ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
היי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של 4K, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 4.5K. * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט שרוצה לשחק קצת משחקים (בינוניים נניח) במעונות. * גודל המסך? 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) גודל לא משנה (גם ככה אין פחות מחצי טרה לא?) אבל חשוב מאוד מאוד שיהיה 7200RPM. * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, ל-DELL רק…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רציתי דעות על כמה חלקים. קודם על מה אתם אומרים על הכרטיס מסך של אסוס ? 6600 256MB PCI-E TV? האם הוא שווה משהו? רציתי לדעת מה זה המילה GBL שמופיע במידע על לוחות. ואיך הלוח (K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E.
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
מניינים? אני קונה מחשב חדש בקרוב, אבל אני מעביר אליו כמה חלקים מהמחשב הזה כדי לקצץ הוצאות. אני מעביר אליו את הכרטיס מסך (9700 PRO), צורב, ואת המסך. עזבו שטויות כמו רמקולים ומקלדת/עכבר. נראה לכם שיהיה אפשרי להרכיב פנטיום 2.8/3 עם 512 DDR והארד דיסק של לפחות 80GB בפחות מ4000 שקל? בעקרון אני צריך המלצה על מארז+ספק כוח/לוח אם/מעבד/זכרון/הארד דיסק .. דרך אגב, המחשב יהיה בעיקר למשחקים/גרפיקה אם זה משנה .. תודה מראש על העזרה!
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
המחשב ישמש לאופיס ואינטרנט. רצוי שיהיה מסך רחב, שהמחשב לא ישקול יותר מ 3קילו. שיהיה חזק ושיחזיק להרבה שנים. רוב הזמן הוא יהיה במקומות עם חשמל כך שבטריה חזקה היא לא יותר מדי חשובה אבל תמיד כדי שתהיה לא? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 688 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם התמורה שאקבל שווה את המחיר ואם הוא חזק מספיק במידה ובעתיד אצטרך להשתמש בו לתוכנות גרפיות ועריכת סרטים (כמובן שאתאים לו כרטיס מסך...) אז ככה, המפרט: מעבד אינטל Core Dual E5200 2.5GHz לוח אם Asus P5KPLCM 1333MHz זיכרון ddr2 800MHZ 2048MB דיסק קשיח SATA2 16MB 250GB צורב LG X22 SATA DVD מארז כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות המחיר ששילמתי: 1600 ש"ח (כמובן ללא מסך ואביזרים נלוים...) ועל איזה כרטיס מסך אתם ממליצים שיספיק לעריכה גרפית?
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZ3EG המחשב הזה נראה סבבה. האם זה מספיק לצרכים של סטודנט? וורד, אקסל, אינטרנט, סרטים, קצת משחקים. הדברים האלה יעבדו מהר במחשב הזה?
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, כאשר קונים מחשב נייד וכתוב בהצעה גם מערכת הפעלה אז מקבלים את המערכת הפעלה מותקנת או שגם מקבלים אותו בדיסק מקורי? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי לנובו X61s שקניתי לפני כ 4 חודשים. מעבד : L7500 (1.6 core duo) זכרון : 2GB מ' הפעלה : vista home basic משום מה המחשב נהיה איטי לאחרונה. בעלייה לוקח לו בסביבות 7-10 דקות להגיע לרגיעה ה HD שלו טוחן כמו מטורף עד ה"רגיעה" הזאת. אני מריץ AVAST ומן הסתם גם windows defender בנוסף ישנן עוד בערך 2000 תוכנות של לנובו שהגיעו מותקנות עם המחשב... כמו כן , לאחרונה ישנה תופעה שקורה לעיתים רחוקות אמנם אבל היא עדיין קורה , המחשב מתחיל להגיב ממש באיטיות לכל פעולה.. בבדיקה ב task manager אני לא רואה שום תוכנה שטוחנת CPU , במצב זה רק restart עוזר. יש למישהו הצעה איך אני יכול להקל על המחשב? (בעיקר על העליה שלו) אולי יש איפשהו רשימה של תוכנות שממש לא נחוצות שמגיעות עם הלנו…
-
- 5 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות לפטופ הדגש שלו צריך להיות באמת אולטראבוק כמה שיותר קל יותר טוב לבנתיים ממה שראיתי ואני על סף קניה של macbook Air הוא ממש קל הגרסה של 13 אינץ הבעיה היחידה אני צריך אותו בעיקר לצורכי משרד ובעיקר שיהיה נוח לתזוזה כך שהוא יהיה איתי רוב הזמן הבעיה שלי עם אפל היא התוכנה שצריך ללמוד מחדש ולחפש תוכנות תואמות שאלתי היא ממש פשוטה האם יש מתחרה לאולטראבוק של אפל שעובד על WINDOWS בדגש במיוחד בקלות שלו, משקל נמוך. שקלתי את הטבלט של ASUS אבל כרגע אני זקוק למערכת הפעלה מלאה כלומר WINDOWS או IOS תודה מראש על העזרה
-
- 5 תגובות
- 753 צפיות
-
-
למשל למעבדים יש לכל החיים של INTEL CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1115.79 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 542.02 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 1336 ] 2 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [ ¤ 1564.18 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 52.93 ] 1 Cases : TASK A-2317-PL Midi Tower Front USB/Audio Ivory-Grey 300W Case [ ¤ 180.46 ] 1 Power Supplies : Thermaltake TT360AD Power Supply [ ¤ 272.69 ] 1
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי 2200, עדיף לא לחרוג 2.השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית לא משחקים , יש מסך 24" רזולציה טבעית 1080X1920 .3צורב -אין צורך (אם נכנס בתקציב) 4. יש דיסק קשיח SSD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 או 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. או ירושלים או מרכז (כפר סבא, ראשון) 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?עדיפות לSATA3 1…
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? כ-2000 גמישים 2. מטרות המחשב? המחשב יחובר למסך 32" ישמש גם כמחשב רגיל למשחקים סבירים וגם שאני אראה עליו טלוויזיה(HTPC 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. סט אלחוטי מינימלי וכ"ט כמובן 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? הכי טוב ביחס למחיר כמו כולם 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? זה בחדר שלי להתחשב בזה ..והמארז לא צריך להיות סלוני וכל הBS הזה.. 7. האם אתם צריכי…
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
היי לכולם אני רוצה לקנות היום את המחשב הזה. אשמחש לקבל הצעות/הערות לפני הרכישה. (כרטיס גרפי מהמחשב הישן RADEON 9200SE). כמות מוצרים סה"כ 1 INTEL Pentium 4 - 2.8E Prescott - 1MB Cache, 800Mhz FSB - RETAI 1,180.08 ש"ח 1 ASUS P4P800-E Deluxe (865PE) - ATX 777.78 ש"ח 2 256MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 598.98 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 576.63 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC 2510A x8 DUAL LAYER - bulk 540.87 ש"ח 1 .SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.64 ש"ח 1 LITEON CD ROM X52 - Black 125.16 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6919 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE 397.83 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.86 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,420.83 ש"ח …
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
טוב ככה, אני מבין שקצת סיבכתי את עניין כיוון שאף אחד לא מכיר את התוכנה Revit אז כעיקרון אלה הדרישות שלה: ואלו הדרישות שלי: שימוש - כפי שאמרתי, תוכנה בשם Autodesk Revit תקציב - 3-4K גודל מסך - 13' - 15' כרטיס מסך - של ATI (בגלל התוכנה) זכרון - 4GB צורב - כן יציאות מיוחדות - HDMI (לא חובה, אבל רצוי..) זה די דחוף ואני רואה שאין כל כך היענות.. אבל תודה מראש לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
-
-
צריך מפרט מחשב לHTPC עבור צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט בלבד ללא צורך במשחקים : השקט לא חשוב אבל לא קריטי איך דעתכם על המפרט הבא : מעבד : Intel Core Duo E5300 2.6GHz 2Mb 800mhz BOX לוח אם : GIGABYTE GA-G31M-ES2L זכרון : KINGSTON/OCZ 2GB 800MHZ ddr2 כונן אופטי : NEC/SAMSUNG/LG DVDRW SATA BLACK כונן קשיח: /SEAGATE 250GB 7200RPM 8MB SATAII COMPUCASE 7328 Black+Silver 250W SRT PSU תודה ויום טוב
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א)לנצל את כל התקציב! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך LED 23 INCH FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=…
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
בבקשה ממכם, תציעו לי מה צריך לשפר כאן, ואם זה טוב אז תציינו זאת! פה בניתי מפרט למשחקים החדשים להפעלה בהגדרות גבוהות: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤843 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤498 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ¤313 ספק כוח: SeaSonic M12 500W A.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤398 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤312 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כמות: 1 - מחיר: ¤325 כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDD…
-
- 5 תגובות
- 670 צפיות
-
-
החלטתי לפנק את עצמי ב HTPC. אין לי כבלים\לווין בבית וכרגע אני משתמש בנייד שלי אז זה די מצרך חובה. ההחלטה על התקציב היא די שרירותית ואתם מוזמנים לשחק איתו, האמת שאני מאמין שאפשר לקבל יופי מפרט בהרבה פחות. המחשב יריץ כנראה ubuntu עם boxee וכרגע אין רסיבר, אז הוא ילך ישר ל kuro 50'' שלי. מחשבה שהייתה לי, אבל אולי לא תסכימו איתי - נראה לי שכיוון שזו לא מכונה למשחקים (אולי קצת...) אפשר אולי i5 או משהו כזה ולוותר על כרטיס מסך. אולי כדאי לחקות ל i7 שיגיעו עם גרפיקה עליהם? קדימה תתפרעו.... תודה!
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
-
שלום, איך אפשר לבטל את פעילות הנקודה האדומה במחשב נייד של לנובו ? היא מציקה ממש... כל פעם שאני כותב במקלדת נמחקות מילים\משתנים משפטים.. העכבר פתאום זז למקומות אחרים ונמחקות מילים חייב לבטל אותה איכשהו תודה רבה !!!
-
- 5 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
טוב אז יש לי כזה מחשב לוח אם abit SG-80 מעבד CELERON D 3.06 GiGA HARTZ ספק כוח של 400 וואט 512 RAM כרטיס מסך ASUS AH2600PRO (זה רדיאון HD 2600 PRO אבל לחיבור AGP 8X ) יש לי שני הארד דרייבים אחד 80 GIGA והשני 144 ..... יש לי תקציב עד 5000 ש"ח (זה המקסימום.... ) מוכן להחליף הכל..... אין לי העדפות יתר לחברות למיניהן..... לא אכפט לי מהרעש והצבע..... גם ככה אני לא מחזיק את המחשב דלוק בלילה. OC בטח! איך אפשר מחשב טוב וזול יחסית בלי OC? התקנת מערכת הפעלה (ומערכת הפעלה) אני לא צריך הרכבה במעבדה - אולי אבל אפשר בלי... המטרה היא להוציא מהמחשב את המקסימום (להריץ COD 4 על המקסימום (1024*768) או CRYSIS על בינוני..או HL2 EP 2 עם בערך 70-100 FPS.....בלי תקיעות.... על 1…
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
מחשב לOC ומקסימום ביצועים שאפשריים במחיר כזה (3k) אין צורך במעבד או בציוד היקיפי. דרישות: רק ביצועים, אין צורך בשקט או מראה טוב. יעשה על המחשב OC ואני כבר שנה לא יודע מה הולך בעולם הקירור . אשמח למפרטים. בתודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום. אני גולש פה דיי הרבה זמן אבל עד עכשיו לא הגבתי. אוהב חומרה, מחשבים בלה בלה בלה ... ועכשיו לעניין. ביולי אוגוסט [אחרי ירידת המחירים] אני מתכנן לקנות מחשב חדש. המחשב מיועד למשחקים כבדים+כל השימוש היום-יומי. אני לא מתכנן לעשות OC בחודשים הראשונים אחרי קניית המחשב, אבל רוצה שהמחשב יהיה מוכן לOC בכל זאת. לא צריך ציוד היקפי, אבל אם יש אפשרות לדחוף מסך 19' זה יהיה נחמד. הכנתי מפרט בIQPC, לשיפוטכם: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1257 לוח אם: ASUS COMMANDO ¤1144 כרטיס מסך: XFX PCI-EX GeForce 8800GTS XXX EDITION 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - PV-T80G-THD9 - RETAIL ¤2498 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 …
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום כולם ביום ראשון בצהריים אתקשר ל TMS ואזמין מה שיומלץ פה. חשבתי על מפרט ובדקתי את רובו כך שיתאים לשימושים שלי כמה פרטים: המחשב יורכב פה בבית לא ע"י החנות,יש ברשותי פרקטל R4 שממתין לחלקים, עם 2 המאוררים הרגילים + SILENT WHEEL של טרמלטייק מקדימה. ניתן להזמין מכל אחת מהחנויות TMS אייבורי וKSP לפי המחיר הזול ביותר\יותר אחריות (לקשיח למשל) <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות להישאר בגבולות אלה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת האם שווה לי לקנות את ה-Microsoft Surface pro 4, לשימוש בפוטושופ ואילוסטרייטור במצבים ניידים, בעיקר ברכבת דברים כאלה. אשמח לשמוע את דעתכם אם יש לכם ניסיון עם המחשב הזה, השימוש בעט שלו וכד'.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-