עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש מחשב נייח זול לפרוייקטים צדדים שאני עושה (בעיקר תכנות חישובים וכו'). עד עכשיו עבדתי עם מחשב ישן בן 7 שקיבלתי מתנה וריעננתי אותו עם לינוקס וSSD. זה החיה אותו והוא עובד בסדר אבל לאחרונה זה לא מספיק ואני מחפש מחשב חזק יותר. אני חושב על i5 מלפני כמה דורות עם 8 או 16 גיגה זיכרון. SSD אוכל לקנות או להעביר מהמחשב הנוכחי. האם כדאי לקנות משומש? אם כן, מאיפה כדאי לקנות (אני מוכן לשלם קצת יותר בשביל אמינות בקניה)? איך אוכל לבדוק את המחשב? לאילו דברים כדאי לשים לב? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 שקל אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ו…

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  2. אני כל הזמן מקבל הצעות סותרות ועכשיו קיבלתי המלצה על הפורום הזה אז אני מנסה מחדש. השימוש הכבד ביותר שאני מתכנן הוא עריכת סרטונים. אין לי תקציב מוגדר כי אני לא יודע מה השוק, אבל גם חשובה לי הניידות (אני מתכוון לקחת אותו איתי לכל מקום) אז אני מניח שזה יאזן אותי על טווח מחירים ספציפי. לא יד שניה כי אני לא באמת יכול להיות בטוח במה שאני קונה. מחו"ל אפשרי, אבל רק ממקור אמין שאני יכול להיות בטוח שלא אצטרך לשלוח לאחריות כי זה יהיה סיוט. מה יש לכם בשבילי?

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אבל מוכן להוסיף עוד קצת אם ממש ישתלם. מקסימום 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לימודים ועבודה משרדית - שימוש סביר בקרום, תוכנות אופיס, צפייה בסרטונים, - עריכת תמונות וסרטונים פה ושם - תכנות - תכנות בסביבת אנדרואיד (יחסית כבד) - גיימינג קל - לא משחקים כבדים או משהו. csgo מקסימום וגם זה בקושי יקרה. המטרה שלו היא בעיקר ללוות אותי ב5 שנים הבאות בלימודים. יש לי נייח בבית שמיועד לגיימינג ודברים כבדים יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. מעדיף שיהיו רמקולים מובנים 4. הא…

4. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי מעוניין במארז בלי אורות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

5. Started by sufgi123,

שלום, ראשית אני יודע שמחשבי All in one לא כדאיים מבחינת יחס מחיר/תועלת, אבל עדיין אני מעוניין במחשב כזה בעיקר בגלל אסתטיקה ונוחות עם כבילה מינימלית. נחוץ לי מחשב שהייעוד הכי "כבד" שלו יהיה עריכת וידאו עם תוכנת corel videostudio pro מצאתי את המחשב הזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26942 האם להערכתכם הוא יעמוד במשימה ללא קושי מיוחד ? (מעבד i7-8700T) ואם לא, על איזה מחשב הייתם ממליצים ? האם מישהו יודע מנסיון אם המחשבים האלה מרעישים ? (יש לי היום NUC ומידי פעם הוא מרעיש ברמות לא שפויות יחסית לגודל שלו). תודה

6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-6000 , אפשר לחרוג במידה והמחשב יתאים לדרישות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי עיצוב תעשייתי. שימוש בתוכנות ושימוש יומיומי, בתקווה שישמש לעבודה לאחר לימודים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי מערכת הפע…

7. Started by exeaction,

טיול ארוך יחסית מתקרב ואהיה מאוד נוח אם מלבד הטלפון יהיה לי את האפשרות לקרוא על היעדים והאופציות דרך מכשיר יותר נוח מטלפון. מכאן עולה הצורך באפשרות לפתוח הרבה טאבים בדפדפן ו...זהו בגדול, אין עוד דרישות לא לסוללה לא למצלמה לא זיכרון וכו'. בגלל זה אני 95% בטוח שטבלט יספק אותי אבל אני לא מכיר סוגים ודגמים ואשמח להמלצות בתקציב נמוך ככל האפשר. תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ItayV,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מסוג יוגה 730 עם כרטיס מסך GEFORCE 1050 NVIDIA, אני צריך את המחשב לשימוש בתוכנות CAD,SOLID WORK וכו'. באתר של SOLID WORK, לא מופיע בדריושת מערכת הכרטיס מסך הנ"ל, מופיע שם רק QUADRO למיניהם, האם אפשר להשתמש בכרטיס הנ"ל או שאני חייב QUADRO ?

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  9. Started by yaakovking,

אני מתחיל אוניברסיטה בקרוב והציעו לי את המחשב הבא אשמח לשמוע חוות דעת עליו.: https://ksp.co.il/?select=.268..271..211..2185..2639..7751..5531..347..442.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=71107&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by shuki7,

ביום שישי כתבתי בקשה לייעוץ ברכישת מחשב בפורום של ייעוץ לפני רכישת מחשב. 154 איש צפו בהודעה ואף לא תגובה אחת. מוסיף שוב את הקבצים של 2 הצעות שקיבלתי מאייבורי ו KSP אשמח למי שיוכל לייעץ איזה מהשניים יותר טוב ואיזה רכיב כדאי לחליף / לשדרג תודה מראש

• 6 תגובות
    • 944 צפיות
  11. Started by Arthur Lurie,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 לא כולל ציוד הקפי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מ…

12. שלום לכולם, *המחשב עומד להרכש באילת* יש לי התלבטות בין 2 מחשבים ניידים, מבחינת נתונים הם דומים כמעט בהכל, הסוללה ראיתי ששונה בנתונים. השימוש העיקרי הוא ללימודים, תוכנות אופיס בעיקר, צפייה בסדרות\סרטים לפעמים. חשוב שהסוללה תחזיק הרבה (לא צריך שתחזיק לכל היום, אבל גם שלא תגמר מהר מידי) 1. Lenovo IdeaPad S340-15IWL 81N800G2IV https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..211..2639..685.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=69197&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= 2.Asus VivoBook 15 X512FJ-BQ264T https://ksp.co.il/?select=.268..271..211..7791..542.&kg=&list=1&sort…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 3800-4000 פחות או יותר (עדיף פחות) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ליומדים באוניברסיטה (הנדסת מכונות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמה שלא מפריעה בשיעורים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מניח שלא, לא ממש יודע מה זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. 8. האם ישנ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Itay Kligerman,

אחר הצהריים טובים אני צריך לבנות מחשב גיימינג בתקציב של 5000 ש"ח בניתי מפרט אחד וקיבלתי עוד אחד אשמח לדעתכם בנושא

15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד ועריכת וידאו ותמונות (premiere Photoshop lightroom) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במקלדת ועכבר אשמח גם להמלצה למסך (המסך הוא בנוסף לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

16. לקראת טיול גדול(תרמילאי) אני מחפש מחשב נייד קל משקל עם סוללה כמה שיותר טובה, אין בעיה שהמחשב יהיה חלש יחסית.. המטרה היא בעיקר גלישה מזדמנת (הזמנת מלונות ותכנונים של הרגע האחרון) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 + 500 חריגה , מעדיף לא לחרוג כי זה מחשב שיהיה זרוק בתיק רוב הזמן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)SSD 128 (עדיף 256 אבל אני יכול לשדרג לבד מקסימום) עדיפות ל M2 כי יש לי כונן זמין ואנ…

17. Started by Boris_yo,

ראיתי בפייסבוק שמוכרים מחשב גיימינג. מדובר במחשב מורכב עם חלקים חדשים. כרטיס המסך מחודש - עבר בדיקה וטיפול במעבדת היצרן (ניקוי/החלפת מאווררים תקולים) האם לדעתכם שווה? המחיר הוא 3000 ש"ח. מעבד - 3 שנות אחריות - Intel Core i5-9400F Coffee Lake 6-Core CPU לוח אם - 3 שנות אחריות - GIGABYTE B365M H Micro ATX Motherboard קירור - 3 שנות אחריות - be quiet! PURE ROCK SLIM 120W TDP CPU Cooler זכרון - 3 שנות אחריות - HyperX Fury 16GB (2 x 8GB) DDR4 2666MHz CL16 Black Memory כונן קשיח - 3 שנות אחריות - Crucial BX500 2.5" 480GB SATA III 3D NAND SSD כרטיס מסך - 16 חודשי אחריות - GIGABYTE GeForce GTX 1070 G1 Gaming GV-N1070G1 GAMING-8GD ספק כח - 3 שנות אחרי…

18. Started by Guy Ziv,

שלום לכם, איך אפשר לדעת האם ללוח יש בקר NVME? אני מניח שללוחות חדשים כן אבל אני רוצה לדעת איך אפשר לוודא אני מתעניין למשל ב ASUS PRIME X570-P ב Manual האזכור היחיד ל NVME הוא זה: NVMe RAID modeThis item allows you enable or disable the NVMe RAID mode. Configuration options: [Disabled] [Enabled]

19. Started by gluz2,

שלום. אני מחפש מחשב נייד שיהיה מספיק מהר לשימוש כללי (בעיקר אינטרנט ווורד אבל גם יותקן עליו IDE ועוד תוכנות). כשאני אומר מספיק מהיר, הכוונה שיהיה מספיק זיכרון ומעבד נורמלי כדי שלא ייתקע כשקצת מעמיסים עליו. צריך נייד עם 128GB ssd ו 1TB HDD או נייד עם יותר מחצי TB SSD. אני מעדיף אסוס או דל, ומוכן להתפשר גם על לנובו. בנוסף, צריך חיבור HDMI. תודה לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  20. Started by Connorslayer1,

היי לכם , אני אשמח למפרט מחשב לגיימינג שיכול להריץ משחקים עד 3000 שח עם חריגה עד 200-300 עדיפות שלא המשחקים בדכ שאני משחקת league of legends , borderlands, overwatch אשמח ואודה על העזרה

21. Started by cookiemanstor,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים וסדרות, אולי טיפה ציור דיגיטלי ועריכה גרפית קלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה רועש נורא, אבל לא קריטי בתכלס 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…

22. Started by א.ב,

אני מתלבטת איזה מחשב נייד לקנות מבין שתי אלה: Lenovo Idealpad S540: https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..9130..211..2639.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=70821&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= HP Pavilion 15: https://ksp.co.il/?select=.268..271..162..2528.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=62737&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= ההבדל שהכי תפס לי את העין זה הסוללה. ראיתי שבלנובו הסוללה יותר חזקה מHP אבל שמעתי שHP היא חברה ממש טובה אז אני מאוד מתלבטת. …

23. Started by arel508,

תקציב 6000 ש"ח מחשב לגיימינג ראיתי את המחשב הזה באמאזון שיוצא 5300 שקל כולל משלוח מיסים והכל: https://www.amazon.com/Acer-Predator-i7-9750H-Keyboard-PH315-52-78VL/dp/B07QXLFLXT/ref=as_li_ss_tl?creativeASIN=B07QXLFLXT&imprToken=LBoc6T9SPngRETMS6UK81A&slotNum=11&=&language=en_US&linkCode=w61&linkId=a030676087e313c6734f43ef82d7a876&tag=inverse-58582-20 הבעיה שאין לי אפשרות להזמין מחו"ל כרגע כי אני צריך לשלם בתשלומים, חיפשתי את המחשב הזה בארץ ולא מצאתי יש אותו בארץ? ואם לא הוא דגם אחר? מוכן לשמוע הצעות תודה לעוזרים!!

• 0 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים