עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אחרי 7 שנות שימוש הגיע הזמן לשדרג את המחשב הישן שלי שקרס אתמול. אשמח לעזרה מהפורום. תודה מראש לכולם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,200 . אפשר חריגה עד 10%. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, עריכת תמונות מידול תלת ממד ברמה ביתית (SOLIDWORKS), הקרנת סרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב למדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  2. אשמח לקבל הצעה למפרט לרכישה של מחשב נייח לעריכת וידאו בסכום של עד 4,000 שקלים. האם אפשר לרכוש מחשב בסכום הזה שיעמוד בדרישות של עריכת קבצי וידאו כבדים (120fps) יד ראשונה או שאהיה חייב לפנות למחשבים יד שנייה? עורך בprmiere pro ובafter effects. לא מעוניין במחשב שיריץ משחקים מטורפים אלא נטו שהעבודה עם התוכנות עריכה תהיה זורמת ומהירה ככל האפשר. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  3. היי חבר'ה, אשמח לייעוץ לגבי המפרט המצורף. בגדול המחשב מיועד לתכנות (פייתון, web וכו') אולי אתקין עליו sql server קטן,גלישה,צפייה בסרטים וגיימינג קל (לא משחק משהו עדכני כרגע אבל רוצה לשמור את האופציה). יכול להיות שאני אעשה overclocking קל למעבד בהמשך הדרך הייתי שמח לדעת אם החלקים שבחרתי תואמים אחד לשני (לוח אם, זיכרון, הארד דיסק וכו') שהפתרונות קירור מספקים ושהמחשב לא רועש במיוחד. ראיתי שחסר בפלונטר את ה- ssd שבחרתי אז אשמח גם להמלצות ל ssd חלופי לגבי מסך יש לי כרגע מסך קיים של dell עם חיבור dvi-d. בקיצור כל עצה או הצעה לגבי המפרט תתקבל בברכה, התקציב הוא באזור 6000 ש"ח. תודה מראש! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by bbbe,

מחפש נייד שיהיה טוב לכל תקופת האוניברסיטה שמתחילה השנה. המחיר הוא באזור 5000 ש"ח ורק אם שווה חריגה ל 6000. שימושים עיקריים יהיו בעיקר פשוטים אני לא גיימר גדול ובעיקר עושה פעולות פשוטות במחשב, אבל בכל זאת חשוב שיעבוד טוב גם אם ארצה להשתמש באיזה משחק בינוני או באפליקציות EXCEL שהבנתי שחלקם מקשה על המחשב?? גודל מסך לא יותר מ 14 וחשוב לי שחיי סוללה יהיו ארוכים . תודה רבה על כל עזרה וחג שמח!!!

• 2 תגובות
    • 543 צפיות
  5. שלום לכולם, אשמח לעזרה, למרות שלא נצמדתי בדיוק לשאלון (כותב מהפלאפון וזה מעיק...מקווה שזה בסדר): בגדול, money is not an issue. אני מתכנן להוציא סביב ה6, אבל גמיש. המחשב ישמש אותי, סטודנט להנדסה, ללימודים בעיקר. צריך להיות מסוגל להריץ תוכנות מידול כמו REVIT בקצב טוב. יהיה נחמד עם המחשב יוכל לשמש גם כטאבלט וניתן יהיה לכתוב עליו עם עט סטיילוס. זה לא דיל ברייקר, אבל יחסוך לי קניה של מכשיר נוסף לצורך זה, ולכן מאפשר למתוח עוד את התקציב. מה שחשוב לי זה: גודל 13-14 (אפשר גם 15, אבל לא צריך. בבית המחשב מחובר למסך). I7, 16GBRAM, 256/512SSD חיבורי HDMI, RJ45. קונה באילת. גם חו"ל אופציה, אבל מעדיף אחריות ושירות כאן (3 שנים, אם יש). מקווה שלא שכחתי כלום. תודה ר…

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  6. Started by Matan Raviv,

מחפש מחשב נייד לשימוש יומי, בגדול אני מתעסק בפרסום דיגיטלי. חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר מאוד גם עם המון תוכנות פועלות, שתהיה סוללה חזקה ורמקול חזק. מאמין שאולי ארצה לשחק במשחקים בהמשך אבל זה לא קריטי עדיפות ראשונה שיענה על הצרכים של העבודה... יש לי תקציב של 5000+- חשבתי לקנות בבלאק פרידי אולי יש הזדמנויות טובות מאמזון. אשמח לעזרה.

