ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ורציתי לדעת בכדי שאני אוכל להתקין עליו WIN 7 64 BIT למה צריך לשים לב במפרט שלו ?
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכת קבצי טקסט גדולים באקרובט * גודל המסך? 15" עדיפות למאט (עדיפות ל17" אם נמצא דגם העונה לדרישות ובמחיר הנדרש) * רזולוציית המסך? דווקא רזולוציה לא גדולה מידי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, מחובר לחשמל רוב הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI וHDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא בטוח בזה לגמריי. * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדי…
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ואני חושב שעכשיו זה הזמן הנכון לרכוש את המחשב (יירכש בקרוב מאוד באילת). התקציב הוא עד כ 4600 ש"ח מאילת (כלומר, עד כ5400 "משאר הארץ" עם חריגה קלה, כמובן שמעדיף לחסוך כמה שיותר. ראיתי שיש כבר כמה שרשורים שמאוד דומים למחשב שאני מחפש ולמרות זאת לא הצלחתי להחליט מהם על איזה מחשב ללכת. הדגשים המרכזיים שלי למחשב הם: 1. ביצועים ומהירות (בגלל זה חשוב לי SSD). 2. משקל נמוך. 3. מסך איכותי (רזולוציה גבוהה ו IPS). * מטרות המחשב: לימודים (אופיס, אינטרנט תוכנות פיתוח), ללא משחקים כלל. * גודל המסך: 13"-14" * רזולוציית המסך: FHD ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין. * משקל רצוי: עד 1.6 ק"ג (אם יש דגם ששווה את תוספת המשקל, אז עד 1.9 ק"ג). * האם נדרש …
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הנה המחשב שאני מתכוון לקנות המחשב לא נועד לOC אלה למשחקים כבדים מאוד בבקשה חוות דעת למה לא מדובר פה במעט כסף אז אני מקווה שהוא טוב תמיד לקחת דעות של מקצוענים זה טוב!!! ועוד שאלה היא אליכם אני צריך למחשב הזה גם מארז יפה וספק טוב שיחזיק לי מחשב כזה המארז והספק צריכים להיות מהחנות KSP למה אני קונה את כל המחשב משם.......... אז תודה רבה לכל העוזרים ואם מצאתם את המארז והספק שהיחזיקו את המחשב הזה אז נא לכתוב הודעה עם קישור לדף של המארז ושוב תודה!!!! (דרך אגב שהמארז לא יעלה על 600-700 שקל גג) להלן המפרט הגבוה ממחירון זה ונמצא בסניפים. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3000+ (S-754) 1 1190 1190 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX כמות מחיר סה"כ 8HDA3J S-754 sata, gbl 1 620…
-
- 34 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3k+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כאלה יותר מדי שמאמצים תמחשב world of warcraft שמאוד מאמץ תמעבד ו overwatch שמאמץ יותר תכרטיס מסך וcs go פה ושם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכם. אני מתחילה ללמוד עיצוב גרפי ומתכוונת לעבוד בתחום. אין לי שמץ של מושג בכל המושגים למינהם ואשמח לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעריכה גרפית . אופן שימוש: תדיר . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פוטושופ . אינדיזיין ואילוסטרייטור. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג מבחינת גודל ורזולוציה. מניחה ש…
-
- 33 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 6-7 שנים שלפני שנה החלפתי לו כרטיס גרפי ל GTX660 וספק כוח חדש 620W של Seasonic. לאחרונה המחשב החל להיתקע לעיתים ופירמוט מלא לא עזר...ולכן אני חושב לקנות חדש. בשל העובדה שהכרטיס גרפי חדש יחסית וגם הספק, אני מחפש מפרט בלי שני החלקים האלו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים, מדיה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולו…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אשמח לשמוע חוות דעת על המחשב הבא: השימוש הוא יום יומי(לימודים,גלישה באינטרנט ועוד... https://ksp.co.il/?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=62198&txt_search=ASUS+ZEN+BOOK&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן עכשיו הזמנתי מחשב מנועה מחשבים AMD ATHLON 64 3500+ BOX 939PIN 1820 ¤ 1 ALBATRON 6800 ULTRA 256MB 3090 CORSAIR DDR CMX 512MB 3200C2 400mhz X2 1720 SEAGATE 160/7200 SATA 8MB 690 Thermaltake Xaser III Lanfire - Black Case 625 ASUS A8N-SLI 939 1090 ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 525 ¤ 1 הרכבה 170 9730 הנחה 5% 9244 מה אומרים?
-
- 36 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כNAS. המחשב יריץ FREENAS ולא יהיה מחובר למסך לאחר ההגדרה הראשונית. דרישות מרכזיות: 1. תמיכה ב(לפחות )6 כונני SATA. 2. תמיכה בRAID 0,1,5 3. גיגהביט לאן. 4. תמיכה בSATA3 - יתרון, לא חובה. 5. מארז קטן ככל האפשר (אבל עם מקום ל6 כונני 3.5). 6. שקט ככל האפשר. הדרישות מסודרות לפי רמת החשיבות (מהגבוהה לנמוכה). אני יודע שאי אפשר לעמוד בכולן, אני מחפש שיקלול של כל הגורמים הנ"ל. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (ללא הכוננים). כמובן שעדיף בפחות (אם אפשרי). תודה מראש.
-
- 30 תגובות
- 3k צפיות
-
-
כפי שרשמתי בכותר המחשב יהיה מיועד לעריכה גראפית (לא משהו כבד במיוחד) בפיינט שופ ועוד כל מיני עיסוקים הקשורים בתמונות, חוצמזה שיהיה יוכל גם להפעיל קצת משחקים. חוצמזה הוא יהיה מחובר למערכת לשמיעת מוזיקה. המחשב יהיה דלוק בחדר השינה שלי 24/7 בערך מטר מהראש שלי במיטה אז הוא חייב להיות ממש שקט התקציב הוא בערך 3000-3600 שקל אולי קצת יותר אם זה שיפור משמעותי... טוב, אז הנה המפרט שלי Athlon XP 1700 450 Epox 8RGA+ 780 Seagate 80GB 7200 rpm 650 DVD Liteon x16 (Black) 240 Thermaltake Smart Case Fan 2 X2 160 Zalman 6000 for AMD CPU 190 ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black 290 מארז ג'נרי מעפן MS Internet + MS Mouse Optical 140 כל הנ"ל יוצא בערך 2650 שקל חוצמזה עוד ש…
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חג שמח חברים! אשמח לקבל המלצה למחשב המיועד לעריכת וידאו בעיקר לתוכנות אויד, פריימיר ואפטר אפקטס. אני זקוק למחשב חזק עם כרטיס מסך חזק, עדיף גם כונן SSD. התקציב הוא עד 5K, אם אפשרות קטנה לזליגה... אשמח לדעת אם יש מבצעי בלאק פריידי או סייבר מנדיי שרלוונטים... יש אפשרות להביא את המחשב מארה"ב או אמסטרדם. כמו כן לא אכפת לי לקבל המלצה למקום אמין שמרכיב מחשבים ויכול להוזיל את העלויות. תודה, איל.
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכ…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אפרט הצעות מחיר לשלושה מחשבים ניידים, חוות דעתכם תתקבל בברכה. רצוי לציין שהמחשב יקנה לצורך עבודות משרדיות של גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים וכו'. מחשב 1 מחשב נייד דגם: Compaq evo n1005 athlon IV 1700+ מעבד קומפאק מקורי: AMD- P4 1.7 GHz זיכרון פנימי: 256MB SDRAM דיסק קשיח: 20GB מאיץ גרפי: 8MB כונן: DVD *8 כרטיס קול+רמקולים: מובנה מודם: 56v92 מובנה. מסך: display TFT XGA 14.1" מערכת הפעלה XP HOME משקל: 2.3 קילוגרים. סוללה: 2.5 HRS LI-ON מחיר: 1500$ כולל מעם. מחשב 2 מחשב נייד דגם Compaq EVO N-100v Pentuim 4 2.0GHz 256mb DDR 20gb hdd ati radeon 32 mb dvd*8 built on sound card. 56k v.92 modem. 10/100 ethernet card. display tft xga 14.1" omnitor xp home. 2.5 kilograms. battery: …
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אז כמו שכתוב בכותרת המחשב (החלקים) ייקנו בארה"ב (אם זה משנה איפה בדיוק אז בניו-יורק) אז אני מבקש אם אפשרי להתייחס למחירים כמו שם אם זה אפשרי גם אם לא זה לא נורא.. יותר חשוב לי המפרט עצמו... הדגמים שמות החלקים המדוייקים. יש לי שם משפחה שיגידו לי כמה זה יעלה לי מה שאני רוצה. מטרת המחשב בעיקרון להכול. לא מתכוון לערוך ווידאו אבל אחי עובד אם כמה תוכנות גרפיות כמו Photoshop, Solid Works, FreeHand זאת אומרת כרטיס מסך טוב וחזק שיריץ הכול.. אבל לא להגזים כמובן.. עוד נקודה זה מסך LCD בגדלים 17" 19" אינץ לראות מה ההבדל בין המחירים שם.. (אני מודע שעדיף CRT למשחקים) אבל אני רוצה לבדוק את האפשרויות... החלקים שצריך בעיקרון זה: (המחשב ייבנה פה בארץ..) מבקש לא לחרוג מהתקציב אם אפשרי אז א…
-
- 36 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי שבת שלום מחפש מחשב לאישה (מורה במקצועה) וצריכה מחשב ללימוד מקוון . מטרת המחשב תשמש רק לזה כמובן (כולל מסמכי אופיס וכיוצ"ב) , ככה שלא צריך מחשב על . אבל כן מחשב נייח ולא נייד. בנוסף , אם יש מסכי 22 שיש להם מצלמה מובנית (כמו במחשבים ניידים) ? והאם כדאי בכלל לרכוש מחשב מובנה עם מסך ?
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מחפש מארז סופר קטן, שאוכל לקחת לצבא. מן הסתם אני צריך גם לוח אם קטן שיכנס למארז. תמליצו עד דברים איכותיים ובשום פנים ואופן אל תתנו קישור לפנדה. אה, ואני צריך מארז שניתן לנעול אותו.
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
היי החלטתי לעזור לחבר לשדרג HTPC ישן שיש לו כדי לעבוד עם WIN7 ולראות סרטי HD חלק. המפרט שיש לו היום: E5200 GA-73PVM-S2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2691#ov 2GB RAM ספק 500W גנרי מערכת הפעלה XP חשבתי להמליץ לו לקנות כרטיס מסך חדש ( יש ללוח PCIX16 סדרה 1 ) http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11737 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=3850 או שיש לי משומש X1650 או 8600GT (בחינם) אין לו בעיה להשקיע עד 300 שקל. או לקנות את השילוש הקדוש: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=6939 אז מה אתם אומרים?
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש לחדר שלי.. מה חשוב לי שיהיה קטן, מעוצב, משחקים אינטרנט וקצת עריכת סרטים מה עדיף לי לקנות IMAC או SHUTTLE קטן עם מסך שטוח מעבד פנטיום 4 מהיר וכרטיס מסך טוב. שניהם יוצאים בסופו של דבר אותו סכום של כסף אז מה עדיף?
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המפרט: Tsunami Virgo Blue 350W AMD Athlon XP 1900 GIGABYTE GA-7VRXP REV 2 + Sound OB Trascend \ Samsung 256mb DDR PC-2700 SUMA Geforce 4 Ti-4200 64mb Western Digital 80GB 7200RPM 8 mb cache יוצא כ-3500 ש"ח... המחשב לא מיועד ל-OC, הוא מיועד למשחקים ואין תקציב מוגדר, אך עדיף שיענה על הדרישות של משחקים כיום ויהווה מחשב סטנדרטי, וכמובן שחברי ישמח אם יצא בסוף יותר זול. הוא צריך רק את הרכיבים הנ"ל. הוא גם בטוח רוצה 80 ג'יגה... הוא לא קונה באינטרנט אז אין טעם שתדברו על בנדלים... 8) מה דעתכם?
-
תקציב : 5.5 אלף , אם צריך מוכן לחרוג עד 6 אלף ללא ציוד היקפי ללא OC המחשב מיועד לגיימינג למשחקים החדשים שיוצאים לדוגמא: Titanfall , Path of exile וכו' למסך ברזולוציה של 1920X1080 רצוי כמה שיותר שקט לא צריך לכלול מערכת הפעלה או תוכנות מיוחדות אין העדפה לחנות ספציפית מתכנן לקנות את המחשב בימים הקרובים אני לא חושב שאני צריך כונן דיסקים חדש אני פשוט אעביר מהמחשב הישן שלי (אם אתם לא חושבים שזה לא חכם בבקשה שתפו אותי) ומבקש את דעתכם על ווינדוז 8, לדעתכם כדאי לעבור אליו או להישאר עם 7? תודה מראש!!
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשפר את המחשב שלי והתקציב שלי הוא 1600 שקל. אשמח אם תביאו לי בתקציב הנ"ל כרטיס מסך, ספק וזכרונות של 2048MB (כל אחד 1024) כדי שיהיה לי 3GB במחשב... שיהיו במהירות 667. כי השאר שיש לי במחשב הם 667. המפרט שלי בצד ימין... את המוצרים תביאו מהחנות IQPC או,SKYPC או TMS. שלא יהיה חלק מהחנות הזאת וחלק מהחנות השניה בבקשה. אני יודע שהתקציב שלי הוא דיי קטן אבל אין מה לעשות.. אולי אני יגדיל אותו... איך הכרטיס מסך הזה? http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3581 הזכרונות האלו? http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=483 והספק הזה? http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3472 ניראה לי אחלה שילוב לא ככה??? תגידו אני יוכל להרכיב והכל יעבוד עם הדברים שה…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ואני מעוניין להחליף בו כרטיס מסך ולהחליף לו את המעבד כי פיזית זה לא נכנס מה שאני רוצה לקנות...ברעיון כרגע יש לי את הלוח M הזה http://img5.imageshack.us/img5/6885/13230686.jpg ויש לי כוננים וזיכרונות והכל אני רק רוצה להחליף כרטיס מסך כרגע וכן מעבד לפי מידת הצורך בשביל משחקים חדשים מה עלי לעשות? תודה
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קודם כ תודה רבה לכל העוזרים שמשקיעים מאמצים ! *אני צריך מחשב לגיימרים-משחקים כבדים-. *צריך גם מסך,אבל אני ממש לא רוצה להשקיע בו יותר מדי,המפרט יותר חשוב לי,אם זה יהיה בסדר אז אני מעדיף לא להשקיע יותר מ-1600 על המסך. *OC לא מתוכנן לבינתיים,אולי רק לעוד 4 שנים כשהמחשב יהיה חלש. *מספיק 160 GB. *רציתי גם לדעת אם המפרט שתביאו לי יריץ חלק בהגדרות גבוהות את כל המשחקים חלק(חובב מושבע של משחקי fps ) כמו למשל : BioShock,Crysis,Half-life2,lost planet,resident evil,quake וכו'.. *אפשר לחרוג מהתקציב אם זה שווה את זה.. וזהו רק משאר להגיד תודה רבה לעוזרים !
-
- 40 תגובות
- 3k צפיות
-