ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
קודם כל אני רוצה לציין, שיהיה ברור לכולם - חריגה היא לא אפשרית (וגם אם כן, לא יותר מ-100 שקלים, במקרים קיצוניים שזה ממש הכרחי 4200 שקלים אבל לא אגורה יותר).. אני מחפש לפטופ שישמש בעיקר לעבודה משרדית (אינטרנט, וורד, אולי אולי גם ויזואל סטודיו). רצוי 2 ג'יגה רם אבל לא הכרחי, אין צורך שיבוא עם מערכת הפעלה (שוכב לי בבית עותק של XP שרק מחכה למחשב =]). עוד דבר שדי מגביל אותי זה שהלפטופ חייב להקנות באזור חיפה (גם נשר והקריות זה בסדר, אבל לא יותר..), ורצוי שהוא יהיה במלאי מכיוון שהוא צריך להיקנות מחר, ביום חמישי גג (אני יודע שזו התראה קצרה למדי, אבל זה מאילוצים שלא תלויים בי..). תודה רבה מראש
-
- 4 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט, ואני מעוניין במחשב זול (עד 2500 שקל) עם המאפיינים הבאים: מטרות המחשב: המחשב סה"כ מיועד לשימוש כללי - גלישה, עריכת טקסט ותכנות, אבל ממש לא למשחקים. גודל המסך: אני מעדיף שהגודל יהיה ''15.6, כדי שיהיה אפשר לראות מספר חלונות במקביל. משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג. אם זה לא ריאלי, אז אפשר להתפשר גם עד 2.7 ק"ג. זמן סוללה: מאוד רצוי שיהיה ארוך עבור שימוש לא עמוס (ללא חיבור אביזרים חיצוניים וללא הרצת תוכנות כבדות). יציאות מיוחדות: לא. בלוטות': לא. גודל כונן קשיח: פה אפשר לחפף, ומספיק 200GB (ואין צורך ב-SSD). צורב: צורב DVD. Bluray: לא. אחריות בינלאומית: לא. מערכת הפעלה: לא. העדפה לחברה: לא. כרטיס גרפי: אפשר לחפף, כי אני לא משתמש במחשב בשביל משחקים. מעבד: אין צורך באיזה …
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
-
-
היי חברים *תקציב - 2500 מעדיף לא לחרוג מהתקציב * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה קלה של תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשוב שיראו עם יש קצת שמש עליו .. גודל מסך 13.3 או 15.6 * רזולוציית המסך? מינימום HD READY * משקל - משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 320GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות לשלוש שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שמספקת בארץ אחראיות טובה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5000-7000 או 1400-1800 usd מאושר חריגה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, כתיבת קוד, הרצות ML,DL 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בינתיים לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני, שקט במהלך פעולות רגילות, לא אכפת אם יהיה רועש במהלך עבודה מאומצת, כי כנראה אהיה עם אוזניות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות לפטופ, מתלבט בין שני דגמים. מעדיף את הגרסה שמגיעה SSD גדול יותר שאני מאוד רוצה. העניין הוא שבגרסה הזו המסך הוא 4k ואני חושש מההשלכות השליליות שלו בהתייחס לעבודה היום יומית. זמן סוללה לא רלוונטי כי המחשב הולך להיות מחובר לשקע באופן תדיר. אבל מה שכן מדאיג אותי בגלל שמדובר במסך קטן מאוד: 1. שברגע שאצפה בוידאו או תמונות ברזולוציה נמוכה מ-4k, אקבל מריחה של התמונה כמו שקורה עם תוכן שאינו HD על מסך FHD... (סטייל זום דיגיטלי) 2. שבעבודה היום יומית (תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות עריכה) הכל יראה קטן ולא קריא וממשקים או תפריטים של תוכנות לא יתמכו בסקיילינג של גודל הפונט. 3. שכרטיס המסך לא באמת יצליח לתת לי ביצועי משחק טובים בהגדר…
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי חברה שלי רוצה לקנות לפטופ לגיימינג ואשמח להמלצות D: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין גבול בגדול אבל רוצים משהו שיהיה הכי שווה למחיר. אני חושב מקסימום 5k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר. היא לא הולכת הרבה עם המחשב אז משקל לא כל כך משנה. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי, אבל עדיף לא רועש מדי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אנחנו רוצים לקנות לפטופ שישרת אותנו למטרה משרדית, אך גם למשחקים בעלי דרישות בסיסיות יחסית (לדוגמא League of legends). נתקלנו בחיפושינו בלפטופ הזה http://ksp.co.il/?uin=22962 ונשמח לשמוע חוות דעת עליו, כמו גם אפשרויות נוספות בטווח המחיר הזה. 3,500 ש"ח הוא רף עליון עבורנו, ולא נרצה לעלות מעל. נשמח להערות והארות
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני הרבה זמן לא עשיתי סקר שוק מאז הלפטופ האחרון הישן שלי, אז אני רוצה לשאול לגבי השוק בישראל היום בנוגע למחשבי משחק ניידים. האם יש משהו שהוא גם טוב וגם Value For Money כרגע? שלא יהיה יותר מדי Bulky אבל שעדיין יהיה חזק ויחסית זול (לא צריך מסך מגע או תוספים שהם אקסטרא מדי).
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי חברים אם אפשר עזרה אשמח תקציב:עד 4800 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: אני מעדיף כמה ש-פחות - נגיד עד 4600 או 4500 ככה אבל אם חריגה נגיד גג 5000 אבל מעדיף כמה שפחות! ) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: ניתן לנצל, אך אם המפרט שווה את המחיר מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית | גיימינג קל עד בינוני-למשל משחקים כמו BF1 וכו'| עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: BF1 וכו' מתי מתוכננת הרכישה: כנראה בחודש הבא שאני יהיה באילת ! האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: ASUS, DELL לא משנה לי העיקר חברה טובה !!! האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי…
-
תקציב:עד 4800 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: אני מעדיף כמה ש-פחות - נגיד עד 4600 או 4500 ככה אבל אם חריגה נגיד גג 5000 אבל מעדיף כמה שפחות! ) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: ניתן לנצל, אך אם המפרט שווה את המחיר מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית | גיימינג קל עד בינוני-למשל משחקים כמו BF1 וכו'| עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: BF1 וכו' מתי מתוכננת הרכישה: כנראה בחודש הבא שאני יהיה באילת ! האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: ASUS, DELL לא משנה לי העיקר חברה טובה !!! האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי:כמה שיותר יותר טוב אבל לא להגזים האם לתת דג…
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K יש אפשרות לחרגי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגם עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מחשב נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט, אך חשוב שזה לא יפגע ביכולות או שלא יעלה את התקציב יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים באוניברסיטה ולעבודה. אין לי דרישות מיוחדות, בעיקר אופיס ואינטרנט. בעבר היה לי אסוס 1101ha שהיה ממש עגלה, אני רוצה משהו שיעבוד חלק, שהסוללה תחזיק הרבה וזהו. מעדיף מסך קטן מהרגיל, 13-14 אינץ'. התקציב לא מוגדר, אבל היות והצרכים שלי די בסיסיים אני מעדיף לא להוציא הרבה בשביל תכונות שאני לא צריך אלא לשמור את הכסף לדברים טובים יותר. חשבתי על כמה דגמים, הייתי שמח לקבל את עצתכם 1) jumper ezbook 3http://m.gearbest.com/laptops/pp_607750.html 2) chuwi lapbook 14.1http://m.gearbest.com/laptops/pp_602696.html ; 3) lenovo ThinkPad e31-80https://www.wisebuy.co.il/product.aspx?category=c-... 4) xiaomi air 13…
-
- 13 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
קרובת משפחה שלי מחפשת לפטופ ללימודים, עדיף שיהיה 14 אינץ ומטה ופחות מ2 ק"ג. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שעולה, אבל עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס וורד בשימוש כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לדעתי כדאי לה מסך 1080P כי פחות מזה לא תמיד נוח. -ל…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מחפש כרגע לפטופ לצורכי זום, דפדפן, וקצת אופיס, ולכן מחפש משהו בתקציב זול עד 1500 ש'ח +-, בדקתי אופציות רלוונטיות בארץ ולא מצאתי משהו אטרקטיבי. חיפשתי קצת באמזון ומצאתי מחשב של אסייר(מצרף קישור) עם אחלה תגובות. העיסקה כוללת שילוח מגיעה ל1700 ש'ח. https://www.amazon.com/dp/B07RF1XD36/?tag=bestviewsre0e-20 . לא מבין גדול במחשבים ולכן אשמח לחוות דעת האם האופציה הזאת סבירה וכמובן שאשמח לאלטרנטיבות אחרות, חשוב לי בעיקר מחשב שיעבוד מהר לצרכים הבסיסיים. הגודל לא משנה- החל מ13.3 אינץ. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני יוצא לטיול ארוך. אני רוצה לקחת איתי לפטופ, קטן וקל משקל. סיכוי גבוה שהוא יגנב או ינזק, אז אני מחפש משהו זול יחסית, אבל שכל עוד הוא לא נגנב או ניזוק שיהיה נחמד לעבוד איתו. עבודה משרדית. הכי חשוב לי זה הרבה זכרון RAM ושיהיה אפשר לחבר כמה מסכים. יש איזו המלצת קונצנזוס?
-
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני כמעט 10 שנים עם אותו מחשב (lenovo y50-70 touch ) ואני רוצה להשתדרג מה שחשוב לי במחשב הוא 1.אחריות בבית הלקוח 2.מפרט עדכני 3.הארדיסק גדול 4.כניסת כבל רשת (שיתמוך בסיב) 5.מפרט עדכני שיריץ כל משחק שקיים ומה שיצא בעתיד ואם אפשרי אך לא חובה שיהיה מסך מגע מתכוון לקנות באילת
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום, קניתי לפטופ חדש, T520 ThinkPad, (מארה"ב לא מהארץ), והוא הגיע עם כל מיני תוכנות קטנות כאלו של thinkpad.. הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יודע מה מותקן ומה לא, ואני אוהב לדעת מה מותקן לי במחשב. ובנוסף, כרגע יש 100 תהליכים רצים בעת שאני לא עושה כלום- ז"א אף תוכנה שלי לא פועלת, שזה המון. חשבתי לעשות התקנה של ווינדוס מחדש, ואז התחלתי להסתבך: קראתי את ה-user guide ומוזכר שם ה-UEFI BIOS, ושצריך להתקין באופן מיוחד וכל מיני שלבי התקנה שנראים לי זוועתיים.. אז אני בדילמה, לנסות להעיף את כל התוכנות והשירותים המיותרים או לעשות התקנה של ווינדוס מחדש ?
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
אהלן חברים, לפני כחצי שנה קניתי מחשב מסוג dell latitude 6430u. מחשב חזק מאוד. משום מה, הוא נתקע לי כל הזמן ואני מרגיש כאילו אני עובד עם מחשב משנות ה-90. עבדתי עם מחשבים חלשים יותר שעבדו בצורה הרבה יותר חלקה. הוא לא נתקע לי שאני עובד עם פרימייר ותוכנות כבדות כאלה, הוא נתקע לי סתם שאני באינטרנט או שאני רואה איזה סרט לא כבד במיוחד. לא קניתי אותו חדש, קניתי אותו יד שניה מבנאדם. עשיתי לו בדיקות חומרה והוא היה תקין לגמרי. יש לי אחריות מלאה מדל והחלקים שיש לי מקוריים, כך שבקטע הזה אין מה לדאוג. כשקיבלתי אותו, הוא היה במצב כמעט חדש ובקושי השתמשו בו, ולכן לא פירמטתי. עכשיו אני חושב על לפרמט אותו ואולי המחשב יעבוד יותר חלק. איך מפרמטים מחשב שאין לו כונן דיסק? תודה רבה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
לפטופ חדש, באיזור ה- 1500$, 13.3 , 4gb ddr3, led. ייקנה בארה"ב אז 1500$ במחירים של ארה"ב. אני מחפש את היחס עלות תועלת הכי גבוה לזיכרון cache. בין הדגמים בבדיקה: 1. dell latitude E4300. 2. new macbook (2ghz model) 3. s6410 fujitsu-siemens (might be a little more expensive) זהו בערך. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת לקנות מחשב חדש בתקציב בין 2,500-3,000 ש"ח וממש מבולבלת... מה שחשוב לי זה מהירות המחשב וכרטיס קול מעולה, שומעת מוזיקה כל היום. המחשב יהיה בעיקר לצרכי גלישה באינטרנט, סרטים, יכיל הרבה תמונות (הארדיסק גדול) ומוזיקה. יהיה נחמד אם יהיה בו bluetooth כמובן. תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
מציאת מחשב נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: 6,000₪ - 9,000₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, עריכה כרפית ומשמש כמחשב נייח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?: חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?: שיהיה דק וקל כמה שאפשר, חשוב שיהיה חזק ועמיד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?: לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל העונים:) אני מתחיל תפקיד כ RPA (אעבוד בעיקר על UIPath) ויש לי תקציב של עד 6000 שח לרכישת לפטופ. אשמח ללינק למחשבים שיוציאו את מקסימום הפוטנציאל מהסכום. ישנם תכונות בסיסיות שהמחשב צריך לכלול: Core I7 512 SSD 16 GB 15 אינץ' ומעלה תודה מראש! שראל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח. לא מתאפשרת חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות ברמה נמוכה. שימוש עיקרי בתוכנת UIPath. תפקיד RPA. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם …
-
- 0 תגובות
- 440 צפיות
-