ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,478 דיונים בפורום זה
-
שלום, עוד מעט מתחיל הסימסטר, אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי ללימודים. אני אשתמש בו בעיקר ללימודים ולסרטים. משחקים לא חשוב. תקציב - 5000-7000 גודל המסך - המסכים הקטנים של 10 אינץ' לא אופציה בשבילי. אני לא אצליח לעבוד על זה. אני חושב על סביבות ה13 אינץ'. אין לי בעיה גם עם 14-15. משקל רצוי - עדיף כמה שפחות. לא יותר מ2.5 קילו. חשוב לי שיהיה בנייד יציאת HDMI כמו כן חשוב לי שיהיה WIFI במחשב אין עדיפות לחברה מסויימת. רק שיהיה טוב תודה לכל מי שעוזר אם יש משהו ששכחתי לציין תזכירו לי בבקשה
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא כ-6.5. יכול לחרוג גם עד 8 בשביל שיפור משמעותי ועלות-תועלת גבוהה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם,המחשב שלי יהיה 4 שנים עוד שבוע.אני מודע לעניין שהמחשב ישן מאוד ולא חזק בשביל להריץ משחקים באיכות המקסימלית.אני כרגע שנה שלישית בלימודים ועובד בו זמנית ככה שאין לי הרבה זמן לשחק במחשב ולא מעוניין בלהשקיע בקנייה של מחשב חדש כולו.הנה המפרט של המחשב שלי:https://imgur.com/a/88OH9 מארז: (CoolerMaster CM 690 III Side Window Midnight Black ATX Case No PSU (CMS-693-KWN1לאור הנתונים שאתם רואים במפרט הזה, איזה כרטיס מסך אני אוכל לקנות ככה שאני לא אזדקק לקנות גם ציוד נלווה למחשב?לא נראה לי שרלוונטי לציין תקציב כי אני לא חושב שיש הרבה כרטיסי מסך בשוק שיכולים לרוץ במחשב שלי בלי לקנות ציוד נלווה כמו ספק או מעבד.תודה רבה אנשים!
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
נייח ב5K לעריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. אבל רוצה לציין שמעדיף אחסון 1 או 2 טרה למערכת ההפעלה מהיר (NVME הכי מהיר היום?) ואפשרות לחבר 6 דיסקים קשיחים נוספים בנפח 16T כל אחד בתוך המארז ב RAID 5 (הדיסקים הקשיחים קיימים מוכנ…
-
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
- 2 followers
-
-
AMD Athlon xp 2000 VOLCANO 6 TRANSCEND 256 DDR-RAM 333 Mhz SUMA Geforce 4 TI 4200 64MB GIGABYTE GA-7VRXP( ATA133 USB 2.0)O MAXTOR 40GB 7200rpm ATA133 מארז TSUNAMI 350W +front USB כרטיס קול של creative 4.1 מובנה על לוח האם! נו מה דעתכם??? המחשב הינו למשחקים! ואני קונה בסימפלטק ב- 3869 ש"ח
-
- 14 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, ברצוני לשדרג את המחשב הנייד, כאשר הפרמטר הראשון שלי בבחירת המחשב הוא תקופת אחריות. אני צריך אחריות באורך 3 שנים עם איסוף והחזרה מהבית. בתקציב שלי, סביבות ה 3,000 שקל, ממה שראיתי ישנם שלושה חברות אשר מציעות אחריות כזו. HP LENOVO ASUS איזה חברה לדעתכם נותנת שירות הכי טוב, יעיל ושלא עושים בעיות או מנסים להתחמק מאחריות?
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי (: מחפשת מחשב להדמיות ולשימוש כללי ומתלבטת בין הארבעה האלו (כולם ווריאציות של דל 7567) וגם האסוס הזה. מי יכול לחוות דעה? http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&a... נראה כאילו יש כאן שני זוגות זהים, לא? (למרות ההבדל בשם הדגם). http://ksp.co.il/?uin=30890&select= זה האסוס.. הרבה תודות מראש...
