ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש נייד 14.1 אינץ'. מה שאני יעשה עם המחשב זה תכנות, בלי משחקים כבדים או משהו שדורש גרפיקה כבדה. אני רוצה שהוא יהיה קל לנשיאה יומיומית בתיק גב, ובגלל זה אני מחפש 14.1 אתם חושבים שזה יהיה קטן מדי לכתיבת קוד תכנות (VISUAL STUDIO) ? מה אתם אומרים על זה? Latitude D531 זה בדיוק בתקציב... http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d531-120gb.htm יש גם: http://hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=35&subcatid=57&prodid=212&keySearch= http://www.skypc.co.il/pl_product~5572ZWLMI~14~0.htm אני גם מעדיף (אבל לא חייב) שיהיה עם מסך לא מבריק, שלא יהיו השתקפויות. יש לכם המלצות? יש מישהו עם ניסיון בניידים בגודל הזה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש נייד לצרכי אוניברסיטה. אני מתחיל השנה ללמוד מדעי הרפואה (מדעים ביו-רפואיים) , עד כמה שידוע לי אין לי צורך בתוכנות בעלות דרישות מיוחדות וצרכיי היחידים יהיו עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט, העברת מידע (מהמחשב אל כונן פלאש וכו') וצפייה בסרטים. מן הסתם, חשוב לי שיהיה כמה שיותר קל וחסכוני בסוללה (אך אין לי דרישה מיוחדת לחיי הסוללה, למיטב הבנתי חיי סוללה סטנדרטים הם כ3-4 שעות וזה סבבה). אני חושב שאני ארצה גודל מסך בסביבות ה-15.4', אלא אם כן ה-14' הוא משמעותית קל\זול יותר. בכל מקרה, לא יותר קטן מ-14'. תקציב: 3000 ש"ח אשמח להמלצות על כמה דגמים והסבר על ייתרונות וחסרונות של כל דגם.
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
היי, תקציב: 3000 ש״ח שימוש עיקרי יהיה חיבור המחשב למסך טלוויזיה 42 אינץ׳ ולמסך מחשב וצפייה בסרטי HD באיכות הכי טובה. לכן חשוב לי חיבור HDMI. אני פחות מבין בגודל מסך וציפוי אבל חשוב לי שהמסך יהיה עם צבעים אמיתיים וניגודיות גבוהה, שיהיה אפשר לראות סרטים לא רק בחיבור למסך חיצוני. שימוש משני עבודה משרדית וגלישה באינטרנט. מתלבט בין שילוב של i5 וכרטיס מסך לא מובנה לבין i7 וכרטחס מסך מובנה דעתכם? תודה
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום, לפני זמו מה (לא מוצא את ההודעה הקודמת שלי) ביקשתי המלצה לנייד לעבודה משרדית - Office וגלישה באינטרנט בגדול. רכישה בישראל גודל מסך 12.5 - 13.3 סוללה טובה יחסית תקציב כ-3000 ש"ח (לא כולל מ"ה) משקל קל ככל האפשר (זה עבור אשתי שתסחוב אותו כל היום) הומלץ לי בפורום של lenovo u330p. כשקראתי עליו הבנתי שיש לו שתי בעיות: 1. מסך לא איכותי במיוחד (לא סימפטי אבל לא נורא) 2. בעייה בקליטה של הרשת האלחוטית. זו נקודה קריטית הפילה אותו. לכן, אשמח להמלצות נוספות אם יש למישהו. תודה מראש (שוב)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין בנייד לצורך פיתוח קוד (80% מהזמן) ומעט משחקים בגרפיקה סבירה (נניח MINECRAFT או DOTA). עד עכשיו השתמשתי במשפחת ThinkPad ולכן אני פוזל לכיוון T430S עם NVS או T440S בהזמנה מחו"ל או מה-OUTLET - אבל כל המלצה אחרת תתקבל בברכה! אין לי בעיה עם שדרוגי רכיבים בעצמי וגם לא עם מחשב מחודש (REFURB) או אפילו משומש רחמנא ליצלן (ואז צריך לקחת בחשבון החלפת רכיבים לפי הצורך). מטרות : פיתוח קוד בכל השפות, כולל הפעלת שרתי WEB מקומיים ואולי VM אחד או שניים. צריך זכרון (לפחות 8GB). חלק מהזמן יוקדש למשחקים בעלי דרישות גרפיות בינוניות ומעלה. גודל : כ 14". לא חובה מסך מגע, כנראה שהמחשב יריץ WIN7 כך שזה לא ממש משנה. רזולוציה : רוב הזמן המחשב יהיה מחובר למ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נדרש מחשב לדוד שלי - דגשים עיקריים: 1. המחשב עומד להיות בשימוש כמעט תמיד ליד שקע חשמל. בטריה שמספקת שעתיים עבודה תהיה בסדר גמור. 2. חובה מסך של 17" - זה הדבר האחד שהמשתמש לא מוכן להתפשר עליו. 3. המחשב יהיה בשימוש ללא מסך / מקלדת חיצוניים, כך שנוחות הקלדה גם חשובה (למרות שזה עניין אישית והכל). 4. שימושים: כתיבת מסמכים ומצגות, העברה של חומרי לימוד אינטראקטיביים, גלישה וצפיה בסרטים (ככהנ"א לא באיכות גבוהה במיוחד). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
רצוי מעבד מהסדרות החדשות וכרטיס מסך nvidia 9... ומעלה או ATI הסידרה 8 של NVIDIA מתחממים ניראה לי שמסך 14.1 יהיה לי טוב. 13.3 נשמע לי קטן מידי ללימודים בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
היי, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד. עברתי על הפורמט שצריך למלא: מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט, המון אינטרנט. אוהב לפתוח הרבה טאבים בו זמנית). בנוסף בעיקר צפייה בסדרות וסרטים, 1080P ומעלה. הכי חשוב שהמחשב יוכל לעמוד בכל קובץ סרט שארצה לפתוח, לא משנה באיזו איכות. אם זה אומר שצריך מחשב עם כרטיס מסך שהוא יותר מהממוצע, אשמח אם תכתבו זאת. גודל המסך: לא סגור על מה ההבדל בין אולטראבוק לנטבוק לסתם מחשב נייד, הבנתי שזה בעיקר קשור לגודל המסך. אני צריך מחשב יחסית קטן, שיהיה מאוד נייד. אני חייל והשימוש העיקרי של המחשב הוא בצבא. לגבי משקל... שוב, לא יודע מה הסטנדרט קיום. אני מחפש מחשב קטן וקל, שיהיה אפשרי להתנייע איתו. בנוגע לזמן סוללה, השאלה היא כמה זה משפיע ע…
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום לכולם. ההורים שלי טסים לארה"ב שבוע הבא והם מעוניינים לקנות שם מחשב נייד חדש, המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ומולטימידה, ובשלב יותר מאוחר הוא ישמש אותי ללימודים. לגבי גודל מסך אז 15-16 זה יהיה מצויין לא יותר קטן ובטוח שלא יותר גדול. חשוב לי מאוד שיהיה שם מעבד די חזק לפחות I3 ו3GB של ראם, לגבי שאר הדברים אין שום דבר מיוחד (משקל וסוללה לא מעניינים לא אותי ולא אותם.) מה שכן עם יש אפשרות שיהיה כ"מ סביר שהוא לא INTEL GMA זה יהיה מצויין רק בתנאי שזה לא יבוא על חשבון איכות בנייה ואמינות. תודה מראש לעוזרים, ולילה טוב
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אופיס ואינטרנט * גודל המסך? רצוי בין 10 ל 11 * משקל רצוי? עד 1.4 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי VGA * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 120GB * צורב DVD?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה מוכרת. * זיכרון פנימי לפחות 1GB רצוי שהמחשב יוכל להריץ חלונות 7 (בייסיק) תקציב בין 1000 ל2500, לא לחרוג למעלה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש נייד שיתאים לגלישה באינטרנט + אופיס. לא צריך כרטיס מסך, לא משנה משקל (בכוונתי להניח אותו במקום אחד קבוע), לא משנה חיי סוללה (שוב, בגלל שהוא יהיה מונח קבוע אז הוא יהיה מחובר לחשמל) אבל חשוב מאוד-> מסך של 15.5'' לפחות! (מומלץ סביב 16'' אע"פ שגם 17'' יתקבל בברכה) המחיר הוא עד: 5000 שח (לא מצאתי משהו עם מסך גדול בפחות. אם משהו מכיר אז אשמח לחסוך כסף) תודה רבה לכל ממליץ!
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
רקע: עד היום השתמשתי בעיקר ב-Dell D400 (שקניתי משומש לפני כ-4.5 שנים). הוא שירת אותי די נאמנה, אפילו שהינו איטי מעט לטעמי. הבעיה העיקרית שלי איתו היא שזמן הסוללה קצר מאוד, ולמרות שהחלפתי אחת - זה לא עזר הרבה. בפועל אני עובד תמיד על כבל כוח... אז הגיע הזמן להחליף. תקציב: חשבתי על 2,000 ש"ח; אוכל להתגמש לכיוון 3,000 עבור משהו כדאי, בלי להזיע הרבה; מעל 3,000 אני כבר מזיע הרבה. היכן יירכש: עדיפות ליד שניה בארץ; אח"כ יד שניה eBay או אם אין מנוס אז יד ראשונה בארץ. מטרות המחשב: עבודה משרדית (MS/LibreOffice, קבצי PDF וכו'),. סיכוי נמוך שארצה לבצע עליו עבודת פיתוח תוכנה (Eclipse וכו') - נראה שאוותר על זה כי אינני קונה מכונה חזקה. ייתכן שארצה להריץ עליו לינוקס ולא רק/לא בעיקר חלונו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גנבו לאחותי את הנייד ואני רוצה לקנות לה חדש מתנה. השימושים שלה מאוד בסיסיים: אופיס, אינטרנט וסרטים. היה לה מחשב בן 3-5 והוא הספיק לה.. מסך מבוקש 14-15.6. תודה
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
מבקש המלצה לנייד עבור אודיו דו-ערוצי (סטראו),שקט שקט ואיכותי עם אפשרויות נוחות לחיבור מזרימדיה או הרדיסק חיצוני או כל רעיון חדש אחר לשם שימוש בנייד כמקור למוסיקה תודה
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
שלום לכולם, בד"כ אני לא פותח אשכולות אלא עושה חיפוש ומגיע למסקנות אבל המצב כרגע הוא קצת שונה... אני עובר בעוד מספר חודשים לאיטליה ללמוד שם רפואה. וכמובן שאני אצטרך מחשב נייד אז השימושים של המחשב לפני הכל: 1. סטודנטיאלים (לימודי רפואה, לא צריך מעבד גרפי קטלני אבל גם בטח ארצה לצפות קצת בסדרות וסרטים ואולי קצת mako חחחח) 2. זה הדרך תקשורת שלי חזרה עם ישראל אז - אולי קליטת wi-fi חזקה, מצלמה ומיקרופון מובנים לדבר עם הבית עוד דברים שחשובים לי במחשב: שלא יזחל! אני שונא ויכול לשבור מחשבים שלוקח שעה מהרגע שפתחת אקספלורר לדוגמא ועד שהוא עולה.... חיי סוללה ארוכים עדיפות גדולה למסך LED ובכלל - מחשב עם מסך איכותי זה משהו סופר-חשוב שהעיניים לא יתעייפו מהר חחח ואם זה מתאפשר אז גם קל לנ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, התקציב שלי עד 1000 ש"ח. אני צריך יציאת HDMI ומסך מ-13 אינטש ומעלה. ראיתי כל מיני דגמים בזאפ במחיר הזה, איזה דגם הכי מומלץ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? , צפיה בסרטים, אינטרנט. * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? רצוי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות בישראל תספיק. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. המחשב מיועד בתור מתנה לאשה שרואה בעיקר סרטים, וגולשת פה ושם. התקציב הוא כ1500 עם אפשרות חריגה של לא יותר מ200 ש"ח. הוצע לי היום HP G6 עם מעבד 6200 ו3 ג'יגה ראם ב2100 ש"ח, אומנם לא בתקציב כל כך אבל מה אתם אומרים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם. אני זקוק למחשב נייד קל ודק ככל שניתן, רצוי 13.3" ושלא יחרוג מ-2 קילו (עדיף כמה שפחות). חשוב מעבד i5 ובעיקר מאיץ גרפי שידע להתמודד היטב עם וידיאו 1080p. משחקים לא רלוונטיים. רצוי חיי סוללה של 3 שעות לפחות. עדיפות נוספת - מיקום חיבורים נוח, משום שהמחשב ישמש כמחשב ראשי במשרד כך שאצטרך כל בוקר לחבר אליו את הכבלים השונים. Dell Vostro v130 נראה מעולה עבורי מבחינת מימדים, מעבד וחיבורים, אבל אני חושש שמאיץ GMA HD לא יסחב לי את הוידיאו. מה דעתם? יש לכם המלצות? תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב מיועד למורה שצריכה בעיקר מצגות PP וקצת WORD , קצת אינטרנט. גודל המסך? 15.6 רצוי מט ולא מבריק * רזולוציית המסך.?1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקליטה ? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף , לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 100g לפחות , מעדיף SSD אם נכנס בתקציב (בגלל המהירות) * כונן אופטי? כן , עדיף עם צורב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או ASUS תודה רבה לכל העוזרים
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני הכל, האם כדאי לקנות עכשיו או לחכות? אני יודע שתמיד יוצאים דגמים חדשים, אך בכל זאת... הקניה לא כזו דחופה. דרישות - מחשב עמיד וחזק, שיספיק לי לשימושים כלליים, גלישה מרובת חלונות, ט'אנדרבירד כבד ברקע, וכו'. לדעתי 4GB ראם ומעבד חזק יספיקו בהחלט. סוללה - כמה שיותר חזקה!, עם הEEE הנוכחי אני מחזיק כ3 שעות, רוצה יותר. משחקים זו גם אופציה חיובית, אם התקציב מאפשר כרטיס מסך סביר. אני יכול להסתדר עם מסך קטן אבל מחפש איכות ונוחות צפיה, האם בגדלים של עד 13.3 אני יכול לקבל מסך FHD? קשיח לפחות 250 GB 7200RPM. אפשר לקבל SSD במסגרת התקציב? המהירות והאמינות חשובה. אין צורך בכונן CD, או במערכת הפעלה. אין לי העדפה לחברה מסוימת. לגבי המשקל - לא מהווה פקטור כלל. אם תוכלו להמליץ גם…
-
- 3 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד Dual Core 2, עם כמה שיותר אחריות כמובן שיעשה את העבודה עבור סטודנט וגם לא יזחל תוך כדי.... תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
בסה"כ אינטרנט, אופיס וכו'. נקודת ייחוס : רצוי מאוד שיהיה קל יותר מ LG express durl p1 pro, ודומה לו מבחינת גודל מסך.
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום רב, התקציב שלי עד 4k כמו שכתוב בכותרת. הדרישות שלי מבחינת ישומים צנועות: אינטרנט , מעט אופיס , מעט פוטושופ , מוסיקה בסיסית - בקיצור לא מכונת ביצועים , לא משחקים , לא תלת מימד. המחשב יהיה נייח רב הזמן , וגם אם ינוייד זה יהיה בתוך הבית בסביבה נקיה. אבל! חשובה לי מאוד אמינות אמינות ועוד פעם אמינות , הן מבחינת המכונה והן מבחינת שירות (שלא נצטרך). משקל : לא עקרוני מסך : אני מניח 15.4 ובאופן כללי מכונה שתשדר איכות ושתשמש אותי לפחות 4 שנים (אם זה ניתן למדידה) . בתחתית סדר העדיפויות , אבל עדיין פרמטר : עיצוב סולידי כהה -מאט ונעים לעין. תודה רבה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום. מחפש המלצה למחשב נייד עד 4000 ש"ח, אין צורך ביכולת להפעלת משחקים, בעיקר ישמש לאינטרנט, YOUTUBE, וכדומה. חשוב שיהיה נח לשימוש, חזק (שיסבול את כל התוכנות חוץ מגרפיקה כבדה) ואמין. אשמח להמלצות שלכם בנושא. גודל המסך? - עדיף 14-15" * משקל רצוי? - לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף בהחלט כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיף אם לא מעלה את המחיר שיהיה חיבור וידאו כלשהו. (אפשרי לחיבורים בחריגת תקציב ראשונה 500 אחרונה 1000) * בלוטות? עדיף מאוד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250G ומעלה יהיה טוב. * צורב DVD? עדיף. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. מחשב במקסימום ביצועים כוללים במסגרת התקציב. עם הדגש על איכות מסך זיכרון ומעבד. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 871 צפיות
-
-
צריך נייד ללימודים , אבל שישמש אותי גם לסרטים אינטרנט ותוכנות כמו emule בגדול מחפש מחשב שאני אוכל לקחת לשיעורים (עם עדיפות למסך לא משתקף) ובנוסף שישמש אותי לסרטים מוזיקה והורדות בלי משחקים.
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-