ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? (פייתון/Lightroom/מהיר מהיר מהיר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אילת 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא דחוף 10. האם יש בקשות מיוחדות כל…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
קצת רקע: מעוניינת לקנות מחשב חדש (רב תכליתי) שיחליף מחשב ישן בן 12. תוכניתנית בעברי, עד שנת 95, על MAIN FRAME, ובשנים האחרונות גם על המחשבים האישיים של IBM ותואמיהם שהיו אז בשוק. מבינה מעט מאד בחומרה של היום, אבל - × מכיוון שאני פרפקציוניסטית באופיי, × ומכיוון שאיני מתכוונת להחליף/לשדרג את המחשב החדש שאקנה בעשר השנים הבאות, × ומכיוון שעלי לגבש החלטה רציונלית לגבי המפרט הרצוי לי, אני משתדלת לקרוא חומר על הנושא באתרים הנראים לי מקצועיים כמו שלכם. לעצם השאלה: התרשמתי מהיתרונות של דיסק ה SSD ולכן אני מעוניינת לשלבו במפרט. במפרטים המומלצים על ידכם מומלץ בדרך כלל לשלבו בנפחים של GB120-240 /GB 128-256, עם דיסק קשיח בנפח של TER…
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: amd phenom 2 X4 955 3.2 GHZ לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 הארד-דיסק: samsung hd 103sj 7200rpm כרטיס מסך: AMD radeon 6950 זיכרון: 4GB DDR3 מארז: cooler master ספק: antec earthwatts EA-500D המחשב בן 3.5 שנים וכמובן שאין אחריות, יש לכם הערכה ?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום ! קודם כל קיבלתי המלצה לרכוש את המחשב הזה (אשמח לשמוע מומחים אם המחיר הוגן והאם המפרט מומלץ ?) https://pcpower.co.il/workstations/solid-p.html?config=2815-8268,2811-8250,2810-8246,2813-8818,2822-8296,2823-8992,2812-8252,2821-8293 ובלי קשר אשמח לשמוע את דעת המומחים תקציב 8500 ש"ח כולל מסך תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 250₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו AC Unity Batman arkham knight Middle earth shadow of mordor GTA V Titan Fall Call of duty advanced warfare -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -תלוי במסך שיכלל במפרט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -אולטרא גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעדיף מסך 19"... בלי עכבר ומקלדת, בלי צורב, ובלי שום ציוד הקפי חוץ מDVD... תודה לכל העוזרים..
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לקניה מחו"ל, ואחת האופציות הכי מוצלחות כרגע היא הMSI GT725. מצאתי שIvory הם היבואניים הרשמיים של MSI בארץ (נראה גם שהם החנות היחידה שמוכרת מחשבים שלהם... ) והתקשרתי כדי לשאול איך הם יתיחסו למחשב שלא נקנה אצלם. חזר אלי (די מהר) נציג כלשהו ואמר שהם יטפלו במחשב שנקנה בחו"ל עם הצגה של קבלה במסגרת האחריות. אני רואה שהם לא מופיעים בסטיקי של היבוא האישי, אז אני שואל - האם כדאי לסמוך על זה? למישהו יש נסיון?
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, שלום לכולם. אני מחפש לפטופ שישרת אותי למשך מספר שנים (מתחיל לימודי רפואה) התקציב הוא 3,000 ש"ח פלוס מינוס. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים (לא מעוניין במשחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 נראה לי ללימודים עדיף מאט.. תקנו אותי אם אני טועה. * משקל רצוי? עד 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עם שימוש מתון אני מצפה שהוא יחזיק מעמד ל-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA,HDMI, קורא כרטיסים * Bluetooth? לא הכרחי. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מצלמה מובנית, שיהיה אמין מצאתי 2 רלוונטים: מחשב מסך 14 אינצ׳ מסך מגע http://www.htzone.co.il/item/18706/%D7%…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חזק שאני אוכל לעבוד איתו בצורה שוטפת שיהיה אפשר להפעיל עליו הרבה תוכנות בו זמנית למשל פוטושופ תוכנה לבניית אתרים אינטרנט ואני צריך שהכל יעבוד חלק ביחד.. רוב העבודה איתו תיהיה עבודה משרדית אבל עבודה משרדית כבדה... אני מעוניין שהמחשב גם יוכל להריץ לי משחקים למשל warcraft 3 על הגרפיקה הכי טובה שלו... age of empires3 על גרפיקה טובה וכו'... יש לי בקשה קטנה ממכם -בבקשה אל תתנו לי הרבה הצעות למחשבים שונים כי אז אני לא יכול לבחור בניהם ובסוף אני לא קונה כלום! אני אשמח לקבל הצעה למחשב או שתיים וזהו - בקשר למסך - אממ אין לי בקשות מיוחדות - אני רוצה מסך 17 שטוח עד 1000 שקל (אם אפשר פחות אז זה טוב)
-
- 37 תגובות
- 3k צפיות
-
-
תקציב 2500שח או פחות אני מחפש נייד, מסך בין 10" ל 15.6" (טווח רחב אני יודע, אבל אני רוצה לראות את האפשרויות) חשוב שהמשקל יהיה מקסימום 3 קילו, עדיף פחות. אני מניח שעם דור המעבדים הקודם של אינטל, ולא Haswell. לסטודנטית, לעבודות Office, גלישה באינטרנט וצפייה קלה בסרטים. אם אפשר להתפשר על גודל המסך אך עם מעבד חזק יותר (אם בכלל צריך לצרכים שלי) אז עדיף, אבל אני רוצה לראות את כל האפשרויות. חיפשתי של Asus אך כולם יקרים מדי. איך זה: http://msi.com/product/nb/CR61-0M.html#?div=Specification (דגם i3 כי ה i5 כבר כמעט 3000 שח פה) ואפשרויות נוספות, תודה.
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בוקר טוב. אני חושבת שאתם הם הסיכוי האחרון שלי לבחור את האחד שיתאים לי. אני ממש מיואשת, להסתובב ולקרוא על כל הניידים האלה, וכל פעם כשאני מוצאת אחד טוב, כותבים לי שהוא בעצם חרא, והכל חוזר חלילה... :'( אז ככה: * מטרות המחשב? : המחשב ישמש אותי בעיקר לשעשוע. אני אשחק בו במשחקי רשת, משחקים קלילים ומשחקים יותר מורכבים כמו למשל Black & White 2... למשל, הינה הם דרישות המערכת של המשחק הזה: דרישות מערכת מינימליות: * מערכת הפעלה: Windows XP/2000 * מעבד: 1.6 GHz Pentium 4 or above * זיכרון: 512 MB RAM * מקום פנויי בדיסק קשיח: 3.5 GB * DVD: 8 Speed * כרטיס מסך: 64 MB with 1.1 Pixel Shader * DirectX: Version 9.0c (כלול בתוך ההורדה) * כרטיס קול: Directx 9.0c compatible * שונו…
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב שישמש למשחקים, לעיבוד סרטוני ווידאו, לעיבוד תמונות וקצת לתיכנות. אני רוצה להפעיל עליו WIN XP Pro. חשוב מאוד שיהיה שקט ואמין ! פחות חשוב שיהיה אובר-קלוק. המפרט כולו צריך להיות מחנות אחת. יש לי: צורב, DVD, כרטיס קול, כונן דיסקטים 1.44 - אז לא צריך אותם. אני אוהב את NVIDIA. חשוב שיהיה לי FIREWIRE על לוח האם. המפרט והמחירים נלקחו מ- NOACOMP CPU: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box - 1575 MotherBoard: DFI Infinity 975X-G for LGA775 - 1060 Memory: G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 (F2-6400PHU2-2GBNR) - 1260 Hard-Disk: SAMSUNG SATA2 160GB 7200RPM - 495 Graphics Card: Gainward BLISS GeForce 7900GT 256MB PCI-E - 2000 Case: COMPUCASE CI-6A19 …
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, הורדתי סעיפים שנראו לי לא רלוונטיים, אם יש משהו שבכל זאת מעניין תגידו 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אז ככה המטרה היא משחקים כבדים ואוברקלוק. תקציב:10.000 צריך: מעבד , לוח אם , זיכרון , הארד דיסק מארז , צורב dvd כרטיס מסך אז ככה מעבד אני רוצה כמובן amd 64 בקשר ללוח אם אני מיתלבט בין msi ל gygabyte זיכרון אני לא מבין בתיזמונים ולא בכלל בזיכרון אני רוצה ג'יגה של זיכרון שניים של 512 הארד דיסק 200 ג'יגה maxtor 7200 rpm sata מארז אני רוצה את ה Thermaltake Modern Life Style Damier 6000A עם לדעתכם זה לא טוב או מבוזבז מדי המארז אז תביאו לי אחר שיהיה יפה כרטיס מסך תמליצו מה שבא לכם! תודה על הכל! ועוד משהו שאלתי איזה טכנאי מחשבים והוא אומר שלא כדאי לקחת את ה msi כי הוא לא טוב או לא יודע מה הוא זיבל אז אני צריך שתגידו את דעתכם
-
- 43 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום קניתי לפטופ חדש, Dell Vostro 3460 מעבד i3. המחשב הגיע עם UBUNTU, איך שקיבלתי אותו התקנתי WIN7 אבל יש בעיה גדולה- אין WIFI ! ברור שניסיתי להדליק עם הכפתור של הWIFI אבל זה לא עוזר- אין תגובה לכלום. ניסיתי להתקין את הגרסה 64 ביט, וגם את ה32 ביט של הווינדוס, זה לא עובד בשניהם. ניסיתי להתקין את הדרייברים מהאתר של דל, עדיין- שום דברף אין WIFI, הוא לא מזהה שום דבר. ראיתי באינטרנט שיש את הבעיה הזו להמון אנשים, ואף אחד לא מצא פיתרון יעיל. מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
ראיתי באתר מסוים מחשבים נייחים מחודשים במחירים טובים. מצאתי אחד Lenovo Thinkcentre ב959 שח i5 ssd512 8gb וwindows 10 home עם 3 שנים אחריות. וחשבתי להוסיף כרטיס מסך טוב עד 400 שח. זה נועד לילדים לשחק פורטנייט על הגדרות בינוניות/גבוהות (לא אולטרה חחח) האם ניתן להוסיף למחשבים האלה כרטיס מסך ? מה מבחינת תמורה לכסף?
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם, רציתי לדעת מה שווי המחשב שלי שנמצא במפרט מימין... המחשב נקנה ב-20/10/11, 5 ימים לפני יציאת BF3. יש לי עדיין את כל הקופסאות של כל הרכיבים. הייתי רוצה לדעת בכמה הוא יימכר אם אמכור אותו כפי שהוא, לא כולל ציוד היקפי. והאם שווה פשוט למכור את ה"משולש"+כרטיסי מסך ולקנות יותר מעודכנים...? תודה!
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב עובד עם רנדור עם ויריי בתוכנת סקצאפ וכן 3dsmax כמובן עובד עם פוטושופ ועוד בעתיד מתכנן להתנסות בעוד תוכנות תלת מימד כמו real flow cinema 4d אנריל ועוד כרגע בגדול עובד על מה שרשמתי לעיל תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, כבר לא מעט זמן שאני מתכנן לקנות מחשב נייד , ונתקלתי במחשב הזה -https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=18407 בעיקרון הוא עונה על כל צרכיי , המחיר קצת גבוה - רציתי לדעת מה דעתכם על דגם זה לשימושי גיימינג בינוני ? למישהו יש ניסיון איתו? בנוסף הבנתי שמעבדת cpm אשר היא מכסה את האחריות לדגם זה , לא משהו בשירות שלה. לדעתכם כדאי לדלג על לנובו ? ולהעדיף חברות אחרות? או שזה לא נורא כמו שזה נשמע? תודה רבה ושבת שלום Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ואני מעוניין להחליף בו כרטיס מסך ולהחליף לו את המעבד כי פיזית זה לא נכנס מה שאני רוצה לקנות...ברעיון כרגע יש לי את הלוח M הזה http://img5.imageshack.us/img5/6885/13230686.jpg ויש לי כוננים וזיכרונות והכל אני רק רוצה להחליף כרטיס מסך כרגע וכן מעבד לפי מידת הצורך בשביל משחקים חדשים מה עלי לעשות? תודה
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ידידה שמתעסקת בעיצוב גרפי צריכה מחשב רציני לצרכי עבודה ושמה עיניה על המקבוק פרו הזה: http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-15-with-retina-display-2-3ghz-me294hb-a-7077 הבעיה - הוא "טיפה" יקר. ראיתי מכוניות סבירות שעולות פחות. האם יש מחשב נייד מקביל לו מבחינת מפרט טכני שיהיה זול יותר, או שההפרש לא מאוד משמעותי וכדאי כבר לקנות את המקבוק?
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הנה הגיעו הימים שאני מחכה להם חודשים בימים הקרובים אני מתחיל לקנות את החלקים למחשב שלי ;D זה המפרט שהבאתם לי לפני חודש בערך: AMD Athlon XP 2600 Mobile 47W Barton CPU OEM NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 512MB A-DATA X 2 MSI RADEON 9800 PRO PLUS 128MB WD 200/7200 SATA 8MB Toshiba X16 DVD-ROM NEC 2510A DVD±R Double Layer Teac/SONY 1.44 HEC Compucase "CI-6CS3" Midi Tower ATX 300W שזה יוצא לי בערך 5232 ש"ח, בלי קירור. וזה אומר שיש עוד קצת לביזבוזים עכשיו לעניין: הלוח אם הזה כבר לא נמכר ב KSP ??? ובכל שאר החנויות הוא עולה כ80 ש"ח ומעלה יותר. האם עדיין כדאי לי לקנות או כבר להחליף למשהו אחר ??? את הכרטיס מסך והמעבד אתם ממליצים לאנשים כבר כמה חודשים.. לא הגיע הז…
-
- 38 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בוקר טוב חברים אני עומד לרכוש מחשב נייד של החברה Fujitsu ומכיוון שאין לי שום ניסיון היתי שמח לקבל כמה מילים בגדול על החברה. נ.ב זה הדגם: Fujitsu Amilo LI3910 http://ts.fujitsu.com/home/products/notebooks/amilo_li_3910.html ב3250 שקל תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
כן זה קרה.. ביום שהוכרז שצריך להישאר בבתים, מחשב הסלון התפגר (אומנם לוח האם אי שם מ2004 עם Q6600 ו-RX5870, לא בדיוק חומרה עדכנית, אבל בחר לעצמו זמן למות). אני מחפש תחליף עדכני, שישרוד בערך את אותו הזמן בחיים. האם למישהו יש ניסיון עם מחשבי המיני של אסוס ? - ספציפית סידרת PN61 הבנתי שכבר צפוייה לצאת בקרוב סידרת PN62, שאולי בנס תגיע לישראל אי שם ביוני. האם שווה לחכות ?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-