ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
מבקש: 3000 ש"ח ללא מסך, מעבד אינטל, לא ייעודי למשחקים (עדיף יותר זיכרון על-פני מאיץ גראפי משובח) אפשר יותר מ3000 אם ממש שווה את זה... תודה!!!
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עריכה גרפית 24/7 מיועד להיות פעיל בבית דפוס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24…
-
- 0 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום חברים אני אשתדל לפרט ככל הניתן: 1. התקציב הוא 3500 שקלים, אם יהיה צורך מסויים לשידרוג אפשר למתוח אותו בעוד איזה 150-200 שקל 2. השימוש הוא בעיקר לעיצוב גראפי, עבודה עם לוח ציור תוכנות עיקריות: פוטושופ ואילוסטרייטו פרימייר ואפטר, זאת אומרת עריכת וידאו, נדיר יותר, אבל הייתי רוצה לשמור את זה כאופציה להיתפח בעתיד (אם מדובר בעלות נוספת גבוהה, אפשר להוסיף כאופציה) נכון לעכשיו מחובר אליו מסך ישן יחסית שישודרג רק בעתיד אז כניאה שאין רזולוציה רצויה. 3. אין צורך בציוד היקיפי 4. אין צורך לכלול כונן אופטי, כמו מו כן הנפח הרצויי להארד דיסק הוא 1T 5. מבחינת שקט, קשה לי להגדיר אבל אני חושב שכל עוד הוא לא נישמע כמו טרקטור (בדומה למאוררים עם לכלוך) אז זה סביר למדי 6. לא מת…
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום אשמח להמלצה על מפרט מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1600 ש"ח (אני מעדיף לא לחרוג רק במקרה וזה קריטי) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי למסמכים סרטונים וכו + תכני HD (לא 4K ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב DVD 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי מבקש המלצה למפרט ל HTPC כולל יכולת הקלטה, לא כולל מסך ולא כולל תוכנות התקציב באיזור ה 2000 ש"ח המפרט גם צריך לכלול שלט ובלסטר (שבטח יגיע עם הכרטיס PVR) וגם מקלדת אלחוטית משולבת עכבר (אין צורך בטווח קליטה מיוחד למקלדת) עדיפות גובהה לחנות באיזור ת"א/ר"ג/פ"ת או לפחות קרוב ניתן לחרוג במעט (!) מהתקציב המון תודה
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אהלן חברה תציאו לי בבקשה מפרט למשחקים + OC ב 6 אלף לא לעבור, מKSP בבקשה. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חדש בפורום לכן אבקש את סובלנותכם ועצתכם. תקציב הוא עד 2500 שח עם יכולת חריגה אבל המטרה להגיע לאיזון ביצועים מחיר ולא לשלמות. ראשית כל המפרט שלי הינו קשיח ואינו נתון לשינוי פרט לכרטיס מסך. מעבד AMD PHENOM 2 X6 1055T לוח אם +MSI 970A -G46 AM3 זיכרון 16GB דיסק 1TB WD BLACK ודיסק 2TB WD RED לאחסון מע הפעלה : WIN7 PRO ספק 750W CORSAIR כרטיס מסך נוכחי AMD 5850 אני מעוניין לשחק במשחקי אסטרטגיה ברמת פירוט גבוהה אבל גם להיות מסוגל להריץ משחקי פעולה בצורה גרפית-בצורה חלקה. להדגיש אני לא גיימר אבל אהנה מרמה גרפית גבוהה ותנועה חלקה. העוקץ נעוץ במסך שלי DELL U2711 ברזולוציה 2560X1440 פנל IPS כרגע כרטיס מסך שלי קצת רעש ולאור סקירות של המשחק באינטרנט מול רזולוציית מ…
-
- 0 תגובות
- 959 צפיות
-
-
בסה"כ הצרכים שלנו די בסיסיים. אופיס, קצת תכנות (C, מתל"ב), ואינטרנט. לא קריטי לנו DVD כן חשוב צורב, ואפשרות לכמה משחקים "קלים". אנחנו צריכים ה-כ-ל (מסך, רמקולים, מדפסת), כנראה שבתור מערכת הפעלה נלך על ויסטה. התקציב די גמיש אבל אנחנו לא רוצים להוציא כסף סתם על דברים שלא יוסיפו לנו. נשמח לשמוע המלצות על מקום אמין לצורך הרכישה הזו באיזור ירושלים. ואחרון חביב- האם אתם מכירים במארז אפשרות נעילה של כונני הדיסקים וכפתורי ההפעלה כהגנה מפני ילדים?
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
שלום רב, צריך את עזרתכם בהתאמת מפרט למחשב לעריכה גרפית והזרמת מדיה. ראשית, שמחתי מאד למצוא את הפורום. בעבר (לפני 15 שנה) הייתי מאד בעניינים בכל מה שקשור לחומרה אבל היום אני כבר ממש לא מעודכן ומרגיש שאני לחלוטין הולך לאיבוד. עיינתי קצת בפורום והספקתי ללמוד הרבה וקיבלתי את הרושם שיש פה אנשים מקצועיים וזה נהדר, וגם גרם לי להרשם כדי להשתמש בכישוריכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? באזור 3K כולל מע' הפעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל 3K בכל מקרה. עד 3.5K אם נותן ערך מוסף שנראה לכם מהותי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעל 3.5K רק אם זה נראה שזה יתן שדרוג באמת משמעותי ואז נצטרך לשקול…. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, ת…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי הרבה עמל ויזע הצלחתי להרכיב מפרט למחשב משחקים שצריך להיות עד 4000 כולל מסך שפורפרת, המפרט שהרכבתי בסכום כולל של 4100 אבל בקטנה הנה: CTX 17 VL701 < לא יודע מה להחליט... Mag 17 CRT 778AH < כונן קשיח: Western Digital 80GB 7200RPM מארז Compucase 6K31 Micro Atx Silver/Black 300W זכרון ראם: Twinmos 512MB DDR400 PC3200 כרטיס מסך: Gainward PowerPack GeForce 6600GT Ultra 1980 PCX 256MB PCI-e מעבד: AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem לוח אם: Gigabyte GA-K8NMF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 תתנו בבקשה הצעות לשיפור!
-
- 12 תגובות
- 805 צפיות
-
-
הוא צריך להיות למשחקים+מערכת קירור מי מים+AMD עדיף 2 ליבות+כרטיס מסך טוב SLI....הכונן קשיח לא ממש חשוב אבל שיהיה 120 ככה תודה מראש לכל העוזרים ;D
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני אמורה להתחיל ללמוד באוני' בשנת הלימודים הקרובה.אני רוצה לרכוש מחשב נייד.מבקשת המלצה,אלה הדברים שחשובים לי. בתקציב של לא יותר מ-5000ש"ח. ישתמש בו בעיקר לאינטרנט,תוכנותwindows,הורדת שירים סרטים וצפייה בסרטים(אולי 2-1ג'יגהיספיק?) איכות שמיעת שירים טובה לא רוצה שישקול יותר מידי כי אני יסתובב איתו מידי פעם. מקלדת טובה(לא שוקעת עם לחיצה) זמן סוללה ארוך אחריות ושירות טוב של החברה במקרה ואני יצטרך תיקון וכו' בקיצור חברה אמינה. זהו פחות או יותר תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
acer Aspire AS5742-374 G50MN ( אני לא שמה קישור למפרט, כי בכל אתר מצאתי מפרט קצת שונה ) מיועד לשימוש עבור אדם מבוגר בעיקר למטרות גלישה באינטרנט ומסמכי וורד ואקסל המפרט המוצע בחנות: מעבד INTEL Core i3-380M 2.53GHz זיכרון 3GB DDR3 דיסק קשיח 500GB SATA מעבד גרפי Intel HD Graphics יציאת HDMI מסך 15.6" מקלדת מלאה תקשורת אלחוטית 802.11b/g/n מערכת הפעלה windows 7 אחריות בינלאומית לשנה המחיר 2000 ש"ח בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיכיתי עד להורדת מחיר המעבד Q6700 ואכן המחיר ירד. מאחר וכך אני קונה את הרכיבים הבאים נא חוו דעתכם על כך. מארז EZCOO עם מאוורר צדדי גדול +ספק כח של 500 וואט REAL של EZCOOL לוח GAP35CDS3 של גיגה בייט זיכרון קינגסטון 2X1024 מעבד Q6700 כרטיס מסך 8600 256 מגה זיכרון DDR3 הר דיסק של סיגייט 500 גיגה צורב אסוס DVDX20 בקיצור אלו הנתונים שבחרתי ואם חלק מימכם חושב להוסיף עוד 2 גיגה זיכרון אז החלטתי לרדת מזה ולא בגלל הכסף אלא בגלל מערכת ההפעלה. השכן שלי קנה לפני שבועיים מחשב "פיצוץ" בסכום של 5600 ש"ח ללא מסך. זיכרון 4 גיגה מעבד Q9450 וכרטיס מסך 8800 GT של גיגה בייט ועוד פריטים מדהימים שאני לא אפרט כי זה לא חשוב. החשוב הוא שלאחר יומיים החלו בעיות תאימות עם המדפסת ומסכים כחולים החלו לה…
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
המחשב ייקנה בתקווה מחר מ KSP זה המפרט: מעבד: Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 900 שקל לוח אם: M55SLI-S4 AM2, NF4 SLI, DDRII 800, 2xPCI-E GIGABYTE 590 שקל זכרונות: DDR II 667 Twinmos 512MB (שני סטיקים של 512) 520 שקל כרטיס מסך: GIGABYTE 7600GS 256MB TV,DVI,PCI-E 790 שקל דיסק קשיח: WD 160GB SATA II 7200RPM 8MB 390 שקל כונן דיסקטים: TEAC 1.44 40 שקל צורב DVD: NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 195 שקל מודם: 56k V92 PCI 45 שקל מארז: HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 שקל הרכבה: 100 שקל סה"כ : 3810 המחשב נועד לשימוש ביתי= משחקים, גלישה באינטרנט, הורדות, עבודות משרדיות. האם המפרט טוב? האם יש תאימות בין הרכיבים הש…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים. יתכן שימוש פעם ב בתוכנת פוטושופ, אך לא על בסיס קבוע בכלל. עד היום השתמשתי בווסטרו 3300 של דל, ומה שהפריע לי בעיקר היה הסוללה החלשה והמשקל הכבד. המחשב הנוכחי הולך לשמש אותי באופן יום יומי וללכת איתי ללימודים. * גודל המסך? 12-14, בעדיפות ל13.3. מסך מאט. * משקל רצוי?קל ככל שאפשר, עד 1.7 ק"ג ובעדיפות גדולה ליותר קל, אך לא על חשבון חיי סוללה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה הפרמטר החשוב ביותר. 6-8 שעות עבודה ויותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אך לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. בנוסף, אשמח לאחריות כמה שיותר רחבה על המחשב. מחשב שנראה יפה (אולטרהבוק ודומיו) יתקבל בשמחה ובששון
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט מחשב לפי העקרונות הבאים: רכיבים חשובים ושאלות 1[מעבד אינטל דואל קו 2 ליבות (נראה לי שעדיף 4MB) 2. לוח אם איכותי עם מספיק חריצי הרחבה, חיבורי USBלרוב. שאלה? האם יש לי צורך ב- בתמיכה ב- FireWire 400/800? 3. זכרון פנימי רצוי גדול ומהיר כדי שלא יהווה את החוליה החלשה ( 2 גיגה?, יותר/ פחות?) איזה מומלץ? אגב, אני רואה שבמפרטים המומלצים ל- HTPC הם ממליצים על : 2X DDR-2 - 1024mb PC5300 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc. 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty וזאת ללא קשר למעבד (ומהירותו)האם הוא הכי מומלץ? 4.נפח איחסון גדול! מתכוונת לעשות הרבה לכידה כך שאולי כדאי 2 כרטיסי 500 5.צורב DVDראיתי שהמליצו במפרטים על: …
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? צפיה בסרטים (אין לנו טלויזיה), אינטרנט ואופיס, משחקים (לא תובעניים - רק HOMM6 ו-CIV5). המחשב אמור לעמוד על השולחן בסלון ולשרת אותי ואת הילדות (בנות 4, 8, 11). לעיתים רחוקות אקח אותו איתי לצרכי עבודה/לימודים. * גודל המסך? לפחות "15.6. צפיה בסרטים היא שימוש מרכזי. * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא עקרוני - המחשב יהיה רוב הזמן בבית. כשאסע איתו לעבודה זה יהיה ברכב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? יתרון נחמד (יקל על החיבור לרמקולים של המערכת), אבל לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן אופטי? חובה. יש לנו ערמות של DVD של הילדות שאין לי כוח לסרוק. * האם דרושה…
-
- 10 תגובות
- 661 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת המלצה למחשב נייד שיתאים גם לשימוש בייתי וגם ללימודים ויחזיק לכמה שנים. 13-14 אינטש, משקל של עד 2 קילו (אבל עדיף פחות), ועיצוב נח ועמיד. (כולל מצלמת אינטרנט, אפשרות לחיבור לאינטרנט wifi ובחיבור ומערכת הפעלה טובה). בטרייה שמחזיקה לפחות 4 שעות ושיהיה שייך לחברה אמינה עם אחריות ל- 3 שנים. השימוש הוא בעיקר לכתיבת מסמכי וורד ואקסל, אינטרנט וסרטים, והתקציב הוא עד 3500 (אני מוכנה להוסיף קצת אם יש לכם הצעה ממש טובה) תודה מראש! חן
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוסקת בהנדסת תוכנה אני חושבת על קניית מחשב חדש ומתלבטת בין נייח לנייד. ברור לי שיש הבדל מחירים משמעותי, כרגע אני בודקת את עניין נוחות העבודה וביצועים. כשהמחשב יהיה בבית אני מתכננת לעבוד איתו כמו מחשב נייח, לחבר אותו למסך-מקלדת-עכבר רגילים. לפי מה שקראתי יש למחשבים ניידים חיבורים המאפשרים את זה, ויש גם תחנת עגינה. בהנחה שהמחשב יהיה רוב הזמן על השולחן, מה היתרונות של תחנת עגינה ? עונה על השאלות שמצאתי בחוקי הפורום: * מטרות המחשב? כרגע עובדת עם Visual Studio 2008 ו SQL Server 2008 בנוסף לזה אני אוהבת לראות סרטים במחשב וגם אוהבת לשחק מדי פעם, אבל לא משחקים שדורשים כרטיס מסך חזק מאוד ומתוחכם אני מניחה שמבחינת כרטיס מסך מדובר במשהו בינוני * גודל המסך? לא יודעת …
-
- 9 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
(מוכנה לחרוג קצת מהתקציב, בתנאי שיש תמורה לכסף כמובן ) מטרות המחשב? סטודנטית להנדסת מערכות מידע - הרצת תוכנות (גם כבדות), אימולטורים וכדומה, מצגות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא פחות מ14 אינץ', רצוי מט. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג, עם עדיפות לפחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 2-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI אך לא חובה * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לשילוב SSD+HDD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? …
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
לחברי הפורום, שלום. אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לשימוש ביתי עם דגש על שימוש משרדי. המחשב הזה יעמוד רוב הזמן על שולחן העבודה שלי בבית ולכן אני צריכה שתהיה לו תחנת עגינה שאוכל לחבר אליה את כל הציוד ההיקפי שיש לי עכשיו (המחשב הנייד שאני מחפשת אמור להחליף מחשב שולחני ולכן דרך תחנת העגינה אני אצטרך לחבר מסך (רצוי גם שתהיה אפשרות לחבר מסך שני בעתיד), מקלדת, עכבר, רמקולים, מודם, מדפסת, דיסק קשיח חיצוני, ושיישארו עוד יציאות USB זמינות, ומקווה שלא שכחתי כלום). מה עוד חשוב לי? נראה לי שאניצריכה שכן יהיה לו כונן אופטי. נוסף לכך אני חושבת שעדיף שיהיה לו דיסק SSD ואז אצטרך כנראה גם דיסק קשיח חיצוני לחבר אליו לכל מיני אחסונים, כך שה-SSD הפנימי יהיה בעיקר למערכת ההפעלה. מעבר לזה …
-
- 6 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה - צריך להיות מסוגל להריץ גם 2-3 מכונות וירטואליות במקביל, ואולי גם קצת תכני HD (בנפרד). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מקלדת ומסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, אבל אם אפשר אז למה לא... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
מה התקציב? עד 2500 שחהאם במידת הצורך יש מקום לחריגה? לא 2. מהו היעוד של המחשב? אינטרנט, אופיס, mp3 , יוטיוב וכו'.. [אם המחשב מיועד לתוכנה מקצועית כלשהי יש לציין את שם התוכנה ואת הגרסה למשל: Photoshop, - משתמשת לא לעיתים קרובות בפוטושופ. פעם בשבוע ממוצע.. 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מקלדת\עכבר\רמקולים? לא [אם לא יש לציין לפחות מה המסך הקיים, דגם\גודל\רזולוציה. מסך 15" 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה?לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד?לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו? חולון/תא/רמת גן 8. האם יש ה…
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
המליצו לי על המפרט הנ"ל: מה דעתכם? האם הוא טוב? צריך לשנות מה אתם ממליצים? Intel Core i5 2310 2.9GHz 6MB LGA1155 - TRAY- מעבד Intel DZ68DB (Z68) - ATX - USB 3.0, FireWire - Gigabit Ethernet - BOX PATRIOT PSD34G1333KH DDR3 (2x2gb) 4GB 1333MHZ CL9 GIGABYTE GTX465 1024MB GDDR5 DUAL DVI HDMI - RETAIL Thermaltake V14Pro (CL-P0472) cpu cooler 775 / 1366 Seagate Barracuda 2TB GREEN SATA3 6GBp/s Asus XONAR DS 7.1 Channel PCI - כרטיס קול LG BLU-RAY BD-ROM + DVD-RW GBC-20L + Lightscribe - BLACK כרטיס 3 אנטנות 3T3R N-MAX 300MBps - חיבור PCI - TL-WN951N Thermaltake Toughpower 1000W (W0155R) EPS 80 PLUS- RETAIL SLI Certified - 5 YEARS Warranty Thermaltake Aguila Middle Tower - Silver…
-
- 11 תגובות
- 947 צפיות
-