עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dandy99,

שאלה לי אליכם. במידה ואני רוצה לשדרג את המעבד שלי מ- i5 דור 2 ל- i5 דור 4 או 5 ומעלה או ל- i3 גם מדור מתקדם יותר - האם צריך להחליף בשביל זה את הלוח אם? או שאין צורך? תודה מראש על כל תשובה...

2. Started by j g,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב נייד לצפיית סרטים אשמח להצעות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הכי זול שמתאים לדרישות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ממש לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  3. Started by LordEnlil,

אחותי צריכה מחשב נייד לשימוש כללי (כרגע לומדת לפסיכומטרי, לא יודעת מה היא תרצה ללמוד באוניבריסטה) https://ksp.co.il/index.php?select=.214..2640..2639.&kg=&list=1&sort=3&glist=1&uin=75809&txt_search=vostro&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= האם הלפטופ הנ"ל מספיק טוב? או ללכת על דגם יותר מתקדם של VOSTRO?

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ניתן לחרוג במאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, OCULUS LINK, תוכנות תכן מכאני כדוגמת SOLIDWORKS/ CATIA ודומיהן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות גבוהה למארז בגודל MIDI ATX. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

5. שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המחשב הנייד? ראיתי באחד האתרים מחיר דיי זול יחסית לדגם הזה והייתי רוצה לדעת האם ידוע על אזושהם בעיות ספציפיות בדגם הזה? תודה לכולם. יאיר

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  6. Started by moranorani,

שלום רב, יש לי קופון בלאסט פרייס שאני רוצה לממש מחפש מחשב מעולה עד 6000 שח שימושים: אינטרנט, פוטושופ, פריימר - פחות למשחקים חשוב לי שזה יהיה מחשב יחסית קל שהמחשב לא יתחמם בחלק התחתון שלו אחרי כמות שעות מסך יחסית גדול חשוב לי אחריות גם להלן לינק לכלל המחשבים באתר: https://www.lastprice.co.il/c/85/%D7...93%D7%99%D7%9D ישנם כמה אופציות שחשבתי: https://www.lastprice.co.il/p/170322...op-3-PKH~00001 https://www.lastprice.co.il/p/522887...3-NX.GY0EC.005 https://www.lastprice.co.il/p/467091...e-Laptop-2-LQP https://www.lastprice.co.il/p/739126...5-NX.H3EEC.010 https://www.lastprice.co.il/p/977488...7-NX.GUJEC.003 https:/…

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  7. אהלן, רוצה לשדרג את המחשב שלי לצורך יצירת מוזיקה כבדה(פרוייקטים גדולים) ולפעמים משחקים. * לא צריך שום ציוד היקפי (רמקולים, כרטיס קול, מקלדת, עכבר, מסכים). * יש לי שני כוננים קשיחים 1TB SATA ו 300GB SATA בן עשר שנים שמסרב למות, ועוד SSD 120GB שיושב עליו הווינדוס בלבד. זה המפרט שחשבתי עליו יש לי כמה התלבטויות: 1. אין לי נסיון עם מעבדי AMD, וההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד של אינטל למעבד של AMD 2. אני רואה שלוחות אם B450 זולים בהרבה מלוחות X570, יש לזה הצדקה? 3. ספק כוח של 620w יספיק? 4. הקירור שמגיע עם המעבד שקט מספיק? 5. הכרטיס מסך הזה יריץ משחקים חדשים בצורה נורמלית? לא אכפת לי לשחק על רזולוציות מטורפות עם ההגדרות הכי גבוהות,…

8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7 אלף , ניתנת חריגה קלה . 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , עבודה משרדית . ( Call Of Duty , SolidWorks , Arduino ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורך בקניית עכבר בנוסף . 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב . 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למחשב קל יותר , מסך 15.6 בלבד . 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  9. Started by בתיה גולן,

הי צריכה מחשב למפעל , עד 2000 ש"ח מערכת הפעלה WIN10 חיבור לתוכנות משרד office 10 מערכות Scada חיבור ל WIFI ומערכת רשת מקומית לפחות 4 USB front & REAR - + חיבור למצלמה, מקלדת ,רמקול גודל נורמלי יכול לעבוד עם מערכות ענן SAP , CRM ומערכת גרפית

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  10. Started by gefenbb,

אהלן, התחלתי להתעניין בבניית מחשב לצורכי עריכה (שימוש בעיקר תוכנות ADOBE). התחלתי להסתכל על מפרטים וכו' ורציתי להתייעץ כאן האם הכל מתאים והאם יש ביקורות על חלקים מסויימים. קראתי על החלקים ויש כאלה טובים וכאלה פחות... אז לפני שאני משקיע רציתי את דעתכם כאן. מעבד: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 Gaming OC Pro 6G Graphics Card, 3X Windforce Fans, 6GB 192-bit GDDR6, Gv-N2060GAMINGOC Pro-6GD REV2.0 Video Card לוח אם: ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) ATX Motherboard with PCIe 4.0, Dual M.2, 12+2 with Dr. …

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  11. Started by lihi2910,

מחפשת מחשב נייד בעיקר לצורך תכנות ושימוש יומיומי. חשוב שיהיה חזק וישמש לכמה שנים. מסך לפחות 15 אינץ מעבד i5 /i7 בונוס : עם מסך טאץ וקל משקל תקציב: 4000+- תודה

• 0 תגובות
    • 653 צפיות
  12. Started by nadavkrv,

היי.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2800 ש"ח. אפשר לחרוג בקטנה אם שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, חיבור למחשב בעבודה, אופיס, גלישה עם טאבים מרובים, תכני HD ואולי קצת 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אך פחות קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך מעל 15", מקלדת מוארת יכול להיות …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מולטי-טאסקינג: עריכת וידאו 4K-8K, מידול ורינדור פרויקטים 3D, קומפוזטינג ו- גיימינג אבל לא קריטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך בדיוק הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא בטירוף, במיוחד אם הוא מגיע כנגזרת של קירור איכותי ויעיל אז אין בעיה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…

14. Started by Simcha Levinkop,

שלום אשמח לקבל המלצה על מחשב לשימוש ביתי. התקציב הוא באזור 1500 שח. השימוש יהיה בעיקר לצפייה וגלישה כך שלא דחוף ביצועים יותר מהסטנדרט. מעוניין במסך גדול (15.6) ומסך שמספק צפייה איכותית. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  15. שלום וברכה יש לי מחשב בן 5 שנים שהוא די בסדר ופועל, אבל כרטיס המסך שלו (650 TI BOOST)כבר לא מתפקד טוב ואני משתמש בכרטיס מסך המובנה. אני חושב להשתדרג ולקנות מחשב חדש, הישן יישאר להורים ולאחיינים. אני מבין שהמצב הכלכלי כרגע בעייתי ויש בעיות עם מלאי. אבל אני מחפש לקנות מחשב חדש שישמש אותי למשחקים מדי פעם, לעבודה על גרפיקה ומדי פעם עריכת ודיאו קלה. אשמח לכל הצעה או עזרה. תודה מראש וערב טוב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 שח (אולי חריגה של עד 400 שח) 2. מה שימושי המחשב, יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (cod:warzone), עריכה גרפית (photoshop) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? מקל…

16. Started by nonZero,

שלום לכולם ותודה רבה מראש! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מדובר במחשב לילדה צעירה, שאוהבת מאוד לשחק minecraft. בנוסף גם עריכות וידאו בסיסיות ולא מורכבות לשם העלאת תכנים ל-youtube. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הכוונה לקנות מחשב פשוט יחסית - אם ניתן להשאר בתקציב של 1500-2500 ש"ח זה יהיה מצוין. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש מסך, יש מקלדת ועכבר. כדאי לקנות רמקולים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) המממ... יש לנו זרוק פה SSD של …

17. שלום רב מחפש מחשב עבור ילד בן 10 (ילד מתוחכם לגילו....), בעיקר למשחקים ועריכות גרפיות פשוטות יחסית: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (מיינקראפט), עריכה גראפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיהות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם …

18. שלום חברים, מזמן לא נכנסתי לפורום לצערי. נהייתי קצת חלודה אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשקים, תכנות, עבודה בתוכנות CAD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד הקפי, המחשב יחובר למסך 32 אינ' רזולוציה 2560X1440. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך GTX 1070, ו HDD קיים נוסף. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הכי חשוב 10. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה ל…

19. מפרטים שהורכבו לפני מס' ימים יקרים באתרים בלפחות 10%. מה קורה איתכם? מה זה בורסה? תפסיקו עם החזירות הזו התכוונתי לקנות 2 מחשבים ואני פשוט אמצא פיתרון אחר, לא מוכן להיכנע לסחטנות

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. 1. תקציב - 3K-5K 2. שימושי המחשב - בסה"כ בסיסיים, VC, צפיה בסרטים , עריכת תמונות ביתית. 3. מסך - גדול. 15 אינץ ומעלה 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין בעיה עם משקל, ,עדיפות למקלדת מוארת. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? בעקרון יש לי ערכה מקורית של office 7 אך אין התנגדות שתהיה מערכת הפעלה חדשה. 8. הנטיה היא ל- LENOVO. יש לי ניסיון עבר עם THINKPAD. 9. חשוב ביותר -שירות התיקונים , איכות המחשב/החומרה, רזולוציה גבוהה ואיכות מסך.

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  21. היי לכולם! מתלבט בין שני מסכים Dell p2720dc ל HP z27n g2 הדרישות המינימליות שיש לי הן סה"כ 27 אינץ' 1440p, אסתטי (שוליים מינימליים), גימור מסך מט ושיהיה איכותי, בלי זליגות אור ובעיות אמינות. מיועד בעיקר לתכנות. כמובן שאם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע! לשני המסכים שהצעתי יש אחריות עד הבית וספציפית ל hp 5 שנים לעומת 3 של דל

• 0 תגובות
    • 830 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? נתחיל מ-5000 ש"ח, אם יש צורך ניתן לחרוג ב-1000 ש"ח ואם יש סיבה מוצדקת להוציא יותר עקב הדרישות אני פתוח לשמוע למה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה כבד. קומפילציות של קרנל, קרוס קומפילציות, המון טאבים, המון קבצי דוקומנטציה, VM-ים, קונטיינרים *בו זמנית*. אני מבקש: מעבד חזק כמה שניתן בתקציב (יותר ליבות יותר טוב, מאשר קלוק). זכרונות מינימום 32GB. אחסון מהיר (NVMe ?) של 512GB \ 1TB וזהו מבחינת אחסון. אין צורך להשקיע בכלל בכרטיס מסך, *אבל* חייבת להיות אפשרות לחבר 3 מסכים 1080p. עדיף כרטיס רשת של א…

23. שלום, המחשב של ההורים שלי נהרס - ויש צורך לבנות להם חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח חריגה של עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש מאוד מינימלי, גלישה באינטרנט מידי פעם, אופיס כשצריך. בכל אופן, חשוב שהוא יוכל להפעיל סרטים באיכות HD אם יהיה צורך ויחוברו אליו שני מסכים בו זמנית (מסך מחשב וטלוויזיה, שניהם 1080p). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש אפשרות לקחת מהמחשב שנהרס את הציוד הנ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ומשחקי רשת 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ללא SSD, שהדיסק קשיח יהיה 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, יהיה בחדר שינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? mid-tower אפשר עם אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  25. אהלן, מחפש לבנות מחשב ל2 אנשים, הראשון: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף, עדיף לא לחרוג אלא אם ממש קריטי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כנראה משחקים ושימושים בסיסיים, כן רוצה שהוא יסחוב גרפית נורמלי גם משחקים שיצאו בשנים הבאות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אכן יש צורך, מקלדת גיימינג, עכבר, רמקולים בסיסיים כלשהם שלא תופסים הרבה מקום, מסך(עדיפות ל24 אינטש אם אפשר בתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) חשבתי על כרטיס מסך GTX 1660SUPER 5. עד כ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים