עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תודה מראש לכל המגיבים והממליצים שתורמים מהידע והנסיון שלהם 1. תקציב המירבי: הייתי רוצה להתקרב ל4K חריגה: כנראה שאגיע קרוב יותר ל6K (רק מחשב) 2. שימושי המחשב: עיבוד תמונה עבודה קשה בעיקר על פוטושופ ולייטרום. מגיע בקלות לקבצים גדולים מ2GB והגעתי כבר ל8GB לקובץ והמחשב בקושי סחב. כך שהRAM שלי והסקראצ' דיסק שלי עובדים קשה מאוד כמו גם המעבד, מצד שני המאיץ הגרפי כנראה פחות משמעותי (למיטב הבנתי) לפעמים אני עושה עריכת וידאו בסיסית אבל אין צורך להשקיע בזה חלק נכבד מהתקציב. (לא משהו שאמור לגרום לעליה במחיר, רק העדפה) 3. ציוד הקפי: עקרונית לא (אסתדר בתחום זה) אבל אם יש משהו ממש חדש בתחום המסכים אשמח לשמוע. 4. רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …

• 12 תגובות
    • 4.9k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? 4500 2. מה שימושי המחשב: עריכת תמונות ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא הכי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. במקום בו ההרכבה תהיה הטובה ביותר 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? אין לי מושג …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Eblic,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון התקציב המירבי שלי זה 4,000 ש"ח. אם צריך מוכן לחרוג עד ל-4,500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק', אז ככל הנראה אצטרך מחשב נייד כסטודנט וגם להריץ עליו סביבות עבודה בתכנות (למשל Visual Studio). אני רוצה שהמחשב יוכל גם להריץ משחקים (למשל PUBG, CS:GO) אבל לא חייב להיות מיועד לגיימינג אם התקציב לא מאפשר זאת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אין. מוזמנים לכלול מה שצריך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב. …

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  4. Started by Chaim-28,

מעוניין לשדרג את המחשב ולחדש את מה שצריך בשביל להריץ משחקים. מפרט: מערכת הפעלה - Windows 10 Pro 64-bit מעבד - Intel Core i5 4670 @ 3.40GHz Haswell 22nm ‏‏ראם - ‎16.0GB (8*2) DDR3 G.Skill לוח אם - (ASUS H81M-E (SOCKET 1150 כרטיס מסך - [ NVIDIA GeForce GT 610 2G ASUS דיסק - 476GB TS512GSSD230S (SATA (SSD כונן דיסקים - HL-DT-ST DVDRAM GH24NSB0 ספק כח - 500W אשמח לחוות דעת על המפרט, מה חייב לשדרג? אני מעוניין לשדרג לכרטיס מסך Radeon rx 580 8G הלוח אם יתמוך בכרטיס מסך?

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  5. הי, היום נהרס לי המחשב הישן שלי i5 760 עם אוברקלוק ל4.0 (כנראה מעבד ספק או לוח לא תקין) והחלטתי שזו הזדמנות להחליף אותו במחשב חדש המיועד לתוכנות ולמשחקים. הרבה מהחלקים יש לי כבר והם הספיקו לי עד היום ולכן אין לי צורך לשדרג אותם. הערות: - אם ידוע על ירידת מחירים משמעותיים בחודשיים שלוש הקורבים אז אני יכל לחכות -דגש על זה שהמחשב יהיה קומפקטי עד כמה שאפשר -מעדיף לקנות מאזור המרכז (עדיף אזור רמת גן) אך אם המחיר זול משמועתית אפשר להתרחק מעט ואפילו קניה של מס' חלקים מחו"ל -השימוש הוא לתוכנות של משרד, כמו excel, מיילים ומידי פעם גם משחקים -אין צורך בתוכנות ומערכות הפעלה -לא מתכנן אוברקלוק -עדיף שקט אך לא קריטי…

• 16 תגובות
    • 3.6k צפיות
  6. אהלן חברים אשמח למפרט בסביבות ה5-5.5K שימוש המחשב הוא בעיקר למשחקים חזקים ( מחשב גיימינג ) יש צורך בציוד היקפי לא כולל מסך אני מאיזור חדרה .. תודה מראש לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by Saar Barel,

היי, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב, ואני מחפש טאבלט לכתיבה (מתמטיקה, נוסחאות,גרפים, תכנות, אנגלית וכדו') האם הטאבלט יכול להעביר את הכתב המבולגן שלי לכתב דפוס מסודר של מחשב? יש למישהו המלצות? תקציב: נכון לעכשיו לא רואה סיבה להשקיע יותר מ2000 שקל אלא אם כן תסבירו לי אחרת. תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  8. Started by nargsi,

לא סגור לגבי התקציב. האמינות חשובה גם במחיר של חריגה מהתקציב. חשוב שיהיה מחשב נוח, חזק ומהיר, שיתאים לשני מסכים. הוא מיועד לניהול עסק והשימוש יהיה בעיקר באאוטלוק, כרום, הצגת פקסים מPDF ותוכנות ניהול חשבונות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000. בגדול אני לא מחפש לשפוך יותר מדי כסף אבל לחרוג קצת לא יהיה קריטי. אם אפשר לחסוך כדאי ואני אשמח שתסבירו על חשבון מה החיסכון. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית שוטפת. חשוב שהמחשב לא ייתקע ויהיה אמין מאוד ומהיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. דרושים שני מסכים ומק…

• 24 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. Started by OMRi1712,

הנייח שלי כבר מראה סימני עייפות, זה המפרט הנוכחי: ספק כח: HEC Win+ 600 מארז: CoolerMaster Elite 371 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד: Intel Core I5 2400 קירור למעבד: Scythe Katana 3 זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1333Mhz SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 עם הזמן התחדשתי ב HDD של 2TB, כונן SSD וכרטיס מסך 1060GTX. התקציב הוא פלוס מינוס 2500 שקל, אפשר לחרוג טיפה אם משתלם. מעבד, לוח אם וזכרונות אני יודע שחייב להחליף, לגבי המארז, ספק הכח והקירור למעבד אני לא הכי בטוח, אולי אפשר להשאיר משהו מהם. המחשב משמש למשחקים, סרטים (4K), אינטרנט, קצת עבודה (תכנות קל, סולידוורקס) ובגדול כל שימוש סטנדרטי שאפשר לעשות איתו. מה אתם ממליצים?

• 4 תגובות
    • 927 צפיות
  10. Started by lioryb,

היי. הבן שלי, בן 12, ביקש שאת המחשב הבא שאקנה לו, שמבחינתי ישמש ללימודים (אינטרנט ושימושי אופיס מן הסתם, והוא גם יהיה במגמת מחשבים), אשדרג למחשב שיוכל לשמש אותו גם קצת לגיימינג. כרגע הוא משחק בעיקר במיינקראפט ובפורטנייט (וגם קצת בפיפא). בנוסף, הוא עשוי לעסוק, קצת ובאופן חובבני מאוד, בעריכת סרטים קלה (לא אנימציות כבדות). ראיתי שיש בבאג מבצע, וראיתי את המחשב הזה: https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=31631 מה דעתכם על המפרט? על המחיר? אגב, המשקל לא קריטי, כי הוא לא יסחוב אותו על הגב או משהו. זה בעיקר בשביל הניידות בתוך הבית.

• 40 תגובות
    • 4.9k צפיות
  11. Started by outlook,

שלום לחברי הפורום מבקש את העזרה שלכם בהכוונה למפרט המפרט הנוכחי שלי מבוסס על I7-2700K ראם 8 גיגה וכרטיס מסך 1060 (הכרטיס מסך ממשיך למחשב החדש) המחשב החדש מבוסס על I7-9700KF ולוח אם של גיגה בייט Gigabyte Z390 AORUS ELITE עובד על שני מסכים Full HD,מריץ סביבת פיתוח לפעמים מכונות ויטואליות, משחקים מידיי פעם https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-AORUS-PRO-rev-10#kf זה העוגן של הבניה ולא כלול במחיר של שאר הרכיבים רכיבים שאני שוקל הינם ספק - Corsair 750W 80+ Gold RM750i מחיר 595 שח זיכרון- G.Skill Trident Z RGB 2x8GB DDR4 3000Mhz CL14 Kit מחיר 570 אכסון- Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500 500GB SSD מחיר 525 מארז- …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by גיאy,

שלום לכולם אני באתי לקנות עכשיו מחשב נייד והמוכר אמר לי שהנייד של חברת DELL מאוד איטי לעומת HP ולנובו האם זה נכון? סדרה I5 סדרה 8 8G SSD256 תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום אשמח לחוות דעתכם לגבי המפרט החדש שהולך לשמש אותי (3 שנים) הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים לוח אם ומעבד - לוח ומעבד AMD 3600-TUF-B450M-PLUS-GAMING - AMD - AMD RYZEN5 3600 (Gen3) BOX with Wraith Cooler With ASUS TUF B450M-PLUS GAMING... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי כמות: - 1 - 1252/1227 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח CT8G4DFS8266x2 - Crucial - 16GB (2x8GB) DDR4 2666 PC4-19200 - CL19... Lifetime Warranty כמות: - 1 - 385/377 ₪ כרטיסי מסך - NVIDIA PCIe STRIX-GTX1060-A6G-GAMIMG - ASUS - GeForce GTX1060 ROG STRIX Advance - 6GB GDDR5 - System power requirement 500W OC Mode - GPU Boost Clock :…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by אריק9,

