ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
היי, אני פחות או יותר מאוהב ב-Samsung 900X3A, אבל אני לא מכיר יותר מידי טוב את השוק נכון להיום. אני רוצה להחליף את הלפטופ שלי (דל וסטרו 13") בלפטופ חדש מהסגנון הנ"ל. הדרישות: כמה שיותר דק וכמה שיותר קל, זמן סוללה כמה שיותר גדול - ולמרות שזה סותר את הנ"ל - מחיר כמה שיותר זול האם קיימים מתחרים לסמסונג הנ"ל שעוקפים אותו באי-אלו פרמטרים ממה שציינתי? כלומר, אותם נתונים טכניים (לא אכפת לי שיהיה למשל איטי יותר, מה שחשוב לי זה מה שציינתי מבחינת עובי משקל וסוללה) אבל זול יותר = מצויין או למשל אותו מחיר אבל קל/דק/זמן סוללה ארוך יותר = גם מצויין תודה
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי התקציב הוא 2800~3500ש"ח המחשב מיועד למשחקים זו הפעם האחרונה שאני משגע אתכם אנשים יקרים,אז בבקשה Do your BEST :-* עריכה I : ללא מסך או ציוד היקפי כלשהו עריכה II : ללא צורב DVD כונן DVD יספיק
-
- 46 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי מעוניין לקבל כמה דרגות מחיר ולעשות את השיקולים שלי לפי ההבדלים בניהם. (כלומר, האם מחשב ב 2000 שח יכול לעמוד במשימה או שצריך מחשב ברמה יותר גבוהה?) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ללימודי תוכנה (לדעתי שימוש בעיקר ב visual studio ו eclipse 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה א…
-
- 30 תגובות
- 3.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מעוניין במחשב לסטודנט רגיל.ללא כרטיס מסך מטורף.. בעיקר אופיס ואינטרנט. מה מומלץ לי? i5 או שi3 מספיק? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לשימושים בסיסיים של אינטרנט וכתיבה. חשוב לי שיהיה קל-משקל, גודל 13-14 אינץ, ושיחזיק מעמד לכמה שיותר שנים עם כמה שפחות תקלות. יש לי אפשרות לרכוש אותו בארהב ולהביא איתי לארץ. 1. האם משתלם כלכלית לרכוש בארה"ב? והאם יש חברות שניתן לקבל אצלן אחריות ושירות טוב בארץ על מחשב שנרכש בארהב? 2. אילו דגמים מומלצים לצרכים שפירטתי? בתודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. אחותי מתחילה ללמוד עיצוב פנים. אני מצרף את רשימת התוכנות שיותקנו במהלך התואר: אוטוקאד סקאצ'אפ פוטושופ אילוסטרייטור אינדיזיין 3D-MAX מטרות המחשב? נכתב למעלה * גודל המסך? לדעתי ידרש גודל 15.6 לשם עבודה נוחה, מינימום 14, עדיפות ברורה למט * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD, אפשרי גם HDREADY. * משקל רצוי? 2KG מקסימום. כמה שיותר קל יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בגלל התוספת הגבוהה שגובים על SSD אני שוקל להוסיף בעצמי. המחשב צריך לאפשר חיבור של דיסק נוסף SSD. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנ…
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V - WATCH DOGS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בי…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
https://salepc.co.il/gtx1650-16gb-1tb-9100f.html אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג חדש ובמקרה מצאתי את המפרט הזה מה אתם אומרים עליו? יש מפרט אחר בערך באותו הסכום שמומלץ יותר?
