עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית , עריכת וידאו , משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות של אדובי העיקרות : פוטושופ, איילסוט' , לייט רום , פריימיר , אפטר . שימוש תדיר . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

2. Started by Guymz,

אהלן חברה, אני אשמח בבקשה מפרט למחשב עם מעבד amd שלא חלש יותר ממעבד i5, מחשב שישתמשו בו באוטוקאד לרוב ומעט משחקים קלים... לא מעוניין במעבד כמו i3. התקציב הוא סביב ה2500 בלי ציוד היקפי. אני צריך מחשב אמין ומאז ומעולם היו לי רק מעבדי אינטל, אני לא צריך לחשוש לטווח הארוך מזה שהרייזן הוא מעבד חדש? הכנתי את המפרט הזה, האם הייתם משנים בו משהו?: http://www.tms.co.il/preview/spec/skuq9xyl ושאלה נוספת, כאשר אני קונה מארז, אז חלקם מגיעים עם מאוורר, האם אחד מספיק או שצריך עוד אחד?

3. Started by rafi2828,

לאחר שעיינתי במפרטים המומלצים ובעזרתם האדיבה של חלק מהמשתתפים הרכבתי את המפרט הבא שחורג ב 600- 700 ש"ח: amd xp 1800 477 nis gigabyte va7 via kt 400 471 nis ddr 256 mb 2700 oem 436 nis w.d 40gb 7200 495 nis gigabyte radeon 9000 pro 64 mb 552 nis teac 1.44 3.5 floppy 55 nis open x 56 151 nis netogragon 56 k v. 92 pci modem 54 nis monitor ctx pr705 1,261 nis genius kb-06 40 nis genius easymouse+ serial/ps2 25 nis genius sp-60s speakers 39 nis task 3001 case 239 nis windows xp 530 nis 272 nis הרכבה והתקנת מערכת הפ…

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by UY,

משום מה העכבר שלי במחשב נייד לפעמים עובד ולפעמים לא, וגם הוא לא גורר טוב וגם הלחצנים לא עובדים כמו שצריך. והסתכלתי בהגדרות של העכבר בלוח הבקרה והכל בסדר! מה עוד יכול להשפיע על העכבר בנייד הזה: HP Pavilion dv5000 עם XP SP 3? ???

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  5. Started by deluxe,

אהלן חברים! אני זקוק להמלצה על מחשב נייד, להלן הכוונה לפי חוקי הפורום: תקציב: עד 4K. אפשר לחרוג ב-100 ש"ח, אך אני מאמין שאין צורך. מטרות המחשב: המחשב ישמש בעיקר למולטימידה (ישמש כסטרימר באופן יום יומי), גלישה ועבודה משרדית. מעבד: אני מעוניין במעבד IB חזק, לא החלשלושים מסדרת UM. חשבתי על i5 3210M. גם אם יש משהו יותר טוב שנכנס בתקציב אז אפשר ללכת עליו. זיכרון: 4GB לפחות. יכולת שדרוג ל-16GB בעדיפות גבוהה. גודל המסך: חשבתי על 13.3-14 כגודל האידאלי בשבילי, כיוון שאני מעוניין לנייד אותו הרבה. חובה שיהיה מט ולא מבריק. 720p. (אני מחפש מסך שלא נופל מזה של סדרת VOSTRO של דל) משקל רצוי: כמה שפחות, דגש על ביצועים ואיכות בניה גבוהה. כל עוד המשקל אינו חריג לקטגוריה אז אין בע…

• 22 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. אני צריך מחשב שיעבדו עליו פוטושופ תוכנות עריכת ווידאו ותוכנות לעיצוב 3D חלק לחלוטין, אם אפשר שישקול לא יותר מ-3 קילו אבל אם זה ישקול יותר אני מוכן להיתפשר על זה. הדברים שחשובים: מעבד i7 כמה שיותר חזק רזולוציה כמה שיותר גבוהה מסך LED מאוד יעזור אח לא חובה מסך מט כ. מסך כמה שיותר חזק (אם אפשרי אז GeForce GTX 470M SLI הבנתי שהוא הכי חזק בשוק) ושיהיה לו כמה שיותר זיכרון) קירור חזק (שלא יקרוס מעבודה קשה) וסוללה עם 9 תאים (שיהיה אפשרות לקנות לדגם הזה לא חייב לבוא עם המחשב אבל שהמחשב יגיע מינימום עם 6 תאים) מינימום 4 ג'יגה רם אין צורך בHD עם יותר מדי זיכרון יספיק לי גם 320 ג'יגה זה מחשב לעבודות בלבד אז לא יותקנו עליו משחקים ולא יהיו עליו יותר מדי סרטים חוץ מהסרטים ש…

