ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אהלן חברים, בעבר עזרו לי פה לבחור מחשב (12 שנים אחורה) ואני חוזר כיום כיוון שאני מחפש ייעוץ והכוונה לקנייה. אני מחשב מחשב נייד. חשוב לי שהמסך יהיה גדול (כמה שיותר). המחשב ישמש אותי למטרות משחקי קלפים (פוקר). כל מי שאני מתייעץ איתו אומר לי ש"מה שיש לי מספיק" אבל התוכנה נתקעת המון (תוכנה מאוד כבדה יחסית לממשק קלפים(GGPOKER\7XL)). בקיצור אני מיואש כי אני לא מצליח לקבל תשובה חד משמעית מה אני צריך על מנת המחשב ירוץ "חלק" כשיש 8-10 שולחנות פתוחים. ב3 שולחנות המחשב עובד סבבה. מעל זה כבר סיפור אחר. מ10+ המחשב כבר לא זז ואני מגיע ל TIME OUT בשולחנות. כרגע אני מחזיק ב DELL XPS 15 9500 מעבד: Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.6…
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
סופסוף הזמנתי את המחשב שלי - תודה רבה לכל חברי הפורום שהתעניינו ועזרו. סכום סופי: 4535 ש"ח. Sempron 3000 tray 939 ASUS A8N-VM CSM SAMSUNG DDR 512MB 400mhzX2 ARCTIC COOLING Silencer 64 W.D. 80 GB Sata צורב DVD Nec 4550 COMPUCASE CI-6A19 BLACK סט מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי מיקרוסופט LG L1750B לשימוש משרדי פלוס אופצייה לשידרוג לכפול ליבה וכ. מסך PCI-E בעתיד.....
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום, מזה מספר שבועות שאני מאד מבסוט מהלנובו T400 שלי (נקנה בהמלצת חברי הפורום). עכשיו - אני בעצם חדש בעולם הניידים (מבחינת שימוש לפחות) - ומשום מה נראה לי שיש מיליון תהליכים פתוחים במחשב הנייד כל הזמן, שאם הייתי פותח את מנהל המשימות במחשב השולחני שלי, הייתי מקבל חום רק מאורך הרשימה - ראו תמונה מצורפת. ועכשיו לשאלה: האם יתכן שכמות כזאת של תהליכים מאיטה לי את עבודת המחשב באופן משמעותי? מה - כולם עובדים עם הנייד שלהם עם כל כך הרבה יישומים פתוחים ברקע? אני יודע שהמיליון ישומים האלה חשובים לתחזוקת הנייד ולשמירה על תקינותו, השאלה היא אם יש כאלה שהם פחות קריטיים. צירפתי תמונה עם רשימת היישומים הפתוחים - אני לא מבקש שתסבירו מה כל אחד עושה (אני לא כזה חמור וגם לא מספיק חצוף) - אב…
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב לשימוש יומיומי לגמרי בלי תוכנות מסובכות ובלי דרישות למשחקים high end אם אפשר שיריץ את המשחקים בצורה שאפשר לשחק בלי להיות קטנוני עם פילטרים ושטויות... אני לא מבין בחומרה כיום כי לא התעניינתי הרבה זמן במחשבים אז אני בונה עליכם. יש לי מערכת סטריאו מחוברת למחשב ואמא שלי קנתה לי מסך lg w2261vp שהוא 21.5' וFHD... אני יודע שזה מיותר רזולוציה כזו במסך כזה קטן יחסית אבל היא לא שאלה וקנתה והמחשב הישן שיש לי כרגע לא עובד יחד עם המסך... אני מתאר לעצמי שמחיר של חמשב כזה יהיה נמוך יחסית אבל אני לא יודע כמה.... עדיף כמה שיותר נמוך כי אין לי באמת יותר מדי סנטימנטים למחשב ולחומרה שלו.. העיקר שיעבוד. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, קנית נייד מדגם hp probook 430 g1 ללא מערכת הפעלה. בנוסף, התקנתי עליו SSD. את מערכת ההפעלה התקנתי על ה SSD והנייד עובד מצוין. אבל מה, כשנכנסים ל"מחשב שלי" לא מופיע ההרד-דיסק המקורי שהגיע עם המחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ושם הוא כן מופיע. מה עושים ? מישהו יכול לעזור לי למצוא אותו תודה עמי
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב במלואו, אל להימנע מחריגות רציניות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,סרטים ותכני HD, עבודה משרדית,משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מחשב חזק עם דגש שיוכל להריץ משחקים על הגדרות גבוהות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הסוגים: משחקי יריות,ספורט - Battlefield,Fifa,NBA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD -לאילו הג…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אבא שלי מעוניין לרכוש נייד. הוא לא מוכן להשקיע יותר מ-2500 שקלים (גג). אני מכוון למקס' 2000. הוא חובבן בכל מה שקשור למחשבים, אין צורך בכרטיס מסך רציני. אין צורך גם במערכת הפעלה. מטרות המחשב - אינטרנט, מסמכים וכו', סרטים. לא משחקים. גודל המסך - סטנדרטי, לא קטן מדי. 15 אינץ' ~ המשקל - לא משנה. זמן סוללה - גם כן, לא קריטי. אני לא חושב שזה אמור להוות שיקול. האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. בלוטות' - כן, מה זה בעצם? שהמחשב יכלול כמובן מודם אלחוטי.. גודל מינימלי של כונן קשיח - כמה שנראה לכם בגדול (לשימושים שציינתי), אבל לא 4 ג'יגה נגיד.. בסביבות 100 ג'יגה. צורב DVD - כולל. אין העדפה לחברה כלשהי. תודה לכל העוזרים. אם אתם צריכים עוד מידע, רק תשאלו.. (:
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
היי שוב, עזרתם לי ממש עם ההתייעצות הקודמת, אז אני מניח שתוכלו לעזור גם לחבר הנה הדרישות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים ותכנות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6" הוא יהיה רוב הזמן בדירה, אז אני מניח שלא נורא אם יהיה מבריק. יש עדיפות קלה למסך מגע, אבל לא קריטי. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? בסביבות ה - 2.5KG יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד. 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילו…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה להתיעץ אתכם לגבי המפרט הבא לגיימינג שני דברים שלא ישתנו זה המעבד והמארז. השאר נתון לדיון. https://pcpartpicker.com/list/xvprrv נועד בעיקר למשחקים כמו: cod: warzone dcs world microsoft flight simulator הרצה עם vr. מה דעתכם? למי שיותר נוח בתמונה:
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
מחשב המלצה למחשב נייד שיריץ סרטי HD, עם זיכרון גבוה שיכול להריץ כמה תוכנות (פוטושופ, ויסואל סטודיו, אמיול וכל מיני בלי להיתקע) אם אפשר שיריץ משחקים כמו FOOTBALL MANGER ברמה הזאת מה טוב... חשבתי ללכת על lenovo u350. מחכה להמלצות, כי אני מעוניין לקנות את המחשב עוד שבוע בחו"ל...
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם, התקלקל לי המחשב ולכן אני מבקש את עזרתכם בבחירת חומרה חלקית חדשה ככל שניתן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 2000 ש"ח, מתאפשרת חריגה במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי המחשב עבודה משרדית ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, למעשה רוב הרכיבים הבסיסים יש וכעיקרון אין צורך לכלול במפרט והם: זי…
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. אני מחפש לקנות מחשב שישמש בעיקר לאינטרנט ולאופיס במחיר של 3000 ש"ח - מחשב נטו ללא מסך. אני יודע שמגבלת הכסף לא מאפשרת להיות "יצירתיים" כל כך, אבל אשמח אם מישהו יוכל להציע את המפרט הכי רלוונטי לדעתו לסכום כזה. תודה רבה.
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב הוא לשימוש אישי פשוט - אינטרנט, אופיס, צריבות, משחקים הכי פשוטים, סרטים מדי פעם... אני יודע שהוא לא משהו אבל המחיר די טוב לדעתי (חדש תקין עולה בסביבות 3600 ש"ח). דגם המחשב HP Media Center G7020· בעל מעבד: Intel Pentium Dual Core T2310 1.46GHz· זכרון: 1024MB· דיסק: 120GB 5400rpm SATA· כונן אופטי: צורב DVD Super Multi בשכבה כפולה · תקשורת: 802.11b/g· מסך: 15.4" WXGA High Definition Brightview מסך בבהירות גבוהה· כרטיס מסך: Intel Accelerator Graphics media X3100· זכרון גרפי: עד 251MB· רמקולים איכותיים: Alte קישור למפרט מלא: http://shops.netpay.co.il/hp/g7020ej_ds_israel.pdf תודה!
-
- 8 תגובות
- 960 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5k - 4k 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים בפועל, QA 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6 אינץ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כלול מערכת הפעלה 8. האם ישנה ה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה זה המפרט אם הוא טוב מאוד אל תורידו חלקים בשביל שירד גם המחיר תגידו שהוא טוב כל זה למסך 22 אינץ מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤838 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5Q PRO ¤758 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31202 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤283 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ¤347 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI-B כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 PCIe ¤1065 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LV483 צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤173 כמות:1 http:…
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד בתקציב של 2100 ש"ח, הכי חשוב שיהיה מעבד איכותי ומהיר. נא לא לחרוג. * מטרות המחשב - עבודה משרדית (אופיס), גלישה וסרטים * גודל המסך - 15.6+-, מסך רחב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - אם יש אפשרות, עדיפות תחתונה עקב התקציב הנמוך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - רצוי מקלדת מוארת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI חובה * זיכרון - 4GB * כונן אופטי - כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - אם אפשר מסך מגע / מסתובב זה יהיה נחמד - לא חובה * רזולוציית המסך - לא קריטי * משקל רצוי - לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא משהו מיוחד, סביר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * ה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני עוזר לחבר להרכיב מפרט, החבר גר באילת אז אם מישהו מכיר חנויות בעלי שם טוב שם מוזמן להגיב אבל זה לא חובה. המפרט יחובר למסך LCD 30+ אינץ' כך שמסך לא צריך. המפרט יהיה בעיקרון לצפיית סרטים וגלישה אבל בעתיד הלא רחוק גם לעריכת תמונות כבדה\מקצועית (פוטושופ). המפרט לא יהיה למשחקים ולא ל OC. מעבד: לפחות בעל ליבה כפולה, אני מאמין שהשקעה כיום לעתיד מצריכה 4 ליבות אבל כמובן תקנו אותי אם אני טועה. זכרונות: לפחות 2GB שמחולקים ל 1X1 מהירים ב DC. (אם אתם חושבים שצריך יותר אני אשקול). לוח אם: שיכלול בתוכו FSB מהיר ותמיכה במהירות זכרונות המהירה שיש כיום בשוק, לפחות 4 כניסות SATA. מארז: שיהיה כמה שיותר שקט עם חיבורי USB מקדימה, שלא יקרין אורות לד לא הכרחיים. כרטיס מסך: …
-
- 14 תגובות
- 806 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים. בעיקר world of warcraft, overwatch, valorent, league of legends 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. מתכנן לרכוש מחשב חדש לגמרי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יש הגבלה לגובה ורוחב. עדיין לא מדדתי במדויק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
פתחתי כבר נושא בעבר ואני לא רוצה להקפיץ, קיבלתי כבר הרבה עצות מכולם ואני רוצה שתעזרו לי בהחלטה סופית. המחשב מיועד לעריכת וידאו, משחקים, פוטושופ ו-ויסטה בצורה אופטימלית במגבלות התקציב. אז ככה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 - סגור! כונן קשיח: WD 250GB - wd2500ks - סגור! ההתלבטות: לוח אם: Abit AB9 או Abit IL9 זכרון: TwinMos 2GB או G.skill 2GB כרטיס מסך: ---------- מארז + ספק: ----------- התקציב שנשאר למארז ולכרטיס מסך הוא 1,000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים!!
-
- 14 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אז... הצלחתי (אני מקווה) להרכיב מפרט שנראה לא רע לדעתי ורציתי לשאול לדעתכם. כל דבר שעולה בדעתכם שיכול לשפר את הביצועים/להוריד את המחיר בלי להוריד את הביצועים ממש יתקבל בברכה (במקור התקציב היה קצת נמוך יותר...). (גם הצעה למארז/ספק אחרים מהאתר הזה יעזרו, בערך באותו טווח מחירים +100 ש"ח מקסימום). מזכיר - השימוש הוא בעיקר לעריכה גרפית ווידאו אך גם קצת למשחקים (לא כבדים מדי: World of Warcraft, Guild Wars 2, Rift וכו'). כן חשוב שיהיה דיי שקט (לא חייב להיות מאוד שקט, אבל לא טרקטור) ושיהיה בו חיבור DVI וכמה שיותר חיבורי USB. אשמח לדעתכם! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601464707 - Intel - i5-45…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב חדש המבוסס על מעבד I3, לוח H55, כרטיס מסך HD 5670, זיכרון 2G DDR3 סט מקלדת ועכבר אלחוטי של TEAC, ומסך סמסונג 23' יש לי 2 חדרים צמודים בבית, בחדר אחד נמצא המחשב ובחדר השני אני מעוניין שגם שם תהיה אפשרות לגלוש ולשמוע שירים. עכשיו לשאלה: האם ישנה אפשרות לפצל מחשב 1 ל-2 שולחנות עבודה שונים ובנוסף שבכל חדר יהיה סט מקלדת ועכבר, מסך ו2 כרטיסי קול שכל אחד ישמע מה שהוא רוצה? העביר כבל רק למסך ולשמע לחדר השני. במקום לקנות כרגע עוד מחשב? השימוש יהיה לגלישה ושירים. בתודה, אלירן
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אז ככה צריך מחשב ללא צורך במקלדת עכבר ברמקולים ב 3K למשחקים כבדים... הבעיה זה המסך שלי הוא לא משהו... החברה היא PR0VIEW הוא בגודל 17/19 ולא שטוח... תעייצו לי אם כדי לקנות מסך חדש או להישאר איתו...
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה לרכישת מחשב חדש. אני מעונין במחשב (רק מחשב,ללא מסך) עד סכום של 3,500-4,000 שקל אני רוצה כרטיס מסך טוב-לא הכי טוב אלא טוב,כי אני לא משחק כל היום משחקים במחשב,אבל כשאני ארצה לשחק משחק אז שהכרטיס יהיה טוב אני עושה הרבה קידודים במחשב+מוזיקה(לא צריך כרטיס קול מיוחד,יש לי כבר :>) אז חשבתי על המעבד בעל הליבה המרובעת אבל הבנתי שזה לא כזה להיט, והבנתי שיש את המעבד E6850 שהוא מעבד חזק וטוב. זכרון אני מעונין במשהו כמו 2 GIGA ,מהדור החדש מה שאומר DDR3. HD- אני חושב על איזה 500 SATA2 של WD,אז אם יש דגם מדויק אני אשמח לשמוע. לוח אם-אין לי מושג לגבי חברה וכו',בגלל זה אני זקוק לעזרתכם בנושא. אז הייתי מעונין בהמלצה,ההה וגם כמה אמור לעלות הסבה של מחש…
-
- 8 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, לפני 3 או 4 שנים רכשתי את המחשב שלי במפרט הבא: לוח אם: Intel Avalon D915GAV ראם: 512 מגה ב2 סלוטים של 256 כרטיס גרפי: Nvidia Geforce PCX5300 עם 128MB מעבד: Intel 3G (מה שכתוב בחשבונית קנייה. אני חושב שמדובר ב3 ג'יגה הרץ, וידוע לי שהמעבד שלי הוא במהירות כזו) מזה זמן רב שאני מתכנן שדרוג למחשב והדברים שרציתי לשדרג הם: הראם: 2GB בסלוט 1, אם אפשרי להשאיר את אחד הסלוטים של ה256 וכרטיס גרפי: Gigabyte Nvidia Gefoce 9600GT 1GB אחרי חיפוש קצר אחרי לוח האם שלי, נפלה לי אבן גדולה על הלב: הD915GAV (לוח אם) תומך DDR בעוד שה9600GT בכלל תומך בDDR2 וDDR3 אם זכרוני אינו מטעה אותי. אני חושב שגם לגבי הRAM יש אותה בעיה- לא נראה לי שהעגלה שלי תסחוב יותר מג'יגה.. מה אני יכול לעשות כדי לשד…
-
- 13 תגובות
- 795 צפיות
-