עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ng100,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אינדיזיין, פוטושופ, אילוסטרייטור. פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Hillit Wahlberg,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, צפייה ב-HD, הורדות. לא גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 (יישב עם הממיר ויחובר לטלוויזיה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן למערכת…

• 6 תגובות
    • 635 צפיות
  3. אני מניחה שבמיקרים כאלה יש חשיבות גם למעבד וגם לזכרון כדי שהמחשב לא יחנק בקלות תשובותיי לשאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פתיחת המון טאבים של אתרי אינטרנט במקביל, בין 12 ל20 באופן קבוע א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר לצורך לימוד html5 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש סבירות שנחבר פעם…

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב כרגע הוא בסביבות 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל מה שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים (אפשר לחרוג עוד אם מדובר בקפיצת מדרגה אמיתית) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קודם כל משחקים, אח"כ סרטים וגלישה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMOS, דיאבלו 3 ובאופן כללי שיתאים לכל משחק שייצא השנה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות יחסית (לא חייב להיות אולטרא, אבל כן גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…

• 5 תגובות
    • 817 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו על EDIUS + אפטר, שימוש מסיבי בפוטשופ ולייטרום ושימוש אינטרנטי, לפחות 2 כונני צריבה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים, כונני צריבה, מקלדת מסך כפול- אפשר בנפרד ממחיר המחשב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, WIN 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? באיזור ת"א עד חדרה (לא קריטי מידי..) 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאס…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. כל המגוון ממש מבלבל- אשמח אם תוכלו לעזור... תקציב : 5000-6000 לשימוש בתוכנות גרפיות- דו מימד ותלת עם מסך ובלי שאר הציוד ההקפי חשוב לי שלא יחמם ולא ירעיש וכל מה שצריך כדי שיהיה מהיר כמובן!! תודה!

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי אני רוצה לקנות מחשב קומפלט עם מסך (רצוי samsung או teach או lg) וכל הפיצ'יפקעס בלי להרכיב וכו'. חשוב שיריץ טוב, פוטושופ/אילוסטרייטור/פלאש כי אני מתחילה ללמוד בניית אתרים ותקשורת חזותית. התקציב שלי קצת נמוך כיוון שאני צריכה לקנות גם לוח גרפי וסורק פילים אבל אם זה קריטי בגלל המחיר אני יכולה לקנות מאוחר יותר. גג גג גג 1800 ש"ח. יהיה ניתן אולי אולי לשדרג אחריזה אבל בנתיים חשוב לי שיחזיק לפחות החצי שנה/שנה של הלימודים האלו. יש לי כבר כרטיס מסך ATI במחשב הזה אני יכולה להעביר אותו לחדש אם הוא טוב כמובן, מדגם : ATI radeon 9600 / X1050 series לא משנה לי אם יהיה מסך LCD חשוב שלא יהיה מסך רחב!!! אני לא יודעת אם מותר לי להגיד אתזה.. אבל אחי המליץ לי לקנות מחשב מאייבורי כיוון שרו…

• 14 תגובות
    • 946 צפיות
  8. שלום לכולם, אשמח מאוד לעזרתכם האדיבה בהרכבת המפרט המיטבי אליו ניתן להגיע כיום בתקציב של 4500 ש"ח, כולל וינדוס. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב: מחשב עבודה לאדריכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): פרנסה: אוטוקאד (2D) וסקצ'אפ. מעט רינדור בVRAY ופוטושופ. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים ברזולוציית 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? …