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
- 2 followers
-
-
כרגע יש לי מחשב דיי עגלה (עשיתי טעות שקניתי AMD, טעות שלא תחזור), והגיע הזמן להחליף אותו. יש סיכוי טוב שהכרטיס מסך במפרטים האלה יוחלף לאחד מהכרטיסים החדשים של nVidia שיגיעו בקרוב, אני לא אוהב ATI בכלל, אבל כרגע אין אלטרנטיבה טובה של nVidia במחירים של הכרטיס הנ"ל של ATI. בכל מקרה המחשב ישמש למשחקים \ גרפיקה \ עריכת וידאו פה ושם על מסך 19" (רזולוציה של 1280x1024) שיש סיכוי שיוחלף מתישהו בקרוב ל22" או 24". יש הבדל של 500 שקל בין המפרטים, אבל לא קריטי, מה שיהיה טוב יותר אקח. חשוב לי לדעת אם הi7 s1366 באמת שווה את ההפרש (והוא גם מאפשר 6 ג'יגה זכרון במחיר יחסית שפוי - כמעט כמו 4 ג'יגה בs1156). או שבכלל עדיף לי לחסוך במעבד ולקחת i5 750 עם כרטיס מסך ב2000+ שקל? עד כמה ההבדל בין i…
-
- 36 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש כרטיס מסך איכותי וטוב שיריץ משחקים בהגדרות הגבוהות ביותר, ורצוי על רזולוציה מקסימלית של 1920 (אני כרגע עם מסך 19", אבל הסיכויים הם שבקרוב אחליף, ואם 1920 בלתי אפשרי, אז לפחות 1680). אולם, ישנה בעיה אחת ויחידה שהיא לא התקציב, והיא שהמחשב שלי הוא בן כמה שנים טובות. אמנם החומרה שרכשתי בזמנו הייתה די איכותית, ואני מרגיש שהמחשב יכול לסחוב עליו עוד כמה שנים של משחק. ואז, כאשר כבר "התבייתתי" על הכרטיס הזה, הייתי צריך לשאול לגבי צוואר בקבוק שעלול להיווצר למערכת שלי, אך באותה ההזדמנות שבה איעזר פה במומחים, אבקש המלצה לכרטיס מתאים יותר, במידה והכרטיס הנ"ל חזק/חלש מדי למערכת שלי, המפורטת להלן: [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD=col…
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
לפי מה שמסתמן פה בין 8400 ל 8500 אין יותר מי הבדל משמעותי אבל לא מצאתי על ה 8600 NON K החדש כלום מישהו יודע מניסיון או קרא על ההבדל ביצועים בינו ל 8400 בגיימינג ?
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות (מטלב, ויזואל סטודיו, פייתון... יכולת עבודה עם וירטואל בוקס לעבודה עם עם לינוקס) בנוסף, עריכת סרטונים בסיסית בפרימייר/סוני ווגאס לסרטונים מ-GOPRO (המחשב הנייד הישן שלי אינו מצליח להריץ אותם כרגע) , יישומי אופיס, סרטים, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני רוצה גם שישאר לי בצד לפלאפון... צריך: מעבד לוח אם זכרונות כרטיס מסך (לא X850XTPE/X850XT/X800XT/X800XTPE למיניהם אלא ב-Mid-High-End) הארדיסק (200GB סאטא) מארז ספק מסך 17" CRT פלופי מקלדת עכבר (רצוי MX-518 ) לא עושה OC למשחקים. והנה המפרט: AMD A64 3200+ S939 Gigabyte K8N Ultra-9 2x512MB A-Data CAS2.5 Powercolor X800XL WD 200GB JD Sata Supertalent 601UF Silver Enermax EG375P-V LG F700P Sony 1.44 Microsoft Multimedia Keyboard Black Logitech MX-518 וכל זה עולה לי 7835 ש"ח נשאר לי 1715 ש"ח לפלאפון שזה סבבה לגמרי. מה דעתכם? ד"א - המחיר כולל הרכבה.
-
- 48 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
לאחר כמה שנים טובות וקצת פחות עם המחשב שלי שעבר מלא גילגולים הגיע שעת ה"ש" חייב מחשב חדש למשחקים, אשמח מאוד לעזרה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אלא אם כן נחוץ ביותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD ומעט עבודה עם PAINT SHOP . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים Battlefield, GTA, CALL OF DUTY, Need 4 Speed, Pes, -מהי הרזולוצי…
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
ובכן, הרכבה של שני מפרטי עבודה דומים (מעבד 2.4, 2-3 ג'יגה זיכרון, מסך מצופה והארדיסק 100 עם 7200 סל"ד) הובילה למצב שבו ההבדל בין T61 לבין R61 הוא 150 דולר. עכשיו, מכיוון שהT יותר קל ועם פורטי USB נוחים יותר, אני חושב שאני אשים את הכסף ואלך עליו. טלפון קצר בבוקר ללנובו ישראל כדי לוודא את האחריות הבינלאומית והנה אני מזמין ומצפה לאסוף בארה"ב. יוצא סה"כ 4250 ש"ח, שזה בערך חצי על גבול השליש למה שצריך לשלם בארץ. אז זהו! יש לכם פה אחלה פורום, מקצועי ואדיב. תודה לכל מי שענה לי. מתן עריכה 2: חשבתי על עוד מפרט. מה דעתכם? Processor1 Intel® Core 2 Duo processor T8100 (2.1GHz 800MHz 3MBL2) Operating System12 Genuine Windows Vista Home Basic Operating System Language Genuine …
-
- 31 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי ומעוניין לקנות מעבד, זכרונות, לוח אם וספק חדשים. כל השאר כבר יש ואני לא צריך. רציתי לשמוע את הצעותיכם בעניין, בינתיים חשבתי על זה: קטגוריה פריט מחיר כמות אחריות ID מעבד INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX 1106₪ 1 ללא הגבלת זמן 7643 לוח אם ASROCK P67 EXTREME 4 730₪ 1 שלוש שנים 7760 זיכרון G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS 400₪ 1 ללא הגבלת זמן 7213 ספק כוח CORSAIR 750W TX 475₪ 1 חמש שנים *חשוב לציין שהיעוד הוא אוברקלוק מקסימלי (מצדי תקראו לזה "רצחני") ועל כן אולי אני גם אצטרך קירור אוויר טוב, אם יש לכם להמליץ משהו מעבר לתקציב אני אשמח לשמוע
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה של 200 ש"ח מקסימום) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג+סטרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה הע…
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג מעט עד כ-400 שקלים יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבדים: PUBG GTAV Overwatch וגם יותר חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD (1920x1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח חושב לפצל אותו ל5200 מחשב, 1000 מסך, 400 וינדוס, 400 עכבר ומקלדת, אולי רמקולים. מוכן לקבל הצעות לחלוקה שונה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, משחקים (מזמן לא היה לי זמן, אבל בתקווה...), עבודה משרדית (יישומי אופיס בעיקר) וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab, solidworks ו-autocad מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…
-
- 34 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום חברים,אחרי הרבה שנים עם המחשב הישן הגיע השעה להתחדש הייתי שמח לקבל את חוות דעתכם לגבי זה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K עם אופציה לחריגה עד 12 אם זה באמת יעשה את השינוי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי זה לגיימינג,סרטים וסתם שימוש יום יומי 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף מחשב שקט עד כמה שאפשר…
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני אתחיל מזה שחשבתי לקנות מחשב חדש בעוד כמה שבועות אך ראיתי את המבצע על GTX570 של Gigabyte וחשבתי שאולי שווה ללכת על זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איך שיצא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כמו כן המחשב גם ישמש לקריאה ולימודים אך לא צריך להתפשר לכיוון הזה מכיוון שיקנה נייד במידת הצורך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו (Crysis 2 וכו') -מהי הרזולוצי…
-
- 34 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 מקסימום 2. שימושים: לימודים, קצת תיכנות בקטנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב: חשוב 6. גודל פיזי: 14 אינטש 7. מערכת הפעלה: ווינדוז 8. עדיפות לרכישה באילת שייצא יותר זול 9. מתי מתוכננת קניית המחשב: בחודש הקרוב 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הלפטופ מיועד ללימודים, לא פחות מאחריות מלאה 3 שנים, ומכיוון שסטודנטית יש חשיבות לזמן סוללה ולמשקל. תודה לעוזרים!!
-
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? סט מקלדת ועכבר עדיף עם אורות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא חשוב גודל, אורות עדיף 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
- 2 followers
-
-
הקיצר... איך המפרט הזה בשביל משחקים הכי חדשים היום ואוברקלוק נורמלי??? התקציב כמו שכתוב עד 7500, רצוי מאוד מאוד מעבד athlon64 או יותר טוב... ;D והלוח אם קבוע לא להחלפה (אני לגמרי נעול על זה 8)) -תגובות?? הרכבת מחשב במעבדה 165 ש"ח Toshiba 16x48 OEM 199 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 51 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version 434 ש"ח WINNER HN3000 3000W 2.1 160 ש"ח IIYAMA 15 LCD BX3814UT 1,790 ש"ח Compucase CI-6AR1 MIDI Tower Case 315 ש"ח Albatron K8X800 Pro II 879 ש"ח OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Premier Series 516 ש"ח ALBATRON GeForce FX5900XTV …
-
- 37 תגובות
- 3.3k צפיות
-