ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי מחשב נייד חדש ( Dell XPS 1330 ) יש לי תחושה מוזרה שהוא מעט איטי, כיצד אוכל לבדוק זאת? המלצות לתוכנות בנצ'מרק? תודה מראש, יניב.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3500 - 4000. מעבר לכך - לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה אונליין, הקרנת סרטונים בפורומים מקצועיים, עבודה מחוץ לבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שימוש במצלמת ווב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. 8. האם ישנה העדפה לר…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
תראו באתי היום עם דוד שלי לחנות מחשבים ישר אמרתי לו לקחת AMD המוכר כל הזמן אמר שamd מתחמם מהר והוא ישרף לנו כל יומיים ורק מי שיודע להתעסק עם כל הקטע של החומרה אז הוא צריך לקנות את זה כאילו מישהו שמבין במודינג וכל זה צריך לקנות מעבד כזה...ואז הוא הציע prescot ישר אמרתי לו שזה בכלל אין מה לדבר הדבר הזה הוא תנור חימום אז המוכר אמר שאני צודק אבל בגלל זה הוא מביא איתו מאוורר חזק מאוד ומארז קשיח שככה לא יהיה רעש של המאוור...מה אתם חושבים? לפני שאתם רואים את המפרט המחשב הוא בשביל דוד שלי ולבן שלו שהוא בן 8 ככה שלא צריך כרטיס מסך טוב במיוחד והמחשב הוא בעיקר למשחקים קטנים ולראות בו טלויזיה... וזה המפרט: מה אתם אומרים?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הדגם הוא: Lenovo G505 Model Name: 20240 האם המקוריות באיביי באמת מקוריות? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לבית בתקציב של עד 2000 ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לצרכי אינטרנט, שימוש בתוכנות אופיס שונות ואולי פה ושם איזה סרט. מדובר בגדול על מחשב לצרכי סטודנט לשימוש בסופ"ש כאשר אני חוזר הבייתה. קיימת אפשרות שאצטרך לעבוד עם תוכנת Matalab שקצת מעמיסה על המחשב לדעתי. הייתי שמח לקבל מפרט למחשב אשר יהיה מספיק טוב לצרכים הללו ואם ניתן אשמח אם תמליצו לי על חנות בה אוכל לקנות אותו. תודה רבה, ניר
-
- 9 תגובות
- 632 צפיות
-
-
פשוט הוא עושה לי שאין לו הכול וצריך להזמין וזה עולה משלוח ובלאגן אז הוא נתן לי אפשרויות ופשוט מה שראיתי שממלצים פה אז אמרתי לו שיזמין עם יש פה חלק שכדאי בדחיפות לשנות אני ישנהה יש לי עד מחררר עכשיו הכי חשוב לי לדעת בקשר לספק והזיכרון איך הם ? זה השנוי שעשיתי במפרט כרטיס מסך - Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe 540 מעבד - Intel Pentium Dual Core E5300 2.5GHz 2Mb 800Mhz Bo 325 לוח אם - Gigabyte GA-G31M-ES2L 244 זיכרון - KINGSTON DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz 360 *-כונן קשיח Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502IJ Spinpoint F1 280 ספק 400W thermaltake 300 שקל בהתחלה זה הייה ככה השנוי שהוא עשה לי שזה יותר באיזה 150 שקל בערך כרטיס מסך - Sapphire ATI Radeon HD4830 51…
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט לחבר שלי. התקציב שלו הוא 7000 שקל. לא כולל מסך ולא כולל פרטים נילווים (מקלדת, עכבר וכו'...). אני רוצה לעזור לו כי כל פעם הוא קונה בתקציב גבוהה והוא יכול לקנות במחיר כזה משהו הרבה יותר טוב ממה שהוא מתכנן. אודה לכם אם תעזרו לי בעזרתי. בתודה מראש אלדד. ;D
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סתם אני מחפש לשפר אותו עוד קצת... בין 1000 ל-2000 ש"ח... לקראת חנוכה אני מחפש תוספות למחשב שלי.. מה אתם אומרים? הנה המפרט.. Pentium 4 3.0 Ghz 2Mb Cache 64 bit 2*512 MB DDR 2 A-Data Gigabyte 8I-915P-Duo+Sound Card 8 ch Western Digital 160 GB 8Mb Sata SAPHIERE ATI Radeon X700 PRO 256 MB Toshiba DVDRW +/-R x16 Dual layer תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 753 צפיות
-
-
WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 OCZ DDR2 VISTA PERFORMANCE 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5 ASUS DVD DVD-E818AT WHITE+BLACK 18X SATA GIGABYTE RADEON HD4870 512MB DDR5 PCI-E ANTEC Sonata III BLACK 500W Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ BOX Stepping G0 GIGABYTE EP43-DS3L Intel P43 מה אפשר להוריד בלי לפגוע יותר מידי בביצועים? המטרה של המחשב היא משחקים וסרטים עם חיבור לטלוויזיה, והתקציב 3500-4000 וגם אין לי מושג איזה קירור למעבד לקחת.. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
יש לי את המחשב samsung ativ 4 np470r5e. לרוב אני משתמש בו בבית תקנו אותי אם אני טועה אבל עדיף להוציא את הסוללה של המחשבים הניידים ולחבר אותם ישירות לחשמל וכך לשמור על הסוללה אבל בדגם הזה הסוללה לא נשלפת באופן רגיל. מישהו יודע איפה היא נמצאת?
-
- 1 תגובה
- 938 צפיות
-
-
מה דעתכם? מה יש לצפות למצוא בסכום כזה? מהסתכלות על לוחות יד שניה אני רואה שהרוב פנטיום 3.. המצב באמת עד כדי כך רע, או שיש לצפות למשהו נורמלי בתקציב?
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי נע בסביבות 3,000 ש"ח. השימושים העיקריים הם וורד, אקסל, סרטים (הרבה), ואינטרנט (המון). אני רוצה מחשב שיגלוש מהר כי אני מוריד לפעמים (בהורדות ישירות, לא באימיול). שיראו טוב מאוד! את הסרטים (לא HD, לפחות לא כרגע). שיהיה לא כבד במיוחד ונוח שלא עושה בעיות כל הזמן (לפי ההיכרות שלכם כבר עם ניידים). עד היום השתמשתי ב XP ואני מתכונן גם לשים על הנייד את מערכת ההפעלה הזאת ולא את הויסטה. אני לא מבין כלום בניידים רק בנייחים אשמח מאוד אם תכוונו אותי. כמו"כ אשמח לדעת על חנויות שכדאי לקנות בהם (אני מעדיף עם אחריות יצרן אלא אם כן מדובר בהפרש רציני במחיר ובחנות שהאחריות שלה ממש טובה). בתודה מראש יונתן.
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב אפשר לומר בלתי מוגבל.. רק לא ברמה של הבדיחה הלא מוצלחת של 3 כונני בלו-ריי כמו שעשו בטופיק שלי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים וקלים, צפיה בסרטים, קולנוע ביתי, עריכה גרפית דו מימדית, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה? מסך (אחד ענק! המחשב ישמש אפילו ברוב הזמן לסרטים!), מקלדת גיימרים, עכבר לייזר, רמקולים (Z-5500), כרטיס טלוויזיה אפילו כדי שאוכל לחבר את המחשב לממיר ולמכור…
-
- 9 תגובות
- 724 צפיות
-
-
מאיפה אפשר להזמין בטריות לא מקוריות ללפטופים? אני מחפש בטריה לא מקורית (שעובדת אך הרבה יותר זולה) ללפטופ fujitsu siemens amilo xi 2428 ומצאתי באיביי רק מקורית מישהו יכול לעזור לי למצוא באיביי בטרייה הרבה יותר זולה שתתאים ללפטופ? לא אכפת לי כמה זמן היא תחזיק או כמה שעות. כל מה שחשוב זה שהיא תעבוד תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום רב, בגדול זו כל השאלה שלי. קניתי מחשב נייד עם AMD Turion 64 X2 Mobile והייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין המעבד הזה לבין המעבד השני של AMD. ובכלל, הוא כל-כך שונה מה INTEL Core 2 Duo? בתודה מראש, שבוע טוב. דימה.
-
- 6 תגובות
- 858 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5500 (עדיף לא לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג בהחלט -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, CRYSIS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - (שני מסכים) מסך ראשי - 24 אינצ' 1920*1080, מסך משני - 1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זיכרון 5. עד כמה חשו…
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
שלום רב. נתקלתי ב"מבצע" הנ"ל: http://2buy.yad2.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=4926630&came=3906 לא כתוב כלום על לוח אם ומעבד. אלא דווקא על סוג הDVD. זה מזכיר לי את הימים של ECS + DURON 1700 מולחמים שנמכרו בתור "AMD 3100PRO+" אני מציע להתקשר לדילר ולשאול אותו פרטים על מעבד, לוח אם ואחריות.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי בן 7, ונראה לי שהגיע הזמן להחליף. מה יש לי היום? AMD dual Core 3800 DFI lanparty nf4 ultra-d 1GB Ram Patriot Ati 5450 2X640GB, 1X1TB Compucase 6A21 Hec 400W השימושים שלי הם בעיקר הורדות, וצפיה בסרטים, סדרות. הייתי רוצה להוציא בערך 1500 ש"ח, אם צריך פחות אז עדיף פחות. אני צריך בעצם רק מעבד, לוח וזיכרון. על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 5 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום. מחפש מפרט מחשב נייח במחיר מינימאלי ליצירת מוזיקה שיוכל להריץ את התוכנה Cubase pro 10.5 בצורה רציפה (ללא תקיעות). אשמח לעזרה. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Asus G75VX I7 3630q 8GB DDr3 1600 GeForce GTX670mx 3gb GDDR5 1Tb 5400 rpm+ 128 Samsung SSD 480 Pr אצלי כ8 חודשים אחריות עד אפריל
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תגובה 5 מעודכנת למפרט הסופי נכון לעכשיו. אשמח לתגובות. תודה מראש יגאל
-
- 5 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב ומצאתי את הצעת המחיר שהכי נראת לי מבחינת חלקים בIVORY. האם כדאי לקנות את המחשב הזה שמה: C2D E6550 לוח אם ASROCK 945GC (לא מפורט דגם מדוייק. רק חברה וצ'יפסט) 320GB HITACHI HDD 2GB זיכרון (עלום שם כנראה..) צורב DVD (LG/NEC/PIONEER) GEFORCE 8500GT (לא מפורטת חברה ) מארז של אייבורי עם ספק ג'נרי. מסך 19" LG 1953TR סה"ך 3515 ש"ח האם כדאי לקנות את זה באייבורי או שיש לכם הצעות אחרות? בתודה מראש, ניב <המחשב מעיוד לשימוש ביתי של מוזיקה/וידאו, קצת עריכת וידאו ומשחקים.>
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום חברים, לאחרונה התחלתי לעשות סטרימינג ונראה שהמאמץ קצת כבד על הכרטיס/מעבד. אני חושב על האפשרות לרכוש מחשב שיוריד את העומס של השידור מהמחשב העיקרי, מה העקרונות מאחורי מחשב ייעודי לסטרימינג? מה דרישות המינימום לסטרימינג של גיימינג, אם בכלל יש הבדל בין זה למשהו אחר? איזה מחשב (בהרכבה או שלא) אתם ממליצים? אודה לעזרתכם.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב לעבודה משרדית, עדיף פנטיום, לוח אם לא משולב וכרטיס מסך ברמה בינונית
-
- 9 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני משתתמש בהרבה מאוד תוכנות כבדות ובהם בסיס נתונים, תוכנות JAVA ופלאש, במקביל. אני ממש לא גיימר, אבל יבוא לי בטוב שתיהיה לי את האפשרות לשחק סטארקראפט 2 ברזולוציה סבירה. אני מתכנן שזה יהיה מחשב ללא מעט שנים, חשוב לי שהמחשב יתמוך בפורמטים עתידיים למיניהם במידה וזה אפשרי. אוברקלוקינג - יש לי רקע מוגבל מאוד, אם מדובר במשהו פשוט ומומלץ שלא פוגע ביציבות, אני אשמח, גם במחיר של קניית מערכת קירור יותר מאסיבית (מראש). למחשב הולך להצטרף מסך מאוד גדול, בין 26 ל 30 אינץ. אני כנראה הולך מחר לקנות את המחשב הבא, אשמח להערות: processor: intel i7 2600k motherboard: gigabyte z68ma-d2h-b3 ram: gskin 8gb 1600mhz hd's: ocz SATA3 agility3 60gb western digital 1000gb sata3 7200rpm …
-
- 8 תגובות
- 922 צפיות
-