עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 לוחות אם: MSI B4,50M Mortar Titanium כמות: 1 - מחיר: ₪ 474 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 ספקי כוח: Gigabyte PSU 700W PFC Bronze 80+ Modular B700H כמות: 1 - מחיר: ₪ 259 כונני SSD: Samsung SSD 256GB SM961 M.2 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 206 כוננים קשיחים: WD HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 Blue 3.5 כמות: 1 - מחיר: ₪ 180 סה"כ: ₪ 2917 השארתי לי בסביבות ה2000 ש"ח לכרטיס מסך, אני מתלבט בין RX 5700 XT לבין RTX 2070 Super/RTX 2080 (יש לי אפשרות להשיג משומש במצב חדש בטווח המחיר זה)…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. האם דור עשירי של מעבדי אינטל כבר יצא? (לנייחים) תודה!

3. שימושים - בעיקר מסמכים והצורך להעמיד ב PIVOT. תודה לחברים. https://www.amazon.com/dp/B07HZPCWD8?tag=georiot-us-default-20&th=1&psc=1&ascsubtag=trd-3723381815143944794-20&ref_=nav_custrec_signin&

4. ראיתי את המחשב הזה https://www.bstudent.co.il/Dell-Inspiron-3583-15-6-Ci5-8265U-8GB-256GB-SSD-AMD-wIN10h-3y.html הוא מומלץ או שיש משהו אחר במחיר הזה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Omri R,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידאו (כרגע לצורכי לימוד). יתכן גם שימוש בAngular, React. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה מסויימת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 8,000, עדיף בסביבות ה-6,000 אם אפשר לבנות משהו טוב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר. כל הסוגים והרבה משחקים חדשים שיוצאים כמו Cyberpunk 2077 לדוגמא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך GTX 1050 TI שאני מניח שהוא כבר ישן מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפ…

7. שלום רב מעוניין ברכישת מחשב למשחקים בסכום של 4000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 - לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשובה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. שלום, אשמח להמלצה על: 1. לפטופ לעבודת תכנות אינטנסיבית ותנועה בדרכים. דרישות חובה: 13.3 אינצ', קל משקל, איכות הרכבה עמידה במיוחד, 512SSD, 16RAM, סוללה חזקה מאוד 2. תחנת עגינה תואמת (USB C?) התומכת ב2 מסכים גדולים 3. 2 מסכים 23 או 24 אינץ תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום ! קודם כל קיבלתי המלצה לרכוש את המחשב הזה (אשמח לשמוע מומחים אם המחיר הוגן והאם המפרט מומלץ ?) https://pcpower.co.il/workstations/solid-p.html?config=2815-8268,2811-8250,2810-8246,2813-8818,2822-8296,2823-8992,2812-8252,2821-8293 ובלי קשר אשמח לשמוע את דעת המומחים תקציב 8500 ש"ח כולל מסך תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 תיתכן חריגהשל עד 1000 אם ינוצל לביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו FHD בתוכנות אדובי, פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף משהו סולידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …

• 8 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. Started by thenoaman,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר ללימודים, סרטים וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שאפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רצוי שיהיה קל ונוח 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by adixboy,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות על גבי לינוקס בVirtualBox, על בסיס WIN. גיימינג קל-בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אך לא בראש סדר העדיפויות. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה קל כמה שאפשר, אך לא על חשבון זמן עבודה ומפרט. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by אורי ע.,

אהלן! במשך חצי שנה חיכיתי ע"מ לקנות מחשב מסוג (surface pro 6 (i7 בבלאק פריידי... לשמחתי מצאתי דיל מעולה ובאמת קניתי את המחשב, אלא שהמוכר שמכר לי את המחשב רימה אותי ומכר לי מחשב עם מעבד i5 במקום i7 ובאמזון מוכנים להחזיר לי את הכסף כמובן אבל המחירים של המחשבים חזרו להיות גבוהים כרגיל... הצרכים שלי למחשב הם ללימודי עיצוב גרפי ומידול בתוכנות כמו סקצ'אפ וציור ואיור (בגלל זה זקוק למחשב-טאבלט) וכו' הייתי שמח לשמוע מה אתם מציעים לי לעשות, האופציה הראשונה היא להחזיר את המחשב ולקבל החזר כספי מלא על הרכישה- מה שאומר שאני נשאר בלי המחשב ולא יכול להרשות לעצמי לקנות אותו בתקופה הקרובה עד שאחסוך עוד טיפה כסף. האופציה השניה היא להשאיר את המחשב…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אני מעוניין לרכוש את הrazer blade עם המפרט הבא - האתר היחיד שיש לו את המכשיר בישראל כפי שאתם רואים המחיר די אבסורדי - 17490 ש"ח, כשבאתר הרשמי של החברה, אותו מכשיר בדיוק יעלה 2100 דולר, כלומר 7335 ש"ח,חסכון של בערך 10K. (וגם יש להם אותו בלבן, בניגוד לאתר הישראלי) השאלה שלי, האם כדאי לי להזמין מחו"ל ולבצע חריטה למקלדת בעברית פשוט, והאם יש דברים שאני לא חושב עליהם שיכולים להשתבש כשאני עושה את ההזמנה מחו"ל? בנוסף, האם אני אצטרך מתאם רגיל או שנאי מתח מיוחד? תודה!

15. איזה יופי ,יש כל כך הרבה שפע ואפשרויות אבל אני האדם הפשוט שיש לו תקציב למחשב לא יודע מה לבחור . אז ככה יש לי תקציב של בין 3500-4000 ש"ח , הדרישה היחידה שלי במחשב היא למקסם את התקציב למחשב , זאת אומרת לקנות ב3500 את המחשב הכי טוב שהייתי יכול להביא בתקציב הזה. תוכנות שאני משתמש בהם זה : אוטוקד

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  16. Started by moranp,

שלום, אני מחפשת מחשב גיימינג לילד בן 10 ( משחקי פורטנייט וכו) התקציב הוא כ 4000 שח, שאמור לכלול גם מסך. אשמח לעזרה במפרט, וגם היכן מומלץ לרכוש. תודה.

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  17. Started by Tal13,

הרכבתי מחשב שבנוי בעיקרו על מעבד AMD 3600X ו16 GB ראם, ואני מתלבט בין ה2060 SUPER ל2070 SUPER עד עכשיו הייתי די נעול על ה2070 SUPER, השאלה אם התוספת של ה500 ש"ח במחיר באמת שווה את זה? אני כן חרגתי טיפה מהתקציב שתכננתי אך אם הפער הוא באמת משמעותי אני מוכן לספוג את ה500 ש"ח על מנת לקבל מוצר טוב יותר בהווה ובעתיד. עיקר המחשב הוא לגיימינג ברשת (CSGO, PUBG וכו) ומשחקים חדשים כמו red dead redemption 2 וחשוב לי לשחק בגרפיקה גבוה. אני כרגע מריץ על מסך לא משהו, אבל התכנון הוא לקנות מסך יותר מתקדם ל1080P אולי ל1440P בעתיד.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Makegood,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יוטיוב : עריכת סרטונים, עיצוב תמונות, לייטרום, שופיפיי וכתיבה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי אוסיף עכבר חיצוני לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא כבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…

19. שלום לכולם, מה ההבדל בין הזכרונות של 3200 HyperX ל Corsair האם מדובר על איכות מוצר או על העדפה כי אני רואה שיש פה הרבה שממליצים על Corsair 3200 אשמח לשמוע חוות דעת תודה

20. Started by Hiiram,

אהלן. בימים אלה אני בונה מפרט שמייעד את מטרותיו לגיימינג ב-1440p וב-4K ועלתה סוגיית לוח האם. כיוון שהתקציב גבולי וכל רכיב חורק בו (ובי) שיניים, עלתה ההצעה להשתמש בלוח B450 Tomahawk Max כדי לתחזק את ה-3900X. נציג מחברה שלא אציין את שמה פה טען שהלוח הזה לא יחזיק את המעבד, שהוא מסרב בתוקף להרכיב לי אותו ושהוא לא ייתן אחריות עליו. רציתי לשמוע מכם התייעצויות קודם על הקומבינציה הזו, האם הלוח יחזיק את ה-3900X? האם יש ממה לחשוש? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום רב, ברצוני לקנות מחשב נייח חדש, מצורף שאלון עם כל המידע הרלוונטי: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקלים. ניתן לחרוג במעט (100-200 שקלים) אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, משחקים (כגון: skyrim, rocket league, terraria) בהגדרות בינוניות, ולימוד תכנות (ב-visual studio ו-pycharm). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אבל אשמח להמלצות למסך 1080P שהוא זול יחסית (לא במסגרת התקציב של המחשב). גודל המסך הוא לא מאוד חשוב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונ…

22. Started by Gal Alroy,

מעוניין בהמלצה לנייד לשימוש ביתי דרישות 1. מסך 15.6 אינטש 2. יכולת להריץ משחקים כדוגמת fortnite ברמה סבירה 3. יכול לבוא עם או בלי מערכת הפעלה תקציב: לא הגדרתי תקציב אבל לא מעוניין להתפרע מחשב עבור ילד בן 11.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום לכולם! תקציב: 300-600 ש"ח עם חריגה קטנה (כמובן שאם יש בפחות מה טוב), אפשר גם הצעות מאמזון. מחפש הצעה ללוח mATX למעבדי Ryzen 3th GEN המעבד שיהיה בו הוא AMD Ryzen 5 3600 -תמיכה בזכרונות מהירים, לפחות 3200MHz -יציאת M.2 (גם אחת מספיקה) -מיקרו ATX -אסטטי ונאה, אך בגבול הטעם הטוב- בלי יותר מידי אורות צבעוניים וכו'. -אין צורך בכל מיני פיצ'רים לא הכרחיים -ידוע כלוח אמין -משהו ששכחתי וכדאי להתייחס אליו . בקשר לPCI-E 4.0, לדעתכם נצרך או לא? הבנתי שכרטיסי מסך כיום לא עושים בו שימוש באמת. תודה חברים!

24. Started by Adir207,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית, תוכנות רבות שפתוחות במקביל, טאבים מרובים בכרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כרגע מחוברים 2 מסכי 24, ירכש מסך נוסף שלא במסגרת התקציב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? -חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -בלי אורות 7. האם האם יש צורך…

25. Started by EVGI,

בוקר אור לכולם יש לי מחשב נייד dell inspiron 15r se 7520 הייתי רוצה לשים לו כונן ssd אחרי חיפושים קצת בפורום הבנתי שאני יכול פשוט להוציא את הכונן hdd הקיים ולהחליף אותו בssd, האם זה באמת ככה פשוט? כי לי אין שום ידע בזה, פשוט אני טכני ומאמין שאני אסתדר אם זה ככה ואם זה באמת ככה פשוט, הייתי רוצה לקבל המלצה לכונן של לפחות 512gb לגבי המחיר, אני לא יודע מה המחירים שלהם אז אשמח גם לדעת. ואם הכל ילך כמו שצריך, אחרי החלפת הssd אני פשוט צריך להתקין ווינדוס דרך הדוס בהדלקה הראשונה וזהו? תודה רבה לכולםםםם

• 1 תגובה
    • 854 צפיות

דיונים חדשים בפורומים