• 6 תגובות
    • 4.3k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג מהתקציב, אם אין ברירה אז בכמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית-אופיס, צפייה בסדרות, משחקים לא כבדים (רצוי שסימס 2 יוכל לעבוד ויהיה נחמד אם גם סקנד לייף). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. הי, מעוניינת במחשב ביתי לצורך יישומי אופיס, אינטרנט (גלישה והורדת תכנים), שמיעת מוזיקה (בשאיפה בקרוב לפתח את הכיוון הזה קצת יותר, לחבר את המחשב למגבר ולשדרג גם את הרמקולים), צפייה בסרטי HD (מעוניינת לחבר מחשב לטלויזיה, רצוי עם HDMI), צפייה חובבנית בתמונות. כמו כן מתחברת הרבה מהמחשב בבית למחשב במשרד עם vpn לצורך עבודה. בדרך כלל פותחת המון יישומים במקביל אם זה משנה. לא משמש למשחקים (בטח לא כבדים) מהקצת שקראתי ראיתי שאתם חובבים די גדולים של AMD אבל איכשהו ננעלתי על מעבד i5 760 ורציתי שהמפרט יהיה סביב זה. אם אני ממש ממש לא בכיוון אני מוכנה לשקול שוב אבל כאמור די ננעלתי על i5. חשבתי על זכרון של 4 ג'יגה, כונן 500 ג'יגה, צורב במהירות 24 (אלא אם כן דעתכם היא שזה ממש לא קריטי). …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. מנסיון של חבר החלטתי לרכוש LENOVO SL300. הבעיה היא שמצאתי כמה תת-דגמים וקשה לי להבין מה ההבדל בינהם. היות וההבדים במחיר זניחים, אני מעדיפה לבחור את זה עם הביצועים הטובים ביותר. מישהו יכול לעזור? הנה הדגמים: Lenovo ThinkPad SL300 2738-AUC Lenovo ThinkPad SL300 2738-CTO Lenovo ThinkPad SL300 2738-52G Lenovo ThinkPad SL300 2738-L2G NetBook את כולם מצאתי בזאפ בקישור http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db239046=239063&db1302178=1302461 אשמח לסיוע...

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  12. לגבי התקציב - אני מעדיפה שלא תהיה חריגה, אבל מוכנה לקבל בהנחה שהשדרוג במחיר יתן לי שיפור טוב בביצועים. אפשר לחרוג עד כ-500 שקלים (להשתדל כמה שפחות, כמובן). השימושים הצפויים של המחשב הם משחקים, סרטים וגלישה. המסך שאני קונה בנפרד הוא U2311H של דל, ומעוניינת להוציא את המיטב מבחינת רזולוציה. ציוד היקפי נדרש הוא כרטיס רשת אלחוטי (לא משנה לי איך הוא מתחבר) - צריכה אחד ממש טוב. שקט חשוב לי. לא ברמה שאני רוצה להפסיד ביצועים של חומרה בשביל מארז שקט יותר, אבל במסגרת המגבלות זה די חשוב. לא מתוכנן OC עכשיו או בעתיד מאוד חשוב לשמור אופק לשדרוג עתידי! תודה רבה ** מפרט של אינטל בבקשה

13. שלום לכולם בבקשה תעזרו לי כי אני לא מבינה כלום במחשבים ניידים. אני מחפשת מחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים ואולי גם קצת משחקים. הציעו לי את המפרט הבא (ב-5000 ש"ח) מה דעתכם עליו? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=132 תודה רבה לכולם

14. התקציב- 3500 שקל כולל הרכבה, התשלום יהיה כנראה במזומן. מטרת המחשב- צפייה והורדת סרטים, משחקים )סגנון סימס 2 ו-age of empires 3( והקלטות מוסיקה ברמה חובבנית, ומן הסתם גלישה באינטרנט ועבודות משרדיות... ציוד היקפי-אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. קירור ועיצוב- עיצוב לא חשוב, קירור-שהמחשב לא יישרף יש צורך בהרכבת המחשב במעבדה. המחשב ייקנה ב-KSP לכן עדיף שהמפרט יהיה רק משם. צריך שתהיה גם אפשרות לצפות בסרטים דרך המחשב בטלויזיה. יש צורך בכונן דיסקטים, מודם, כונן DVD וצורב DVD, כרטיס קול וכרטיס מסך לא מובנים, זכרון 512)אלא אם כן יש אפשרות בתקציב הזה להכניס ג'יגה( ואם אפשר שיהיה ניתן לשדרג בעתיד את המחשב. וספק אמין... שמתי לב שאין כבר באתר של KSP ספק של hec... ז…

• 7 תגובות
    • 639 צפיות
  15. Started by rivzid,

המחשב הישן שלי כמעט שבק ( 5 שנים) ואני חייבת לקנות מחשב חדש. השימושים שלי: וורד וגלישה באינטרנט. עיבוד תמונות בפוטושופ צריכה הרבה מאד מקום לתמונות. לחלוטין לא משחקת בשום משחקי מחשב. מחיר: אין לי מושג, כמה שפחות. תודה על העזרה ריקי ריקי

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  16. Started by marinagb,

שלום נער שאני מגדירה כ"גיימר ביינוני" מחפש מחשב לא יקר (עד 5000) אבל עם ביצועים טובים ראיתי בIVORY https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18309 וגם קיבלנו הצעה של TMS עם אפשרות שדרוג של מעבד וכרטיס מסך - מבקשת תגובה של מבינים - אשמח אם תגיבו כי בסוף שבוע זה אנחנו באילת

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by shimonta,

היי, מישהו יודע איפה ניתן למצוא בארץ את המברג הזה : 1.2mm 5-Point Star https://www.ifixit.com/Store/Tools/P5-Pentalobe-Screwdriver-Retina-MacBook-Pro-and-Air/IF145-090-3 אני יצטרך לפתוח את המק שלי בקרוב ואני לא מוצא את המברג הזה בארץ.

• 2 תגובות
    • 7.2k צפיות
  18. Started by boris_zin,

מערכת מחשב של AMD פאנום החדש. הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1807&CatCode=3 מה דעתכם שווה את המחיר ?

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  19. Started by talisman,

מבקש מפרט ללא מסך, הכולל כרטיס RADEON 9800PRO, עד 4500 שקל עדיף פחות. המחשב מיועד למשחקים!

• 4 תגובות
    • 711 צפיות
  20. Started by cpu1783,

ראיתי מחשב עם 8 גיגה זיכרון וראיתי שהמקסימום הוא 12 ג'יגה זיכרון . יש בזה בעיה בעתיד? מינימום של 12 יספיק לזמן הקרוב או יש תוכנות שדורשות יותר מזה? כמה עולה להוסיף 4 ג'יגה זיכרון למחשב ואיך עושים את זה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Yarin Cohen,

שלום. אשמח להמלצה למגדיל טווח תודה

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  22. אוקיי,קניתי נייד חדש thinkpad t60. יש לו מפרט לא רע בכלל,כולל אפילו 2 ג'יגה זיכרון. העניין הוא שמכרו לי אותו עם ויסטה ביזנס.ואני לא מעוניין בה. בחנות אמרו לי שאני יכול תמורת תשלום לעשות את זה,האם אני יכול לעשות את זה לבד ? אני רוצה להסיר לגמרי את המערכת הפעלה הזו ולשים במקומה את הXP .כמו כן אני מעוניין להשאיר את כל האפליקציות שהגיעו יחד עם המחשב (כל התוכנות של הTHINKPAD). תןדה מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. איכשהו למרות ההספק הנמוך יותר שהמעבדים דורשים ועם הזמן סוללה שהולך ועולה (באיטיות אבל עולה) עדיין יש תחושה שאנחנו תקועים בשנות ה90. אז לאיזה כיוון צפויות להתפתח הסוללות של הלפטופים בשנים הקרובות? אני יודע שלפני כמה שנים הייתה חברה בשם mPhase מתחום הננו טכנולוגיה שפיתחה אבטיפוס מסויים לטושיבה הסוללות שהם תיכננו היו מבוססות תאי דלק ומיועדות להיטען תוך מספר שניות במתח גבוה. אבל עברה שנה.. ועוד שנה.. ועוד אחת.. ונראה שכלום לא קורה.. אז אני שואל יש אופק ורוד? חוץ מזמן טעינה קצר ביותר (שזה חלום בפני עצמו), אולי סוללות קלות לשם שינוי? יש עוד טכנולוגיות מעניינות?

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  24. Started by zix11,

ברשותי מחשב נייד hp dv3000 שהבאתי מחו"ל, ואני עובד איתו לפעמים בסביבה לא יותר מדי סטרילית. רציתי לדעת האם למישהו יש מגן למקלדת, ואם כן האם הוא באמת עושה את העבודה ומגן על המקלדת? האם הוא מורגש בזמן השימוש במקלדת? מפריע? יש פה http://best.shopy.co.il/products/166338 מגן כזה - אבל אני רוצה לקבל קצת רשמים ותובנות לפני שאני קונה. אשמח לסיוע בנושא.

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  25. Started by SPONER,

שלום האם זה טוב ?: http://www.ebay.com/itm/Touch-Screen-Protector-For-15-6-Asus-N550-N550J-N550JV-N550JA-/261304561689?pt=US_Screen_Protectors&hash=item3cd6f73019 האם זה יפגע באיכות התמונה? תודה

• 11 תגובות
    • 7.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים