף מסך גדול (15 ומעלה), לא קריטי אם הדבר בא על חשבון משקל מאחר ואני לא אשא עימי את המחשב יותר מדי. לגבי זמן סוללה, אעדיף סוללה טובה, אבל זה לא קריטי. כראוי לעבודה בתלת אני יזדקק למעבד חזק, כרטיס מסך טוב, זיכרון רב, (לפחות 3GB) וכונן קשיח במהירות 7200rpm אם זה אפשרי, הכל במסגרת התקציב כמובן. לגבי חברה מועדפת, אין העדפה ספציפית אך אם זאת אני מעדיף חברה אמינה בעלת אחריות טובה. התעניינתי פה בפורום בעבר ברכישת נייד וְ tgolin הנחמדה המליצה לי על HP dv5-1179 או חלופה זולה יותר, Gigabyte …
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לקנות מחשב שישמש כמחשב משני אצלי בבית, בחדר של אחיות שלי. אני צריך שהמחשב יהיה אמין, מהיר, שהכל ירוץ בצורה חלקה. שימושי המחשב הינם בעיקר אינטרנט, קצת סרטים ולעיתים רחוקות משחקים ברמה נמוכה. אני רואה היום באתרים כל מיני מפרטי מחשב במחירים של 1,300-1,500 שקל, השאלה היא אם הם מתאימים או זבל. ניסיתי להרכיב מפרט ב-iqpc אבל אני לא יודע בדיוק איזה לוח אם יספיק לי, ואיזה מארז וספק כח. לא חשוב לי יותר מדי שהמחשב יהיה יפה מבחוץ, הוא גם ככה מוסתר. העיקר שיהיו כניסות usb מקדימה וספק כח שיעשה את העבודה. כמו כן, אין צורך בכרטיס מסך מעבר לכרטיס שמובנה בלוח לדעתי, למרות ששמעתי שכרטיס מסך OB גונב זיכרון. בקיצור, אשמח אם תחוו דעתכם ותעזרו לי! תודה רבה מראש חברים, אשי…
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
היי, המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט + צפיה בסרטי 720P. משחקים קלים (אולי) ברזולוציה של 1024X768 כמו כן, אם אפשר מארז קטן ושקט, המחשב יהיה בחדר שינה.
-
- 2 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי את הנעוץ, אבל עבר זמן מאז ספטמבר 2009. אני אשמח אם תגידו לי מה דעתכם על המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= המחשב מיועד לשימוש באופיס ואינטרנט בלבד (אין צורך אפילו שינגן סרטים ומוזיקה). ידוע לי מה הדעה הרווחת על אייבורי, אבל קניתי מהם בעבר ולא התאכזבתי, אז תחסכו ממני את הביקורת על החנות... תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
אינטל Dual Core E5300/E6500 לוח אם Asus / Gigabyte G41 זכרון 2048MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA II מסך דק "21.5 LG ניגודיות DCR 1:30,000 האם מפרט זה שווה 2,200 ש"ח? תוודה
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למפרט בעיקר למשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל אבל לא על דברים סתמיים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות ה-300 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, סרטי HD, משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. בעיקר משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 22 אינצ', יש מצב שאני יחבר את המחשב למסך 42 אינצ' FULL HD. * באיזה סוג משחקים תשחקו? AC2, מאפיה 2 וכו"…
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
אין לי מושג מה הסדר גודל כך שאני לא יכול לכתוב מחיר אני מקווה שזה בסדר בפורום הזה
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת אם המבצע של בזק משתלם ומה דעתכם על הלפטופים הבאים: LENOVO G550 99G יוצא סה"כ 3776 ש"ח לערך. או LENOVO G550 9AG יוצא סה"כ 3236 ש"ח לערך. היועד שלו זה בעיקר לגלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים, OFFICE, קצת תוכנות רקע שימושיות (סקייפ, מסנג'ר, איסיקיו) וקצת משחקים. איזה מבינהם עדיף? והאם בכלל הדגמים הנ"ל של לינובו מומלצים? או שעדיף חברה אחרת? ואשמח לדגמים אחרים באותו סביבת מחירים.
-
- 3 תגובות
- 927 צפיות
-
-
המחשב מלבד סרטי HD ורגילים ומוזיקה אמור לשמש גם קצת למשחקים. מעבד: Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray מאוורר וגוף קירור: Generic CPU Cooler For s775 לוח אם: GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זיכרונות: DDR II 1066Mhz 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel דיסק קשיח: Western Digital 1TB IntelliPower, 32MB, SATA II WD10EADS כרטיס מסך : Zotac GT220 1GB GDDR3 DX10.1 DVI HDMI PCI-E כרטיס קול: On Board 7.1 Channel Audio צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארז: JSPTech T-280D HTPC Black ATX HTPC With 400W מקלדת: Teac SMX-20 Wireless Laser Keyboard With Optical Track Ball Mouse 2990 ש"ח מה דעתכם ? תודה.
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר לבנות מחשב ב9500 ש"ח (כן, נשמע לי גם קצת מוגזם) אבל זה מה שהוא רוצה. הוא רוצה מחשב בעיקר חזק לגיימינג, כולל ציוד היקפי. תקציב מקסימלי - 9500 ש"ח ברצוני לנצל את מלוא התקציב. אבקש לא לחרוג.. אני רוצה בעיקר מחשב גיימינג חזק וכמו כן, שתוכנות כבדות ירוצו לי כמו שצריך. תכני HD אין מסך, מעוניין מסך FHD משחקים כגון COD6 DIRT2 PROTOTYPE etc הגדרות הכי גבוהות 3. יש צורך בציוד היקפי, כולל הכל שקט חשוב - 8 לא מתוכנן OC לא לכלול מערכת הפעלה. אבקש שתוציאו את המירב מה9500 ש"ח האלה.. תודה מראש,
-
- 44 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
ראיתי מחשב נייד של HP מדגם Compaq Presario CQ60-220EJ רציתי לדעת האם המחשב שווה את התמורה במחיר הזה? בעיקרון אני צריך אותו לצבא לסרטים וקצת משחקים, מה דעתכם על המחשב ?
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני עף להזמין עוד 20 דקות ככה הייתי רוצה שתעבירו חוות דעת אחרונה על המפרט אני קצת ממהר אז מי שבאמת יכול אני הודה לו מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1025 לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪595 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪502 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1585 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪121 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪293 ספק כוח: HEC 550TE-WX (ACTIVE PFC ) - BULK אחריות: שנה. מחיר: ₪273 קרור למעבד: SCYTHE REEVEN אח…
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לקנות בקרוב מחשב נייד וחושב זה זמן רב שה-Macbook Air הוא פשרה מצוינת בין ביצועים ל-form factor. הוא דק (חשוב לי יותר מהממוצע) וקל ועם זאת מתהדר במסך של 13.3" ומקלדת בגודל מלא. אבל, מעבר לזה שהוא יקר מאד (במיוחד בארץ), הוא כנראה גם מוגזם לשימושים שאני מייעד למחשב החדש, שהם עיבוד תמלילים, גלישה, שימוש בדוא"ל, שימוש בתוכנות מסרים מידיים, וידאו קל (DVD, youtube) ומוסיקה. הנטבוקים מאד קוסמים לי - הנחיתות שלהם מבחינת ביצועים מובנת, אבל היא לא אמורה להיות כל כך משמעותית בהתחשב בשימושים שלי ומעבר לכך, תג המחיר מאד מפתה. לנטבוק גם יתרונות על פני ה-Air בדמות זמן סוללה רב יותר, סוללה ניתקת, אפשרות לשדרוג הזכרון הפנימי, ריבוי כניסות ויציאות. אני לא רואה כל סיב…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטנט, סרטים ומשחקים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? פיפא דד ספייס, פרטוטייפ וכדומה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי בגבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא הכרחי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? גם לא הרכחי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 אבל תלוי בעלויות 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/…
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
קודם כל יש לי מסך 19 אינץ' אני צריך מפרט משהו חזק עם מארז יפה. תודה לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אין לי הרבה ניסיון בתחום ואני בסה"כ רוצה מחשב לצרכים בסיסיים + משחקים בינוניים האם יש פה מפרט מתאים? יש משהו שכדאי להחליף? לשנות? תודה מראש... #מעבד * סוג מעבד: Intel® CORE I5 * מהירות המעבד: 2.66GHz * דגם מעבד: I5 - 750 * זכרון מטמון cache: 8MB * מהירות FSB: 1333Mhz * אחריות למעבד: כל החיים # לוח אם * דגם: Intel® WHITESBURG * סוג ציפסט: INTEL DP58WD * מהירות FSB: 1333 Mhz * כרטיס קול משולב: High Definition Audio 5.1 * כרטיס רשת: intel 10/100/1000 * יציאת PCI Express X16 לכרטיס מסך: כלול * יציאת PCI: 3 סה"כ * יציאת PCI Express: כלול * יציאת S.ATA: 2 * USB 2.0: 6 * אחריות ללוח אם: 3 שנים # זכרון * סוג: DDR III * נפח: 2048MB * מהירות…
-
- 13 תגובות
- 851 צפיות
-
-
לכל מי שמחפש מחשב בזול ככל האפשר, חבר שלח לי לינק ל-Toshiba Satellite L500D-ST2543 ב-300 דולר בלבד. אמנם מעבד AMD sempron ולא מפרט מרשים (בלשון המעטה : ), אבל מחשב בגודל מלא עם מסך 15.6 ואפילו numpad. כמובן, רלוונטי למי שיש אפשרות לקנות בארה"ב. לינק: http://www.toshibadirect.com/td/b2c/cdetland.to?poid=467347&src=MAKX&cm_mmc=Affiliates-_-Linkshare&siteID=lw9MynSeamY-uwvcMI3Y0jYtRk2GmNlEsg הקוד ACAB יתן משלוח חינם בארה"ב.
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
התקציב הוא 2600 במקור. מה שחשוב לי זה שירוץ על המחשב הזה GTA IV, Assisan's Creed 1+2, Call of Duty Morden Walfrten 2 וכל המשחקים החדשים נאמר כך... מעבד AMD Athlon II X3 435 Box ₪388 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX435WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪480 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38498 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪255 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪271 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ₪593 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=…
-
- 6 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אני יודע שהסכום מצחיק אבל... קרובה שלי ראתה הצעה של מחשב במחיר הזה מאחת החנויות בעיר והחליטה שהיא קונה אותו. לא ראיתי את המפרט המדוייק אבל הסברתי לה שבטח דוחפים לה את כל הרכיבים הכי זולים שנשארו להם במלאי. זה לא כזה עניין אותה כי היא רק צריכה אותו לאינטרנט ופעם ב לאופיס ובטוחה שהוא יספיק לה. בכל זאת הצלחתי לעכב אותה עם הקנייה ואמרתי לה שאני אבדוק אם ניתן בסכום הזה להרכיב מפרט הגיוני. אז יש למישהו בכל זאת הצעה למפרט כזה ללא חריגה מ-1000 ש"ח?? תודה!!
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
הסתכלתי על המפרט של 2 המחשבים וראיתי שהבטריה של ה x5 חלשה יותר. האם יש עוד הבדלים פרט לכך (אני לא מבין גדול בניידים וזה רק מה שראיתי), והאם הם מצדיקים הבדל של 35 דולר? עוד שאלה קטנה האם המחיר באמזון כולל מס/משלוח? או שעל המחיר שרשום שם צריך להוסיף תוספות אלה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, סרטים (נדרשת יציאת HDMI) ומוזיקה. * גודל המסך: 14'-15' * משקל רצוי: עד 3 ק"ג פחות או יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל * בלוטות: רצוי ביותר * גודל מינימלי של כונן קשיח: 160GB * צורב DVD: חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית: חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא יש לי אפשרות לרכוש בדיוטי פרי אם צריך. תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, מעולם לא רכשתי מחשב נייד, השימוש העיקרי הוא אינטרנט ועבודה שיגרתית לא מאומצת מלבד צפייה בסרטים ואולי חיבור לאמייול, לצערי אין לי מושג במותגים ראויים וכמו כן מהיכן כדאי לרכוש עדיפויות וכו'. תקציבי הוא 3K, חשוב לי שתהייה יציאת HDMI, צורב אופטי, ודיסק גדול והעיקר אמינות ואחריות. כמו כן איזה מערכת הפעלה מומלצת? תודה רבה מראש- קובי
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-