ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, אפשר לחרוג אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא - יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש SSD ו-HDD. כמו כן Geforce GTX 1060, שמתישהו ישודרג ל- RTX 2070 או משהו דומה, אבל לא עכשיו. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב (לא חייב דממה, אבל מחפש שקט). 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם י…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב שיתמוך בצורה טובה בתוכנות ליצירת הדמיות ורינדורים כמו - 3dmax , vray וכו' 1. מה התקציב המירבי? 5000 - 3000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3dmax , vray, רינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 2 כונני ssd, וזיכרונות DDR3 8*4 סה"כ 32 גיגה, יש לי צלעות קירור, וספק כוח (לא יודע אם מתאים) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שימוש ביתי 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד כמה שיותר זול שיעשה עבודה נאמנה בגלישה/ צפייה בסרטים/ הפעלת שחמט ברשת. לא חייב עם מערכת הפעלה. חשוב שיהיה שקט ויתחמם כמה שפחות. חייב מסך 15.6 לפחות, אם יותר גדול אז מה טוב. חשוב לי גם שהכיסוי יהיה חזק/עמיד עד כמה שניתן בטווח מחירים הזה
-
- 0 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ עבור לפטופ עבודה למטרות AutoDesk - AutoCad. דרישות: 1. מסך עד 14" 2. מסך IPS / ANTI_GLARE 3. משקל - כמה שיותר קל 4. כרטיס גרפי (לא של אינטל) 5. תקציב עד 4000 ש"ח 6. אפשרות לשדרוג זכרונות מבחינת כוח עיבוד לדעתי i5 מהסדרות הגבוהות אמור להספיק עם 8 ג'גה זיכרון ו SSD. תודה לעוזרים. משה.
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום! אני התעניינתי בזמן האחרון בקניית מחשב חדש, לאחר שהמחשב שלי מראה איטיות לא נסבלת, שאני מניח שמגיעה מהמעבד. אני רוצה לקנות מחשב בתקציב של 4-5 אלף שקל שיסחוב לי הרבה, שיהיה חזק, ויתאים לדרישות גבוהות של תוכנה, משחקים HD וכו': בגדול אני צריך שהמחשב יתאים למשחקים הכי חדשים, כלומר מעבד מאוד חזק וכרטיס מסך הכי טוב שאפשר, ואני יודע שזה תלוי בעוד דברים אבל רק שתבינו את הכיוון. אני רוצה שהמחשב ירוץ לי שוטף ולא יתקע או יהיה איטי כשיהיו חלונות פתוחים (אני יודע שזה יגיע מדי פעם אבל שלא יהיה נורמלי). המחשב צריך להיות חזק לטווח הארוך, שלא יקרה שאני אצטרך לקנות חלקים חדשים בעוד שנתיים. זה מה שאני רוצה לקנות: מעבד חזק לוח אם זכרונות כרטיס מסך מעולה זה בגדול מה שאני צריך אולי משהו קט…
-
- 7 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על: 1. לפטופ לעבודת תכנות אינטנסיבית ותנועה בדרכים. דרישות חובה: 13.3 אינצ', קל משקל, איכות הרכבה עמידה במיוחד, 512SSD, 16RAM, סוללה חזקה מאוד 2. תחנת עגינה תואמת (USB C?) התומכת ב2 מסכים גדולים 3. 2 מסכים 23 או 24 אינץ תודה
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בן 7 שנים. מעבד HP I5-3470 3.2GHz 4GB זיכרון כרטיס מסך ישן לא מצליח לזהות איזה דגם. מתלבט באם לשדרג או לקנות מחשב חדש לילד. כיום משחק פורטניט ( לא במחשב לא הצלחתי להתקן) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים(פורטניט, עבודה משרדית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי מקלדת ועכבר גיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד לפיתוח תוכנה, שימוש בתוכנות jetbrains tools & Visual studio. תקציב 5000, אפשר לחרוג מעט וכמובן שאשמח גם למשהו זול יותר. המחשב ישמש אותי בנסיעות ולכן חשוב לי מחשב קל ויכולת להרבה שעות עבודה בלי צורך בטעינה. בנוסף חשוב לי: כולל מערכת הפעלה windows 10 SSD 500 עדיפות למסך מט גודל 13-14 אינץ שקט ולא מתחמם מהר לגבי מעבד הבנתי שיספיק לי i5 וזיכרון 8GB. תקנו אותי אם אני טועה. אחריות מחשב 3 שנים בביקור בחנות המליצו לי על מחשבים מסדרת dell inspiron. אשמח גם לדעתכם האם היא עדיפה לשימוש שלי על סדרת dell latitude תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
אז ככה, פעם ראשונה שאני מפרסם פה, נאמר לי שזהו פורום רציני עם אנשים שמבינים עניין בעקרון אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שלי לכ.מסך חזק יותר, שיהיה מסוגל לתמוך במשחקים חדשים יותר. הבנתי ששדרוג כזה כנראה גם יגרור לשדרוג הראם והספק שלי. עכשיו חבר המליץ לי על HD6870, אבל אני לא בטוח אם זה בכלל יתאים למערכת שלי... אז אני אתן את המפרט הנוכחי שלי, תוכלו להמליץ לי על כ.מסך ( אם לא 6870 ) שיתאים, והאם אני צריך באמת לשדרג ספק בשביל הכרטיס... זיכרון אני במילא רוצה לשדרג ל4GB, גם יהיה נחמד אם תמליצו לי על שדרוג שיתאים לי. התקציב שלי לכרטיס מסך בסביבות האלף ש"ח, ורצוי ששדרוג ספק וזכרון לא יהיה יקר יותר מ400-500 ש"ח... הנה המפרט : לוח אם : Intel Desktop Board DG31PR Pearl Cre…
-
- 7 תגובות
- 560 צפיות
-
-
היי, לפני קצת פחות משנה קניתי את המחשב הזה:https://ksp.co.il/?uin=41568&select=.268..271..347..466. הרצתי איזו תוכנה שאמורה לבדוק אם ניתן לשדרג אותו, וזה היה הפלט שלה בנוגע לזיכרון: Your Dell Vostro 15 (3568) system specs as shipped memory Maximum Memory:16GB Standard Memory:4 or 8GB removable Slots:2 (2 banks of 1) *Not to exceed manufacturer supported memory. כלומר, אם הבנתי נכון - יש לי 2 מקומות לזיכרון, וכל אחד מהם יכול להחזיק עד 8GB. השאלות שלי הן כאלה: 1.כיום אני מתכנת באנדרואיד במחשב, ובכללי השימושים יהיו תיכנות ושימושים יומיים. …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח לחוו"ד לגבי המפרט הנ"ל. (חשוב לי שהמארז יהיה שקט) האם כדאי לשנות/להחליף משהו ? כדי לייעל את המחשב בתקציב הזה (עד 6.5K) מעבד + לוח אם: 2290 ₪ - * מבצע פסח * - Quad Core i7 7700K 4.2Ghz + ASUS Z270E STRIX (SLI) GAMING קירור אוויר למעבד: 199 ₪ - * מבצע * - Scythe Ninja 3 REV B - S-2011v3 / 1151 / 1150 זכרון: 610 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Corsair Vengance LPX White DDR4 3000Mhz CL15 כרטיס מסך: 2020 ₪ - * מבצע * - MSI GeForce GTX1070 D5 1506Mhz-1797Mhz GAMING X 8G דיסק קשיח: 311 ₪ - Seagate 2T 3.5' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty מארז + ספק: 839 ₪ - * מבצע * - Fractal Design R5 Titanium + ANTEC 650W 80+ MODULAR מארז + ספק: 40 ₪ - * שדרוג …
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
- 1 follower
-
-
מטרת המחשב בעיקר לגיימינג ובנוסף לעבודה עם מכונות וירטואליות. אתם יכולים להתייחס למפרט ללא / או עם המסך ולתת חוות דעת לגביו. http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=58df7cc9db485 תודה.
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
הנה המחשב: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2222 שלום לכם, רציתי לקבל חוות דעת מקצועית על המחשב הנ"ל. הדרישות הן: 1. סרטים, איכות HD ומסך LED. 2. משחקים, לא ברמה של גיימר. רק לצורך תחביב (בסופי שבוע, ורק לשעה.. דוגמא פיפא PES2010, יש את GTA ואת COD4 ..) 3. מהירות סל"ד 7200RPM בין 320-500GB 4. מעבד חזק לטובת תכנות, לימודים, עריכה גרפית ולמשחקים עצמם. 5. מקלדת NUM מצד ימין! המחשב הנ"ל עומד בדרישותיי, אך אשמח לקבל מכם חוות דעת מקצועית על המחשב, והאם הוא שווה את כל הכסף. אני סטודנט שמתכוון להשאר עם המחשב הזה לפחות 4 שנים! אז בבקשה מכם, המליצו לי על המחשב. תודה רבה! נ.ב, האם כדאי להשקיע (בערך 1000 ש"ח) על הדגמים היותר חדשים? כי מבחינת מפרט הם אותו דבר..?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, הגיע אלינו מחשב נייד ישן ששם הדגם אינו ידוע לי. הלייבלים היחידים שאני מוצא על המחשב הם Dell P52F על המחשב עצמו וM5Y1K על הסוללה. כרגע יש למחשב דיסק 1TB ישן ואני מעוניין לשדרג אותו לSSD בשביל להנות ממנו. אני חושש ללכת לחנות סתם ככה ולקנות SSD שיכול להיות ולא יהיה מתאים. האם תוכלו לעזור לי? אני משער שSSD של 240~ יהיה מושלם.
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת מחשב שמיועד בעיקר לעבודה (word, eMail, Internet..) בבית ולקחת למשרד כשצריך. אני מחפש מחשב חזק מתוצרת DELL, בעל מעבד חזק. מסך 15.4 (ניידות) ושיעבוד על WIN XP בלבד. ראיתי את המחשב הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8100.htm והוא פשוט משך לי את העין. כל מה שאני צריך נמצא - מעבד חזק זיכרון מספיק, צורב, BT, WIFI, וזיכרון אני אשדרג ל4GB. מה אתם אומרים על המחשב הנ"ל? כרטיס מסך לא ממש חשוב אבל הוא ייתרון קל מאוד. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום לכם, אני אחרי צבא ואוטוטו מתחיל לימודים אקדמאיים (סטודנט). הרבה זמן אני חושב לקנות מחשב לטובת הלימודים, אחד שאני יוכל לקחת איתי ולא שולחני כמו שיש לי עכשיו. ראיתי את המחשב הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1564-a430m.htm הוא בעל: מעבד Intel® CoreTMi5 Processor 430M 2.26GHz Max Turbo Frequency 2.53GHz מסך רחב 15.6 HD (720p) glossy WLED display ( 1366X768 ) with TrueLife ( מסך מבריק ) כרטיס מסך ATI Radeon HD 4330 512MB דיסק קשיח 500GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2GB DDR3 1066MHz dual channel - כמובן שזה הופך להיות 4GB DDR3 1066MHz.. לעניין, דרישותיי הן: מקסימום עלות של 5,000 ש"ח. מסך 15.4-15.6 בלבד, שיהיה LED שהצפייה בו תהיה יפה מוש…
-
- 3 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אהלן -מבקש חוות דעת על המפרט שלהלן. המחשב ישמש ל: 1. דגימת וידאו ועריכה ברמה בסיסית 2. גרפיקה ברמת פוטושופ 3. עבודות סאונד - מידי ואודיו (יש לי כבר כרטיס קול חיצוני בממשק USB) 4. חשוב שהמחשב יהיה שקט. התקציב - כ-4,000 ש"ח מתוך מטרה שהמחשב יהיה רלוונטי ל-4-5 שנים. תודה! מארז 1 ANTEC SONATA III with 500WATT PSU 675 ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-P43-ES3G (P43) - ATX - 5 PCI Slots 461 ש"ח מעבד 1 Intel Core 2 QUAD Q6700 - 2.66 GHz - 8MB cache - LGA775 - TRAY - קירור מצויין למעבד FREEZER 7 XTREEM 1,027 ש"ח זכרון 2 2GB KINGSTON DDR II - 800 - KINGSTON Original 298 ש"ח כרטיס מסך 1 GAINWARD 9400GT 1GB silent DDR2 HDMI TV/O, DVI - PCX - retail 263 ש"ח דיסקים קשיחים 1 WD Ca…
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
היי חבר'ה. האם לדעתכם יש איפה לחסוך במחשב שלהלן? https://www.tms.co.il/104871 האם יש אפשרות לחסוך על הלוח אם ועל הקירור למעבד? מבלי לפגוע בביצועי המחשב?
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אהלן! התלבטות קטנה על מעבד. שימוש וצורך - בעיקר שיעבוד חזק עם הראם והרבה תעסוקה של ריבוי משימות.(עוסק בפיתוח אתרים, תכנות, שרתים וכו', המון תוכנות שרצות במקביל ודפדפן שחוגג על הראם). גיימיג פחות חשוב אבל גם נכלל (וורזון). לוח אם וזכרונות קיימים: x570 elite wifi corsair 2x16 3200mhz cl16 vengeance lpx ההתלבטות היא בין 3700x ל5600x בגדול: ה3700 הוא 8/16 אבל חלש יותר בסינגל. וה5600 הוא 6/12 אבל חזק יותר בסינגל + מסדרה חדשה יותר. המחיר אותו מחיר ככה שזה נטו על הצרכים והתכונות של המעבד. תודה! https://www.cpubenchmark.n…
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אהלן , מאחר ואיני מבין גדול בלפטופס , אבקש את עזרתכם בנושא . אחרי חיפושים וסקירות מקיפות של התחום החלטתי שאני הולך על הדגם הזה : http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000Lj35A3yUj3O-X05sw_suQ2V:12bbi68k5?id=4179271&pr=QJ5&N=2%2031488%2030913%2030593 עכשיו , רציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני קונה . קודם כל חוות דעת על המוצר אם יש ממישהו שמבין וניסה . אני מעצב גרפי , ובעיקרון אני צריך להפעיל פוטושופ על המחשב לפעמים . עקרונית , הפעולות שבשבילן אני צריך את הלפטופ הן : הניידות [ בבית . לא בחנויות ] . שימוש בפוטושופ , גלישה , סרטים ומוזיקה . עכשיו מה שאני לא בטוח בקשר למחשב , אחרי כל הנתונים האלה , זה החברה AMD . לא מכיר אותה ולא התנסיתי בה בעבר …
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: OW,CSGO,PUBG,ABSOLVER -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 144 HZ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב -- בעיקר ללימודים , תכנות באקליפס, ויז'ואל סטודיו ובהמשך כלים נוספים + צפייה בסרטים בחיבור למסך LCD. * גודל המסך - אני אני בונה על 13.3 או 14'' בעיקר בשל המשקל, מסך מט. * רזולוציית המסך - לא קריטי * משקל רצוי? עד 2 ק"ג - עדיף כמה שפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא יזיק * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי כ"כ * כונן אופטי - לא חיוני, בעיקר כיום שאפשר להעזר בDOK לכל שימוש * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (בד"כ גם ככה מגיע מותקן מראש) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם-אין כעקרון כרגע אני די מכוון לדגם : Lenovo IdeaPad U430p 5943-3976 http://ksp.co.il/?uin=24798…
-
- 6 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לאחי הקטן מחשב לא רציני כולה הוא כולה עלה עכשיו לכתה ד'...כבר יש לי איזה מישהו שנתן לי מפרט הנה אני שם אותו פה. המחשב עצמו לא צריך שיהיה מי יודע מה...רק שיעבוד חלק באינטרנט ובמשחקים קלילים כאלה... רק תגידו לי אם שווה כל זה ב-1550. אין לי יותר תקציב. תודה לכולם
-
- 7 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום , עברתי על כמה וכמה שירשורים פה ואני צריך את עזרתכם גם. * מטרות המחשב? תואר ראשון במדעי המחשב , אינטרנט , אופיס וכו' , משחקים אולי FIFA לא יותר, חיבור המחשב לטלויזיה והרצת סרטים 1080HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם קיים בגודל הזה מקלדת מלאה זה עדיף * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB , אם יש אפשרות עתידית להוספת SSD זה עדיף * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני שואף לרכוש נייח חדש לגיימינג בחודש הבא - בסכום של סביב ה11K כולל מסך. תודה מראש, והלוואי שפה מישהו יצליח לסדר לי את הראש עם המפרט כי אני כבר מעל חודש לא מצליח להחליט..
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-