ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
המפרט צריך לכלול רק את הרכיבים הבסיסיים (כל השאר יש לו) למטרת עבודה משרדית ומשחקים. מעבד זיכרון כרטיס מסך לוח אם דיסק קשיח מארז + ספק להזכיר: המפרט לא צריך לכלול: כונני CD/צורב/דיסקטים, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. להזכיר: התקציב שלו הוא 2000 ש"ח תתאפשר חריגה של עד 500 ש"ח.. נ.ב. תמליצו משהו מבוסס AMD, מכיוון שהם זולים יותר מאינטל ועדיפים עליהם מבחינת משחקים וכד'. כמו כן לוח אם לא משולב עם כרטיס מסך OB.. עדיף משהו כמו 6600GT בנפרד.. המפרט דחוף למחר אם אפשר... תודה.
-
- 9 תגובות
- 637 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000. מקסימום. מינימום (כי אני יודע שפחות מזה לא יהיה משהו טוב) 1000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך, תודה. רק שלא יהיה על חשבון איכות. אני רוצה שהמחשב ישמש להרבה שנים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג. זה גם ככה שימוש ביתי כללי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט 80%. יוטיוב ב HD 20%. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך. הכל יש. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים - חבל על הכסף, יש במחשב הנוכחי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1…
-
- 49 תגובות
- 12.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך במה שאפשר אבל לא על חשבון הביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא-אם חייבים אז ~ 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, אינטרנט ואופיס ואולי בעתיד גם תוכנות עריכת וידאו קלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: אני מכוון למשחקי FPS החדשים שיצאו כבר ולאלה שיצאו בקרוב GTA IV, Battlefield 4, COD Ghosts, Splinter Cell: Blacklist -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למפרט מחשב עבוד עבודות מדיה מורכבות וכבדות שיאפשרו רינדור אפקטים שמירה העברת וסגירת סרטים לא רוצה להתאכזב לכן אני לא מגביל את הסכום לסכום מסוים 1. מה התקציב המקסימאלי? ללא הגבלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת גרפית מתקדמת, ועריכת סרטים ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי וקבוע לצורך עבודה ופרנסה בפרמייר +כל הADD-ON's האפשריים, פוטושופ וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מטרתו העיקרית של המחשב תהיה עריכת צילומים באמצעות שילוב בין פוטושופ וברידג' cs5. הגדרתי לנושא כ4000 ש"ח, אין לי צורך בנלווים למחשב (מסך ועוד). חשובה לי כמות זכרון גבוהה וכ.מסך חזק. תודה מראש ליאור
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למפרט למחשב (ללא צורך במסך) לצפייה בסרטי HD שאני מוריד מהאינטרנט. (קבצי MKV) 1080p וגם 720p. בעקרון אני רוצה להוציא מחפש מחיר הכי זול שאפשר אבל מנגד חשוב לי שהסרטים ירוצו חלק!! ללא כל קפיצות או מריחות. אשמח להמלצות, אם אפשר גם לומר לי את סדרי הגודל של המחירים. אגב, אם מישהו מבין בסטרימרים וחושב שזה עדיף לי אז אשמח גם לשמוע ממנו. (האמת היא שבלל אני בהתבלטות אם לקנות מחשב או סטרימר).
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום רב אני מפתח אינטרנט שרוצה לשדרג את המחשב איתו אני עובד למחשב חזק יותר ובעל ביצועים משופרים העתקתי את הבקשה למפרט כפי שמומלצת בפורום ועל כל שאלה כתבתי את תשובתי והצרכים באדום מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : עריכה גרפית, עבודה משרדית שימוש בתוכנות א) ויזואל סטודיו - כבד ב)פוטושופ - תדיר ג)פלאש - מזדמן ד) דפדפנים - הרבה דפדפנים פתוחים במקביל + הרבה טאבים בדפדפנים השונים ה)sqlserver - תדיר ן) iis - תדיר ז)rdp - תדיר ח) תוכנות דואר - תדיר ט) teamviewer - מזדמן י) תוכנות אופיס - תדיר בטח יש עוד כמה תוכנות הפועלות לסירוגין ששכחתי …
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חשוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , שימוש במספר תוכנות במקביל ומספר רב של לשוניות אינטרנט , שיהיה אפשר לטפל בקבצי וידאו ביתיים לפעמים כאשר צריך לשימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). p2770 סמסונג (27 אינץ) …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכלום. אבקש חוות דעת, על המפרט שבניתי שמצורף למטה בתמונה. בנוסף אבקש להמליץ לי על מפרט שבתכנון ייעודו להריץ משחקים בצורה סבירה, הדגש הוא יותר על יישומי אינטרנט ואופיס, גם קצת תיכנות, בקיצור מחשב משרדי. בכותרת לא כללתי שאני צריך גם קירור למעבד והרכבת המחשב עצמו, אבל אילו כבר דברים שוליים יותר, אשמח לקבל המלצות למשהו יותר זול למה שאני בחרתי. העדיפות שלי היא למפרט של אינטל אבל אני מוכן לשמוע הצעות לAMD. אשמח להמלצות על כ. מסך שכוללים בתוכם VIVO. בקיצור, שם המשחק פה הוא צימצום עלויות אל מול העלאת ביצועים בתודה מראש לכל המגיבים. [attachment deleted by admin]
-
- 40 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייד. אני צריך שהמפרט לא יעבור את ה-4000 ש"ח. שימושי המחשב בעיקר לעיצוב גרפי ,לימודים (עבור סטודנט , עבודה עם תוכנות סירטוט ועיצוב גרפי שונות). תודה.
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום. הצלחתי להשיג RTX 3080 FE במחיר שפוי. מבקש המלצה למחשב חדש. פעם אחרונה שקניתי מחשב הייתה לפני כעשור לכן אני לא הכי בקיא בכל הדברים החדשים. לכן מבקש את עזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כמו שנאמר בכותרת 5000 שקל (ללא כרטיס מסך שכבר קיים) .מותר לחרוג עוד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי משחקים. משחקים מסוג wither 3, RDR 2 .... בנוסף המחשב ישמש לשרת שלPLEX 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכ…
-
- 27 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד לעיבוד וידאו ועריכת וידאו.. תודה רבה לכל מי שעוזר סליחה : טעיתי בהקשת המחיר חשוב שיהיה פיירוייר... 1גיגה ראם גם חיוני מאוד והרבה מקום אחסון תודה
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, מעונין למפרט מחשב עדיפות לאינטל עבור גלישה באינטרנט+משחקים פשוטים לילדים. אשמח לדעת האם כרטיס מסך מובנה יוכל לתת מענה למשחקים כגון: sims אני מעונין גם במסך שוב עדיפות לסמסונג ובציוד היקפי (מקלדת,עכבר,רמקולים). אני גר לא רחוק מאיבורי כך שאשמח לקבל את המפרט משם- לא חובה. ספק כוח כן חשוב לי משהו טוב. תקציב עד 2800 ש"ח אפשר לחרוג קצת אם זה כדאי. אם ניתן יהיה לחלק את המחיר למחשב,מסך וציוד היקפי זה יעזור לי מאוד בהחלטה. תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני מעוניין שהמחשב הבא יהיה למשחקים כבדים,יתאים לפחות ל-3 שנים הקרובות ומחירו לא יעבור את ה-3700 ש"ח (ללא מסך): צריך לעמוד בקריטריונים הבאים: תקציב - עד 3700 ש"ח. 2. מטרות המחשב - משחקים כבדים 3. ציוד הקפי - המלצה למקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל. .5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? עדיף שהחנות תיהיה מאיזור הקריות. 6. קירור ועיצוב - עדיף שהמארז יראה נחמד והמחשב לא ירעיש או יתחמם. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שהמעבד יהיה של INTEL 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב מאוד 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים- כל המשחקים החדשים …
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
לכל המומחים! לא הייתי הרבה זמן מעודכן. צריך מפרט ללא ציוד הקפי . חשוב שהמחשב יהיה שקט מאוד למשחקים קלים ויעבוד מהר חנות עדיפה סקאיי פיסי הוא זיג זג תודה לכול העוזרים
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
היי לצערי יש לי רק את התמונה של המפרט לכרטיס מסך צריך להוסיף עוד 1600 שקלים ולמחשב 2500, נראה לי מחיר מטורף למעבד I5
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מבקש מפרט למחשב עד 1000 ש"ח לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, הרד דיסק, צורב. המחשב מיועד ביעקר לגלישה באינטרט.... תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 566 צפיות
-
-
אבקש המלצה למפרט מחשב שולחני עבור עריכה גרפית (תוכנות אדובי השונות). תקציב גמיש (בגדול מעדיף לא לעבור את ה-10,000 ש"ח...) שימוש עקרי - עריכה גרפית כבדה ואינטנסיבית (תוכנות ADOBE השונות - גם וידיאו גם פוטושופ) יחובר ל2 מסכי 4K. אין צורך בציוד היקפי. כונן קשיח למערכת הפעלה SSD וכונן קשיח גדול לשאר העניינים - משהו איכותי שלא ישווק חיים בעוד שנה-שנתיים! חשיבות שקט (5-6). ללא אוברקלוק. ללא גיימינג. אהיה מעוניין לרכוש אך ורק מחנות שמקבלת PayPal. (עדיפות איזור נתניה אך לא קריטי) המחשב צריך לשרת אותי לפחות ל3-4 שנים. יש לי מקלדת שעובדת על bluetooth - האם זה דורש צ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב עד 2500 ש"ח. אפשר עם חריגה קלה מטרות המחשב הם אינטרנט וגרפיקה בעיקר! מפעיל עליו תוכנות כבדות בינהם: פוטושופ, פריהנד, פלאש, אנימציות וכל מה שקשור. בבקשה תמליצו לי על מפרט שיכלול בתוכו מעבד של אינטל (לא AMD לא סובל אותם) , כרטיס מסך חזק! וזיכרון טוב! לא כולל ציוד היקפי, בלי מסך! אם אתם רוצים לדעת המסך שיש כרגע הוא samsung syncmaster T190P 19intch אם אפשר להפנות אותי גם לחנות מאזור המרכז: רחובות - ראש"לצ זה יהיה מצוין !! תודה רבה מראש !!!
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת סרטים חובבנית, משרדי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA/NBA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך…
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט למחשב שישמש בעיקר לתיכנות + הרצת VMware עם מערכות הפעלה נוספות, לא משהו יותר מדי כבד אבל מדובר נניח בעוד הרצה של לינוקס + server 2008. כמובן שאני לא צריך ולא מצפה לעבוד בקונפיגורציה כזאת 24/7 אבל עדיין אני צריך שהמחשב יסחוב את זה מדי פעם למטרות לימוד כאלו ואחרות. כמו כן אני צריך שהמחשב יריץ סרטי full hd בצורה חלקה. אני לא משחק משחקים בכלל - אבל צריך כרטיס מסך שיסחוב סרטי hd ואת כל האפקטים של ווינדוס 7 פרטים נוספים: לא צריך ציוד היקפי בכלל - המחשב יחובר למסך 24" ואני וצריך שבכרטיס מסך יהיו 2 חיבורי dvi כי ככל הניראה אני הולך לצרף עוד מסך בקרוב. למחשב יצטרפו גם הארד דיסק נוסף של 640gb (sata2(וכן כרטיס קול creative x-fi (חיבור PCI רגיל) אני …
-
- 7 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שבת שלום מחפש המלצות למחשב נייד עד 4000 ש"ח. שימושים עיקריים: 1] תוכנות אופיס. 2] אינטרנט - גלישה רגילה + הורדות באימיול =] 3] צפייה בסרטים וסדרות - חשוב מאוד! דרושים רמקולים איכותיים ומסך גדול וברור. 4] דרוש צורב DVD. והכי חשוב - שהמחשב יעבוד מהר ולא יתקע כל שנייה או "יחשוב" שעות, כמו המחשב הדפוק שיש לי היום. תודה.
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד 6.5K ש"ח (לא חייב לנצל הכל - פחות זה אחלה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב צריך להיות נייח וישמש לעבודה עם תוכנות כמו Photoshop ,Illustrator, Indesign , After effects, Lightroom , Premiere 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח לקבל המלצה למסך 27 אינץ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף לבחור מארז שקט אבל זה לא סופר קריטי 6. האם ישנה הגבלה …
-
-
- 16 תגובות
- 5.6k צפיות
- 4 followers
-
-
אז ככה, המחשב ישמש למשחקים, צפייה מרובה בסדרות, סרטים ואינטרנת. בנושא המסך אני צריך דיעה מכם על איזה גודל מומלץ לי ללכת שמתאים למטרות הנל ואשר ניכנס בתקציב, הכיוון ל22 האם המסך מספיק גדול או שאפר גם להסתפק ב19\20 ? יש לשים דגש על אמינות , הארדיסק\שתי הארדיסקים בנפח של מינימום טרבייט אין חשיבות לעיצוב, אין צורך ברמקולים, לא מתוכנן OC נושא השקט לא קריטי אבל רצוי במידה ומתאפשר הקניה מתוכננת להתבצע בTMS ק.אתא אם זה משנה תודה רבה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? אופיס, אינטרנט, תכני HD, מוזיקה, מעט משחקים קלים. עבודה על מספר רב של יישומים במקביל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-