ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני לומד לתואר בטכניון (ככה שאני יכול לקבל מע' הפעלה למחשב). יש לי היום מחשב ''15 של דל עם מעבד i3, ואני שוקל לקנות מחשב נוסף שאני אוכל לקחת אותו איתי ללימודים. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח והשאלה אם כדאי לי למכור את הדל הישן ביד 2 וככה להעלות את התקציב מעט או פשוט להסתפק במחשב קל יחסית עם ביצועים בינוניים ולדברים שיצטרכו קצת יותר "כוח" להשתמש במחשב הישן יותר? * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס, מדי פעם סרט, לא צריך עם יכולות גרפיות למשחקים. * גודל המסך? 11.6-12.5 אינטש נשמע סביר, אולי גם 10 מספיק? * משקל רצוי? 2 ק"ג מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סביר 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מיוחד.…
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים. התבססתי על מפרט למחשב משרדי ב3500 המופיע באתר. 1)האם KSP הוא מקום טוב לקנות בו? 2)גוף הקירור המופיע במפרט: Glacialtech Igloo 7200 Light AMD K8 Cooler - 20dBA - Quiet, איננו מופיע אצלם, מה יכול לבוא במקומו? חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט. 3)המארז גם הוא איננו, איזה מארז מומלץ במקומו? שוב, השקט חשוב מאד. שוב, תודה, בועז
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
שלום, יש לי איזה קו מנחה שנתנו לי וזה פשוט עשה לי באלגן בראש. בבקשה תעזרו לי למקד את הקו המנחה לדגם של מחשב ואם יש באזור חיפה לרכוש אותו אשמח לדעת. מודה....מודה....מודה מראש לעוזרים. (אם חסר משהו מהפורמט שאמור להירשם בפורם, אתקן) ההודעה יוצאת ממש מבולגנת משום מה עם העתק הדבק אז הנה לינק לרושם מטה, זה מסודר שם: http://www.adobe.com/products/creativesuite/mastercollection/tech-specs.html רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית - על פי הדרישות כאן: http://www.adobe.com/products/creativesuite/mastercollection/tech-specs.html * גודל המסך? שיתאים לתצוגה הזו: 1280x900 display with 16-bit color and 512MB of VRAM; 1680x1050 displa…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד בסכום של עד 5000 ש"ח שיהיה מתאים בעיקר למישחקים ולאינטרנט צריך שיספיק לאיזה שלוש שנים תודה מראש INSTALL
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי דודה בסביבות גיל 60 שהחלה לקחת קורס באינטרנט ואני האחיין "שאמור" להבין במחשבים. היא רק רוצה לגלוש באינטרנט ללא משחקים במחשב, ללא תוכנות מיוחדות (חוץ אולי מוורד), ללא הורדות סרטים או שירים. איזה מחשב אתם ממליצים לרכוש לה (מעבד, מארז...) ומהו עלותו (מסך יש לה כבר) ? תודה, ירון
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ומתבלבל בין 2 סוגי מעבדים: 1. Intel® Pentium® Dual-Core Processor 2. The Intel® Core Duo processor מה ההבדל בין המעבדים השונים מבחינת ביצועים, צריכת חשמל, חדשנות? אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר ל-office,גלישה,צפיה בסרטים ותמונות (לא משחקים כבדים), איזה מעבד אני צריך? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
לוח,מעבד,זכרון,מארז,ואם אפשר כרטיס מסך או כרטיס קול(לא קריטי כי יש לי שניהם) תודה
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום לכולם, כיף לחזור אחריי הרבה זמן.. לעניינינו, בנושא המעבד שיש לי בלפטופ Intel Core 2 DUE T5450 Merom M0האם כדאי לשדרגו? השימושים שלי הם בעיקר Matlab ,PRO/E 4.0 + PRO/E CAL-TOOLS ,Adobe CS3, SolidWorks תודה לכל העוזרים. ברק.
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שיתאים לי לצבא (עדיף שיהיה יחסית קטן) המחשב נקנה למטרת תוכנות מסרים ואינטרנט התקציב הוא עד 1500 ש"ח תודה.
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך התיכנון היה בכלל לקנות במקס,2.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בתיכנון ללמוד מדעי המחשב+ניהול רשות+משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מכונות וירטואליות..,JAVA.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DARKS SOULS,ASISSIN CREED 3 GTA5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל 22 ,1920על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אני מנסה להגיע ל-3500 ולא יודע איפה לחתוך: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 577.25 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ v2.1 nForce2-400 Motherboard (Dual DDR400,AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133,1394, LAN,USB 2) [ ¤ 506.22 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 257 ] 2 CPU Cooling : Thermaltake Slim Volcano 8 CPU Cooler for AMD Athlon XP [ ¤ 69.16 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 436.13 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1085.13 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52…
-
- 32 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת לקנות מחשב שישמש אותי לתכנות קל, משחקים קלים עם מעט גרפיקה, גלישה באינטרנט, הורדות וחיבור לטלויזיה hd שבסלון. כמו כן עדיף שהמשחב לא יהיה כל כך רועש כדי שלא יפריע ליושנים לידו. המחשב מיועד לסטודנט בגיל 50 לערך ולפעמים לאורחים. התקציב שלי הוא עד 3400 כולל מסך בגודל 20 אינטש ללא ציוד היקפי. בנוסף לכך אני מתלבטת עם בתקציב כזה לא עדיף לי כבר לקנות את המחשב הנייד הזה: hp g62-a20ej notebook pc ולהוסיף לו פשוט מסך בגודל 20' שיתחבר אליו כשאני בבית.
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא ב-SkyPC, אשמח לחוות דעת ולהצעות לשינוי. המחיר של המפרט הנ"ל זה מן הסתם טווח המחירים שאני מעוניין להיות בו. תודה. מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ¤574 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤448 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3320613AS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤219 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3320613AS זיכרון Mushkin DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-18 SP ¤73 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=991529 כרטיס גרפי Palit ATI Radeon HD4650 512MB DDR2 PCIe ¤311 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28320 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA D…
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה היום הספק כוח שלי (TT) פשוט התפוצץ לי בתוך המארז ולכן החלטתי שזהו זמן טוב להחליף גם אותו וגם את כל המערכת... אז ככה: אני לא יעשה OC,אני גולש באינטרנט רואה סרטים ומשחק גם ב-FPS,חשוב לי שהמארז יהיה שקט ויכיל רק מאווררי 12 מ"מ ועדיפות למארז עם פילטרים. מה לא צריך שיהיה : רמקולים,מקלדת,עכבר,כרטיס קול,מסך (קונה בקרוב NEC GX2) תקציב:מקסימום 5K בעדיפות לכמה שיותר נמוך,תרגישו חופשי לתקן אותי על המפרטים שאני אביא למטה . 1: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6320) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤974 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤631 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL ¤1733 דיסק קשיח: WD 250GB…
-
- 14 תגובות
- 877 צפיות
-
-
המחשב מחובר לטלויזיה וכל פעם שאני סוגר את המסך (מכסה) כבה התמונה בטלויזיה למרות שסימנתי שלא יעשה כלום כשהמכסה סגור. יש דרך לבטל את הפעולה של הכפתור הקטן הזה?
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש הצעות לתחנת עבודה לעריכת וידאו . כרטיס המסך יהיה QUADRO FX-580 לא צריך ציוד הקפי ויש לי מארז SONATA3, כמובן אם הוא יתאים לחלקים החדשים. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום אני מחפש נייד חזק יחסית לעריכת תמונות, ווידאו, סרטים, משחקים ופיתוח. אני מעוניין לרכוש בארהב ולייבא לניו זילנד, אני גר שם לשנה הקרוב. שמתי עין על lenovo y580 שזה נייד ממש מפלצתי אבל רציתי לדעת אם יש עוד אפשרויות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
לאחר קריאת הודעות בפורומים בנושא מפרטים מומלצים במספר החודשים האחרונים, הרכבתי לעצמי מפרט ע"י המלצות שקראתי. אני עדיין לא בטוח במספר דברים: 1. האם הזכרונות שבחרתי טובים, יחסית למחירים? 2. האם החברה של כרטיס המסך טובה? 3. איזה מארז כדאי לקנות? אני סגור על Compucase-HEC, חשוב איזה מהם? 4. האם הקירור שבחרתי טוב? 5. מה אתם אומרים על הלוח-אם? תמיד הייתי סגור על Gigabyte/MSI, אבל מה אתם אומרים על DFI? 6. האם הדיסק קשיח טוב? S-ATA II באמת שווה את זה? 7. א: כמה זמן המחשב יחזיק מעמד ללא שדרוגים? ב: האם תהיה לי אפשרות לעשות OC עם המחשב בעתיד? 8. שאלה אחרונה: Intel or AMD? תמיד הייתי סגור על AMD, אבל עם התקרבות ליום הרכישה אני מתחיל לחשוש. NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R…
-
- 4 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכון לקנות מחשב ניד לצורכי עבודבה (אופיס וכו') וקצת עבודה גרפית. מסך בינוני נראה לי יספיק. לא נראה לי שהמחשב יהיה בשימוש ניד יותר מידי אז חיי הסוללה צריכים להיות סבירים. התקציב שלי הוא 3500 ש"ח. אודה לכם על הצעות או שיפורים. בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום, הוא הגיע למחיר כזה בגלל שאני קונה גם ציוד הקפי (מקלדת ב100 ) וגם Vista Premium 64 bit - (ש"ח 500) אני קונה ת'מחשב מספק פרטי אז הוא לוקח איזה 400-300 ש"ח לכיס המחשב נבנה למשחקים כבדים והספק שממנו אני קונה לא עושה OC **המחשב מיועד למסך 19 אינצ' LCD SAMSUNG** אז הינה הוא : מעבד AMD Phenom II X4 920 Box ¤1024 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1281 לוח אם GIGABYTE GA-MA770-DS3 ¤425 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38496 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤267 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500410AS כרטיס גרפי+ מערכת קירור Gigabyte ATI Radeon HD4850 Retail HDMI 1024MB DDR3 PCIEX + ZALMAN COOLING 810 ש"ח צ…
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
1 מה התקציב המקסימאלי? כ 250$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב 20$ לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ו MINECRAFT, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע המסך הוא 19" עם רזולוציה של 1440X900 ישודרג בעתיד. -לאילו הגדרו…
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אני צריך עזרה במציאת דרייברים לכרטיס מסך geforce 8400m g לניד שלי יש לי דרייברים משנת 2007 ואני לא מוצא יותר חדשים תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה - בעיקר photoshop א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 250$ בהם אני מזמין מחול evga 7600gt ואני יכול להכניס גם ספק enermax liberty 400w אני מעוניין לקנות 2 גיגה זיכרון (במחשב שאקנה בארץ)אך לא לחרוג מה1200 ש"ח כלומר זיכרון value האם כדאי לי להשקיע בכזה ספק ביחס לכרטיס מסך והזיכרונות או לקנות כבר פה ספק עם מארז שיספיק לי המחשב הוא לאוברקלוק מתון עם ה6300 כמובן
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, יש לי כ- 15000 ש"ח תקציב למחשב למטרות משחקים, תנו לי הצעות בבקשה!!
-
- 9 תגובות
- 651 צפיות
-