ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
הנייד שלי hp pavilion pv4 מרעיש מאוד מכיוון המאוורר זה ברמה שאם אני מכוון שהלפטופ יעיר אותי אני מתעורר מהרעש לפני שהמוזיקה מתחילה. יש פתרונות אם כן איזה מאוורר מתאים ??? מה צריך לעשות ????? הלפ ???
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
למה יש הבדלי מחירים כאלה גדולים בין הארץ למדינה כמו ארה"ב ? (מפרט של 7k בארץ אפשר לקנות ב5K בארה"ב) שקונים מחשב חדש יש מקום להתמקח על המחירים של החלקים ? על איזה חנויות באזור המרכז הייתים ממליצים בחום ? שווה לחכות לאיזה יציאה של מעבד חדש או משהו שיגרום להורדת מחירים בקרוב ? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות שדרוג וברצוני לדעת כמה דברים: 1. מתי צפויה ירידת המחירים הבאה של AMD ו \ או אינטל? 2. מדוע כרטיסי המסך של GIL (FORSA) כה זולים ביחס למתחרות , האם הם פחות איכותיים או שפשוט GIL החליטו שבא להם להיות יותר זולים? 3. האם ההבדל במחיר בין 6800GS ל6600GT פרופורציונלי ליחס הביצועים ביניהם (מדובר בהפרש של 300-400 שקל) 4. האם DDR 3 או DDR2 בכרטיסי מסך משפר את הביצועים באופן ניכר או שזה סתם גימיק? 5. במבט לעתיד , האם כדאי לקנות כרטיס מסך עם 256 מגה? (אני יודע שהיום זה לא הכי עקרוני ו128MB מספיק כמעט אם לא ממש להכל) 6. מה היחס בביצועים בין SATA 7200 לבין IDE 7200 עם 8MBCACHE ו\או 16MBCACHE , האם משתלם יותר (כספית) לקנות SATA (בואו נגיד שיש לי IDE120GB עם 8CACHE , שווה …
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
1. האם יש בארץ חברות שנותנות שירות במסגרת האחריות על ניידים שנקנו בחו"ל? Dell? ASUS? 2. לרוב הניידים, לפחות אלו שבתקציב שלי, יש דיסק קשיח במהירות 5400RPM. עד כמה ההבדל מורגש לעומת 7200RPM (שיש כמעט בכל מחשב נייח)? באיזה מצבים הוא מורגש? 3. יש מחשבים עם כונני SSD קטנים (32 GB) שמתפקדים כ-cache של ה-HDD - באילו מצבים זה שימושי? האם זה איכשהו מגשר על הפער בין 5400-7200 RPM או שאין קשר? 4. האם להחליף רכיבים בלפטופים זה קל כמו להחליף רכיבים במחשבים נייחים (למי שהתנסה בזה)?
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם ;D 1)כשאני מחבר את המחשב לטלוויזיה שלה אז התמונה חתוכה כאילו התמונה שהמחשב משדר תמונה גדולה מהטלוויזיה..איך מסדרים את זה? 2)יש סיכון בעדכון הדרייברים שלי המחשב? אפשר לינק או משהו להורדה של עידכונים אם יש פה בפורום?כי אני לא מצאתי... 3)עם אני יקנה WIN 7 ויתקין יקרה משהו לאחריות? מדובר בנייד DV5-1130 HP Pavilion עם VISTA SP2 תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
מה החשיבות של הזיכרון בכרטיס מסך עצמו מה ההבדל בביצועים בין 1gb ל2gb האם כדאי לקנות כרטיס מסך עם מאוור מובנה? הבנתי שיש חשיבות רבה לספק איזה חברה אמינה מבחינת יצור ספקים ואיזה ספק מומלץ למחשב לגיימרים? האם750 מספיק או יותר מדי? המליצו לי פה על antec ובקשר למאורר למארז האם ניתן להחיל וכדאי? שתי מאווררים במארז? אגב איך אני יודע אם יש תאימות בין הלוח אם לכרטיס הגרפי?
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
קישור לנייד למי שלא מכיר: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2664&CatCode=315 אני מעוניין לקנות מחשב נייד עם מסך מגע,לפי החיפושים רק M912 קיים בארץ ,האם ידוע לכם על דגמים טובים יותר(לא משנה איזו חברה) באותו טווח מחיר? בתכלס אני קונה נייד לגלישה,אופיס ותוכנות מוזיקה,האם הוא לא יתקע ויהיה איטי ? אני משתמש בפרוטילופס ואופיס 07. שאלה נוספת,אני רוצה להתקין עליו WIN 7,הוא יוכל לעמוד בזה?(הדגם של 2 ג'יגה בייט זכרון פנימי) ואיך אפשר להתקין עליו WIN 7 בלי כונן דיסקים? איך המסך מגע שלו?מגיב מהר? יש בו מיקרופון מובנה? תודה לעוזרים ושבוע טוב לכולנו.
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש הורדתי מה STEAM קאונטר סורס בתשלום וקיבלתי ביחד איתו את גירסת הBETA רציתי לדעת האם יש איזו סיבה לכך למה הם ממשיכים להפיץ את הבטא? לא נראה לי הגיוני.. סוף סוף זה עוד כמות רצינית של מקום דבר שני: עם איזו תוכנה אוכל לייצר מפות והאם זה אמור להיות מסובך? דבר שלישי: ברצוני לקנות כרטיס מסך GTS250 של NVIDIA כדי להרציץ משחקים בסדר גודל חומרתי של ''קאונטר סורס'' ויש לי מעבד פנטיום E2180 שהבנתי שזה מיועד למשרדים ולא לגיימינג מצד שני זו המרה של פנטיום 4 שהיה בזמן יציאת המנוע הגרפי סורס.. האם יהיה שיפור בתוספת הכרטיס מסך בכך שהמשחק ירוץ לי חלק? (בנתיים יש לי כרטיס מובנה בלוח ואני יכול לשחק רק במפות קטנות כי הם לא דורשות הרבה כוח.. או זיכרון) המפרט שלי הוא pntium E2180 …
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לבנות מחשב HTPC. דבר ראשון חיפשתי מארז שיתאים לעסק, מצאתי את המארז הבא של אנטק: ANTEC MINUET Piano Black Slimline http://www.heatsinkstore.com/mipiblslpcca.html דבר ראשון - האם כל לוח ייכנס לי שם? אני מתכנן להכניס שם פנטיום 3 800 עם לוח של ג'יגהבייט, אין לי מושג איזה דגם בינתיים אז.... דבר שני - מה התוכנה הכי מומלצת ונוחה להפעיל עליה HTPC ? דבר שלישי - אני מחפש כרטיס מסך קטן שייכנס שם עם יציאת SVIDEO/RCA במחיר הכי זול שניתן, על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 9 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד מחו"ל דגם Samsung Aura R60 Plus Review לא מצאתי אותו ברשימה שמשרד התקשורת מאפשר. כפי שהבנתי אין אחד כזה בארץ . יש פה משהו שהביא מחשב נייד מחו"ל ובמה זה כרוך? או שאולי מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הדגם הספציפי הזה בארץ? או שיש משהו דומה בארץ ?. אני מאוד אשמח אם מישהו יענה לי על זה . תודה מראש .
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
AMD Sempron (AM2) 2800+ *Manila* 64bit 1600MHz , 128Kb Cache- Box- 3Y Warranty 300 SocketAM2 - VIA K8T890 CF - ASRock ALiveSATA2-GLAN- 1Y Warranty 430 DDR-2 - 1024mb PC4300 - Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 533mhz - 3Y Warranty 600 80GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - SAMSUNG - 3Y Warranty 250 PCX - GeForce 7300GT Leadtek/Albatron/Gainward/EVGA... 256MB DDRII Silent FX 500 מארז Foxconn TLA-436 Black/Silver+ FSP 350W + 92mm Fan - 1Y Warranty 240 כל זה ב-2500 אוקייי זה המפרט.. הוא מופיע במומלצים באתר.. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. אם נגיד אני יגלוש באינטרנט הוא יגלוש מהר או לאט?? 2. המעבד לא כל כך טוב נכון?! אז מה החיסרון שיהיה לי במחשב? 3. הכרטיס מסך הזה יחזיק לי לעו…
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע מחשב בחדר ישן יחסית, ומחשב חדש יותר בסלון המשמש כ HTPC. אני משחק הרבה במשחקים כבדים יחסית ובסלון הם רצים בלי בעיה, הבעיה מגיעה כשאני רוצה לשחק משחקי RPG או משחקי יריות (הסלון רחוק יחסית מהפלזמה ואי אפשר לשחק עם מקלדת ועכבר כמו שצריך). בחדר שלי זה קצת יותר בעיה, כשאני מריץ דיאבלו 3 המחשב מתחמם אחרי שעה בערך של משחק, אבל הוא עדיין עובד חלק בהגדרות גרפיקה בינוניות, כשאני שם על מקסימום בגרפיקה הוא מתחיל להיתקע קצת. השאלה שלי היא, אם בכלל כדאי לשדרג את המחשב שנמצא בחדר או למצוא פתרון למחשב בסלון. אני כבר הרבה זמן מחפש פתרונות ל HTPC אבל אני לא מוצא שום דבר. בשלט של ה XBOX 360 ממש לא נוח לשחק במשחקים האלה. אז כל עוד אין פתרון ל HTPC שבסלון אשמח לדעת מה אני יכול …
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
המחשב שיש לי עכשיו זה: CPU: AMD XP Athlon 2500 Motherboard: Gigabyte 7N400-L Chipest: nVIDIA nForce2 Ultra 400 Memory: 256MB X 2(512) DDR SDRAM Video Card: GeForce 4 MX 440 128MB והמפרט שslimshady21 הציע לי הוא: AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM 900 ¤ 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 695 ¤ 1 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 2 SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL 1490 ¤ 1 סה"כ: ¤ 3685 כמה שאלות.... 1. מישהו אמר לי שבמעבדים החדשים של AMD Athlon 64 עדיין לא תיקנו את בעיות החימום שיש להם (?) 2. איך הלוח אם והכרטיס מסך? 3. האם אני ארגיש שיפור משמעותי בביצועים בין המחשב הנוכחי לבין המחשב שאני הולך לקנות ? ואם מישהו מצא בעיה במפ…
-
- 9 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. עד כמה זה ישתלם יותר להזמין חלק מהרכיבים באמזון? לפי מה שבדקתי יש חיסכון של כמה מאות שקלים אבל לא משהו רציני מדי... 2. בקשר לרייזן 9 3900X, אילו שימושים אמורים להיות לי כדי שהוא יהיה מוצדק? זה יהיה מוזר לקחת 16GB RAM "בלבד" עם מעבד כזה? 3. נניח ואני הולך על המעבד הזה, זה יהיה בסדר להשאר ולעמוד על כרטיס בסדר גודל של 2070S / 5700XT? הם גם ככה מאוד טובים למשחקים, ומעבד יהיה בעייתי יותר לשדרוג בעתיד. מה הייתם מציעים יותר - 5700XT או המתחרה שלו? ולמה? תקציב כרגע זה לא פקטור, אלו שאלות כלליות.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד HP530 עם Vista Basic. אני שוקל לעשות שנמוך ל-XP, ויש לי כמה שאלות: 1. כיום מחיצת השחזור (ששם יש את ה-vista המקורי שהגיע - אין לי דיסק של ויסטה) מוגנת למעשה כדי שלא תימחק בטעות. אם אבצע שנמוך ל-XP, ארצה לשמור את המחיצה במצבה, לחירום, האם השנמוך יכול לפגוע במחיצה? (או שמספיק שפשוט לא אגש אליה) 2. כיום, כשהמחשב עולה - קצת לאחר הסמל של HP ואפשרות כניסה לביוס (ולפני שהויסטה מתחילה לעלות), מופיע מסך שחור עם שורה אחת - לחץ על F11 לשחזור (Recovery) (כמובן שזה באנגלית...) - האם לאחר שנמוך ל-XP עדיין תופיע לי השורה הזו (וכמובן שהשחזור יהיה לויסטה המקורי...)? שוב, לחירום. הכוונה של שתי שאלות אלו היא שאוכל לשחזר בקלות חזרה לויסטה, אם ארצה. בתודה מראש, רון.
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
היי לכולם. לפני שבועיים בערך קניתי בפעם הראשונה מחשב נייד. מאוד מרוצה ד"א תודה למי שהמליץ על ה- MSI Bravo EX623. יש לי כמה שאלות בסיסות בקשר לתפעול שלא מצאתי להן תשובה חד משמעית. 1. האם זה בטוח להפעיל את המחשב בלי סוללה? הכוונה היא האם אני יכול פשוט להשאיר את המחשב מחובר לחשמל ולהשאיר את הסוללה בחוץ רוב הזמן? 2. האם עדיף להשאיר את הסוללה בתוך המחשב גם כשאני מחובר לחשמל? או שאני חייב לנתק מהחשמל כשהסוללה טעונה? 3. אם המחשב מחובר לחשמל אבל אני צריך לנתק אותו, האם אני יכול תוך כדי עבודה להכניס את הסוללה ולנתק את החשמל (בלי לכבות את המחשב קודם)? זהו בעקרון, אלה דברים שאין להם הסבר ברור במדריך ההפעלה...
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
קודם כול הייתי רוצה לבקש חוות דעת שלכם על הקניה האחרונה שעשיתי. ברשותי נייד חדש מסוג Lenovo N500 המחשב ניקנה ב3650 שקלים עם 3GB זיכרון. למרות שלא חכם לשאול אחרי הקניה מה אתם אומרים עליה? המחשב משמש וישמש לעבודה משרדית בעיקר+פוטושופ+צפיה בסרטי HD. עכשיו לנושא הדיון. שמעתי ממקור מסוים שלא בריא(לסוללה) להטעין את המחשב הנייד בזמן עבודה דבר שנשמע לי די מוזר הייתי רוצה לדעת אם הדבר נכון? אם כן- האם ניתן לבגדיר למחשב הנייד שבעת חיבור לחשמל לא השתמש בסוללה אלה ישירות במתח מהשקע?
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אני מעונין לקנות נטבוק לא יקר מידי, נתקלתי בזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5368&CatCode=315 השאלות שלי הם: איך הביצועים של המעבד N450? אני אוכל לגלוש חלק באינטרנט ללא תקיעות? אפשר לראות בו סרטים בצורה טובה? האם המחשב הזה אמור להיות אמין? אני לא רוצה צעצוע שיתקלקל לי אחרי שנה(בדיוק שהאחריות נגמרת) ואם למישהו יש את המחשב הזה, אשמח לקבל עליו יתרונות וחסרונות. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, אני צריך לחשוב על הזכרונות ראיתי מספר זכרונות די זולים A-data Elixir שהם מאוד זולים, האם כדאי לקנות אותם? אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק לזכרונות. דבר שני האם כדאי לקחת סטיק אחד של 256 והשני של 512? האם זה יתן לי Duel Ddr? או שבכל זאת עדיף לקחת 512 ולא לשבור תראש... דבר שלישי מארז, איזה מארז אפשר לקנות בפחות מ 300 שקל עם ספק איכותי שיחזיק לי תמחשב בכבוד? זה המפרט: מחיר AMD 64Bit : ATHLON 64 +3000 1600FSB 512K- BOX ¤ 1044 GIGABYTE : GIGABYTE GA-K8VT800M ¤ 512 DDR : 512MB ELIXIR 400MHz ¤ 475 DDR : 256MB ELIXIR 400MHz ¤ 240 Western Digital : WD 80 GB- JD(SATA) 7200 RPM ¤ 437 ATI Radeon : GIGABYTE RADEON 9800 PRO 128MB 256 BIT TH DVI TV/O ¤ 1342 פנ…
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
טוב אני כבר קונה את 2 8800GTX ואת ה .6700QX עכשיו אני צריך זיכרון 2GB לוח אם ו2 כוננים של מינימום 250GB וספק כוח בשביל המפלצות עכשיו כמה שאלות. יש לי את המארז coolermaster praetorian הישן והטוב (מי לא אוהב את הסדרה הזאת). השאלה היא אם יש מקום לכרטיסי מסך אם לא אז בבקשה תציעו כמה מארזים ששווה לקנות....משהו טוב אני יכול לבזבז על זה אבל לא משהו כמו lian-li אני בצבא עכשיו ואני מתכנן לקנות מחשב ל3-5 שנים הבאות השאלה היא אם באמת כדאי לי לקנות quad core עכשיו או פשוט לקנות dual. כי בינתיים זה לא ממש משנה אין הרבה משחקים שמשתמשים בטכנולוגיה תודה לכל עזרה שתינתן
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
יש לי מעבד של אינטל CORE 2 אם 1.86 GHZ דיסק קשיח של 160GB כונן פשוט כזה DVD 1 GB של RAM כרטיס GEFORCE 7300 GT 256MB ואני לא יודע איזה עוד פרטים יש לציין , אבל אני רוצה למכור את המחשב , ולקנות אחד חדש ויותר טוב רציתי שתגידו לי מה עוד יש לציין , ואיך לבדוק מה יש לי , וכמה אני יוכל למכור את זה . תודה רבה וגם רציתי שתרכיבו לי מעבד שהוא +- 2000-3000 שקל ממה שאני יקבל על מה שאני ימכור
-
- 7 תגובות
- 614 צפיות
-
-
תשמעו אני קונה מחשב כנראה מחר.. "יאר" מהפורום כבר עזר לי כמעט בהכל רק שנשארו לי כמה שאלות.. מי שיוכל לענות לי בהקדם האפשרי אני ישמח.. 1. אני פשוט לא ממש מבין בAMD אבל אין באותו סכום של המעבד הזה(AMD Athlon 64 X2 5000 Box) בסך 327 ש"ח מעבד יותר חזק של אינטל? מבחינת גיימינג.. ושיהיה חזק שיהיה אפשר לפתוח הרבה דברים ביחד. 2. מבחינת גיימינג. מה עדיף? Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe או NVIDIA אחר שמגיע לבערך 940 ש"ח. 3. האם COOLERMASTER Centurion 534 460W(מארז+ספק) יותר טוב מ HEC 6A19B Black 400W (גם מארז+ספק) ואם זה ממש משמעותי שכדאי להוסיף על זה כסף.. 4. האם הלוח אם הזה ASUS M3A הוא טוב? כי אני באמת שלא מבין בזה ואני רוצה להיות בטוח במה שאני קונה.. במיוחד שיהיה טוב לגיימי…
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
Dell Inspiron 1525 IN-RD09-2057 איך הדגם הזה? יש לו 3 שנים אחריות.. השאלה אם זה באמת נותן משהו.. איך השירות של DELL בכללי? מישהו התנסה איתם כבר? ועוד שאלה לפי מה שאני קורא פה מצטיירת תמונה שמסובך להתקין מערכת הפעלה על נייד האם זה באמת נכון? אני לא אמור לקבל את כל הדרייברים על דיסקים כמו שאני קונה מחשב רגיל? ההתקנה היא לא כמו התקנה על מחשב רגיל.. אני מצטער אם שאלתי שאלות טיפשיות פשוט אף פעם לא התעסקתי עם מחשב נייד..
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה ההבדלים בין Vostro ,Inspiron ,Latitude וראיתי אנשים עם לפטטופים ומסך מט (לא מבריק), ושאני מסתכל על המפרט של המחשב אני לא רואה אזכור לאיזה סוג המסך...אז איך אפשר לדעת ?
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אקיי... אז שאלה ראשונה : מאיפה הכי כדאי לקנות מחשב נייד, מאתרי מכירות כמו P1000, נענע, וואלה, KSP, אופיס דיפו, או שכדאי להיכנס לאתר הייצרן ולהזמין משם? (או שאי אפשר ככה? ) שאלה שנייה : מאיזה ייצרן הכי כדאי לקנות את המחשב? IBM Lenovo HP LG Acer DELL Asus או שכול מה שאמרתי זה ייצרנים על רמה וההבדלים בין המחשבים הם לא משמעותיים? שאלה אחרונה... אם נגיד אני קונה מחשב נייד מאתר כמו P1000, ואני מרוצה מהמפרט והכול... אבל אני רוצה שהכרטיס מסך דפוק... אז איך אני מחליף אותו לכרטיס מסך אחר? אני מתקשר ל-P1000 ואומר להם שישימו לי כרטיס מסך אחר, או שכרטיס מסך אני יכול לקנות כשה המחשב כבר אצלי ולהכניס לבד? (יענו מין חיבור PCI EXPRESS כזה..) תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-