-
- 28 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - לדוג' Overwatch, Witcher 3 The Wild Hunt ומשחקים עתידיים שייצאו שיהיה אפשר לשחק באיכות גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים: אחד 1920X1080 והשני 1440X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בכל…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הבנתי ש Xiaomi Mi Box 4K מאוד מומלץ אך הוא ללא חיבור LAN קווי האם יש סטרימר לפחות באותה רמה עם חיבור LAN קווי ? תודה,
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות NUC להורים שלי, שימוש עיקרי דפדפן, ועריכת תמונות באיכות גבוהה (לא וידאו \ 3D) כתחביב, אז חשוב שיעבוד חלק. (הם כן "טכנולוגיים") עשיתי קצת מחקר ותאכלס רוב המידע שלי מגיע מהבחור הזה... אחרי שראיתי את כל סרטונים שלו הגעתי למסקנה שב NUC10 יש לרוב חסרונות לעומת NUC8: חסרונות: USB C מקדימה מיותר, דור מעבדים FROST נותן עלייה של אחוזים נמוכים בביצועים וירידה משמעותית בביצועי גרפיקה לעומת הדור הקודם, עלייה מיותרת במחיר.. יתרונות: נראה לי פחות מתחמם לכן פחות רועש, סלוט לכרטיס זיכרון רגיל (אין צורך אמיתי בזה) בשלושת דגמי ה NUC10, הוא פשוט ממליץ על לקחת את NUC8 המקביל. אז אני מתלבט בין NUC8 i3, i5, i7: בין i3 ל i5 ההב…
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לכולם! אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי ומעוניין לקנות מעבד, זכרונות, לוח אם וספק חדשים. כל השאר כבר יש ואני לא צריך. רציתי לשמוע את הצעותיכם בעניין, בינתיים חשבתי על זה: קטגוריה פריט מחיר כמות אחריות ID מעבד INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX 1106₪ 1 ללא הגבלת זמן 7643 לוח אם ASROCK P67 EXTREME 4 730₪ 1 שלוש שנים 7760 זיכרון G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS 400₪ 1 ללא הגבלת זמן 7213 ספק כוח CORSAIR 750W TX 475₪ 1 חמש שנים *חשוב לציין שהיעוד הוא אוברקלוק מקסימלי (מצדי תקראו לזה "רצחני") ועל כן אולי אני גם אצטרך קירור אוויר טוב, אם יש לכם להמליץ משהו מעבר לתקציב אני אשמח לשמוע
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני צריך את עזרת הפורום בהשלמת המפרט אשר הרכבתי, אני אנסה לרשום את כל המידע הרלוונטי בצורה ברורה ומסודרת שיהיה לכם יותר נוח: [list type=decimal] [*]תקציב 8,000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי. 2,000 ש"ח +/- למסך מחשב. [*]צורך ושימושים צורך ראשי- גיימינג כבד, צורך משני- גלישה, וופיס וכדו'... [*]מטרה הרכבת מחשב גיימינג כבד, תוך התמדה על מזעור עלויות ללא הורדה בביצועים, באופן פרופורציונלי כמובן. [*]אופציה לשדרוג עתידי הכרחי, מחשב זה בעתיד (שנתיים) ישודרג בהוספה/החלפה של כרטיס מסך וזכרונות. [*]מפרט אשר הרכבתי - מעבד CORE i7 2600K 3.4Ghz, 8M http://ark.intel.com/products/52213/Intel-Core-i7-2600-Processor-(8M-Cache-3_40-GHz) - לוח אם G1.A…
-
- 23 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ומחשב אולטרהבוק שישרת אותי למהלך התואר. בגדול אני מתלבט בין הDell xps 13 לAsus UX303 ASUS: http://www.amazon.com/Zenbook-Discrete-GT940M-Upgrade-Windows/dp/B00X409AN6/ref=cm_cr_pr_product_top?ie=UTF8 DELL: http://www.amazon.com/Dell-Touchscreen-Laptop-Microsoft-Signature/dp/B010DODBSK/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1440274851&sr=1-4&keywords=dell+xps+13&pebp=1440274890573&perid=17QNBB6KNXQ8XBJ7QW1M * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, תכנות וקצת סרטים * גודל המסך? עד 14". לא בטוח מה ההבדל בין המט למבריק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? דיי התבאסתי שאין לDELL יציאת HDMI, אבל…
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2800. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יודע.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? במיוחד צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה, לגבי משחקים רוצה שירוצו משחקים חדשים אבל לא חייב הגדרות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון טומב ריידר ומשחקי אסטרטגיה חדשים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים דוגמאת סימס3 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). IE OFFICE SIMS3מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 19 אינץ' עם חיבור כבל HDMI לטלויזיה 27'' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? SIMS3 NBA החדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד…
-
- 25 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הי אחרי חפירות רבות, החלטתי להתייעץ עם המומחים. זקוקה לנייד לעבודה אינטנסיבית כחוקרת פוסט-דוק/סופרת וגם להאזנה למוזיקה וצפייה בסדרות (האם כדאי 4K?) צריך להיות: קל יחסית, עד גודל 14" עמיד לטלטלות (ה-LENOVO YOGA שלי נפל מהאופניים פעם אחת יותר מדי, ובשנה האחרונה אינו מתפקד כמ.מגע, אם מתפקד בכלל..) מקלדת טובה חיבור USB-C סאונד משובח נוטה מאד לכיוון LENOVO, לאו דווקא עם מ.מגע. ההתלבטות כרגע היא: בין 730S -- ללא מ.מגע, 13.3", מעבד i7-8565U ו-920 -- מ.מגע, 13.9", מעבד i7-8550U שניהם מגיעים עם -- זיכרון 8GB DDR4, כונן SSD 512 ועולים כ-5Kש"ח (920 ברזולוציה 4K -- תוספת 1,700ש"ח בערך) יש…
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
למטפלת זרה מהודו, חסרת נסיון מינימלי במחשבים, רוצה "14 Dell כי זה מה שיש לחברה שלה, או HP כי אמרו לה שמתאים להודו. אני נצמד לבחירה שלה כדי להמנע מטענות אלא אם יימצא משהו ממש טוב אמין וזול ששווה לשכנע אותה. מסך 14-15 משקל וזמן סוללה לא חשוב, לשימוש בבית בלוטות' לא דיסק 250-500 דיוידי רצוי אחריות בינלאומית כן מערכת הפעלה בתקציב כן העדפה למותג DELL , HP אמינות גבוהה - בראש סדר העדיפויות אחריות ארוכה - כן מצלמה מיקרופון רמקול מובנים לדבר ב SKYPE עם המשפחה בהודו צפייה בסרטים המחשב על חשבונה, ספק ותשתית עלי, אז אם יש בתקציב נמוך מ 3000 כמובן שיועיל לה. מצד שני אס…
-
- 23 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, נניח וקניתי את הדגם הזה של לנובו וברצוני להתקין מ"ע, למטרת הטיעון XP/VISTA/SE7EN (אני מעדיף וינדוז 7). האם הייתם ממליצים להתקין מערכת הפעלה של 64 ביט או של 32 ביט? למה? יש לקחת בחשבון: 1. אני מתכנן להתקין במחשב אופיס 2003, זה יעבוד? 2. האם יהיה הבדל משמעותי במהירות? כי אם לא אני מעדיף ללכת על שיטת ה-32 ביט האמינה והמוכרת. הסיבה שאני מטריד אתכם ולא מברר באתר הרשמי היא שזה דגם מאוד ספציפי (יש היגידו דגם "קומבינה") שנועד לשוק ישראלי, ותיתכן לו התנהגות בלתי צפויה. רגיל, תודה מראש לכולם ושיהיה חורף קל.
-
- 8 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
https://pcpartpicker.com/builds/by_part/7zfmP6 ובכלל, זה לא בעייתי שהמארז דחוס? אני רוצה לבנות מפרט עם המארז הזה או כל Mini Tower אחר, השאלה אם זה לא צפוף מדי...
-
- 17 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה,יש מצב שאני משיג נייד מארה"ב אבל חשוב לי שהאחריות תהיה תקפה בארץ.....ASUS ן TOSHIBA מצהירים על אחריות בינלאומית האם זה תקף גם בארץ???
