ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,334 דיונים בפורום זה
-
שלום רכשתי מעבד I9 9900K האם הלוח הזה טוב : https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&path=100014_10000_10007&product_id=18187 מה מומלץ עד 1000 ש"ח שישאיר לי אופציה ל OC . קישורים עדיף מ TMS תודה
-
- 0 תגובות
- 846 צפיות
-
-
היי, אבקש חוות דעת על מפרט שבניתי באתר של KSP. מדובר במחשב בייתי פשוט למשימות Office. 1) האם הרכיבים תואמים אחד לשני 2) האם הם יעילים מבחינת תועלת/עלות - כלומר האם בעלות נוספת מזערית אפשר להגדיל ביצועים קישור למפרט: https://ksp.co.il/t/E2hU4c דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 3200G 3.6Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine AM4 CO 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz CL16 1 ספקי כוח: ספק כח Antec VALUE POWER Acti…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לפרימייר. אופציה ראשונה: Asus ROG Strix FX531GT PRO, I7-9750H,16GB DDR4, GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 VRAM מחיר: 6300 ש"ח אופציה שניה: Lenovo Legion Y540-15, I7-9750H,16GB DDR4,NVIDIA Geforce GTX 1660Ti 6GB GDDR6 מחיר: 5900 ש"ח אמרו לי שהלנובו מתחמם יותר מידי. אשמח לקבל כיוון מה עדיף.
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום חברים המחשב העיקרי שלי כבר בן יותר מ-7 וכנראה שיצטרך החלפה בעתיד הקרוב, התחלתי לבדוק מפרטים אפשריים וקצת הלכתי לאיבוד 😦 ממלא את השאלון ללא מפרט וממתין להצעות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כאמור עד 5000 ש"ח , מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות - משתמש היום ב-DXO PhotoLab 2 Pro, אופיס, גלישה וצפייה בסרטים (דרושה תמיכה ב-4K), לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא (בעתיד כנראה שיירכש מסך 4K) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן אני מחפש לקנות מחשב בתקציב של עד 5500 שח. אני משתמש בתוכנות אופיס + גם להריץ עליו מידי פעם תוכנת עריכה ( אביד/פרימייר). חשוב לי שהמחשב יהיה שקט וקטן (עד 14 אינצ') ושתהייה לו חיי סוללה ארוכים. שיגיע עם מערכת הפעלה windows10. תכלס הדבר הכי חשוב זה שיהיה חזק ואמין ויחזיק לי הרבה זמן, שלא אצטרך לקנות מחשב חדש עוד 3 שנים. מצרף שני מחשבים שנראו לי מתאימים הייתי שמח לשמוע את דעתכם או לשמוע המלצה על משהו אחר... כמו כן הייתי שמח לדעת לגבי האחריות בין דל ללנובו. הבנתי שלדל יש 3 שנים אחריות אבל שהאחריות שלהם היא לא משהו, ללנובו יש אפשרות לשדרג את האחריות ל 3 שנים. השאלה אם הם יותר אמינים במידה וקורה משהו למחשב. Dell Vostro 14 5000 5…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי, ה hptc הישן שלי מת. יש לי הארד דיסק 3.5 של 4 טרה. אני רוצה לקנות מחשב htpc חדש. דרישות: 1. חיבור לרסיבר. 2. ניגון סרטי 4k. 3. חיבור של לפחות הארד דיסקים אחד 3.5. האם nuc עם דוקינג לשני הארדיסקים הוא הפתרון הטוב ביותר עבורי? האם מחשב אחר שיש בו מקום להארדיסק? תודה.
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח למפרט עבור בעיקר גיימינג ותכנות בסביבות ה7000 ש"ח ללא מסך 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קריטי, אשמח לכמה שיותר שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך…
-
- 18 תגובות
- 6k צפיות
-
-
היי כולם, אני מעוניין לבנות תחנת מדיה פשוטה שתריץ Win10, Sonarr, Radarr, SabNZBD. אני מתכוון לחבר לה כונן 8TB חיצוני ולחבר אותה ל Nvidia Shield שיריץ את ה Plex Server שלי. רציתי לדעת מה מומלץ היום מבחינת המחשב עצמו, אני צריך משהו קטן וקומפקטי. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מציאת מחשב נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: 4,000-5,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודה משרדתית, עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?: חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?: שיהיה דק וקל כמה שאפשר, חשוב שיהיה חזק ועמיד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?: לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מ…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לתיכנות וגרפיקה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000-9000 (יתכן חריגה במידה ומדובר במשהוא מיוחד) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות ווב ואפליקציות -(תוכנות ותשתיות לתיכנות, גם אימולטורים) חבילות אופיס ואדובי בלוסטאקס וכדו' , המון גלישה בדפדפנים מקבילים (פותח המון סימניות בפעם אחת) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ח…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני לפני קניית מחשב נייד ואני מתלבט בין שני סוגים 1. "14 Lenovo IdeaPad S145 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31380 2. Dell Inspiron 14 3493 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31116&iszap=1 אשמח לקבל דעתכם על המחשבים ומה כדאי לי לרכוש. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח. חריגה אפשרית בגדר הסביר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר - מכוון להגדרות גרפיות מקסימליות ככל שאפשר על המשחקים החדשים. וכמובן מריץ משחקי VR כמו Boneworks. בנוסף, אם רלוונטי, אני משחק על מסך Dell U2715H שרץ על 1440p. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשובה. 6. האם ישנה הגבלה או ה…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הקלטת פודקאסטים (שימוש בתוכנות הקלטה כמו סוני וגאס וחיבור מיקסר חיצוני). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בעדיפות למחשב קל, שיהיה קל לניידו ממקום למקום 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אפשר לחרוג קצת. אבל אשמח גם לשמוע אם ניתן למצוא בפחות (נגיד 3000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנת אוטוקד לצורך עיצוב אופנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, העדפה למחשב קל וקטן 13". מוכנה להתפשר על 14 אם יש הבדל משמעותי במחיר/ביצועים 7…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, תקציב כרגע לא בשמיים אבל אסביר הכל בהמשך.(4000שח) מחפש כרגע פחות או יותר מפרט ככל הנראה לרייזן 3900 לצורך גיימינג ועריכת וידיאו (full hd,4k) משתמש במסך 144 עם כרטיס מסך 1060 6gb יודע שהוא לא תומך כל כך ב 144 אבל נעבור גם את זה חחח, אני מחפש מארז mid ככל הנראה ,לוח אם שיתאים ויהיה סביר לא יקר מדי, זכרונות 16 או 32 ג'יגה מה שאתם חושבים לנכון,ספק כוח לא יקר אבל שיהיה מודולרי, וקירור כמובן . כמובן ארצה שיהיה אפשרות לשדרוג בעתיד הרחוק. מתכנן לקנות באילת בחודש אפריל לא צריך ציוד היקפי וכו' אשמח לשמוע הצעות/דעות
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שח מעדיף בלי חריגה גם לא חושב שצריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט ומידי פעם סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה 17" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1500 ש"ח, אני מתכנן לנסוע לארה"ב אז אפשר לקנות בארה"ב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כרום, שיחות וידאו, מלל בוורד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד, אוורור טוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך במקלדת נומרית 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, שמירת תוכן - מחשב ביתי בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שאפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף 8. האם ישנה העדפה…
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך ? 8000ש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך(? אם נכנס במחיר עדיפות למסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה( לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא מחבב אורות , אין הגבלה על גודל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי... כרגע נמצא באילת ואני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים בחודש הבא. הלימודים יכללו תיכנות. המחיר בערך בין 2500-3000.. שאיפה שהמעבד יהיה דור 10 לא חשוב לי מסך טאץ'. יהיה קל לנשיאה. שיגיע עם ווינדוס. ומסך 15.6. היה לי בעבר lenovo ideapad.. לא היה לי כל כך נוח.. כרגע עם dell inspirion בן 4 שנים.. אהבתי את הדגם. הסתכלתי על זה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31682&site-search=1 תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שח. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט להנדסת תוכנה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עד 1.7 קג 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? בהקדם 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הכי חשוב לי משקל, אחריות ואיכות החומר. חשבתי על: https://ksp.co.il/?uin=80301 ופשוט להתקי…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 2000-2500 ש"ח אפשרות חריגה עד 3000 עדיף כמה שיותר זול כמובן😁😁 שימוש:כרגע תוכנות אופיס למיניהם ובעיקר וורד אבל אני מתכנן ללמוד תכנות בקרוב ואני לא רוצה להחליף מחשב כלכך מהר אז עדיף מחשב שמתאים לתכנות גודל/משקל: שלא יהיה כבד יותר מ2.5 ק"ג הגודל לא משנה (כמובן עדיף מחשב קטן אבל ראיתי שבניידים יותר גדול יותר זול) מערכת הפעלה: ווינדוס 10 לא משנה home / pro מתי מתוכננת הקניה: בחודש הקרוב חנות מועדפת / איזור מגורים:אין חנות מועדפת איזור פרדס חנה כרכור (אני כרגע בצרפת אם יש פה משהו במחיר טוב) חיבורים: HDMI ו usb 3.1 (למרות שמין הסתם יש אותם ברוב המחשבים כבר) אפשרות לשדרוג: עדיף א…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי יש לי מחשב נייד ממש מעולה לצרכים שלי אבל אני צריך מחפש נייד שיעשה את התוצאות הבאות שיצליח להריץ Photoshop , Photoshop Lightroom . Avid / Sony Vages / Adobe Primire Pro אני צלם אירועים וישנם מקרים שאני צריך לעשות עריכות מסיביות כן גם בדרכים ואני חייל ברגעים אלא אז כך שהסכום הכסף שלי די מוגבל אני מאמין שאצליח להוציא עד 3 אלף אבל אני רוצה גם בפחות
-
- 19 תגובות
- 6.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, לפני רכישת מחשב. קנייה באילת בשבוע הבא - ksp או אייבורי. מחפש דור עשירי, i3 לפחות, 8 ג'יגה ורזולוצייה 1920 על 1080. לא מעניין אותי מסך מגע, ואפילו מעדיף מסך מט אם זה לא פוגע באיכות. מתלבט בין שני דגמים - https://ksp.co.il/?uin=73089&select=.268..271..132..162..214.&txt_search= ב2555. או https://ksp.co.il/?uin=80809&select=.268..271..132..162..214.&txt_search= ב2349. חשובה לי מאד ההנדסת אנוש - מקלדת נוחה, זווית צפייה הגיונית, פתיחה קלה של המחשב (היה לי פעם לנובו ללא מגרעת פתיחה - זאת דוגמא לחרא של הנדסת אנוש). השימושים שלי לא כוללים תכנות או גיימינג, מעט סרטים. מה מומלץ יותר? דל? hp? אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-