ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום, פעם אחרונה שקניתי מחשב נייח הייתה לפני 7 שנים אולי, לכן פונה לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש בהכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים , עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו, עבודה משרדית, ריבוי תוכנות, תכני HD (הקרנה לטלוויזיה), גיימינג בעדיפות נמוכה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) . 1650X1080 מסך 22", יחובר גם לטלוויזית LED 32". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3.…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים (עד עכשיו שיחקתי ב PS4, מבסוט עליו לגמרי). היה לי קצת קשה למלא את הפורמט כי אני לא יודע כמה כדאי להשקיע ובמה. המחשב צריך לשמש גם לעבודה, אני מתכנן להתקין עליו 2 מערכות הפעלה: 1. ווינדוס למשחקים 2. אובונטו לעבודה המחשב שיש לי היום (Asus i5 8GB 256SSD) מספק אותי לגמרי עבור עבודה, אבל הוא יעבור הלאה ואני אשתדרג גם במחשב שישמש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במקומות שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך מחשב מ KSP בלבד ב2500 שקל עם אתם בונים אותו בKSP אז תעשו שזה יהיה מחיפה ישלי מסך 19 אינצ' והרזולוציה שלי היא 1280X1024 אז אני צריך מחשב שיריץ משחקים טוב ברזולוציה כזאת ואגב עם ישלי מסך 19 אינצ' אני צריך כרטיס מסך של 512 MB או 1 גיגה? לא מבין גדול והמחשב לגיימינג.. תודה
-
- 5 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לבטל את הtouchpad בנייד וכשאני נכנס למנהל ההתקן האופציה של "הפוך התקן זה ללא זמין" מנוטרלת. מישהו יודע איך ניתן להחזירה לחיים, או אופציה אחרת לביטול ה touchpad?תודה
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
יש לי 3 שנים ככה ללמוד לתואר ראשון, אני צריך מחשב עם סוללה חזקה של 10-8 שעות. שיהיה קל, אין צורך בצורב. לא משחקים ולא כלום רק וורד אינטרנט אימיילים וכו' הרעיון הוא מחשב עסקי עם חיי סוללה ארוכים. וגודל מסך של 13-14 כרגע הכיוון הוא ללכת על ACER TIME LINE 3810T עם המעבד SU9400. אבל הבנתי שהסוללה ממש לא תהייה 8 שעות ותוך פחות מחצי שנה אני יאלץ לתזז עם המטען השאלה אם יש משהו בתקציב הזה 5-6K שיכול לתת יותר סוללה עם מפרט דומה. מצידי מעבד יותר חלש ושיהיה יותר כבד אני פשוט רוצה סוללה ל10 שעות. וחוץ מסוני שעולה ימבה לא מצאתי משהו שעונה על הדרישות. האם יש מצב להשיג 9 תאים לאייסר הזה או למצוא דרך כלשהי שהסוללה שלו תחזיק יותר? חשבתי להחליף לו לדיסק קשיח SSD והשדרוג לWIN7 יעזור, אבל קר…
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
-
-
Iqpc ללא ציוד הקפי\oc מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1046 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤681 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce 8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL ¤1726 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤281 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤512 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤403 ספק כוח: OCZ GAMEXSTREAM 600W PSU ¤618 הרכבת מחשב: הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤77 מחיר סופי: ¤5344 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מה אתם חושבים?
-
- 5 תגובות
- 622 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב מסדרת latitude של דל. רציתי לדעת אם יש דגם מומלץ מהסדרה או שמא בטווח מחירי היעד שלי, קיימת אופציה טובה יותר. אהבתי את לטיטיוד כי הם בנויים בצורה מאוד טובה, מחומרים טובים ומאוד קל להחליף רכיבי חומרה או לשדרג. התקציב 4K. אפשרית סטיית תקן של 500 ש"ח דרישות: מעבד i5 לפחות. זכרון 4GB לפחות. מסך מט. 13-14 אינץ'. עדיפות לרזולוציה מעל 720p. trackpoint רצוי. רצוי גם numpad אבל פחות קריטי. משקל נמוך ככל שניתן בהתחשב בחומרה. סוללה של 9 תאים - עדיפות גבוהה. במקרה שצריך להתפשר על 6 תאים אז לא נורא. יציאות: USB3 eSATA HDMI. express card תוספת נחמדה אבל לא חובה. Bluetooth לא קריטי. HDD מובנה ו-SSD אקנה בנפרד אז אין צורך. תמיכה ב-MSATA. מבנה טוב ועמ…
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות אופיס פשוטות, וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בגודל 15' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שימו לב המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט אבל רצוי שיריץ איזה משחק או שניים בצורה טובה .... Sempron 2500+ (S-754) - 390 K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E - 420 256MB Twinmos CL2.5 X2 - 280 Palit X550 128MB PCI-E, TV, DVI - 420 80GB (8MB) SATA II 7200RPM MAXTOR - 370 ----------- 1880 כולל מעמ והכל נגיד עוד 200-250 למארז ... זה יצא 2130.... שזה דיי זול עכשיו אני דיי בטוח בקשר למפרט הנ"ל רק ש : 1. הלוח הוא של ASROCKS מה זה לעזעזל ?!?!?!? לוח טוב אמין ? הלוח מציג תכונות טובות ... מה אתם חושבים ? 2.הכרטיס מסך של Palit הזה מה זה לעזעזל האם הוא יריץ לי משחקים בצורה נורמלית ????
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
חשבתי על החלקים הבאים: Leadtek WinFast PX7800GTX TDH MyVivo 256MB 256BIT Samsung DDR400 512MB X2 FSP 400W 24pin SATA 12cm איך החלקים? יהוו לי שיפור גדול בביצועי המחשב באינטרנט ובמשחקים? והאם הכרטיס מסך לא יגרום לצוואר בקבוק?
-
- 5 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום חברים.אני עורך וידאו והחלטתי לקנות מחשב חדש. באתר החברה של התוכנה שעימה אני עובד (AVID), יש מפרט מומלץ לעריכה עם הגרסה האחרונה של התוכנה (גרסה 7): Computer: Avid-qualified Windows-based computer1 OS:Windows 7 Professional SP1 (64-bit), Windows 8 Professional or Enterprise (64-bit) Processor: Intel Quad Core i7 or Quad Core Xeon processor Memory: 4 GB RAM minimum (6+ GB recommended) 8 GB RAM minimum required to support Interplay Sphere 2, background transcoding, and Dynamic Media Folders 16+ GB RAM recommended to support full-frame stereoscopic 3D, simultaneous background transcoding, Dynamic Media Folders, FrameFlex 4K workflows, Raw format AMA plug-ins, Long GOP me…
-
- 5 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
היי, ברשותי מחשב מזדקן שהתכולה הראשית שלו היא E6300 C2D, 4GB DDR2, Radeon 5770 וספק כוח 500W של אנרמקס. כאשר הרדאון וספק הכוח חדשים יחסית (בני שנה). בהתחשב בעובדה שמשחקים חדשים כמו Witcher וCrysis2 כבר מקרטעים לאללה אני מניח שהגיע הזמן לשילוש מעבד-לוח-אם-זכרון חדש. (הכרטיס מסך אמור להיות עוד סביר איכשהו אלא אם אני טועה) השידרוג הוא למטרות משחקים (למרות שהמחשב ישמש גם לעבודה, אינטרנט וסרטים). אין צורך בשום אביזר היקפי. רק בשדרוג שפוי אם זה אפשרי בטווח המחיר. אין מקום לחריגה מהתקציב.
-
- 5 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב נייד Dell latitude L7300 עם מסך ברזולוציית FHD ואני רוצה לקנות מסך חיצוני 4K. אני מנסה להבין האם המחשב יוכל להעביר ווידאו באיכות מספיק גבוהה כדי להנות מהיכולות של המסך או שאין טעם להשקיע במסך כזה. המפרט של המחשב: מעבד: 8th Gen Intel Core i7-8665U Processor כרטיס מסך: Intel UHD 620 Graphics יציאות: Thunderbolt™ 3 with Power Delivery and DisplayPort HDMI 1.4 ממה שהבנתי מה שמגביל אותי זה ש HDMI 1.4 מוגבל להעברת נתונים ל 4K רק עד 30Hz. האם חיבור המסך דרך USB-C עדיף במקרה הזה? האם כדאי להשקיע במסך או שאני לא יהנה מהיכולות שלו? תודה ושתבוא הברכה על העונים והמגיבים
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין למצא מפרט (לא שלם, רק של ארבעת הרכיבים האלו) הזול ביותר שניתן להכין. יש לי בערך 2000 שקל (פלוס מינוס). 1. AMD A64 (יש הבדל משמעותי בין ה-2800 ל-3000?) 2. 1GB זכרון (לא משנה ממש התזמונים, זכרון טוב אבל לא מטורף) 3. 120 SATA (רצוי MAXTOR או WD או חברה אחרת מוכרת וטובה (חומר חשוב!!!) 4. לוח אם (שמן הסתם יתאים למעבד) שכולל כמובן SATA, רצוי גם יציאת AGP או שתי יציאות מסכים, רצוי במהירות של 400MHZ אבל גם 333 יהיה טוב חשוב: המפרט הוא לא למשחקים כבדים אלא לעבודה כבדה (תכנות בעיקר וחישובים רבים, MATLAB וכד') כרטיס מסך אינו חשוב אך DUAL SCREEN מאוד חשוב (כרגע אני עובד עם כרטיס AGP אחד וכרטיס PCI אחד, אבל רצוי שהכל יהיה בילט-אין, או פורט AGP בנוסף ל-VGA OB) א…
-
- 5 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש ממני שאני אבקש כאן מחשב בשיל סבא וסבתא שלו. התקציב כ5000-5500 ש"ח, מיועד לאופיס וגלישה, קצת סרטים (המחשב אמור להתחבר לפלאזמה) וקצת משחקים. צריך כרטיס מסך עם יציאת DVI, ומסך LCD 17". צורב דיוידי. ועוד שאלה, אפשר לחבר גם את הפלזמה וגם את המסך של המחשב ב DVI? או שצריך אחד ל DVI ואחד ל VGA? תודה
-
- 5 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, וראיתי את ההצעה הבאה מאייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= המפרט כולל: מעבד Intel Core i5 2310 לוח אם Gigabyte GA-H67M-D2-B3 זיכרון 4GB DDR3 1333MHz של Kingston דיסק קשיח 500MB של Western Digital סה"כ 2165 ש"ח אני רוצה לשדרג את המפרט הזה, ולהוסיף: מארז עם ידית נשיאה - תוספת של 140 ש"ח הרחבה למעבד core i5 2400 - תוספת של 45 ש"ח הגדלת ההארד-דיסק מ-500GB ל-1 טרה - תוספת של 245 ש"ח סה"כ 2600 ש"ח ספק כח, כרטיס מסך וצורב אני לא צריך, וכן גם כרטיס רשת(או שהוא בא כבר built-in על לוח האם?) השימושים שלי במחשב הם רגילים - גלישה באינטרנט, קצת אופיס, מוסיקה וסרטים, לא משהו מקצועי או משחקים. שאלותי הן: א. ה…
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם , הרבה זמן לא עקבתי אחרי כל עניין החומרה ואני צריך עכשיו עזרה בבניית מפרט, מחשב לשימוש די כללי אני לא גיימר אולי אני בעתיד אבל יכנס קצת לגרפיקה אבל ממש בקטנה...מוריד סרטים...שימוש די כלליי בקיצור מי שמפרסם מפרט בבקשה שהמעבד יהיה אינטל ואין צורך במסך, מקלדת או עכבר תודה
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 ומתאפשרת חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ברשותי מסך 27" 170Hz 1440p והמשחקים שאני משחק הם Overwatch 2, Returnal, God of War, Elden Rings, Cyberpunk, GTA V, Doom Eternal בנוסף המחשב ישמש לטובת עבודה עם הרצת כמה VM-ים במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - היה לי מארז של Fractal Design שהיה שקט אפילו מעבר לציפיות, משהו ברמתו או אפי…
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז אני לא צריך שום ציוד היקפי (ראו מפרט.) אני לא צריך כ.מסך (ראו מפרט) במקרה שאני כן ארצה אחד חדש אז זה כבר אני אקנה לבד(R9500 PRO שיגיע לארץ שוב.) axp 2400 asus a7n8x xtreme ddr 256mb 333mhz 2700 wd 80gb 8mb buffer teac floppy - will be painted to black !!!! enermax fs-710b TT volcano 7 plus ------------------------- סה"כ 4398 ! אז כמה שאלות : 1. כמה נראה לכם אני אקבל ב-3DMARK עם מערכת כזאת ? (8000~ ?) 2. אני מתלבט אם להוריד את המעבד ל-AXP2000 ולהוסיף עוד 256 זכרון, מה יותר חשוב ? עוד קצת MHZ או עוד 256MB 3. על הזכרונות (XTREME DDR) יש היטסינק או שלא ? הצעות ושיפורים התקבלו בברכה ! ותודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, מקסימום 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).עדיפות 21.5 לFULLHD , אפשר גם יותר קטן אם נחוץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב עד 2000שח ללא ציוד היקיפי, הוא צריך לשבת במספרה ואליו צריכים להיות מחוברים שתי מסכים עם כרטיס טלויזיה ושכל אחד מהם יוכל לראות ערוץ אחר. רצוי שהגודל של המחשב יהיה קומפקטי כמה שניתן, אלה הדרישות היחידות מהמחשב. תודה מראש. אליאור
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
-
-
היי, רציתי לברר משהו איתכם, יש לי מחשב נייד של אסוס (G73) והוא מגיע עם מערכת הפעלה מובנית בהארד דיסק שמגיע עם המחשב. החלטתי להחליף לא מזמן את ההארד דיסק המכני שמגיע עם המחשב ל-SSD. עכשיו אין לי את האפשרות להתקין מערכת ההפעלה דרך הריקברי יותר אז פניתי לאסוס בשביל לקבל דיסק של ווינדוס, כמו שהתמיכה של מיקרוסופט הורתה לי לעשות. אסוס אמרו לי שאם החלפתי הארד דיסק אני צריך לקנות מערכת הפעלה חדשה, אין אפשרות לקבל דיסק. השאלה היא האם זה נכון או שנפלתי על נציג אידיוט, כי זה ממש נשמע לי לא הגיוני... השיחה שלי עם נציג אסוס ישראל לפניכם: " שלום, זהו מרכז השירות המקוון של אסוס.שמי הוא Gilad. כיצד אוכל לסייע לך? 16:11 היי 16:11 שלום ליאור 16:11 ברשותי מחשב נייד של אסוס, החלפתי לו …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט הנוכחי asus p4s800dx p4 2.4ghz HT 2X512mb twinmos אילו הרכיבים שיוכלפו בוודאי ומה שישאר sunbeam transformer segate 500gb sata2 32mb fsp 450 Watt dvd burner *20 lg ide יש לי בלי שום קשר כבר כרטיס מסך 7900gs pcie המטרות הכלליות הן קצת פוטושופ טיפה עריכת וידאו (של סרטי משפחה) ועבודה עם מאטלאב ושקדוגמתו. כל תגובה תתקבל בברכה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
היי אני מתכנן ליקנות מחשב שייועד בעיקר לסרטים וגלישה, בנוסף הייתי רוצה להריץ משחקים קלים! וספציפית את LINEAGE 2:FINAL GRACIA. המחשבים שחשבתי עלייהם: MSI BRAVO EX623- נחמד מאוד אבל הבנתי שהוא לא יריץ XP ורצוי לעבוד על VISTA איתו לא רוצה אלה אם כן לא יהיו אפשרויות אחרות MSI PR601- בערך באותו מחיר ומיפרט די דומה יחסית חוץ מהכרטיס מסך שלא נותן לי מנוחה אין לי שום דרך להעמיד את טיבו במבחן... אולי עוד משו שתציעו... הדרישות מערכץ של המשחק הן Lineage II: Gracia Final Minimum System Rrequirements Microsoft Windows XP/Vista 2.0 GHz Intel Pentium 4 or equivalent AMD processor 512MB of RAM or more NVIDIA GeForceFX 5700 series or equivalent ATI brand 3D graphics card 10GB of hard…
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 1 1180 1180 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ AB9 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 1 850 850 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 1GB TwinMOS 2 570 1140 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 7600GT Silent-Pipe 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E 1 1160 1160 דיסקים קשיחים? Maxtor כמות מחיר סה"כ 300GB (16MB) SATA II 1 600 600 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 1 190 190 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Zalman כמות מחיר סה"כ Zalman 7000…
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-