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. אהלן חברים, קודם כל תודה רבה על העזרה כאן בהתייעצות שלפני הקנייה. אז ככה, רכשתי ביום חמישי מחשב נייד חדש מדגם HP ProBook 430 G1. ביום שישי לאחר הטעינה הראשונית ישר התקנתי מערכת הפעלה Windows 7 ואז לצערי גיליתי שבפינה השמאלית התחתונה קיימים מספר לא קטן של פיקסלים שחורים, כנראה שרופים (מצורפת תמונה) האם יש פה אנשים שקרה להם מקרה דומה? מה עושים במקרה כזה? האם במקרים כאלה החנות אמורה להחליף לי את המחשב בחדש או להפנות אותי ליצרן (HP) לתיקון במסגרת האחריות? בכל זאת מדובר במחשב שנקנה שלשום, זה לא שבאתי אחרי חודש/חודשיים. האם יש צורך להילחם איתם שיביאו לי מחשב חדש או שהם יהיו צודקים ב100% בזה שהם יגידו לי לפנות ליצרן? תודה רבה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  8. שלום ברצוני לשאול על מחשב נייד DELL Inspiron דגם 17R-N7110, http://dealhayom.buy2.co.il/m-Jerusalem/DailyDeal/Offer/12f46e3a-a8b5-4424-8d27-8ddc39b38675 אני סטודנט לעיצוב אינטראקטיבי ועוסק בגראפיקה המון, אני משתמש רבות באילוסטרייטור ופוטושופ יחד, רציתי לשאול אם מחשב זה יכול לענות על הצרכים הלימודים שלי אשמח אם תוכלו לעזור לי בתודה שי.

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. קרובת משפחה שלי מחפשת לפטופ ללימודים, עדיף שיהיה 14 אינץ ומטה ופחות מ2 ק"ג. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שעולה, אבל עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס וורד בשימוש כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לדעתי כדאי לה מסך 1080P כי פחות מזה לא תמיד נוח. -ל…

10. אני כבר די הרבה זמן מנסה להשיג מחשב נייד עם כונן שקורא גם כותרי בלו ריי במחיר שלא נמצא בשמיים . משום מה באופן קונסיסנטי היבואנים בארץ פשוט מתעלמים מהאופציה הזאת למרות שבחול היא קיימת ושבלו ריי זו טכנולוגיה שהיא כבר לא ממש חדשה . היום בבוקר למשל ראיתי את המחשב הבא בפרסום : http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1JH207C5E8&cfm=02851C725121 לכאורה מתאים לתקציב שלי ולדרישות , אלה מה , מכון ניחשתם ... הכונן הוא רק DVD . בחיפוש באתר של DELL ישראל נותן האחריות רשום בפירוש בדף של המחשב הזה שיש אופציה לכונן שקורא בלו ריי ( וגם אופציה לכונן שצורב בלו ריי ) : http://www.dell.com/il/p/inspiron-15r-se-7520/pd?~ck=anav הבעיה שלמרות שזה רשום בעברית שחור על גבי מסך ולמרות שאני מוכ…

• 33 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by stiassny,

שלום לכולם - אני מחפש לקנות מחשב חדש. בהתחלה חשבתי ללכת על משהו דיי פשוט ואז הבנתי שאם כבר... אז כבר... אז הנה הרקע למי שמעוניין: כל מה שגורם לי עכשיו לקנות מחשב חדש זה העובדה שהמחשב של אמא שלי (פנטיום 440מגהרץ) כבר לא ממש עובד אין לי כוח כבר כל יום לפרמט לה את המחשב ולשמוע אותה צועקת למה המחשב הזה לא עובד ולכן החלטתי שהגיע הזמן לעשות לזה סוף. אני יקנה לי מחשב חדש, ואת המחשב שלי אני יעביר לאמא, שהשימוש היחיד שלה במחשב זה אינטרנט ואופיס. 1000 ש"ח אני מקבל תקציב מאמא שלי שתקבל את המחשב הנוכחי שלי שהוא סבבה לגמרי: פנטיום 4 2.4 עם ג'יגה זכרון וכרטיס מסך 7600GS שקניתי לפני חודשיים. עוד 500 ש"ח אני יגרד מאבא שלי בתור מתנת יום הולדת, ומהכיס שלי אני מתכנן להוציא עוד 4,000-4…

• 47 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. אהלן בחיפושיי אחר מחשב נייד נתקלתי בחנויות הנ"ל מכיוון שאלה חנויות online אשמח אם למישהו יש ניסיון איתם או שמע עליהם ויכול לתת חוות דעת את הביקורות ב-zap ראיתי (והן היו טובות), אבל אני רוצה לשמוע גם מחוץ ל-zap מה חושבים עליהן תודה וסליחה אם ההודעה לא נכתבת בפורום המתאים, לא מצאתי פורום יותר מתאים לכתוב בו..

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. טוב לאחר שקיבלתי ממכם מספר מפרטים למחשב גיימינג בעלות של עד 4000 ש"ח. הגעתי פחות או יותר ל-2 מפרטים שאני מתלבט בניהם ואשמח לקבל את עצתכם. מפרט A: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪991 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪398 מארז: Gigabyte LUXO X140 Black MidiTower ATX 1x 120 MM FAN TOOLESS + 500W Seasonic ECO כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 1 - מחיר: ₪14 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב ח…

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח אולי 500 ש"ח חריגה אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - גיימינג אבל גם עריכה בתוכנות של ADOBE, Z-BRUSH, MAYA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -לא אין העדפה ולא צריך שיראה מגניב, אולי רק המארז בקטנה שלא יה…

15. אני שואל בשביל אחותי. לא יודע אם הדבר אפשרי במסגרת התקציב הדל, אבל הבטחתי לבדוק לה. מטרות המחשב - משרדיות + משחק סימס בלבד גודל המסך - לא משנה רזולוציית המסך - לא משנה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא משנה משקל רצוי - לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא משנה האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא משנה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לא משנה כונן אופטי - לא משנה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - שיריץ את המשחק סימס, אפשר להתפשר עד לסימס 3 ולא האחרון אם זה עוזר.

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  16. Started by shai769,

תקציב מקסימלי הוא 12 אלף לא ניתן לחרוג מהתקציב אני רוצה לאנימציה תלת מימד ומשחקים כבדים התוכנות שמיועד זה maya ,3ds max משחקים בquantum break,halo 5 הרזולוציה של המסך הוא 4k ההגדרות של המשחקים הם גבוהות מאוד אין רכיבים שלא צריכים השקט הוא צורך 6 לא אני לא מתכוון לעשות oc יש צורך במערכת הפעלה אין העדפה לקנות מחנות ספיציפית עוד חודש אני רוצה שיהיה אם כרטיס המסך של titan x pascal

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. הייי שלום לכולם, אני פותח שוב אחרי שפתחתי הודעה לפני שבוע וחצי ולא קיבלתי תשובה את המחשב אני מתכנן לקנות באנגליה ולהביא לארץ ולכן צריך אחריות בין לאומית, מה גם שיהיה נחמד אם תיהיה לו תאורה אחורית למקלדת ושיראה נחמד ולא סתמי (בכל זאת אני מעצב אז יש לי רגישות לאיך שדברים ניראים) *יש מקום למתוח את התקציב לפי הצורך * מטרות המחשב? עריכה גראפית די כבדה מצד אחד ולימודים מצד שני * גודל המסך? נכון ש13" לא כזה מוצלח לגראפיקה אבל יש אילוצים, חשוב מסך איכותי אבל! * משקל רצוי? לא באמת אכפת לי, אני מניח שכל 13" יהיה בעל משקל סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אמ....ממוצע ככה, אזור ה5 שעות נגיד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) איזה יציאות מיוחדות צריך? DVI או VGA אני צריך, US…

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. שלום רב לכולם אני עכשיו מחפש מחשב לגרפיקה לתלת מימד כלומר תוכנות כמו מאיה וכדומה יש לי תקציב של 5000 ש"ח למחשב ואפשר לחרוג ב200-300 ש"ח על מה אתם ממליצים רב תודות לעזרה. דרך אגב רצוי שהמחשב יהיה טוב לאוברלוקינג סך הכל בשביל להאריך את חייו

• 34 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. Started by 1itay1,

שלום.. חבר שלי מחפש מפרט חזק למחשב, יש לו תקציב של כ-6000 מחשב שיחזיק כמה שנים טובות. אם מישו מכיר, הוא משחק משחקים כמו CSS וכו', אז אני צריך מחשב חזק וזה לא רק למשחקים. אפשרויות לחריגה 100-300 ש"ח. מפרט לגיימינג. חנות מעודפת- KSP אשדוד. הוא דורש במפרט מעבד core i7, והוא מעדיף כרטיס מסך מהחדשים של NVIDIA.

• 46 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מיועד בעיקר לגיימינג (במחשבה שהוא צריך גם להחזיק דיי הרבה זמן עד לשדרוג / קניה חדשה) בסכום של עד 6000 ש"ח לא כולל מסך, לאחר שביררתי קצת על מעבדות מצאתי את מקום שנראה לי טוב (לא אפרסם את שמו בשביל למנוע בעיות...), המפרט הוא כזה: מעבד - Intel Core i5 2500 3.3GHz 6MB LGA1155 - TRAY קירור מעבד - Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler AM2 / 1156 / 1155 / 1366 לוח אם - GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3 (H67) - ATX - 951000B3 זיכרון - G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 - I5 כ.מסך - GAINWARD GTX570 1280MB GDDR5 DUAL DVI HDMI כונן קשיח - WD HD Caviar Green 2TB SATA II 64MB - WD20EARS ספק - seasonic M12ii 620w psu - MODULER מארז - Thermaltake V9 (VJ4…

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. שלום, רציתי להתייעץ: לאחרונה רכשתי מחשב נייד דגם Lenovo u330p. אני מעוניין לשדרג את הכונן קשיח ל - SSD. דיברתי עם השירות והמעבדה והם אומרים לי את הדבר הבא: 1. אני יכול להתקין אותו בעצמי ואין עם זה בעיה - האחריות תהיה על כל המחשב למעט הכונן החדש. (לגיטימי והגיוני). 2. אם בהמשך המחשב יכנס לתיקון/טיפול במעבדה וימצאו בו תקלות/ליקויים שעשויים להיות כתוצאה מהחלפת הכונן - הם לא יספקו אחריות. 3. העלות שהם מבקשים על החלפת הכונן הקיים באחד אחר (שנמצא בבעלותי וכבר עשיתי לו CLONE/GHOST והוא תקין ועובד..) - 180 שקלים. אני מתלבט האם לקחת את "הסיכון" ולהרכיב את הכונן בעצמי - מדובר בפירוק פנל פשוט מאד יחסית, וגם ההחלפה לא נראית מסובכת במיוחד - יש כל מיני לשוניות שצריך למשוך ואין ספק …

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. Started by gabbay,

הי, כמה לדעתכם שווה הכרטיס שמוזכר בכותרות? נקנה לפני 3 שנים בארה"ב, היה עד כה עם בלוק קירור מים כאשר גוף הקרור המקורי נשמר כמו חדש

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. Started by יוסי המפלינג,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים לדוגמה NEED FOR SPEED האחרון (גיימינג כבד} 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין אי…

24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + חובב עריכת וידאו ביתי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Premiere Pro - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. Started by SpiritKnight,

OK, גיבשתי את המפרט הזה, אחרי הרבה מאוד זמן(יותר מדי לטעמי :) מעבד: INTEL P4-1.8A 512CACHE לוח: EPOX EP 4G4A+ 845G זיכרון: MUSHKIN 256DDRAM PC2700 הארדיסק: MAXTOR 60GB 7200RPM כרטיס מסך: S/U/M/A GEFORCE4 TI 4200 SE 64MB כרטיס קול: HERCULES GAMESURROUND MUSE XL מערכת רמקולים: ALTEC LANSING AVS300 2.1 פלופי: טיאק 1.44 DVD: של BENQ, כפול 16 לדיוידי וכפול 48 לסידירום. מסך שטוח: HERCULES PROPHETVIEW 720 עכשיו: אני מתכוון להעלות את הFSB ל133, אז אני אקבל תמיכה בזכרונות האלו, וגם מעבד ב2.4? תודה על עזרה.

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים