ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ברשותי מחשב נייד Msi megabook m510a והכונן האופטי שלו תקול לאחרונה המחשב מציג שגיאות בהפעלה ולא עולה בשום מצב וברצוני לפרמט אותו, הצלחתי להשיג כונן cd חיצוני בחיבור usb ע"מ להריץ את הcd של הwindows ממנו אבל המחשב לא מזהה אותו בboot (למען הסר ספק בדקתי את הכונן החיצוני במחשב אחר והוא תקין) אשמח לשמוע הצעות כיצד בכל זאת ניתן לפרמט את המחשב. המון תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTAV,CRYSIS,WITCHER 3 וכו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע HDR בעתיד 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני יחלק את זה ל3 חלקים אני מבקש לענות מסודר: חלק 1: קודם כל שאלה: יש לי HDD WD 5000AAKS 500GB 16MB, SATA2, שלא היה בשימוש בכלל האם כדאי להשאיר אותו או שעדיף לשדרג להארד דיסק יותר מהיר? טוב אז ככה המחשב הראשון הוא בשבילי, התקציב הוא 6000 ש"ח (אפשר קצת לחרוג עדיף שלא, במקרה שכן אני יכול לשלם במזומן אז יש הנחה קטנה כידוע) מטרות המחשב: משחקים כבדים כמו GTA4 ו CRYSIS, עבודה עם תוכנות רבות במקביל, עריכת ווידאו לפעמים, פוטושופ, אינטרנט כמובן, סרטים, וסרטי HD, אני מתכוון להשאר עם WINDOWS XP עד שיוצא WINDOWS 7. עכשיו לעיקר: אני רוצה מעבד עם 4 ליבות עם ההדפה ל Q9550, אל תגידו לי 2 ליבות, רק 4 ליבות. אני כן מתכוון לעשות OC אך ורק למעבד אבל לא משהו מטורף. חשוב מאוד! שהמחשב יהיה …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מפרט למשחקים חדשים כמו Assassins Creed Devil May Cry 4 Mass Effect ,Brothers in arms , Alan Wake BioShock Crysis ללא מסך ורמקולים . יש המלצות ? תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתחיל בכמה מילים, עזבתי את המחשב לטובת xbox ואח"כ פלייסטיישן, כי תמיד מחשב החזיק לי בערך 3 שנים עד שכבר לא ממש היה מה לשחק בו בלי להוריד הגדרות למינימום. בכל זאת, יש געגועים לשחק במחשב, בעיקר shooters ובעיקר אני רוצה לשחק PUBG שההבדל בין לשחק במחשב לבין בקונסולה כולם יודעים... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פה קצת קשה לי לקבוע תקציב מדוייק. חושב על 3,500 בערך רק על המחשב, אבל רוצה משהו שיחזיק לפחות לכמה שנים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, בעיקר PUBG אבל אולי בעתיד גם אחרים כמו GTA ודומיו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מטרות המחשב?אינטרנט ואופיס (מחשב ללימודים לא צריך משהו למשחקים) * גודל המסך? 14-15 (עדיפות ל14 אלא אם כן יש ב15 עם משקל נמוך) עדיף שהיה מאט אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיפות לפחות מ2 ק"ג אך אפשר לחרוג קצת מעל ה2 ק"ג אם המחשב שווה את זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות בשימוש אינטרנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה אבל מתכוון להתקין עליו SSD ולהשתמש בכונן בתור כונן חיצוני * כונן אופטי? עדיף לא,סתם מעמיס משקל חשבתי לקנות את המחשב הזה http://ksp.co.il/?uin=23089 ולשים לו את הSSD הזה http://ksp.co.il/?uin=23931 כך שבסה"כ הכל יוצא הכל כמעט 4000 שקל חשוב שהמחשב יהיה אמין ויחזיק להרב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ! יש לי מחשב נייד מדגם lenovo g550 והבעיה שלי היא שהמחשב לא עולה , הוא פשוט נתקע בלוגו של לנובו . ניסיתי לפתוח את המחשב וניקיתי קצת את המחשב מאבק וגם בנוסף שמתי לב שהמאוור עובד רק בחצי דקה הראשונה ולאחר מכן מפסיק, ואחרי עוד 10 דקות עוד פעם עובד ואז מפסיק כעבור דקה. אחרי הרבה זמן שהמחשב נשאר במצב תקוע עם הלוגו של לנובו יש לי הודעות בלולאה עם המסר הבא : media test failure',chrck cable exiting broadcom pxe rom תודה רבה לכל מי שיעזור
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: 1095ש"ח P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוח אם: 690ש"ח P5ND2-SLI Dual Core, NF4, SLI, SATA2, DDR2 כרטיס מסך: Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E 1190 1 1190
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד לתלמיד. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מה גודל מסך? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפש המלצה למחשב לאולפן ביתי. ישמש לתוכנת קיובייס 10 עם המון סקינים. תקציב עד 6000 עם חריגה של 500עם אכן זה הכרחי. כרטיס קול אני לא צריך יש לי חיצוני. הציעו לי את המפרט הנל: קיבלתי הצעה למחשב הנל ב6100 שח מעבד: Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור אוויר למעבד: Noctua NH-D15 לוח אם: ASUS TUF Z390-PLUS GAMING WIFI + BT5.0 / MSI MAG Z390 TOMAHAWK או אסוס או MSI זכרון: - Corsair Vengeance LPX 32G (2x16G) DDR4 3200Mhz CL15 דיסק קשיח: XPG 1T SX8200 PRO M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s דיסק קשיח:- Intel 660P NVMe 2TB M.2 2280 SS Wrire/Read 1800MB/s דיסק קשיח: Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בין 2500 ש"ח גמיש (עד ל2800 נאמר) כולל מסך למחשב גיימינג. אני יודע שזה לא הרבה כסף, אבל זה מה שיש. מבחינת ציוד היקפי אז צריך רק עכבר וכונן DVD. כמובן להשתדל להמנע כמה שניתן מצוואר בקבוק. אני לא מעודכן בכלל בטכנולוגיות במחשב היות ואני בצבא ואין לי זמן לעקוב, אז אני אשמח אם תוכלו לפרט לי טיפים והערות/הארות במידה ויש.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי המפרט הבא: מארז: NZXT Lexa blackline + צורב כמובן ספק כח: corsair hx520w לוח אם: gigabyte p35-ds3l מעבד: Intel Q6600@2.4Ghz עם oc ל 3.2Ghz קירור למעבד: thermaltake v1 זיכרונות: DDR2 4gb 800Mhz אשר תופסים את כל ארבעת הסלוטים כרטיס מסך: ATI Radeon HD4870x2 דיסק קשיח סטנדרטי של חצי טרה 7200RPM מכיוון שהלוח די מגביל נראה שלא אוכל להשתדרג על בסיס הלוח הקיים אני צודק? האם ישנם חלקים שאוכל להעביר למפרט הבא (כגון מארז וספק) על מנת להשקיע בחומרה חזקה יותר, או שעדיף למכור את המחשב כולו ולהשקיע את הכסף מהמכירה? בנוסף, האם קיים מקום שעוסק בטרייד-אין? בכל אופן הדרישות שלי הן מפרט למטרות גיימינג, קצת הום-סנטר ועריכת וידאו של עד 3k (ניתן לחרוג בכ200 ש"ח אך רצוי לחסוך כמה שיותר), …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה, אם יהיה צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FALLOUT 4, WITCHER 3, MAD MAX THE GAME, METAL GEAR SOLID: PHANTOM RAIN. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 X 1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש כללי בעיקר בשביל להחליף את הנייח שיש לי בבית (כבר מעל 10 שנים חחח) אשמח לעזרה מכל אחד והשאלה השנייה בכותרת מה אתם חושבים על מחשבים "מחודשים" לא ברור למה הכוונה בכותרות שהם נותנים אבל המחיר הוא בחלק מהמקרים 2000 שקל פחות... לפני שאני מתחיל את הפירוט ששמתי בחוקים אני רק אציין שלא קריטי לי המון דברים ואני לא כל כך סגור על עצמי אז אם מישהו כאן בסוף יציע לי משהו אטרקטיבי שלא כל כך תואם אחד לאחד את מה שלמטה אז מקובל. וכמובן אפשר לחרוג גם מהתקציב במידה ומצאתם משהו יותר טוב/מתאים. * מטרות המחשב? - כללי, אני כן מתכוון לשחק איתו לעיתים אז כרטיס מסך נורמאלי כנראה שיהיה חובה. * גודל המסך? סביבות ה 15 אני מאמין יספיק. חלק/מט? חלק נראה לי יותר נק…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה מדילר את המפרט הבא: מעבד E6300 Intel לוח אם 965G -ds3?/GA-965P-s3 Gigabyte Liberty 400watt מארז GB 3D Aurora זכרונות 1giga (512*2) 667mhz ipc דיסק קשיח 250GB sata2 16mb western digital כונן דיסקטים Included צורב דיוידי LG/Asus x16 or higher שחור כל זה יעלה לי איזה 3800-4000 שקל עדיין לא סגור על הספק כוח..נראה לכם משתלם? וכרטיס מסך קניתי בנפרד את ה-x1950xt ב-1100 שקל בקשר לזיכרונות התבלבלתי זה PQI והנה לינק http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2043 זה לא נראה לי ממש ג'נרי...אבל מצד שני הם די זולים יחסית
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם קיים UMPC עם מעבד Atom, מסך מגע, מצלמה, WiFi, Bluetooth וסוללת 6 תאים? : אם אפשר אז גם מודם סלולארי דור 3.5 פנימי ו-GPS מובנה, אבל לא חובה. עדיף זיכרון פנימי 1GB ודיסק קשיח גדול ככל האפשר (אפשר גם פלאש).
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
וצ'יפ של נדיבה (לא של ATI). ללא מסך וציוד היקפי. לא לגיימר, אבל עם אפשרות להריץ משחקים (כרטיס מסך בנפרד מלוח האם).
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (כולל מסך) בתקציב שלא עולה על 3500 ש"ח. המחשב מיועד לשימוש ביתי ויריץ משחקים בסיסיים (לילדים) כך שלא צריך כרטיס מסך טוב. רציתי לשאול כמה שאלות: 1)כמה באמת מהירות הזכרונות משנה ב DDR III? האם יש הבדלים משמעותיים בין DDR III 1333Mhz לבין DDR III 2000Mhz? 2)האם כדאי לי לקנות כרטיס מסך חיצוני או שעדיף להסתפק בכרטיס מסך מובנה? 3) האם כדאי לשדרג ל i5 או i7? האם יש הבדלים משמעותיים? אני מצרף מפרט שהיה נראה לי סבבה. אם תוכלו להגיד לי מה אתם אומרים אני אשמח מאוד. התקציב הינו 3500 ש"ח. למיטב ידיעתי המחשב שאני צריך אמור לעלות פחות אך התקציב נועד לקנות חלקים איכותיים כדי שאוכל לפתוח דלת לשידרוגים עתידיים.המחשב לשימוש ביתי לילדים אין העדפות מיוחדות…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מפרט ל-1500 ש"ח... לא צריך להתחשב ב: מסך מקלדת עכבר מודם כונן דיסקים CDROM אם אפשר, אז כמה שאפשר ONBOARD עם לוח יציב (פחות או יותר)... מיועד ל-OFFICE 2003 וגלישה מינימלית בלבד. תודה
-
דוד שלי מחפש מפרט שיהיה טוב גם למשחקים חדשים מאוד(לא איכפת לא כל כך אם יהיה 40 או 100 FPS) וגם לעבודה על המחשב עם הרבה מקום בהארד דיסק80 יספיק... הוא גם רוצה מפרט פנטיום אמרתי לו שAMD יותר טוב אבל הוא עדיין רוצה פנטיום אז שמישהו בבקשה יציל אותי כאן כי אני לא יודע מה בידיוק מתאים למה....
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני כרגע נמצא באילת עד יום שבת, אני עובר מחנות לחנות ולא מצליח להתפקס על מחשב. השימוש בעיקר יהיה ללימודים: Core i5 4-8 GB ddr3/4 לא חייב כרטיס מסך, אם זה מוביל אז אין צורך שיהיה קל! פחות מ 2 kg עדיפות למסך 14,למרות שגם 13.3 יכול להיות סביל שיהיה כולל מערכת הפעלה ועדיפות לשלוש שנים אחריות. אם אפשר בבקשה עזרה כי הזמן שלי מן הסתם באילת קצוב חח. תקציב בין 1800-2500 להשתדל בלי חריגה ואם כן גג 100 שקל חריגה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המערכת שלי כרגע כפי שמופיע בפרטים שלי בנויה מ: מעבד : AMD 4200 X2 SOCKET 939 לוח אם : Gigabyte-k8nf 4 ג'יגה זיכרון 3 הרדיסקים שמרכיבים ביחד כ500 ג'יגה כרטיס מסך גיפורס 8800 GTS מארז : Gigabye Aurora 3D ומסך : SAMSUNG T240 עכשיו במערכת הנוכחית שום משחק לא עולה לי כמו שצריך כבר הרבה הרבה זמן וכל הזמן חיכיתי וחיכיתי שיצאו מעבדים מסדרות חדשות וכלום לא יצא.. עכשיו השאלה אם להשקיע כרגע את הכסף ולקנות מחשב חדש בתקציב שכתבתי בכותרת? המחשב כמובן לא צריך לא מארז כי זה אחלה מארז והוא גם חדש כמעט וגם מסך כמובן שלא צריך חוץ מזה נראה לי שהכול חדש.. השמח לשמוע מה אתם חושבים. תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב נייד (בעיקר לצורך לימודים, פחות בשביל הורדת סרטים/מוסיקה/וכו'), יש לי עד 6,500 ש''ח להקדיש לעיניין, ואשמח אם תייעצו לי ותוכלו להאיר את עיני. עד כה, מצאתי 3 מועמדים עיקריים: 1.Dell 2000MHz 2. Dell- Inspiron 2000 3.Compaq Presario 2535 הערות,הארות והמלצות יתקבלו בברכה. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 לא כולל ציוד הקפי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי כרגע מחשב I5 3570K 16GB DDR 3 1600 SSD 850 SAMSUNG 250 Gigabyte Nvidia GeForce 770GTX 4GB DDR5 (Display Port) אני רוצה לקנות משחק 4K יש לי מארז קטן יחסית רציתי לדעת אם יש אפשרות להריץ ב60HZ ב FPS נורמלי משחקים טובים ב4K השאלה אם המחשב מספיק כדי לעשות את העבודה או שאני יצטרך להחליף מעבד או לעשות SLI? ושאלה אם אני עושה SLI אני חייב את אותו כרטיס מסך? או שאפשר לשלב בסדרות? כמובן שבמקרה של SLI אצטרך להחליף לוח אם ומארז הספק שיש לי כרגע הוא 750W של CORSAIR
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-