ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
היי חברים יש בעיה גדולה אני מחפש מחשב נייד: 15 או 14 אינץ FHD 4 או 8 גיגה ארדיסק 1 טרה או חצי טרה (אמרו לי להתעקש על SSD כי זה יותר מהיר ושומר על סוללה). i7 או i5 באופן כללי, אני כל היום על המחשב, מרמה של ניהול עסק, מצגות, דוחות, המון המון חלונות ותוכנות פתוחים במקביל, חלקם גם של וידיאו (טיפים, מצגות, תמונות, יותר צופה לא עורך בפועל ). וגם כל העבודה המשרדית (המון וורדים במקביל אני גם סטודט ולומד דרכו (צופה בשיעורים וכו) לכן חשוב שהוא יהיה קל, אזור של 2 קילו ודק בתיק לא מוצא מחשב כזה כמעט באף מקום מחיר עדיף באזור ה2000 או 3000 בכל מקרה לא יותר מ4 א…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים יש בעיה גדולה אני מחפש מחשב נייד: 15 או 14 אינץ FHD 4 או 8 גיגה ארדיסק 1 טרה או חצי טרה (אמרו לי להתעקש על SSD כי זה יותר מהיר ושומר על סוללה). i7 או i5 באופן כללי, אני כל היום על המחשב, מרמה של ניהול עסק, מצגות, דוחות, המון המון חלונות ותוכנות פתוחים במקביל, חלקם גם של וידיאו (טיפים, מצגות, תמונות, יותר צופה לא עורך בפועל ). וגם כל העבודה המשרדית (המון וורדים במקביל אני גם סטודט ולומד דרכו (צופה בשיעורים וכו) לכן חשוב שהוא יהיה קל, אזור של 2 קילו ודק בתיק לא מוצא מחשב כזה כמעט באף מקום מחיר עדיף באזור ה2000 או 3000 בכל מקרה לא יותר מ4 א…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חיפשתי סרטונים ביוטיוב וסקירות על הנייד הזה ולא מצאתי שום דבר רציני יכול להיות שיש לו שם אחר בחו"ל?
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב דיי ישן בן 6 Fujitsu Amilo Pro V2000 נגמרה לו סוללת ה-CMOS/BIOS ואני צריך להחליף אותה. הבעיה היא שאני לא מוצא איפה היא (פתחתי רק מלמטה - יש זיכרונות HD ומתחתיהם כלום) מישהו יודע איפה זה?
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-
-
היי, אני מקווה שאני לא עושה פדיחות לעצמי אבל קיבלתי מחשב נייד של LG LE50 ויש שם 2 זכרונות של 512 כל אחד אבל משום מה אני לא מוצא איפה הזכרון השני.כלומר פתחתי מאחורה וראיתי רק זכרון אחד ואין לי מושג איפה הסלוט השני חחחח.לפי הפירוט הטכני של המחשב רשום שיש 2 סלוטים מישהו יכול לעזור לי לדעת איפה ממוקם הסלוט השני? בעקרון יש לי כרגע 1 גיגה בשני סלוטים של 512 שאחד מהם במהירות 533 והשני ב667 (למרות שנטען ע"י היצרן ש667 לא אמור להיות נתמך אבל המחשב עובד יפה מאוד ומזהה 1 גיגה).אני רוצה לשדרג למקסימום שהמחשב יכול לקבל שזה 2 גיגה.השאלה האם אני צריך לקנות סלוט אחד של 2 גיגה 667? אשמח למידע מפורט איך ומה צריך לרכוש כדי להגדיל את הזכרון ל2 גיגה תודה גל
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
הי, קנית נייד מדגם hp probook 430 g1 ללא מערכת הפעלה. בנוסף, התקנתי עליו SSD. את מערכת ההפעלה התקנתי על ה SSD והנייד עובד מצוין. אבל מה, כשנכנסים ל"מחשב שלי" לא מופיע ההרד-דיסק המקורי שהגיע עם המחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ושם הוא כן מופיע. מה עושים ? מישהו יכול לעזור לי למצוא אותו תודה עמי
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בתי לומדת ב"בצלאל" שנה רא/שונה וזקוקה ללוח גרפי אלקטרוני. חשוב שיהיה משטח גדול. חשוב שיהיה באיכות טובה. שמעתי wacom הטובים ביותר. מישהו יכול להמליץ? תקציב עד 1500 ש"ח. אשמח להמלצות.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מקסימום 6000 ש"ח בשביל זה אבל אני לא רוצה לבזבז יותר מדי אני לא רוצה משהו שיתחמם יותר מדי, אני לא רוצה לדאוג לגבי אם לשים את המחשב על הגוף או לדאוג לדרכי קירור אני רוצה משהו שישאר לי לפחות 10 שנים וזה ריאלי לדעתי לפי מה שאני רוצה: זה יהיה מחשב רק לסרטים - כמובן שאני אגלוש באינטרנט דרכו ודברים כאלה שלא צריכים הרבה, אבל העיקר הוא בשביל סרטים ומוזיקה לא ממש אכפת לי איזה מסך יהיה - CRT או LCD - מה שחשוב לי שהבטריה של המחשב לא תגמר מהר - אני רוצה לפחות 12 שעות ביום להשתמש במחשב ושלא יקח יום שלם להטעין את הבטריה אני אשתמש במחשב בעיקר בבית אבל יהיו פעמים שאני ארצה להשתמש בו בדרכים המחשב צריך כרטיס רשת ומודם רשת (בשביל חיבור לאינטרנט כמובן - ADSL) אני מתכוון להתקין עליו לינ…
-
- 5 תגובות
- 812 צפיות
-
-
עלה בראש שלי, אני במחשב השולחני שלי כל חדוש מנקה אבק, פעם ב3 חודשים מחליף משחה טרמית במעבד. אז בנייד לא יקרה מתישהו שהוא יהיה סתום כבר מאבק ויישרף? יש אפשרות לנקות אותו? תודה על כל עזרה
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
ככה, קניתי לא מזמן נייד (חודשיים) - HP dv5-1060ej בגדול אני מאוד מרוצה ממנו למרות שהוא שמן, קצת כבד וגדול מדי... הוא בסה"כ אחלה נייד.. באמת יש לי עליו Windows 7 שבואו נגיד ש"נפל ממשאית" או משהו בסגנון אם אתם מבינים למה אני מתכוון. הבעיה היא שאני לומד באוניברסיטה (תל אביב) אני נתקל בתופעה ממש מרגיזה, אני עם המחשב המפלצתי שלי מתקשה לקלוט את הסיגנל של הWIFI בעוד שכל מיני נטבוקים ב1.90 ש"ח גולשים במהירות שיא באינטרנט.. חלק גדול מהזמן אני בכלל לא מצליח להתחבר השאלה שלי אם יש איזה תוכנה, או בכלל משהו שאפשר לעשות באופן כללי בשביל לחזק את הקליטה של הסיגנלים של הWIFI... אני מאוד מודה למי שיעזור לי בקטע הזה.. תודה :yelclap: :yelclap: :yelclap:
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
רציתי לדעת את הדברים הבאים: איפה ניתן להשיג את ה- 6800GT של GAINWARD, וכמה הוא עולה? (אני רוצה את ה- GT האמיתי, אני יודע שהוא הכי טוב, ולא איזה 6800 פשוט). האם הגיעו כבר לארץ מעבדי ה- 90nm S939 מדגמי 3200-3000? אם לא, מתי הם יגיעו? וכמה הם יעלו בערך? האם כבר הגיע לארץ הלוח המבוקש MSI K8N NEO2 PLATINUM, מבוסס NF3 לפלטפורמת ה- A64 SOCKET939? איפה ניתן להשיג את זיכרון ה- 2.2.2.5 של pqi, וכמה הוא עולה? האם הוא טוב ממה ששמעתם? ועוד דבר - אחד ולתמיד - מי יכול להגיד לי סופית אם ה- 6800GT של גווינוורד הוא 1.6ns או 2.0ns? ו... איזה מארזים רצים \ ספקי-כוח רצים טוב עכשיו? ו - תודה גדולה לכולכם, וחג שמח! ... and sorry for the n00bish ...
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אין לי צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, כרטיס רשת. אפשר להמתח עם קצת חריגה לא רצינית... תודה ושבת שלום אנשים..
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, חקרתי לא מעט על LENOVO Y50 ומסתבר שזה מחשב סבבה אבל ברמת גימור די נמוכה (פלסטיקה, חם\רועש, מסך לא הכי איכותי). לעומת זאת אני רואה ביוטיוב כל מיני REVIEWS שהם למעשה צילום של משחק כגון CRYSIS ונראה שהמחשב אוכל את זה בלי מלח. גם רוב חוות הדעת באמאזון חיוביות. נוסף על כך יש למחשב 16GB RAM, מה שמאוד מאוד קורץ לי כי אני בדר"כ מבטל את ה PAGING FILE בווינדוס כדי למנוע SWAPPING, דבר שממש מגביר את הביצועים (אך דורש כמות RAM לא קטנה). LAST BUT NOT LEAST, צלצלתי לאחת החנויות אשר משווקות את המחשב הזה, ממש רציתי להזמין, אבל לא יכלו לענות לי על שאלה פשוטה: האם המסך הוא ANTI-GLARE!! המוכר אמר שהוא לא יודע, ושיש את הפרטים באתר. מה שיותרררר מצחיק זה שב ZAP ובאתר לנובו יש מפרט X, בז…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, ה DVD תקין כי בדקתי אותו על כמה מחשבים נייחים אחרים. יש איזו דרך מיוחדת לעשות את זה בניידים? אולי ל"להכריח" BOOT באיזושהיא צורה? תודה, אופיר
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
-
-
דיי הייתי כבר סגור על ההזמנה אבל הבנתי שהלוח מהמחשב הנ"ל : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 לא יתאים לי לכרטיסים כמו 9600GT או ה 4670 , זה נכון ? (הם לא PCI E 2.0) אז אצתרך ללכת על המערכת הזו ( ??? G41 PCIE 2.0) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3266&CatCode=1 ? עכשיו לגבי הכרטיס מסך א. האם 9600 או ה 4670 כן יעבוד טוב עם לוחות G31 ? ב. האם יש הבדל שבאמת יראה לעין (מסך 19 יעבוד מקסימום על רזולוציה של 1024) בין ה4650 ..4670 ...או ה9600GT או שמדובר במקסימום 10 ...15 אחוז ביצועים בינהם ? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2639&CatCode=529 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2498&CatCode= כי המטרה …
-
- 5 תגובות
- 758 צפיות
-
-
קניתי נייד והמטרה שלי לבצע אימג' לכונן C כל עוד שהוא לא התחבר לאינטרנט והוא נקי מוירוסים. חיברתי כונן חיצוני וניגשתי לביוס כדי להגדיר למחשב לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה. למרות זאת לאחר שכיביתי והדלקתי את המחשב דיסק האיתחול לא עולה. אציין רק כי הכונן החיצוני חדש וכשאני מנסה לאחר ההדלקה לקרוא מהכונן החיצוני אני מצליח לקרוא.גם בדיסק האיתחול עצמו אין בעיה כיוון שכאשר אני מכניס אותו לכונן של המחשב הנייח הוא עולה עם ההדלקה של המחשב.כך שהבעיה לא נמצאת שם. מה שכן – הכונן החיצוני הגיע עם כבל מוזר.בצד אחד של הכבל יש את המחבר הקטן שהולך לכונן החיצוני ובצד שני של הכבל יש חיבור מוזר – שני מחברי USB. האם מישהו יודע למה יש לי שני מחברי USB? הרי אני צריך רק אחד. האם הבעיה נעוצה בכך …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ASUS K550C. ב- Boot Menu יש רק את הדיסק הקשיח, אפילו לא CD. גם ב-BIOS תחת BOOT כנ"ל. יש שם דבר שאף פעם לא ראיתי: Add New Boot Option. וכשנכנסים: יש שם אפשרות להגדיר Boot אבל אבל צריך להגדיר שם מערכת קבצים ו-Path. מה זה הדבר הזה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בקניית של נייד חדש. נתחיל מהשאלון: * מטרות המחשב? בעיקר ללימודים. (לימודי הנדסה) עבודה עם תוכנות כמו "מאטלב" "סולידוורקס" וכדומה. שימושים נוספים יהיו בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים (חיבור למסך LCD ) ומדי פעם משחקים (כשימוש משני לחלוטין אך שתהיה אפשרות להריץ משחקים). * גודל המסך? 14 אינץ. * משקל רצוי? לא מעבר ל 2.3 - 2.4 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? יכולת עבודה רצופה של 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? עדיפות. לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן לאחר חיפוש מעמיק בפורום. ה…
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של ASUS [חדש], כפי שאתם זוכרים מאשכולות קודמים שלי.. הוא זבל טהור.. בכל אופן, אני לא מצליח להיכנס ל-BIOS. שום כפתור לא עובד, לא משנה כמה ניסיתי. ניסיתי DEL, F10, F8, F2, INSERT, שום דבר לא עובד. אני חייב להיכנס ל-BIOS כדי לשנות משהו. מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
האלן, בקנית המחשב היה לי HD של 80DG שמתכום 5GB נתפסים ע"י הrecovery system ועל השאר זה פרטישיון של ווינודס VISTA חילקתי את הפרטיטיות הזה לשניים (לי לפרמט) והתקנתי על השני את XP מעכשיו אני יכול להיכנס רק ל Windows XP והוא לא נותן לי לבחור באפשרויות בחירה את VISTA (ניסיתי לשנות את BOOT.INI וזה לא עזר..) כמו כן אני גם לא מצליח להיכנס לrecovery, אני לוחץ על הכפתור הכחול הגדול על הנייד והוא נותן לי רק שתי אופציות: כניסה לבסיוס \ הגדרת התקני BOOT אני כבר לא יודע מה לעשות.. תעזרו לי בבקשה!
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
הישארתי את המחשב שלי והאחינים שיחקו לי בו וכיבו אותו כשבאתי להפעיל אותו לא עולה לי הוינדוס מופיע לי חלון כזה התמונה הזו כאילו יש סיסמה מה לעשות איך אני פותר את זה אני לא יכול להיכנס למחשב אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום קניתי לא מזמן מחשב sony vaio pro 13, ברוך ד' מחשב נפלא רק שאני לא מצליח להכנס לביוס שלו נסתי את כל ה_f ואת הassist לחיצה קצרה וארוכה ולא מצליח? דבר נוסף והוא גם על הדרך זה אם אפשר עט כמה שיותר טוב למחשב שיהיה מדוייק נוח ואפילו שיהיה לו כמה כפתורים (הבנתי אין לא דיגיטל pen נשמח לגלות שטעיתי). תודה רבה ובהצלחה לנו ולכל עם ישראל ושנעשה ונצליח בעזר ד'. שנמשיך להיות מאוחדים.
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
המחשב הוא R50e דגם U3G 1834. הבעיה היא שכמעט כל דיסק צרוב DVD ו CD רגיל וכן העתקים מדוייקים של סרט DVD (כלומר לא רק DATA) לא עולים במחשב הזה, כלומר הוא לא קורא אותם. דיסקים מקוריים של סרטי DVD עובדים ללא בעיה. אופיר
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי את המחשב הזה מהמבצע של אלקטרה ומשום מה אני לא מצליח להפעיל את המצלמה המובנית שיש בו. הוא הגיע כשמותקנת בו התוכנה CRAZYTALK CAM SUIT וכשאני נכנס אליה היא מודיעה לי שאין שום מצלמה במחשב. וכשאני נכנס בלוח בקרה ל"סורקים ומצלמות" אני גם לא רואה שיש איזושהי מצלמה מותקנת במחשב. איך אני מפעיל את המצלמה במחשב הזה? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לחבר עכבר Bluetooth למחשב נייד VOSTRO 1320 של DELL, ללא הצלחה. העכבר אינו מופיע בסריקה שמבצע המחשב למציאת התקנים אלחוטיים. אני אמור להתקין איזשהו DRIVER עבור ה-BT?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-