ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
בקניית מחשב כיום, עבור משחקים, האם כדאי כבר להוסיף עוד כ-500-600 שח עבור לוח שתומך ב-SLI כדי שבעתיד תהיה לי אופצייה להוסיף כרטיס מסך שני ? והאם כדאי לקנות מערך רייד (כולל בקר חומרה) - האם עבודה מהירה יותר עם הדיסק תספק ביצועים טובים יותר למשחקים ?
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
לאחרונה עלו בפורום לא מעט בקשות של מחשבי עריכת ווידאו וגרפיקה , כן להשקיע בכרטיס גראפי יעודי או לא.. איך דור הסנדי ברידג' עוזר לנו בעריכת סרטים וברינדור... לקחתי את שני המחשבים שלי , I7 860 עם 12GB זיכרון ו SSD , אל מול מחשב נייד סנדי ברידג' וערכתי השוואה בזמן אמת.. מוזמנים להכנס לראות את סרטון ההשוואה ולהכניס הערות... בסרטון שהפקתי, ערכתי השוואה בין מערכת דור ראשון I7 למערכת דור שני I7 , כאשר נעשה שימוש בטכנולוגיית QuickSync של אינטל בדור השני של I7 , כאשר ניתן לראות בבירור שהדור השני של I7 מבצע את פעולת הרינדור על ה CPU ב L3 cache , ולכן מוריד לחץ עבודה מהCPU לעומת הדור הראשון כאשר כל העבודה נופלת על ה CPU , למרות התמיכה של NVIDIA GTX460 עדיין זמני הרינדור היו …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום הנה מפרט שהרכבתי מעוניים לקבל חחו"ד INTEL P4 3GB 800 socket 775 ASUS P5dg2 3.6 LGA775 intel915 DDR2 Kingston 512 * 2 DDR2 533 GB FX6600 GT PCI-e shunshine 520W power MAXTOR 120 GB sata המארז רגיל 2 מאוררים- ללא CD על רוב ברכיבים אני סגור אני מבקש התמקדות אם אפשר בספק הכוח שהעדפתי אותו על ANTEC- הייעוד העיקרי של המחשב הוא הרצת פלייט סימולטור תודה מראש אלעד
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
עם שבבי 14 ננומטר, כניסה אחת ויחידה ודקיקות ומשקל בלתי אפשריים כמעט, נייד ה-MacBook החדש מחזיר את אפל אל מרכז הבמה של המחשוב הנייד לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a1%d7%9c-%d7%94%d7%90%d7%95%d7%9c%d7%98%d7%a8%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%a4%d7%9c-%d7%9e%d7%a8%d7%a9/
-
- 75 תגובות
- 18.5k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שיהיה כמה שיותר זול, אך עם זאת שיהיה 'עדכני' מבחינת הרכיבים, רצוי למשל שלא יהיה מבוסס על לוח ומעבד בסוקט 478 או 754. המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודות משרדיות, אם כי אחותי הקטנה משחקת סימס 2. היא הסתדרה בינתיים עם TNT 2 Ultra, אז אין צורך לדפוק פה 7900GTX. המחשב הזה יחליף מחשב מבוסס פנטיום 2 550Mhz, אני לא צריך מסך או כל ציוד היקפי אחר, לא הארד דיסקים ולא כוננים אופטיים. תודה רבה לעוזרים.
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש לקבל מפרט למחשב חדש, ללא ציוד היקפי (אין צורך במסך, מקלדת ועכבר), שיחזיק כ-5 שנים ללא שידרוגים מיוחדים (אולי הוספת זיכרון ו/או הארד דיסק בעוד כ-3 שנים). 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית (OFFICE וגלישה באינטרנט) - תדיר, תכני HD - תדיר, פיתוח ב-VISUAL STUDIO וב-MATLAB - תדיר, עריכת תמונות (פוטושופ - תדיר) ווידאו (פרמייר - לעיתים רחוקות), משחקים - לעיתים רחוקות מאוד. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלי…
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
מבקש את הצעותיכם למפרט בתקציב של עד 5000 ש"ח כולל ציוד היקפי (מקלדת ועכבר אלחוטיים ורצוי מאוד גם שלט IR) ולא כולל מסך. המחשב ישמש לכל מגוון היישומים. כלומר סרטים (כולל FHD), משחקים (כבדים יותר וכבדים פחות), סימולציות הנדסיות ב-MATLAB ופה ושם גם עריכת וידאו חובבנית. מבחינת חשיבות: 1) מחיר כמובן 2) שקט (מיועד לעבוד בחדר שינה) 3) יכולת עיבוד 4) כרטיס מסך (יחובר לטלויזיה ''42 FHD) 5) כרטיס וידאו 6) שלט IR 7) מארז HTPC (רצוי אך ממש לא הכרחי) 8) תמיכה ב-Wifi (בנוסף לחיבור RJ-45 סטנדרטי) הערות: 1) כרגע לא מתוכנן OC פשוט כי אין לי מושג וחצי מושג איך לעשות את זה. 2) יש לי HD חיצוני 500M של MAXTOR בחיבור USB2 ואחד נוסף של 200M של WD (לא יודע איזה דגם...) בחיבור IDE שאני מתכנן להמשי…
-
- 8 תגובות
- 871 צפיות
-
-
מארז איכותי ATX Midi for P-IV לוח חדש מקוריGIGABYTE GAG31M-S2L (אחריות 3 שנים) מעבד Intel®Core 2 Duo Conroe E5200 מאוורר מקורי זיכרון איכותי 800Mhz -3 GB DDR2 (אחריות לכל החיים) דיסק קשיח GB SATA2 250 צורב DVD NEC כרטיס מסך מובנה ע"ג הלוח כרטיס קול AC-97 128 Bit Sound on Board (אחריות 3 שנים) כרטיס רשת 10/100Mbps LAN on Board (אחריות 3 שנים) 6 יציאות USB. מקלדת מולטימדיה + עכבר אופטי מייקרוסופט כרטיס מסך GF 9500 512ram חיצוני סה"כ מחיר למחשב.....................................................................................-.1,800 ¤ אני רוצה לדעת איך המפרט הזה ואם יש חלק שצריך לשנות אז איזה.. (המחשב לא צריך להיות הכי הכי.. שיהיה סביר ולמשחקים כמו COD4, PES). תו…
-
- 12 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין בלקנות מחשב בעיקר עבור אינטרנט אולי ממש קצת עריכת תמונות , סרטים השאלון: תקציב - 2000 - 2500 * מטרות המחשב? לדוגמה:עבודה משרדית, תכנות, קצת וירטואליזציה אם אצטרך LINUX בעיקר , סרטים . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה: 1366x768 (?) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות - לא קריטי (1.8-1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היינו: אינטרנט, אופיס, וסרטים . (אולי גם משחקים קלילים ביותר) תקציב: הכי מינימלי שאפשר. ואם אפשר קישור לחנות (רצוי בי-ם). תודה
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
(כבר הייתה לי הודעה אבל אף אחד לא ענה לי שם על השאלות וגם יש לי שאלות חדשות כי המפרט הישתנה) אז ככה ,אני קונה מחשב חדש, והרכבתי מפרט ממש יקר ,אבל כולם אמרו לי שזה סתם בזבוז אני יתן תמפרט הישן ומה אני רוצה לשנות , ומה השאלות שלי כמעט שכחתי , המפרט נועד למישחקים אני לא מתכנן OC בכלל , וזה בגלל שאת הכסף הזה אני התחלתי לשמור מהבר מיצווה עוד שנתיים ככה אני מיתגייס אז הפעם הבאה שאני יקנה מחשב בטח יהיה עוד 7 שנים ככה , את המחשב הזה יש לי 6 והוא גרוטאה עד כאן חפירות לוח אם - Asus Commando Intel P965 מחיר - 1131 בקשר אליו נאמר לי מספר פעמים שהוא נועד ל OC ולא יתן ביצועים יותר מדגמים שהם טיפה יותר פשוטים , אז קודם כל זה נכון ? דבר שני איזה דגם מומלץ , מבחינת כסף לז…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט. שימוש עיקרי זה לימודים. גודל מסך 13.3" זמן סוללה - חשוב משקל - לא חשוב, כמה כבד יכול להיות כבר מחשב 13.3? אם יריץ דיאבלו 3 - ייתרון. אלו הדברים העיקריים. לא יודע איפה זה עומד מבחינת התקציב אבל אשמח לדון גם על זה. תודה לכל העוזרים חג עצמאות שמח מוטי
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין ליבא את הדגם MB134LL/A (המקבוק פרו החדש) מארה"ב, מחירו שם הוא 2500$, לארץ הוא עוד לא הגיע. דוד שלי חוזר מחו"ל וחשבתי לשלוח לו כסף כדי שיביא אותו איתו, מה הכדאיות של הדבר? כמה זמן וכמה זה יעלה "לעברת" את המחשב? יתרונות חסרונות ? http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&node=home/shop_mac/family/macbook_pro (המחשב שבאמצע) תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מתכנן להזמין מחשב בשבוע הבא לאחר הירידה במחירים, לצורכי משחקים ועבודות בתלת מימד, (פוטושופ,לייטוויב,מאיה,מקס וכו') הרכבתי את המפרט הנ"ל בIQPC כי היא קרובה אליי, המחירים סבבה, וגם התרשמתי מהם לטובה. בכל אופן זה המפרט: כרטיסי רשת אלחוטי DLINK : D-LINK DWL-G520+ WIRELESS LAN PCI ADAPTER 802.11g-54Mbps ¤ 113 דיסק קשיח : WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤ 330 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB G…
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שימושים: גלישה באינטרנט, תוכנות מסרים, office לשיעורי בית, משחקי פלאש ו-sims2 על שלל הרחבותיו (כפי שאני מכיר את אחותי, גם sims3 כשייצא). יותר חשוב לה ש-sims ירוץ נורמלי ובלי תקיעות וזמני טעינה ארוכים מאשר הגדרות גרפיות גבוהות. בכל מקרה היא לא תשחק על מסך יותר גדול מ-''19 אם זה משנה משו. ציוד היקפי: אין צורך במסך ושאר ציוד היקפי פרט לרמקולים. לא צריך רמקולים מקצועיים או לאודיופילים, העיקר שישמיעו צליל נורמלי. יש גם כרטיס רשת אלחוטי ששוכב לו בקופסה, אז לא צריך להוסיף למפרט. לא מתוכנן OC ולא צריך מארז מצועצע או שקט (כל עוד זה לא מרעיש כמו טנק זה בסדר, שיהיה בגבולות סבירים). -אין העדפה לחברה או מותג כלשהו.
-
- 9 תגובות
- 859 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?_3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך _אפשר לנסות לחסוך אם זה לא פוגע משמעותית במפרט ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?_בסביבות ה 200~300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?_גימינג וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)._אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב._gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)._21 אינץ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?_בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
אז קודם כל אני רוצה מחשב שיריץ לי halflife2 בצורה בינונית ++ וחוץ מזה אני לא חושב שצריך לפרט יותר (בגדול רוצה להריץ כמה תוכנות במקביל אבל אם הן רצות על הפנטיום 733.. אז אני בטוח שירוצו על כל מחשב חדש אז בגדול אני מתכנן על פנטיום D 3 גיגההרץ +- (925) 512-1024 DDR 400-677 Mhz HDD 80-160 Gb לוח אם שבזה אני לא מבין כרטיס מסך שגם בזה אני לא כל כך מבין כל שאר הדברים הם אופציונליים מוכן לקבל דברים אוןבורד. כמה שיותר נמוך יותר טוב לא מחפש מותגים כמו כן ראיתי מפרט שעליו אני בונה את הכל מחפש משהו טיפה יותר זול.. ואם אפשר להתריע אותי אם משהו מסריח במפרט הזה http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3067086 תודה מראש, דן.
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב לסטודנטית לאדריכלות ואני צריך חוות דעת על המפרט הבא: לוח אם:INTEL G41TY-Trinity valley-1600MHZ מעבד: Intel® Core2 QUAD Q8200/1333Mhz/45Nm אני מתלבט אולי לבקש את ה Q6600 במקום. זכרון: 4GB PC6400-HYPER-800MHZ-kingston כ.מסך: FX 9400GT-1024MB/DVI/HDMI ד.קשיח: SEGATE/HITACHI-1000GB(1TB) SATA II 32MB די וי די: DVDRW X22 S.ATA אני מחפש מפרט עד 4K ש"ח - המחשב לא אמור להריץ משחקים כבדים או משהו אלא בעיקר לעבוד עם תוכנות של עיצוב גרפי וכדומה. אני כן מעוניין במעבד 4 ליבות - אם כבר קונים היום אז כדאי לקנות משהו שיחזיק מעמד כמה שנים תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש בבקשה מפרט שכולל מעבד חזק, הרבה זיכרון וכונן SD ... עד 3000 שח ללא מסך. תודה מראש ☺
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב ניייד כבר די הרבה זמן, לא חזק במיוחד, בעיקר לפיתוח-אתרים. רציתי לדעת מה דעתכם על ההצעה הזו (אני לא רוצה מערכת הפעלה על המחשב), מואללה שופס. יש שם רכיבים שלא מתאימים אחד לשני, רכיבים זולים לדעתכם או דברים כאלה? תודה רבה וחג שמח, דן כספי. Dell Latitude מעבד סוג: Intel® centrino Pentium-M מהירות המעבד: 1.6 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: 725 BUS SPEED: 400 MHz מסך גודל המסך: 15 אינץ רזולוציה: 1024x768 כרטיס מסך: Intel 910GML Integrated Up to 64MB זכרון נפח: 256 MB אפשרות להרחבה עד: 1280 MB כוננים כונן: COMBO CDRW+DVD ד.קשיח נפח איחסון: 40 GB נתוני שמע כרטיס קול: AC97 רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול תקשורת כרטיס רשת 10/100: כלו…
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
לא חובב גדול של ניידים , אבל פשוט המחסור במקום למחשב נוסף בבית מכריחה אותי לרכוש מחשב נייד אז ככה אני צריך עזרה בבחירת המחשב התקציב עד חמש וחצי אלף שקל מה מחפש : סוללה חזקה WIDE SCREEN זכרון של גיגה HD לפחות 80 מתפשר על כרטיס מסך מובנה הצעות ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחי החליט לרכוש מחשב חדש, יש לו דרישות מאוד מפורטות, משום מה הוא מתעקש על חלקים מסויימים, ולכן אם אתם מאוד ממליצים שלא ללכת עליהם, אשמח להסבר. *אין צורך בדיסקים קשיחים, רמקולים, מקלדת ועכבר. **יש ברשותו ספקchieftech 550W http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3715 ***יש לו כ.קול Audigy2 ZS, האם יש צורך להחליפו? אם כן אז הוסיפו בבקשה כ.קול לרשימה. מעבד: Quad core מהדור החדש, 9300 כמדומני. כ.מסך: הוא מתעקש על ה3870X2 מכיוון שהוא החזק בשוק, ומכיל תמיכה בDX10.1 מהי הסיבה העיקרית לא להעדיף אותו על פני ה8800? או שיש חלופות אחרות? זיכרון:2GB של חברה כלשהי. לוח אם: לוח עם צ'יפסט X38 מארז: משהו סולידי ולא יקר (אחי לא אוהב לדים ו\או מארזים יקרים) תודה רבה לעונים!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא : למשחקים call of dute , red alert3 , fifa gta סרטים אופיס מוסיקה מעבד Intel Core 2 Duo Processor E7300 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 7 Pro קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 7 Pro זיכרון Geil GX21GB6400DC כרטיס מסך Twintech3D 9800GT XT OC 512MB צורב DVD-RW בחיבור SATA Samsung \LG דיסק קשיח Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATAII מארז + עם ספק Cooler Master Elite - 334 + CM 420W PSU יחובר למסך : מסך מחשב Samsung 2253BW או מסך מחשב Samsung 2243BW תדוה ,
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום צריך עזרה בקניית מחשב חדש, פעם ראשונה של נייד. אני מתחיל ללמוד הנדסת בניין המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח כך שהוא צריך להיות חזק *תקציב - עד 5000 שקל , יש אפשרות לקנייה באילת * מטרות המחשב? מחשב ללימודי הנדסת בניין, טיפה עריכה גראפית ( פוטושופ, premier) וקצת למשחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 14 אינץ * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה ל5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, BF3 ועוד משחקים חדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-