ציטוט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא כ3,000₪. עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית הרצת משחקים כדוגמת פיפא, פוטבול מנגר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חושב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט יכול לתרום בהחלט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מ…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by davis,

שלום, צריך המלצה למארז למחשב חדש ( מוגבל לגובה 48 סמ לנישה של המחשב בשולחן) לחלקי מחשב שקניתי בKSP באילת. חייב מKSP כי רוצה שהם ירכיבו אותו כרגע מתלבט בין 3 אלה : מארז ללא ספק Antec DP501 ATX Mid Tower צבע שחור https://ksp.co.il/?uin=58777&select=.1041..130..307..1218 מארז לגיימרים ללא ספק Corsair SPEC-05 Window Mid-Tower https://ksp.co.il/?uin=50399&select=.1041..130..307..1218 מארז ללא ספק Antec P8 Tempered Glass Mid Tower צבע שחור https://ksp.co.il/?uin=41450&select=.1041..130..307..306..108..1218. זה הרכיבים שקניתי: Processor AMD AMD Ryzen 5 3600…

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  16. Started by amirtim,

חבובים , קודם כלפרגון קל, אין על הפורום הזה , זה כבר פעם שלישית שאני עובר דרכו לפני רכישה וכל פעם מבסוט מחדש! תודה לכם על כל מה שאתם עושים! כמו כן, אז אני רק שאלה בבקשה - אני באילת, מתכנן לקנות dell vostro 5481 אני מחפש בעקרון מחשב שישמש אותי למקסימום פיפא ולהרבה תכנות וחומרה עם Fpga ונטפליקס. השאלה שלי היא לגבי הכרטיס מסך - mx130. האם הוא מספיק ? האם יש משהו בksp (ספציפית) שהוא יותר טוב ? אולי לנובו עם אחריות מורחבת? המלצה זריזה לפני מחר?? תודה רבה לכל העוזרים מראש!!!

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  17. אהלן, אחרי הרבה קריאה(רובה בסתר) גם פה וגם בפורום בחול, הגעתי למפרט שהרכנו אני ואחי הגדול(זה המשתמש שלו) לרכוש לי מחשב חדש בעיקר לטובת גיימינג וגם כתיבת קוד (אני סטודנט למדעי המחשב). יש לי כמה שאלות שגם אחרי חקר מעמיק לא הגעתי לתשובה קונקרטית. חשוב לציין כי התקציב שלי מוגבל. את המחשב אני הולך לבנות כפרוייקט אישי, אף פעם לא בניתי מחשב וזה נראהלי כיף, אני אעזר במדריכים ברשת ואני מאמין שיהיה בסדר כרטיס מסך: אני מתלבט אם לחכות שיצאו גרסאות קירור צד שלישי ל5700XT או לרכוש כרטיס יד שנייה 1080TI במחיר זהה, החשש שלי מה1080TI הוא שרוב הכרטיסים הללו נוצלו לכרייה ואני לא רוצה לרכוש כרטיס "שבור", אם כי לגבי AMD, אני מניח שרק בעוד חודש יגיע…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by vlad vovchuk,

היי, ה-ג'יגבייט עשה עבודה מצויינת עד לפני כמה ימים, עבד ללא הפסקה ושימש לגלישה\סרטים\אופיס . כעט מחפש תחליף לשימושים דומים=מחשב מדיה לחדר שינה . בעקרון אני מחפש תואם NUC שיעבוד בתנאים דומים . מתחת לטלוויזיה עומדת שידה מה שאומר שאין מגבלת מקום. אני מעוניין סמחשב ללא זיכרונות כאשר יש לי SSD בגודל 240 ג'יגה עליו אתקין ווינדוס +אנדרואיד. ראם צריך לרכוש בנפרד- אודה להמלצה . ראיתי שפלונטר מוכרים מחשבים מעניינים מסוג ASROCK , מצד אחד יותר מהירים מ NUC ויותר גמישים לשדרוג עתידי ומצד שני בעלי מארז קומפקטי . התקציב הכולל =1400 ש"ח +- אין צורך בWIFI כי ישנה כבילה (1G) בבית. רצוי שיהיה חיבור בלוטוס -יש לי GAME PAD ומדי פעם אני …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום, אשמח לעזרה בהמלצה למפרט למחשב נייד עבור סטודנטים. הדרישות הן בעיקר עבודה עם מסמכים וגלישה באינטרנט. לא נדרש יכולת עיבוד תמונה/וידאו או תכנות. אני מתכוון לקנות כ-70 יח' כך שאני מניח שיהיה הנחה מסויימת במחיר, אבל המחיר המירבי ליחידה הוא 2300 ש"ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 ש"ח (מזכיר שאני מתכנן לקנות 70 יח', אז אפשר להציע קצת יותר יקר ואנסה לקבל הנחה.) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD. (סטודנטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  20. Started by Ofir Baruch,

שלום לכולם, אני לפני רכישה של מחשב מדגם: Dell Vostro 14 5000 5481-82658G25GLOS זה הדגם עם הכרטיס מסך של Nvidia MX130, יש את הדגם ללא הכרטיס מסך הזה אלא את המובנה של Intel UHD 620, תכלס הפרש של 250 שח, האם שווה את זה? האם המחשב מומלץ? יש לו איזשהם בעיות שמישהו מכיר? המפרט שלו פצצה בתכלס. השוואה בין שני הדגמים: https://ksp.co.il/?list_compare=.56179..56183.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by matan2411,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 שקל עם חריגה של עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות(לימודי הנדסת תוכנה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, Windows 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 23 תגובות
    • 5.1k צפיות
  22. Started by איצקו_86,

שלום, אשמח לעצתכם - אני משתמש כמעט 6 שנים במחשב Lenovo x1 carbon, ומעוניין להחליף לדגם חדש יותר - דור 7. הצרכים שלי בעיקר הם כתיבה, מחקר וגלישה (עם הרבה טאבים). (הדגם הנוכחי שלי עם מעבד i5 ו4 RAM). המפרט הבסיסי של הדגם הוא: Processor : Intel® Core™ i5-8265U (1.60GHz, up to 3.90GHz with Turbo Boost, 4 Cores, 6MB Cache) Operating System : Windows 10 Home 64 Operating System Language : Windows 10 Home 64 English Memory : 8GB LPDDR3 2133MHz (Onboard) Hard Drive : 256GB Solid State Drive M.2 PCIe-NVMe, Opal Display : 14.0" FHD (1920 x 1080) 400 nits, IPS, low power, anti-glare Graphic Card : Integr…

• 45 תגובות
    • 9.7k צפיות
  23. המחשב מיועד לפרנסה. 1. חריגה = לחסוך אם אפשרי חריגה רק אם חייב ובמעט. 2.עיקר העבודה איור, ציור, עיצוב גרפי, דפוס,קבצים כבדים. משני עריכת סרטונים ומידול ורנדור ב 3D = מדיי פעם. חשובה האפשרות אבל זה לא מפרט לתלת. תוכנות עיקריות : אילוסטייטור, פוטושופ, אידזיין משניות: 3Dmax, vray 3. מסך איכותי וחזק מאד חשוב, עבדתי יותר מעשור עם 19 אינץ' של EIZO שרק לאחרונה החל להתפרק. אז כזה או דומה 19-24 אינץ' 4.חשוב מחשב שקט 5.לא מתוכנן אובר לוק 6. יש לכלולו מע' הפעלה + אופיס +הרכבה בחנות 7. יש צורך ברמקולים 8. קנייה במרכז, תלאביב 9. שני USB3ת כונני SSD\NVME או כמותם 10.אמור לשמש אותי לכמה שנים טובות, אז מניחה שכן אופק שידרו…

24. Started by Afik Yaakobi,

היי חברה רכשתי מחשב לפני שנה עם המפרט הבא : מעבד interl core i7-8700 3.2ghz ראם 8.00 gb מערכת הפעלה 64 סיביות windows 10 pro א חסון מעל 1000 gb – 1t כרטיס מסך nividia geforce gtx 1050 ti לוח אם b360m h זכרון ssd 240gb ספק 700w אני יודע שחסר כמה נתונים כמה הייתם מעריכים בהערכה גסה את המחשב ??

• 1 תגובה
    • 962 צפיות
  25. היי, מחפשת המלצות לרכישת מחשב נייד שישמש אותי ללימודים (סטודנטית באוניברסיטה). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3000, אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית עם שימושים סטנדרטיים של אופיס ואינטרנט (לא תכנות וללא תוכנות כבדות יותר מדי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…

• 4 תגובות
    • 914 צפיות

דיונים חדשים בפורומים