עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. סיפור רקע קצר כדי לעזור לכם לבחור לפי הצרכים שלו: : אדם מבוגר בן 80+ שצריך מחשב נוח שאפשר ללמוד בו איך להתמש במחשב, יש לו כרגע מחשב מלפני 14 שנים שמריץ עד windows 98 ובאיטיות מפחידה. המחשב שלו לא תומך בשום דבר נורמאלי (גם לא flash player) ולא קולט עכברים אופטיים שלא לדבר על חדשים יותר. כפי שהבנתם ממש קשה ללמד אותו לתפעל מחשב אם המחשב עצמו בקושי פועל... עכשיו לחלק של המפרט אוקיי, נכתוב את זה ממוספר וקל כמו בהוראות איך לכתוב הודעה כאן... 1. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (מקסימום חריגה= 200 ש"ח) והקנייה באשראי. 2. כמו שאמרתי מטרת המחשב היא בעיקר נוחות שימוש וקלות תפעול בעיקר לעבודות משרדיות ולמשחקים קלים. 3. ציוד היקפי לא חובה- אבל אם מישהו מכיר ציוד היקפי שיכול לעזור לאדם …

• 7 תגובות
    • 908 צפיות
  2. Started by rom1,

מחפש מחשב לגלישה באינטרנט ולצפייה בסרטים בסביבות ה1500-2000 שח. ראיתי את המפרט הזה :http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1297&CatCode=3 מה אתם אומרים עליו? איזה מסך 22 אינטצ' אתם ממליצים באיזור ה1500 שח? תודה!

• 7 תגובות
    • 662 צפיות
  3. אהלן, אני מחפש מפרט כמה שיותר מוצלח מבחינת יחס יעילות\מחר עבור מחשב המיועד בעיקר לגיימינג..המחשב לא בשבילי,אלא בשביל מישהו שאני מכיר. התקציב הוא 3000-4000 ש"ח ועדיף שהקניה תתבצע דרך KSP. 1. תקציב= 3000-4000 ש"ח,לא במזומן 2. מטרות המחשב: שימוש ביתי, גיימינג, צפייה בסרטים והורדות. 3. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי 4. יש צורך בצורב DVD 5. רצוי שתתבצע התקנת והרכבת מחשב במעבדה+מערכת הפעלה...במידה ומע' ההפעלה חורגת מתקציב-אז רק הרכבה במעבדה, אני כבר אדאג לסדר מע' הפעלה 6. שוב פעם-חשוב לציין שמעדיף שהקנייה תתבצע בKSP. 7. אין חשיבות לנושא הקירור, רק קירור שיחזיק את המחשב. 8. אין העדפה לחלקים ספציפיים. בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 742 צפיות
  4. אורח נווה
    Started by אורח נווה,

אהלן, האם Nvida geforce 940mx טוב מספיק להריץ אוטוקאד ורוויט בצורה חלקה מספיק? אם לא- אילו כרטיסים ען או כרטיסים עם איזה דירוג ומעלה כן

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי?-עד 4K 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? -עבודה משרדית, תכני HD,עריכות, גרפיקה ומוזיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו-פוטושופ וכדומה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה- כן, עריכת תמונות ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם-המחשב אינו למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר-אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)-לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים-לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)-10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינו…

• 7 תגובות
    • 944 צפיות
  6. שלום לכולם אני מבקש חוות דעת על מפרט לעבודה משרדית כבדה (+מעט משחקים, מעט גרפיקה ו עריכת וידאו), ללא OC, ללא ציוד היקפי בהיקף תקציב של 3600 ש"ח מזומן. היום המחשב שלי עושה דיי הרבה רעש, וזה מפריע. אני לא מצפה לשקט מוחלט, אבל חשוב לי שהוא לא יהיה רועש. בנוסף - שאלה: בלוח אם שבחרתי יש 6 חיבורי SATA ואפשרות לRAID. האם הRAID ממומש על כל החיבורים או שאני יכול לבחור על אילו כן ואילו לא? מעבד Intel Core 2 Duo E8500 (S775) 3.16GHz 1333MHz FSB 6MB Cache - Box 910 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-EP45C-DS3R s775 1600Mhz, Intel P45, 4xDDR2 1066, 2xDDR3, 2xPCI-E http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2871 הסיבה לבחירה: חיפשתי לוח לDDR2 (כי הכרטיסים …

• 7 תגובות
    • 587 צפיות
  7. שלום וברכה. אני מחפש מחשב למשחקים נכנסתי למדור מפרטים וראיתי את המפרט הנ"ל: http://hwzone.co.il/?printPage=yes&item=137991&section=293&peri=0 אני צריך מחשב עד 3000 שקלים אפשר לחרוג עד 500 שקלים בעיקר למשחקים . המפרט משום מה נראה לי טיפה מיושן וחיפשתי עוד מפרט במדור ולא מצאתי משהו מדויק כמוהו לדרישות שלי אני אודה לכם מאוד אם תרכיבו לי מפרט מתאים . ערב טוב.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by smalul,

למנהלי הפורום - אני מציע להחליף/לעדכן את השאלון הנוכחי בשאלון הבא, שהוא יותר מפורט ויכול לסייע בהרכבת מפרטים: 1. תקציב: א. מה התקציב המקסימאלי? ב. האם להשקיע את כל התקציב הנתון ("לבזבז הכל") או שיש לחסוך ככל שניתן? ג. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. שימושי המחשב: א. למה ישמש המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואת תדירות השימוש בהן (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ג. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), אילו משחקים ישוחקו על המחשב (ניתן ורצוי לרשום את הדרישות של המשחקים)? ד. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), באילו הגדרות גרפיות יעשה שימוש (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? באיזו רז…

• 7 תגובות
    • 995 צפיות
  9. Started by asi11,

מעבדי אינטלCore i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירורGeneric CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטלGIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונותDDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחיםSeagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS כרטיסי מסךASUS GT210 512MB GDDR2 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קולOn Board 5.1 Channel Audio צורביםLG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתותOn Board 10/100/1000 מארזיםHJA-241 MIDI Black (No PSU) ספקי כוחGolden Tiger 550W Real, 12cm Fan (24pin) מחיר2615 ₪ איזה מסך ממולץ למחשב זה? משחקי פיפא ומנג'ר.

• 7 תגובות
    • 724 צפיות
  10. Started by natanel102030,

בכמה בערך אני יכול למכור לפטופ i7 2630, עם 8g ראם ובנוסף כונן ssd של 180g? ללא אחריות בגלל השדרוג לssd אבל עם ביטוח חיצוני לעוד 10 חודש. מבחינה קוסמטית הוא ממש לא נראה חדש אבל לרוב פשוט מחברים אותו למסך ומשתמשים במקלדת ועכבר חיצוניים. שמור עם ביצועים נהדרים... סחב לי הנדסת תוכנה בי״ג-ד ושימושים אחרים בלי לעצור לחשוב מטען כחדש וסוללה שמורה טוב שהתרגלה למחזורים של פריקה וטעינה מלאים.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by kayben,

היי, לפני השאלון קצת רקע כללי: אני בן 30 ונשוי ללא ילדים. המחשב משמש אותי בערבים רגילים בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים. בסופי שבוע אני נוהג לשחק משחקים בני 3-4 שנים. דוגמאות: civilaztion 5, GTA4, convicition, Assassin Creed1-3 lara craft, בדרך כלל בהגדרות בינוניות-נמוכות. גרפיקה זה פרמטר פחות חשוב לי, יותר חשובה לי המשחקיות. ב3 שנים האחרונות שירת אותי מחשב: Pentium Dual Core E5500 2.8GHZ GeForce GTS 450 Gainard 1GB GDDR5 Edition 3GB זיכרון משני סטיקים ולוח אם של asus, לא יודע איזה דגם. מארז גדול עם מאוורר גדול מאחורה. השבוע הלך הלוח אם והחלטתי לקנות חדש. אני גם בקושי מצליח להריץ משחקים... ישנים לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל …

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by msimpason,

אני נכנס למסלול לימודים של הנדסת תוכנה במשך 6 שנים, צריך מחשב חזק שיריץ מספר תוכנות כבדות יחסית במקביל ויחזיק לאורך זמן, בתקציב של עד 5,000. חשבתי על זה: http://ksp.co.il/?uin=26343 דעות, הצעות?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. המלצתי לחבר על שני מפרטים עם הפרש של 1000 ש"ח בניהם בערך. המחשב משמש לגיימינג בינוני, סרטים, אינטרנט ועבודה שגרתית רגילה. כל הציוד ההיקפי שהוספתי הוא ציוד הכרחי. המחשב יושב בחדר נפרד כך שרמת רעש לא ממש רלוונטית. לא צפוי שדרוג עתידי ואין צורך ביכולות OC. שימו לב שריכזתי את ההבדלים בין המפרטים מתחת לשורה של הרכבת המחשב. מפרט ראשון (מחיר נמוך): מסך LG Led 22" E2240T 1:5,000,000 1920x1080 5ms Led, יחידות 1 ₪944 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1933 מקלדת חוטית Microsoft Digital Media Keyboard 3000 USB, יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1502 צורב LG GH24 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572 Samsung 5…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם. אני זקוק להמלצות ולחוות דעת מנוסות ומקצועיות עבור מחשב נייד שנועד לשימוש ביתי ולהרצת SOLIDWORKS ותוכנות CAD דומות. לא ברמה של תכנון פרוייקטים מלאים שאולי דורשים חישובים מסובכים אבל לעבודה שוטפת בתכנה. בלי קשר, להלהן מפרט המחשב ואשמח לקבל דעה - על המעבד, זכרון, כרטיס המסך, וכו'.... האם זהו המעבד, כפול הליבה מהסדרה החדשה בדומה לC2D השולחני? (קראתי איפשהו שהדיזיין של הC2D הגיע מהניידים קודם) כמו כן, איך הניידים של HP בכלל? האם השירות שלהם בארץ טוב אם הניידים זקוקים לשירות בכלל באופן שוטף? מחשב נייד HP , Pavilion DV5282EA גודל מסך 15.4" WXGA LCD 1280X800 דיסק קשיח 80GB 5400RPM EIDE SATA זכרון פנימי 512MB DDR2 667Mhz כוננים צורב DVD+/-RW Dual Layer wi…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by jfkk,

שלום מחפש המלצה לנייד האם זה מתאים http://www.fre.co.il/pl_product~999999912461~39~89.htm הצעות אחרות התקבלי בברכה תודה

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  16. Started by vorlon_,

שלום ברשותי מחשב נייד hp pavilion dv-6820ej כרגע מותקנת עליו מערכת הפעלה windows 7 32 bit המעבד הוא intel core 2 duo T5550 1.83GHZ והוא בעל זיכרון של 2 ג'יגה זהו מחשב ישן יחסית, אך הוא משמש אותי בצורה טובה עד עכשיו בעיקר לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ולימודים לאחרונה אני מפתח אתרים וגם באופן חלקי בעיצוב של האתרים, ושמתי לב שהמחשב לא מצליח תמיד לפעול באותו קצב כמו בעבר שאלתי היא האם כדאי לשדרג את המחשב, להוסיף עוד 2 ג'יגה זיכרון, ולהגדיל להארד דיסק של 500 ג'יגה במקום 160 שיש כיום וכמו כן לעבור למערכת הפעלה של 64 bit או שפשוט עדיף לעבור למחשב חדש מבחינת עלות תועלת?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום, אני צריך מחשב נייד עד 2500 שקל גג. השימושים הם סטונדנט שבדיוק מתחיל ללמוד באונ' כך שהוא צריך בעיקר אופיס, אינטרנט וריצה שוטפת של המחשב, שלא ירוץ לאט. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 724 צפיות
  18. אהלן טוב אז ככה אני מחפש הרבה זמן איך לשדרג עד שמאצית תשובה שכמה אנשים (שנראה לי מבינים ) המליצו לי.. העיסוק שלי זה בעיקר עיצוב.. פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, 3D מקס זה המפרט הנוכחי: Intel® CoreTM 2 Duo Processor E8200 (2.66GHz,1333MHz FSB, 6MB L2) Chipset: Next Genaration Intel Q35 with ICH9DO Support Intel x 64 bit technology 2.0GB 800MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*1,024MB) Memory Four Memory slots offering up to 8GB Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (utilizing up to 256MB of system memory) 160 Gb SATA 3.0Gb/s 7200 RPM hard drive SATA 3.0 provides 2X the bandwidth of SATA with a transfer rate of 3GBps 16X DVD+/-RW Intel 82566DM Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 In…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. המפרט: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1311&CatCode=1 מחיר המפרט - 2285 ש"ח, ללא מסך - זה בערך גם התקציב. המחשב נדרש לעבודה ביתית ושיעמוד בהרצת משחקים חדשים בצורה בינונית כרטיס הקול - לא עקרוני בכלל ללא OC תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 792 צפיות
  20. Started by stingeR-,

אוקיי , המפרט לחבר , הוא צריך מחשב ב4500שקל , שחייב לכלול גיפורס 6800 וצורב , הוא צריך רק מארז... , אז כל עוד אתם עומדים בדרישות האלה , המפרט מקובל... , מותר לחרוג עד גבול ה4800שקל... , תודה לעוזרים. זה מה שהגעתי אליו עד עכשיו : מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 2800+ (S-754) 920 1 920 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl 620 1 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 450 1 450 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6800 128MB DVI,TV 1850 1 1850 דיסקים קשיחים? Hitachi(IBM) Price Units Total 80GB SATA 430 1 430 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 צורבים? CD Recorders Price…

• 7 תגובות
    • 963 צפיות
  21. שלום... אני לא צריך עכבר, מקלדת, כרטיס מסך והארדדיסק... צריך מעבד זכרונות לוח אם מארז וספק כוח מעבד מבוסס amd64 או פנטיום4... תודה.

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  22. Started by loni22,

אני צריך מחשב עבודה לבית, מדובר במחשב שאמור להריץ solidworks 2008 ובקרוב גירסא 2009. תוכנות שרטוט ו 3D למינהם. כמו כן יש חשיבות גדולה לכוח החישוב בכדי לקמל פרוייקטים גדולים ב cpp במהירות. המחשב אמור להיות סוס עבודה ומשחקי מחשב זה BIG NO NO פרנציפיאלי. צריך עזרה בבחירת כ.מסך (רק NVIDIA), מסך 22, ועכבר בעל DPI גבוה ורצוי שלא יהיה אלחוטי. כמו כך אשמח להערות והמלצות לשינויי. בקשר לכרטיס מסך חשבתי לקנות 8800gt או סדרה 9800 ובעתיד להוסיף עוד אחד במערך SLI . וגם בעתיד יתווסף עוד זוג של 2G זיכרון. שאר הרכיבים כגון כוננים אופטיים כרגע לא מענינים אותי. עוד שאלה, האם יש סיבה טוב לקנות מעבד 4 ליבות או שלא יהיה הבדל מורגש? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 851 צפיות
  23. נשמע הזוי אני יודע אבל אני רציני - אני רוצה להישתדרג בלפטופ התקציב בכלל לא מוגבל ואפשר אפילו במחיר 10 אלף אפילו יותר ! אין לי בעיה אם יש את הדגם בארץ או בחול - ולא אני לא רוצה אפל ! המטרה היא: גיימיג, בידור, להשוויץ, עליונות בחומרה (גם אם זה לחודש בלבד) הבהרתי את עצמי? גודל המסך 15-17 אינץ זה מספיק בקיצור אני רוצה את הכי טוב - לגבי משקל הוא פחות קריטי (ואני לא מצפה לנייד כבד רצח) אני מאוד אשמח להמלצות בנושא ולדעת מאיפה להתחיל תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, אבי מעוניין במחשב נייד חדש. המחשב ישמש לעבודה שוטפת ואינטנסיבית, אמנם לא כבדה כגון עריכת וידאו וגראפיקה, אך דרוש מחשב שיוכל להתמודד היטב עם הרבה חלונות פתוחים ועומסים למיניהם (פרונטפייג', אאוטלוק, מלא חלונות אינטרנט פתוחים וכו') - כך שאני מניח שהדברים החשובים ביותר הם זיכרון (2 ג'יגה זה די והותר, לא?) ומעבד. * כונן קשיח - 160ג'יגה יספיקו. * מערכת הפעלה - אני לא יודע איך הדבר מתנהל במחשבים ניידים, אך למיטב הבנתי המחשבים מגיעים עם מערכת הפעלה. דרוש מחשב עם XP Pro, לא ויסטה. * אורך חיי הסוללה לא חשוב, שכן המחשב ימצא 90% מהזמן בסמוך למקור חשמל. המשקל והחום גם כן אינם אספקטים מהותיים: המחשב לא ינדוד הרבה ולרוב יהיה על שולחן (בבית, חדרי ישיבות וכדומה). * המחשב לא יריץ מש…

25. דודה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, לצרכים המצומצמים שלה נראה לי שמתאים לה מחשב פשוט (dell i3 3521) בלי מסך מגע, אבל אני רואה שרק מוכרים מחשבים כאלו עם ווינדוס 8.1 כבר מותקן. היא לא בן אדם טכני ואני חושש שכל דבר מעבר ל-XP שהיא רגילה אליו לא יתקבל בברכה. קראתי שעכשיו יש עידכונים לווינדוס 8 ושיש גם משהו שנקרא classic shell שעונים לצרכים האלו, האם זה באמת משחזר לחלוטין את צורת השימוש של ווינדוס XP/7? אני לא חושב שהיא תשתמש בלפטופ למשהו מעבר לאינטרנט, מייל והעברת קבצים בין תיקיות, אבל חשוב לי שלפחות באלה היא לא תתקשה. האלטרנטיבה של להתקין ווינדוס 7 פחות קוסמת לי.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים