עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חייב עזרה ממי שמבין! מעוניין לרכוש אחד משני אלה כי הם עונים על הצרכים שלי במסך ומעבד וגודל. אבל איזה משניהם?? - המיקרוסופט בעל סוללה חזקה יותר - ה thinkpad נחשב לעמיד יותר - המיקרוסופט נחשב איכותי יותר - thinkpad בעל מפרט טכני יותר מתקדם שורה תחתונה- יש חוות דעת מקצועית או מניסיון ?? תודה! https://www.ebay.com/itm/New-Microsoft-Surface-Book-2-13-5-256GB-SSD-Intel-Core-i5-8th-Gen-3-60-GHz-/362787243790 https://www.amazon.com/Lenovo-ThinkPad-Tablet-3rd-Gen/dp/B07CYYY71S

2. Started by משה...,

רציתי לשאול אם יש מישהו שקנה מחשב בעודפים וזה באמת עבד לו טוב כי בעודפים יש פשוט מחירים מטורפים

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. שלום אני מצרף פה 2 מפרטים למחשב נייד לצורך התייעצות איזה עדיף וכדאי. שימושים של סטודנט (אופיס, אינטרנט, סרטים). המפרט הראשון: 1600 שח ASUS VivoBook 15 X542U מעבד: i5-8250u. זיכרון ראם: 8gb ram. הארד דיסק: 1TB+128ssd. כרטיס מסך: nvidia geforce gtx 930MX. מסך: 15.6 אינץ' FULL HD. ווינדוס 10. המפרט השני: 1700 ש"ח HP430 G5 Probook /13.3"/ i5-8250U/ 8GB 1D DDR4 / 256GB SSD PCIe / FD / 3Yos/silver/1.5kg תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  4. Started by Alon Egozi,

שלום מחפש לפ טופ מומלץ לשימוש גרפיקאי: photoshop, ilustratur, sketch. לא יעשה שימוש בתלת מימד כלל - האם יש צורך בכרטיס גרפי עצמאי? האם שימוש בגרפיקה שהיא לא תלת מימד נעזרת בכלל בכרטיס גרפי - הכרטיס גפרי נותן ערך מוסף במקרה זה? אם אכן מומלץ שיהיה כרטיס מסך נפרד אז מה לגבי המחשב הזה: https://www.carmelpc.co.il/items/2274279

• 35 תגובות
    • 4.6k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש סטנדרטי של מחשב בייתי - אינטרנט, כתיבת מסמכים צפייה בסרטים עריכה גרפית ב Photoshop ו Blender דרישות מינימום ל Photoshop : Intel® Core 2 or AMD Athlon® 64 processor; 2 GHz 8 GB recommended OpenGL 2.0 support דרישות ל Blender: CPU 64-bit quad core RAM 8 GB recommended OpenGL 3.3 graphics card with 2 GB RAM - recommended 4GB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדו…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by atsra23,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 6.5k, מותר חריגה עד 500 ש"ח. התקציב כולל הציוד ההיקפי (מסך) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך גם במסך. עדיף מסך שיוכל למצות את היכולות של המחשב ולא משהו ממש קמצני, מצד שני לא רוצה לשרוף את רוב התקציב על המסך כמובן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

7. מפרסמת שוב מאחר וכנראה התפספס ולא התקבלה אף תגובה לאחר המלצות פה לדל ווסטרו כנייד בייתי לשימוש בסיסי מלבד 200 ג' במשקל ו- 300 ש"ח פחות האם יש שוני בין הדגמים מה עדיף מבינהם: דל vostro 5481 https://fre.co.il/items/2102863 דל vostro 3480 https://fre.co.il/items/2467917-Dell-Vostro-3480-V3480-5088 תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by dwarriork,

מחפש לפטופ כמצוין מעלה, ראיתי את ה Acer aspire e15 אבל לא הצלחתי למצוא אותו בארץ.. יש משהו בסגנון במחיר דומה שתומך בלינוקס?(ubonto) חשיבות גבוהה לכונן ssd

9. Started by oshrinuri,

שלום, להלן המפרט: מתבלט לגבי שדרוג כ"מ, השאלה פה למטה. CPU: AMD Ryzen 5 3600 (BOX)+ Wraith cooler Motherboard: ASUS PRIME B450M-A Memory: 8Gb*2 XPG DDR4 3000 Mhz 1.35V (XPG GAMMIX D30) GPU: Geforce GTX1660 (GALAX) 6Gb Dual Fan SSD: Crucial 50OGB (MX500) Case: Antec NX200+NE550M PSU שימושים עיקריים: ווינדוס, Linux, תכנות (Android Studio בעיקר), גיימינג. כרגע בעל מסך ישן שמספק אותי (Dell 2209WA, רזולוציית FHD) ותוהה אם כדאי לשדרג את הכ"מ ל1660Ti, כי אולי בעתיד אשדרג גם את המסך. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by שחריטו,

שלום, אני מעצב גרפי, עובד עם אדובי, בעיקר עם אילוס' ופוטושופ, גם עם אפטר.. אני מחפש מחשב נייח, התקציב הוא בין 3K ל-4K. צריך כרטיס מסך טוב, מעבד חזק, זכרון ראם גבוה לפחות 16.. מה האפשרויות שלי? על מה כדאי להסתכל? איזה חנויות? תודה

11. ספויילר טי. אם.אס? סטארט פי סי ? על איזה חנות אתם ממליצים?

12. Started by fillabong,

https://www.ivory.co.il/build_computer.php?ccfg=5daf416a5032e5daf416a5032f מעבד intel core i5-9400 ראם kingstone 8gb ddr4 2666 כרטיס מסך nvidia geforce gtx1650 dual oc 4gm gddr5 asus מסך samsung led s24d332h 24 זה העיקר השאר בלינק נראה בסדר?

13. Started by Shumy2,

אהלן, אני חושב לרכוש מחשב נייד באיזור ה700 דולר בארה'ב. דרישות חשובות- 16GB ראם ושיהיה קל ועמיד למכות קלות. חשבתי בעבר לקנות את ESPIRE E5 אך כרגע חושב על E590.. מה דעתכם?

• 30 תגובות
    • 4.4k צפיות
  14. Started by יהודה המתכנת,

שלום וברכה אני מתכנת, ואני צריך לקנות מחשב חדש. אני עובד על המחשב הרבה מאד שעות מדי יום, ולכן אני רוצה מאד שהמחשב יתאים לצרכים שלי, ואני מוכן לשלם מחיר הגון. חשוב לי להבהיר שאינני מחפש סתם לזרוק כסף על מותגים, ואשמח לשלם פחות אם אמצא מחשב טוב. השימושים במחשב: Visual Studio, Sql Server Express, Node, Angular בלי עיבוד תמונה ומדיה, בלי OC. תצוגה: - מסך 15.6, הכרחי. נדמה לי (ואשמח אם תתקנו אותי) שקשה מאד לפתח על מחשב 14'' - מסך מט, בלי השתקפויות - אינני צריך מסך 4K, ולא מסכים משוכללים של גיימינג. נוחות שימוש: - משקל עד 2 ק"ג. - מקלדת טובה, וכן משטח הצבעה טוב. - אינ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by sagie2020,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 כן 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים אופיס וכו ואולי תוכנות גרפיקה קלות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?בסדר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס 10 או 10 פרו 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by hsi,

שלום, רצ"ב מפרט מוכן שמצאתי באחת החברות בארץ שאותו אני מעונין לשפר: AMD Ryzen 5 3600 3.6Ghz AM4 + CPU Cooler/Original AMD CPU Cooler Motherboards Gigabyte B450M DS3H AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI HyperX FURY Red 16GB DDR4 3200MHz CL18 Gigabyte GTX 1650 MINI ITX 4GB OC GDDR5 2xHDMI DPאו 1650Ti (כשיצא) 512GB SSD SATA III Power Supply Antec 700W Active PFC VP700P PSU Sharkoon VS4-S Black ATX Case No PSU אני מעונין להחליף למארז Micro ATX וספק כוח Active PFC Modular Power Supply 650W האם יש לכם המלצות? כמו-כן האם יש לכם המלצה ללוח אם יותר איכותי של ASUS א…

17. Started by TheDiesel,

חג שמח במשך חיפוש מחשב חדש הגעתי למחשב עם המפרט הבא:ׁ(ראו למטה) מחירו 3,299 שח אני מדגיש שאני מעוניין במחשב גיימנינג מה אומרים? מפרט: מעבד Intel Core i5-9400F 2.9GHz, לוח אם B365 Asus, כונן SSD 480GB, זכרון 16GB DDR4, ספק כח Corsair Active PFC 80 Plus, כרטיס מסך Nvidia GeForce GTX 1650 4GB, שלוש שנות אחריות למעבד, ללוח האם, לזכרון, לכרטיס המסך, לכונן SSD ולספק הכח

18. Started by Darkwood,

ערב טוב לכולם. אחרי שנהרס לוח אם כולל זכרונות ,נשאר רק מעבד i7 2700k וכרטיס מסך. הוחלט לקנות לוח אם סיני של חואנאן x79 זכרונות 32G ECC ואני לא יודע איזה מעבד E5 לבחור שהיה יותר טוב מ i7 2700k . (המחשב משמש לעריכת וידאו ) אלו המעבדים שאני לא יודע מה הכי טוב בינהם: 1)Xeon Processor E5-2650 V2 2)Xeon Processor E5 1620 V2 3)Xeon E5-2637 v2 4)Xeon E5 2690 5)Xeon E5 2689 אשמח לעזרה בבחירה. תודה לכולם.

19. Started by unitech,

שלום חברים , לפני כחצי שני התייעצתי כאן בפורום לגבי שדרוג עקב בעיות בביצועים ועזרו לי מאוד. (האשכול כאן) פונה אליכם שוב לאחר תקלה נוספת שהחלה במחשב, אני חושד שיש בעיה במעבד/במאוורר או בשניהם, מה שהחל לקרות הוא שהמאוורר עושה רעשים חזקים כשאני מדליק את המחשב, מה שלא היה לפני, והרעשים מפסיקים לאחר כ-10 דקות, ובנוסף החלו קריסות של המחשב לעיתים רחוקות, אבל דבר שגם הוא לא היה לפני. הנה המפרט העדכני שלי - https://valid.x86.fr/9rad2h. אשמח להמלצות על מעבד ומאוורר חדשים כדי להחליף את הקיימים, והאם יש צורך בלוח אם חדש? תודה רבה מראש וחג שמח

20. היי, הלפטופ שלי ז"ל, ואני מחפשת לפטופ חדש שיענה לי על הצרכים. עיקר העבודה שלי על המחשב היא לצרכי גרפיקה, עובדת על אילוסטרייטור, פוטושופ, ואינדיזיין. מעבר לזה כמובן על האופיס. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק, ושקבצים יעלו בלי בעייה ושטח זכרון רחב מספיק. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 - 6,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה בעיקר (אדובי) 3. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמה בינונית 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם…

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  21. Started by _daFink,

אהלן, בגדול אני לא איזה מבין גדול, ביקשתי מגוגל המלצה למפרט מחשב, וזה מה שיצא. המחשב ישמש לעבודה עם תוכנות תלת. צריך כרטיס מסך מפלצת בשביל GPU RENDERING. רציתי לדעת בגזרת המעבד, האם שווה להוסיף עוד כסף ולקחת i9? https://www.tms.co.il/77919

22. האם המחשב הזה מבאג מתאים? ומה קורה היום עם תוכנת אופיס? למה זה מוגבל לשנה אחת בלבד? מעבד: Intel® Core™ i5-8400 מערכת הפעלה: Windows 10 זיכרון: 12GB כוננים קשיחים: PCIe® NVMe™ M.2 SSD1TB (7200RPM) + 256GB כונן אופטי: צורב DVD מאיץ גרפי: Nvidia Geforce GTX 1050 TI עם זיכרון ייעודי בנפח 4GB קישוריות: Wi-Fi a/b/g/n/ac, BlueTooth 4.2 ממדים: 33.8x27.7x17 ס"מ משקל: 5.15 ק"ג חיבורים USB Type C 3.1 x1 2 x USB 3.1 USB 3.0 x4‏ 2 X USB 2.0‏ HDMI 2.0 x1 DVI x1 DisplayPort x1 כניסת אודיו 3.5 מ"מ יציאת אודיו 3.5 מ"מ יציאת אוזניות/מיקרופון משולבת אחורית וקדמית RJ-45 x1 קורא כרטיס זכרון 3 ב-1 במחיר של 4100

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשאיפה עד 4000, חריגה עד 5000 אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרצה של minikube (בעיקר RAM ו- CPU) ביחד עם IDE ומלא חלונות ב- chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא צריך שקט מוחלט אבל שלא ירעיש ברמה שמפריע להתרכז. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by danirdd92,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 7-8 אלף ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, בידור, לימודים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר מסך, לא מעבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בHDD, אך ורק SSD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? עדיפות למחשב חזק OUT OF THE BOX בלי צורך בOC. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת …

25. Started by Sharons15,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ומתאפשרת חריגה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית והרבה תוכנות גרפיות שירוצו במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא ידוע 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא ידוע 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Windows 10 והרכבת מחשב בחנות 8. האם…

• 2 תגובות
    • 786 צפיות

דיונים חדשים בפורומים