7. שלומות, אני מרכיב מפרט שיהווה בסיס לגיימינג סביר + תוכנות אדובי בתקציב הנ"ל. כרגע יותקן במפרט 1080 מזדקן אך בעתיד יוחלף ב 2070 או 3070. אשמח לדעתכם על הרכיבים הנ"ל ואם הייתם משנים משהו בהינתן רמת התקציב. תודה מראש

• תודה!
    • 1 תגובה
    • 543 צפיות
  8. Started by yobab,

שלום אני צריך קצת עזרה. קראתי את הדיונים הנעוצים אבל אני עדיין לא סגור על מה שאני רוצה. אני נמצא בברלין ואני מעוניין לקנות לפטופ. הדרישות הם כאלה: 1. שיהיה יחסית קל. 2. שיהיה מסוגל להריץ סרטים ב1080P ואיזה משחק או שתיים. שיהיה איזה כרטיס מסך טוב ולא זבל. 3. אפשרי, אבל לא חובה, שיהיה מסך כמה שיותר חד (LED או משהו). אני גם חושב שהכי מתאים זה יהיה לפטופ בגודל 15 פלוס מינוס. התקציב כרגע פתוח, לא יודע כמה אשקיע ברגע זה. אני אשמח לכל עצה או חוויה ! תודה רבה מראש !

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  9. היי אני מחפש לרכוש לפטופ לקראת התקופה הסטודנטיאלית. כנראה שמה שאעשה איתו זה לראות סרטים, לכתוב עבודות לאוניברסיטה, לגלוש באינטרנט ובעיקר לשחק משחקים כבדים. הייתי רוצה שיוכל להריץ חלק משחקים כמו סדרת Crysis, סקיירים עם מודים ודומיהם בהגדרות Ultra. כמו כן, הלוואי שיהיו לו חיי סוללה סבירים. אשמח לעזרתכם, תודה מראש

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  10. Started by Guy Erez,

אהלן חברים, לקראת הלימודים אני מתעניין ברכישת לפטופ. נתקלתי במבצע הזה: http://lp.vp4.me/ryjc ואני לא יודע אם מדובר במבצע משתלם או לא. הצרכים שלי הם לפטופ בטווח מחירים הנ״ל - עד 2000 ש״ח (עדיף פחות) עם יכולת תכנות סבירה (לומד מדעי המחשב) אבל לא הרבה מעבר. האם הוא ימלא את תפקידו? והאם מדובר במבצע משתלם או שעדיף לי לחפש במקום אחר. תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 3.9k צפיות
  11. שלום חברים, במסגרת העבודה שלי אני נדרש למצוא מחשב שיהיה חזק מאוד וישמש לצרכים של Machine Learning / A.I ובנוסף לטובת פריצת Hashes (HashCat, JohnTheRipper) וכו'. אשמח לקבל ייעוץ מאיפה ניתן לרכוש מחשבים מסוג אלו, ובנוסף המלצה על מפרטים מסוימים . כמובן אשמח לקבל כיוון איפה כדאי יותר להשקיע - בזיכרון ה RAM, CPU,GPU וכו'? התקציב הוא עד 70 אלף דולר :) תודה מראש, מושיק

12. היי לכולם אני מעוניין במחשב מיני קטן שישמש כמחשב העיקרי שלי אני מחפש מחשב שיהיה מהיר לאורך זמן ולא 'יתעייף' כמו שקורה להרבה מחשבים אחרי שנתיים-שלוש, ושאני אומר מהירות אני פחות מתכוון במובן של של משחקים, אלא במובן של תגובתיות, העלאת תוכנות, מעבר בין חלונות וכו'. הכיוון היה על משהו כמו NUC של אינטל עם המעבד i5-6260U שעל פניו יכול לספק ביצועיים ראויים למחשב בגודל כזה. (הלכתי לכיוון ה-i5 משום שהבנתי שיש לו מעבד גרפי טוב משמעותית מגרסת ה-i3) אני מתלבט גם על העדיפות של NUC לעומת סדרות דומות של חברות אחרות (למשל Cubi,Brix, Vivo) ושלחלקם גם עיצוב נחמד יותר נחמד. למרות שחיפשתי באינטרנט לא ממש הצלחתי למצוא השוואות טובות בניהם. פירוט של המפרט והצרכים: …

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  13. שלום חברים, עזרה שלכם בהרכבת מחשב עבור חבר (המחשב הנוכחי שלו מת). בקשה ל- 1TB ssd, 8TB hdd תודה רבה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 10,000 ש"ח אבל אפשרי לחרוג אם יש צורך וזה משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? PC for general purpose (Gaming, Video editing, 3D Modeling, Machine learning(Requires NVIDIA GPU) and Music production (requires a lot of USB3 ports)) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by liores121,

אהלן המחשב בן ה5 שלי כבר גוסס, הגיע הזמן להחליף. כרגע לצערי השימוש הוא בסיסי - אני מחפש מחשב שיוכל להריץ משחקים אבל במחיר לא גבוהה במיוחד (סביב ה3K) בעיקרון, ההתלבטות בעיקר בין לקנות מחשב לסוני בעיקר בגלל המשחקים (רק שהעלות משחקים במחשב תהיה פחותה משמעותית) האם קיים משהו בסגנון?

15. היי, מחפש מחשב נייד לצורך לימודים + עריכה של סרטונים (עדיין לא ידוע באילו תוכנות אשתמש) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הבנתי שכדי שהמחשב באמת יסחוב לא כדאי לחסוך, אז 4000 זה הסכום המרבי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, עריכה גרפית ועריכות וידיאו וסאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ידוע בנתיים, ייתכן תוכנות עריכה בסגנון PREMIERE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…

• 12 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by alkob,

ה התקציב המקסימאליג4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תמיד אפשר לחסוך אבל שלא יבוא על חשבון איכות המחשב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיחזיק תוכנות הנדסיות שיהיה לי שימוש בהם בתור סטודנט אוטוקאד, ווטארקאד...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כרגע סטודנט אז צריך לשימוש של לימוד התוכנה, לא מאמין שאעשה בזמן הקרוב פרוייקטים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  17. היי, אשמח בבקשה להמלצה למחשב נייד תקציב 1500 ש״ח, ילד בן 6 שימוש במחשב למטרות לימודים, אינטרנט וקצת משחקים (לא משהו כבד) ובאותה הזדמנות - האם לחכות ל-black friday לפני הרכישה? תודה

18. Started by Natalia,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 שח, אפשר חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סרטים, אופיס, אינטרנט, משחקי דפדפן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיפה 15.6 ומשקל כ 1.5ק"ג, אבל משקל לא קריטי 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …

19. Started by Batels,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 שקל, מתאפשרת חריגה קטנה, יש אפשרות לקנות באילת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות ולימודים בעיקר, שימוש בIDE למיניהם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב רק שהמסך יהיה לא קטן יותר מ14 אינץ'. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אורח Kubota
    Started by אורח Kubota,

שלום, אני מעוניין במחשב נייד לצרכים בסיסיים כגון אינטרנט, אופיס, סרטים וכד'. אני לא רוצה מחשב חלש מדי כדי שלא אצטרך להחליף שוב בעוד שנה-שנתיים (היום אני כבר 4.5 שנים עם מחשב אסוס עם מעבד i3 שעבד מצוין אבל התעייף בזמן האחרון). ממה שאני מבין הנתונים החשובים מבחינתי הינם: מסך 15.6 אינץ' מעבד i5 (הבנתי שלא חייב מהדור הכי חדש וגם דור 6 זה יספיק לי). זיכרון RAM 8GB כונן קשיח SSD (זה נתון חובה למשתמש כמוני או שאפשר לוותר? בכמה הוא מייקר?) במידה וישנם נתונים נוספים שלא ציינתי אשמח שתגידו לי מה הם. אני מעוניין במחיר כמה שיותר נמוך..מבדיקה זריזה בזאפ ראיתי שקיימות מספר אפשרויות בנתונים האלה במחירים של 2,100-2,500 (לנובו, אס…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום רב, ראשית אני רוצה להודות מראש ואני מאוד מעריך את העזרה של חברי הפורום פה בייעוץ. ממש לא מובן מאליו. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד על פי הקריטריונים הבאים: 1. התקציב המקסימאלי? 4400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הצבתי תקציב גבוה אבל אני בעיקרון מעדיף להשקיע עד 3500 כי אין לי שימושים של גיימינג ותוכנות כבדות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים (ברמה של קונטר סטרייק הישן לא יותר), סרטי 4K בנטפליקס, תוכנת מסחר בבורסה (לא כבדה יחסית) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). א…

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  22. Started by Maorel,

אהלן, מחפש המלצה למחשב נייד לצורך עיקרי של לימודים (תכנות - מדעי המחשב) התקציב שלי: עד 3500(בשאיפה לחסוך כמה שיותר) חריגה: 4000 גודל מסך רצוי : 15.0-16.0 8 ג'יגה ראם ומעלה + מעבד i5 מדור חדש ומעלה + SSD חובה (לא משנה לי הנפח) משקל: פרמטר פחות משמעותי בשבילי, בשאיפה לכמה שיותר קל. אחריות: מינימום שנה. שלוש שנים זה יהיה מעולה בגדול - חשוב לי שזה יהיה מחשב שאוכל להסתמך עליו לפחות ל 3 שנים הבאות שישמש אותי לכל צרכיי, מעבר ללימודים מתכנן להשתמש בו גם בבית(כחלופה למחשב הנייח שלי שהוא כבר ישן מאוד) אז לכן, חושב שכדאי לכוון למחשב חזק יותר מהמחשב הממוצע שמספיק לסטודנטנים. אין לי בעיה לקנות גם מחו"ל במקרה שזה ישתלם. …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם, לאחר שנתיים וחצי החלטתי לרכוש מחשב נייד חדש, איש חומרה אני לא, ולאחר מספר בדיקות וסקירות הגעתי לשלושה מועמדים סופיים (אציג אותם ואת מפרטיהם בצורת קישורים לדף הרכישה בKSP לצרכי נוחות ולמנוע פוסט באורך קילומטר): 1. Dell XPS 13 - http://ksp.co.il/?uin=36099 2. Lenovo Yoga 910 - http://ksp.co.il/?uin=37869 3. HP Spectre x360 - http://ksp.co.il/?uin=35087 נתחיל מתקציב וצרכים, כפי שאתם רואים בקישורים התקציב נע סביב ה7,000₪, פלוס מינוס אלף לכאן או לכאן, למיטב הבנתי זה התקציב אשר אמור להספיק לי לצרכים הבאים: 1. לימודים, סטודנט להנדסת תוכנה. 2. כל מה שקשור לפיתוח תוכנה, החל מפיתוח אתרים, דרך עבודה עם Visual Studio ואפילו הרצת אימולט…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני מתחיל בקרוב (ספטמבר) לימודי תואר ראשון בארה"ב ואני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה לי טוב ומתאים ללימודים. ממה שראיתי, המחיר שאני מגיע אליו הוא באזור ה-1300$ פחות או יותר, אז נניח שזה התקציב שלי. אין לי בעיה לחרוג אפילו עד 1400 או 1500, אבל רק אם יש סיבה אמיתית לחריגה הזאת ולא סתם. כמובן שאני מעדיף להוציא כמה שפחות כסף, אבל בכל זאת זה מחשב שהולך לשרת אותי ב-4 שנים הקרובות. אני משער שיהיה יותר זול לקנות בארה"ב, ולכן אני מציין תקציב בדולרים ובהתאם אני מתכוון לקנות את המחשב בארה"ב. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים, צפייה בסרטים, תכנות שעלול להיות כבד * גודל המסך? אני לא בטוח, חשבתי על 15.6 אבל אח שלי טוען שזה גדול וכבד מכדי להסתובב איתו, אז אני מוכן גם לשקול באזור …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.