עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ועניתי על השאלות מהסטיקי: 1. מה התקציב? בסביבות 6000 שקל 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים (עדיפות לרזולוציה גבוהה ואיכות גבוהה, לא חובה AA וכו'), סרטים, הורדות (24/7) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? בעיקרון אני קונה גם ציוד היקפי של מסך מקלדת ועכבר אבל אני עדיין עורך בדיקות ואפתח הודעות בהתאם לפורום המתאים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך כרטיס קול ייעודי, מספיק לי הOB 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ATI 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? הקירור חשוב לי אך גם השקט. עיצוב חובה צבעים תואמים (למשל כונן ומארז) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? ממש לא 8. האם …

• 4 תגובות
    • 605 צפיות
  2. שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב שהשימוש שלו יהי בעיקר למשחקים ואינטרנט. ביצעתי סקר שוק ובניתי מפרט, אשמח לקבל עליו חוות דעת. התקציב הוא 4500 ש"ח אבל חרגתי קצת, ככה שאני עומד על 5000 ש"ח אבל זה בסדר. המחשב כולל את כל הרכיבים ואת כל הציוד ההיקפי (כולל רמקולים, מקלדת, עכבר, צורב ומסך...), אני לא חושב כרגע בכיוון של לעשות OC אז אין צורך יותר מדי להתייחס לזה. כמה דברים על המפרט: 1. שימו לב שאני מתלבט בין הספק של HEC לEPSILON, הספק של HEC יספיק לי לדעתם או שאני חייב ללכת על הEPSILON? 2. גם במסך יש לי התלבטות. המליצו לי מאוד על ה2233 Samsung אבל אני נוטה לכוון הP2250 (כמעט אותו מחיר אבל עם קצב רענון 2MS, למרות שאני יודע שזה לא הכי משפיע אבל בטוח לא מזיק). 3. כמו שאתם רואים שכמעט…

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  3. Started by --Adidas,

שהמערכת תהיי טובה לשדרוגים עתידיים . מארז יפה ואיכותי . ספק כח חזק שיחזיק גם שידרוג בעוד כשנה וחצי . ועוד משהו כרגע יש לי מסך של סמסונג 931b האם כדאי להחליף אותו ?

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  4. זקוק להמלצה לנייד טוב כדי שיחליף את ה 556U הפשוט שלי. הנייד ישמש אותי בנסיעות שלי לחו'ל (אני נוסע די הרבה) ונועד בעיקר להיות אמצעי תקשרות שאני בדרכים ומקור בידור שאני תקוע מידי פעם ליותר מידי זמן בחורים בעולם. העדפה לדגם עיסקי על מנת שתיהיה אחריות בכל העולם ובעיקר בארץ ושתיהיה בניה טובה של המחשב שלא יפגע בקלות. מסך 14 אינץ NONGLARE מעדיף את האיכות הכי גבוהה שאני אוכל להשיג. מעבד מסדרה Penryn מינימום 2G זכרון. כרטיס מסך סביר עד טוב, על מנת שנוכל להריץ עליו משחקים להעביר את הזמן, אני ממש לא צריך את שיא הגרפיקה אבל אני רוצה שירוץ בצורה טובה בהגדרות נמוכות. לפחות איזה 3.5 שעות פעולה בעומס (בעיקר בזמן צפיית סרטים בזמן טיסה/נמל תעופה) נמאס לי לחפש שקעים כל הזמן. יש אפשרות גם ש…

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטי HD 1080p, מוזיקה, ולעיתים רחוקות תוכנות קצת יותר כבדות (Matlab ותוכנות סטטיסטיקה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בערך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Israel Gimel,

שלום, יש לי 2 מחשבים די בני כבר כמה שנים שאני שוקל לשדרג, יש לי אפשרות לשדרג או את המעבד והלוח אם: core i7 5960X + gigabyte X99 - 955$ core i7 5930K + gigabyte X99 -680$ או את הכרטיס מסך ב: Geforce 980 g1 4gb- 573.48$ סה"כ יש לי 10,000 שקל לשדרוג ל-2 המחשבים (קצת גמיש, עדיף כמה שפחות להוציא). השימוש הוא גלישה ומשחקים כמו WITCHER על FULL HD, המטרה להגיע למשחק חלק בהגדרות הגבוהות ביותר, ושזה ישאר ככה לפחות שנה (אם אפשר ) המחשבים שיש לי כיום: מחשב א': Intel i7 - 870 2.93 Ghz Geforce 660 msi 8 GB ram motherboard - asus p7p55d ssd drive מחשב ב': Geforce 660 msi 16 GB ram core i7 - 3770s @ 3.1Ghz motherboard - DH77DF intel ssd driver נ.ב. א…

7. שלום אני מעוניין בקניית מחשב שישמש אותי לתכנות, משחקים, וידאו/סרטים וכדומה. אחרי בדיקת מחשבים רבים, מצאתי שניים שמתאימים לי מבחינת הממשק, מקלדת, נוחות, גודל מסך וכן הנתונים הפנימיים שלו. המחשבים הם: DELL Inspiron N5100BKI245 HP DV6-6C03EJ לשניהם נתונים כמעט זהים (מסך,מעבד,דיסק קשיח, מערכת הפעלה, אחריות וכדומה). ל HP יש 8G זיכרון פנימי ול DELL יש רק 6G. לשניהם כרטיסי מסך חזקים עם 1G זיכרון (ל DELL יש GEFORCE GT525M ול HP יש RADEON HD7470). מחשב HP עולה 600 ש"ח יותר (ה DELL עןלה 4100 ש"ח). מה לדעתכם עדיף ? האם יש משהו אחר בתקציב כזה שהוא יותר טוב ? תודה רבה מראש יגאל

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  8. Started by bendan,

קודם כל אפתח ואומר שלום ותודה לכל הקוראים והעונים, אז המצב הוא כדלהלן: ברשותי מחשב בן 3.5 שנים. לוח אם אינטל dp965lt מעבד CORE 2 DUO E6400 זכרון 1GB 800 MHZ כרטיס מסך PALIT 7600GS HD- יש מספיק.. מערכת הפעלה XP SP2 השימושים העיקריים במחשב הם :צפייה בסרטי HD וFHD ומעט משחקים..בעיקר NFS CARBON כרגע וPES כאשר לא פוסל אופציות של משחקים קצת כבדים יותר אם ניתן יהיה בעזרת השדרוג... השאלה שלי היא האם ניתן ליצור שיפור בחווית הצפייה באמצעות שדרוג לכרטיס מסך טוב יותר ובמידה וניתן מהו הכרטיס המומלץ (בשיקולי עלות תועלת) וכמו כן מה עוד מומלץ וניתן לשדרג במחשב ? שאלה נוספת, האם החלפת מערכת ההפעלה לווינדוס 7 תשפר מדדים מסוימים מבחינת ההיבטים הנל? ובמידה וכן, האם ניתן להתקין 7 על לוח אם זה…

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  9. Started by YTZ,

אהלן, יש לי אפשרות לקנות נייד מארה"ב - התקציב עומד על 4,000 ש"ח. הדרישות - משחקים בסיסיים, ז"א כרטיס מסך לפחות 525M ודומיו, מקלדת מוארת, סוללה שתחזיק לפחות 4-5 שעות במאמץ ואחריות 3 שנים (כמובן בינלאומית) - אם אין אפשרות אז אפשר לרדת ל-2\1. אשמח לראות את כל גדלי המסכים. ראיתי את המחשב הנ"ל - http://www.amazon.com/N53SM-ES72-15-6-Inch-Laptop-Silver-Aluminum/dp/B007BY57Y2/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1341082023&sr=1-3&keywords=asus הבעיה שאין לו מקלדת מוארת.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by argorny,

Intel E8200 Gigabyte GA P35 DS3L Twintech nVidia GeForce 8800GTS G92 512MB PCIe SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 Thermaltake TR2 470W ATX 2.0 PFC 12CM FAN NZXT Alpha סה"כ 3700 הרכבתי אותו בערך מכמה חנויות סה"כ המחשב מויעד ל: Win XP משחקי FPS באיכות גבוהה לא לOC בנתיים

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  11. Started by haimiko84,

חבר'ה שלום, הגיעו מים עד נפש ואני מוכרח לקנות לאבא מחשב כדי שיעזוב את שלי לנפשי. הצרכים בסיסים למדי, אין צורך במחשב מפוצץ. רוב השימוש יהיה לאינטרנט בלבד. אודה לכם על המלצה. תודה רבה, חיים.

12. Started by rocky3,

המחשב אמור להריץ בעיקר ++matlab visual c

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  13. Started by lsl,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש,ח בערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. APB, GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אפשר לוותר על לוח ומארז אם יש ממש …

14. שלום לכולם, אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזו, ואם לא אני מתנצל על כך... אז ככה... בהרבה מחשבים ניידים, שמתי לב שקיית כניסת USB/ESATA. האם החיבור הנ"ל משמש גם כחיבור USB "רגיל" או שלא? האמת שהעניין הזה ממש קריטי עבורי,מכיוון שאני מתעניין ברכישת נייד DELL 3010, ובמפרט שלו רשום שיש 2 חיבורי USB וחיבור אחד USB/ESATA, ובמידה וחיבור ה ESATA אינו משתש כחיבור USB רגיל,אז זה בעייתי במקצת להסתדר עם 2 חיבורי USB בלבד(גם ככה שלושה חיבורים זה דיי גבולי...) תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  15. Started by Michael Pinhasov,

היי רציתי לדעת איך המפרט הבא שימושים עיקריים משחקים סרטים אינטרנט ו-VISUAL STUDIO. יש לי מארז כבר כמו כן יש לי ספק כח 550W של ENERMAX האם הוא יספיק למערכת הזאת? [ATTACH=CONFIG]9890[/ATTACH] תודה.

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. Started by talkapi,

היי, אני מחפש מחשב נייד שמצד אחד יהיה קל ,דק ועם חיי סוללה טובים(כלומר נייד מאוד) ומצד שני חזק מספיק על מנת להתמודד עם מספר תוכנות במקביל, שחלקן יהיו כבדות (למשל פוטושופ). התקציב שלי הוא בערך עד 6000₪. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  17. Started by Linga,

המפרט הוא לא לי,אלא לקרוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3650 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אבל לא על חשבון דברים קריטיים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ,אילוסטרייטר,ActionScript-בקיצור כל תוכנות עיצוב הגרפי [לא עריכת וידיאו] ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בינוני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סקיירים,SC2,דיאבלו3,DRAGON AGE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך חדש בגודל 21-22 אינץ' מקסימום,רזולצייה- 1080X1920 שייקנה בנפרד.. -ל…

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  18. Started by optimusprime,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג,תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב:Star wars,GTA 5,Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 5 תגובות
    • 892 צפיות
  19. זה זה. אני לא יודע בדיוק איזה מעבד ולוח אם (כי זה לא יצא עדיין) אבל המעבד בטח יהיה E6400, עם סיכוי קטן לE6600 (אם יתחשק לי להוסיף כסף) ואיזה לוח R600 טוב. מה אומרים?

• 32 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. שלום, אני מעוניינת לקבל התייעצות וחוות דעת לפני רכישת מחשב נייד. * מטרות המחשב? גלישה באינטרט, שימוש בתוכנות אופיס, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (תוכנת פוטושופ) * גודל המסך? 15.6 אינץ טווח מחירים :3500 עד 4000 ש"ח דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עברית אנגלית מלאה * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר ארוך יותר טוב 8 שעות? מינימום 5? (לא כ"כ מבינה בזה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.. חיבורים רגילים של יציאות USB וHDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יהיה פירוט בנוגע לכך בהמשך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח, אך מעדיפה מחשב נייד עם מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה …

21. Started by dannialn,

. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד להריץ באופן תמידי פרזנטציה של Oculus Rift SDK 2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1. לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינתיים לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  22. Started by OuTsIDe,

מחשב למישחקים כמו COD4 וכאלה... כרטיס מסך מקווה שיספיק לי 3650 או אים יש משהו יותר טוב... הארד דיסק לא צריך יש לי בינתיים מהמחשב שעכשיו יש לי... אים אפשר שיהיה גם מעבדי ה PENRYN אים אפשרי תכניסו גם מרובע ליבה רק אים זה הגיוני... ללא OC וללא הארד דיסק וללא קירור למעבד אני יסתפק בזה שבא עים המעבד ומארז גם לא צריך...ולגבי המחיר אני מקווה ליקנות אותו עוד חודש אז אני מקווה שירד המחיר או שאני כבר אנסה לעשות הנחה אז בבקשה לא לעבור את ה 2000 אולי בקצת. המיפרט שאני בניתי זה: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - זמין במלאי! כמות: 1 מחיר: ¤999 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 מחיר: ¤462 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤362 זיכרון: Geil 1GB DD…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by tomer cohen,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.witcher 3, cs go, ARK, fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  24. היי, נשרף לי הספק כוח במחשב (SWEEX, 400W) ואני מעוניין לרכוש ספק כוח שיחזיק את המחשב: במחשב יש שלושה הרדיסקים SATA Intel Core2Duo 6550 4GB DDR2 800MHZ ללא אוברקלוק) Gigabyte 8800GT כרטיס קול Creative Audigy 2 וצורב רגיל. הלוח אם הוא Gigabyte P35 אני מעוניין לא ללכת על משהו מוגזם וראיתי כמה ספקים שלדעתי יחזיקו את המחשב: http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=551 Cooler Master Extreme Power Plus 390 Watt http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1728 ThermalTake Litepower 430W האם מדובר בספקים טובים שיספיקו ? ואם לא אז אשמח להמלצות על דגמים אחרים כאשר עדיף שלא יחרגו מ200 שקל אבל אם באמת מדובר במשהו משמעותי אפשר להגיע ל250 תודה!

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
    • 2 תגובות
    • 821 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.