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת מחשב נייד ללימודים המטרה שיחליף מחברות ויהיה אפשר לכתוב עליו עם עט סטיילוס אז צריך מסך מגע שמתקפל אחורה כמו טאבלט ותומך בסטיילוס מספיק טוב בשביל לכתוב הרבה מלל השימושים בעיקר אופיס ואינטרנט ככה שלדעתי i3 יספיק מסך בין 13 ל 14 אינצ חובה ssd פחות משנה הנפח מעל 120 מספיק לי ועדיף לכמה שיותר קל ודק עדיף שיהיה יואסבי סי ומקלדת מוארת אבל לא חובה ראיתי מחשבים כאלה באתרים בסביבות ה2500 שח אבל אני לא יודע איך הם מבחינת הכתיבה אשמח לכל המלצה על דגם ספציפי או סתם דברים שכדאי לשים לב לפניי שקונים מוסיף לינקים של מחשבים שראיתי שיכולים להתאים, אם למישהו יש ניסיון איתם או יודע להמליץ https://ksp.co.il/?uin=68830&select=.268..27…
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה שנה א' בבן גוריון, רציתי לדעת ממי שיודע, אם אני צריך לקנות מחשב נייד ללימודים, אני יודע שאצטרך לעבוד על מחשב אבל אני מתכוון לחזור כל יום הביתה, ככה שהשאלה שלי, בזמן השיעורים בכיתה יש צורך במחשב נייד? תודה מראש לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום אנשים ! אז ככה.. יש לי מחשב ני'יד של DELL סדרת LATITUDE ויש במחשב לוח עכבר.. אם אני לא מובן אז הנה תמונה: עכשיו מדי פעם העכבר מתחיל לקפוץ לי ולזוז לבד.. (אין מצב שפרצו למחשב.. זה גם מתי שהוא לא מחובר לאינטרנט) מישהו יודע למה?
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן, לפני שאני אכתוב פרטים על מה אני מחפש אני צריך לומר שאני ממש לא מעודכן בזמן האחרון לגבי מאיזו חנות כדאי לבצע את הרכישה, בנוגע למקצועיות ואמינות בעיקר. ^ אז אשמח גם להמלצות בהקשר הזה פרטים: 1. תקציב מקסימלי 7,000 ש"ח, אם אפשר לחסוך אז רצוי, מצד שני אפשר גם לחרוג עד 7,700 ש"ח. 2. צריך מחשב למשחקי hardcore שדורשים מחשבים חזקים (תחשבו על המשחקים שדורשים הכי הרבה כיום, משהו בסגנון Battlefield 4 ודומיו), כמובן גם צפייה בסרטים וסדרות באיכות HD. 3. שיהיה למחשב כניסת HDMI (אם קיים כזה דבר כיום במחשבים שהם לא ניידים), פשוט אני משתמש בטלוויזיה בתור המסך, אבל רק בגלל שאני משתמש בטלוויזיה זה לא אומר שאני מחפש כרטיס מסך חלש יותר. 4. חשבתי על כרטיס מסך מבית Nvidia (פשוט הי…
-
- 25 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הקדמה - אני זקוק למספר מחשבים לאנשים שונים, אני פותח דיון נפרד עבור כל אחד מהמחשבים מחשב 2 - נייד לצרכי לימודים בתיכון, מגמת צילום. תקציב - כ-5000 ש"ח גמיש אין צורך בציוד היקפי ו/או WINDOWS או אופיס השימוש העיקרי - לימודים בתיכון, כולל נשיאה של הנייד לביה"ס (כל הלימודים יהיו תוך שימוש במערכת דיגיטלית, כולל הספרים, כך שעדיף שהנייד לא יהיה כבד) מגמת צילום - כך שאני מניח שיעשה שימוש בתוכנות עריכה כלשהן (לא נאמר לנו איזה), אבל כן קיבלנו המלצה לנייד, שאמור לעמוד בדרישות המגמה לשלוש השנים הקרובות: ASUS 16.0-inch i7 1355U Touch screen NVIDIA® GeForce® RTX 2050 DDR5 32GB 1TB WIN11 +3YO ExpertBook B3 (B3604) | AI PC for Work | ASUS Global לטעמי, הנייד הזה קצת OVER…
-
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
- 2 followers
-