ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?פתוח ויתבאר בהמשך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונני אחסון, וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא על חשבון ביצועים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בהמשך יתבאר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אז אחרי הרבה דיונים ושאלות הנה המפרט שבניתי לעצמי. עיקר מטרותיו של המחשב הן עיבוד גרפי (2D). גם משחקים פה ושם בשביל ההנאה. המפרט הורכב מSkypc (בדיוק השבת הם החליטו להעלות מחירים.... אוו..ףףף.!!!): לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 - ¤790.00 ¤790.00 מעבד Intel Core 2 Duo E6400 Box - ¤1,251.00 ¤1,251.00 זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 - ¤1,506.00 ¤1,506.00 כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7600GT TDH 256MB - ¤841.00 ¤841.00 ספק כח Enermax Liberty 400W - ¤465.00 ¤465.00 מארז GigaByte 3D AURORA ATX - ¤694.00 * צבע שחור ¤694.00 דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB - ¤418.00 ¤418.00 סך הכל : ¤5,965.00 + גוף קירור למעבד של SCYTHE NINJA PLUS מחיר 245 ש"ח ב…
-
- 31 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
אני רוצה לשדרג את המערכת שלי ורציתי לדעת כמה אני יכול לקבל על החלקים האלה והאם אני יצליח למכור אותם בקלות? Intel Core i5 - 2500K (נותרו שנתיים אחריות)ׂ Gigabyte Z68X-UD4-B3 (נותרו שנתיים אחריות, באנדל חלקי) Noctua NH-D14 cpu cooler (ללא אחריות אבל תקין) Gigabyte GTX560 Ti (GV-N560OC-1GI) SLI (נותרו שנתיים אחריות, באנדל חלקי) תודה מראש.
-
- 29 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב ASUS Eee PC 1005PEB - אבל הוא לא עומד במשימה של צפייה בסרטי HD על פי הרשת, יש פתרון כלשהו עם קודקים וכו', אבל לא מצאתי איך בדיוק. אשמח לעזרה. תודה!
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד לאינטרנט, אופיס וגם משחקים בסביבות 1000 עד 2500 ש''ח בבקשה תעזרו לי... ארד
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צלם שמשתמש הרבה בפוטושופ (בעיקר עיבודי תמונות) ועל כן אני צריך טאבלט חזק. ואשמח לשמוע מכם המלצות מתאימות. רשימה של דברים שחשובים לי שיהיה בטאבלט. 1. מקלדת שניתנת להפרדה. 2. עט. 3. ssd עדיף. 4. טאבלט שמיועד לעבודה בפוטושופ ושות'. 5. מסך מט שלא יטעה אותי בדיוקי צבעים. 6. סוללה לעבודה של מספר שעות. 7. מעבד חזק שיקל עלי בתוכנות הכבדות. 8. מערכת הפעלה בעברית. 9. מסך גדול 12.5 אינץ' לפחות. 10. חיבורים ייעודים לדיסק קשיח חיצוני וכו', עדיף. אלו שכנראה מתאימים. 1. Lenovo Ideapad MIIX 520. 2. אייפד אייר. 3. אייפד פרו. 4. סרפס פרו 4/5/6.…
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני עוזר לחבר להרכיב מחשב - המחשב משמש לעבודה עם תוכנות גרפיות כבדות (כולן !!!) וגם עם תוכנות תלת מימד כגון מאיה ו- 3D MAX ועריכת סרטים. אחד הדברים שלוקחים הרבה זמן ומשאבים הוא תהליך הרינדור ( RENDER ). אנחנו מעוניינים להרכיב מחשב חזק ומקצועי מאוד שיענה על הצרכים הללו. ובכדי להגיע לביצועים גדולים ומהירים אלו , החבר מוכן להשקיע סכום כסף רב. כמובן יש חשיבות לנפח דיסק גדול במיוחד + כרטיס מסך אחד או יותר , מעבד אחד או יותר ועוד ועוד. האם קימות דרישות מיוחדות כגון , צורך במס' כרטיסי רשת, מס' מעבדים ועוד. כיום הוא עובד עם מחשב מקינטוש G5 - ורוצה לעבוד בעיקר עם PC גם על מנת שיוכל גם לשחק במשחקים כבדים. תודה מראש בעזרה בהרכבת המחשב.
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות (מטלב, ויזואל סטודיו, פייתון... יכולת עבודה עם וירטואל בוקס לעבודה עם עם לינוקס) בנוסף, עריכת סרטונים בסיסית בפרימייר/סוני ווגאס לסרטונים מ-GOPRO (המחשב הנייד הישן שלי אינו מצליח להריץ אותם כרגע) , יישומי אופיס, סרטים, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני תכננתי לקנות מחשב (מסך וציוד הקפי כבר יש לי) בנובמבר כשתצא סדרת ה300 של NVIDIA ואת המחשב שלי לתת לקרוב משפחה. מה שקרה זה שהמחשב שלו קרס (היה ישן מאד) ועכשיו הוא צריך מחשב באופן מיידי. אין לי בעיה של כסף אבל הבחור מתכנן לקנות מחשב בערך באלפיים ומשהו שקל שיהיה פחות טוב מהמחשב הנוכחי שלי (נקנה בלא מעט כסף לפני שנה וחצי בערך) כמובן שמבחינתו לתת לי את הכסף אם זה יהיה בקרוב וכאן מתחילה הדילמה : הזמנתי כבר ווינדוז 7 והמסך שלי ברזולוציה של 1920*1200 וכמו שאמרתי השימוש העיקרי זה משחקים כך שדירקט איקס 11 זה חובה מבחינתי. כך או כך התכנון זה מחשב ב5000 (ללא קשר לכמה אני אקבל על המחשב הישן). אני צריך או מחשב טוב מאד עכשיו או מחשב עם הכנה לכרטיס מסך שיצא בתקווה בנובמבר. מה אתם היית…
-
- 35 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי התקציב הוא 2800~3500ש"ח המחשב מיועד למשחקים זו הפעם האחרונה שאני משגע אתכם אנשים יקרים,אז בבקשה Do your BEST :-* עריכה I : ללא מסך או ציוד היקפי כלשהו עריכה II : ללא צורב DVD כונן DVD יספיק
-
- 46 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי חברים בוקר טוב, אני קונה מחשב מחול ורציתי לשאול מה נראה לכם. אני מחפש מחשב ללימודים לא מחשב שיריץ משחקים. אופציה ראשונה: LENOVO G500 INTEL CELERON 1005 מחיר 1034 ש"ח NOTEBOOK windows 8 כרטיס מסך: intel HD graphic (זה מה שרשום מקווה שזה מספיק מידע על הכרטיס מסך). יש לו כונן DVD לא ברור בדיוק איזה. HDD מקום אכסון 500 GB מעבד: intel 1005 M-1,96 גודל מסך: 15.6 " אופציה שנייה: ACER E1 - 522 - 23802 מחיר: 1270 ש"ח LCD גודל מסך של 15,6 " כרטיס מסך: AMD Rodeon HDD-500Gb מעבד: AMD Quand Core E2 3800 windows 8 RAM : 2 GB DDR3 L memory 4 cell Li - ion battery. אני בעיקרון רוצה לדעת אם המחשבים ירוצו טוב ואם הם שווים את המחיר שלהם ואם כן מי כדי לקחת. אני מקווה שסיפקתי את כל הפרטי…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום חברים , אשמח להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המחשב בעיקר בלוח אם, זיכרונות ומעבד. כיום יש לי 4790K עם קירור של Noctua D15 לוח אם Asus Z97 Sabertooth Mark1 זיכרון DDR3 מהירות 1600 CL9 ספק כוח - 850W SeaSonic Gold 85+ מסך מחשב 144Hz של Samsung. רזולציה 1080P לאחרונה רכשתי כרטיס מסך 2080 Super של GigaByte מה שלא לקחתי בחשבון שהמעבד גורם לצוואר בקבוק והכרטיס מסך לא מנוצל די שמים לב לזה בביצועים במשחקים. חשבתי לשדרג את הלוח אם, מעבד וזכרונות אין עניין של תקציב לא מחפש להתפרע סה"כ שיהיה ניצול מקסימלי. כרגע על הפרק מה שחשבתי זה - מעבד - AMD 3600X (יש אופציה לקבל בחינם תושבת מNoctua במידה ונרכש לוח חדש AM4) …
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אודה לעזרתכם בבניית מפרט מחשב לעריכה דיגיטלית 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?5000-6000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).המחשב מיועד לעריכה בתוכנות פוטושופ,פרימייר,אילוסטרטור ועוד תוכנות גרפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל מסך 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
:שלום. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטונים באיכות טובה , פייסבוק ,,שמירת אוסף התמונות המשפחתיות ( צריך כונן גדול). * גודל המסך: 15.6 לא חשוב מסך מבריק או מאט. * רזולוציית המסך: 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט:אין * משקל רצוי: ישמש כמחשב שולחני * זמן סוללה: יחובר לחשמל *יציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: לא הכרחי * גודל מינימלי כונן קשיח:500 ג"ב . מעונין להוסיף בנוסף ssd ( הכי חשוב) * כונן אופטי: רצוי , * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית. * לא נדרשת אחריות בינלאומית.אבל כן אחריות בארץ ל3 שנים עם לקיחה והחזרה * בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה. * העדפה לחברת HP לאחר קריאת המון שאלות ותשובות בפורום המועיל הזה, אני קודם כל…
-
- 14 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש. התפקיד העיקרי של המחשב, בנוסף לפעילות השגרתית של גלישה וכתיבת מסמכים, הוא עיבוד תמונות בתוכנות מתקדמות. לכן, הדגש הוא על: 1. כרטיס מסך שיעשה את העבודה. 2.יכולת עיבוד וזיכרון פנימי מספקים. 3. בנוסף לכונן של טרה-בייט, רוצה גם SSD להתקין עליו את המערכת והתוכנות. 4. מסך אופטימלי. תקציב: 5000 ש"ח עם אפשרות להתגמש. תודה!
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי, אני סטודנטית שנה שלישית ואני מחפשת מחשב נייד חדש. עד כה השתמשתי במחשב שקניתי לפני שנה א' של VOSTRO 3460D DELL - המחשב עצמו ממש מתחמם בצורה שלא ניתן לבצע בו שימוש כראוי. המפרט שלו בעיקרון נשמע טוב אבל בפועל אני לא ממש מרוצה ממנו בעיקר בגלל העובדה שהוא מתחמם ושורף את ברכיי וידיי. אני דיי מאוכזבת מ"דל" וכעת אני מחפשת פרטנר חדש לשנת הלימודים האחרונה ולהמשך הדרך. הדרישות: מסך 14" תקציב: 3500 מעבד: I5 , אפשר להתפשר אם המחשב ממש טוב על I3 (פשוט כרגע יש לי I5 ) זיכרון:לפחות 500 GB(מה זה הSSD שכולם מדברים עליו?!?!?!) מסך מגע: כולל סוללה: לפחות 5 שעות משקל: לא יותר מ-2 קילו מקלדת: חשוב לי איכות ונוחות ההקלדה (היום אני מרוצה מהנקלדת) ואם אפשר גם מוארת (לא חייב) יתרון. אשמח…
-
- 24 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי ומעוניין לקנות מעבד, זכרונות, לוח אם וספק חדשים. כל השאר כבר יש ואני לא צריך. רציתי לשמוע את הצעותיכם בעניין, בינתיים חשבתי על זה: קטגוריה פריט מחיר כמות אחריות ID מעבד INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX 1106₪ 1 ללא הגבלת זמן 7643 לוח אם ASROCK P67 EXTREME 4 730₪ 1 שלוש שנים 7760 זיכרון G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS 400₪ 1 ללא הגבלת זמן 7213 ספק כוח CORSAIR 750W TX 475₪ 1 חמש שנים *חשוב לציין שהיעוד הוא אוברקלוק מקסימלי (מצדי תקראו לזה "רצחני") ועל כן אולי אני גם אצטרך קירור אוויר טוב, אם יש לכם להמליץ משהו מעבר לתקציב אני אשמח לשמוע
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
פורום נחמד, מעניין לדעת כמה המחשב שלי שווה באמת... אז ככה: מעבד: Intel® Core™2 Duo Processor E7200(3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB) דיסק קשיח 1: Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II דיסק קשיח 2: Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II לוח אם:GIGABYTE GA-EP35-DS3L ספק כוח: Enermax PRO82+ 525 W כרטיס מסך: NVIDIA ASUS GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 כרטיס טלוויזיה: Aver Media AVerTV CaptureHD HDMI צורב 1: LG DVD±RW Double layer sata צורב 2: Asus DVD±RW LightScribe Sata גוף קירור למעבד: freezer pro 7 מארז: ThermalTake M9 זכרונות: 2GB+2GB DDR2 800MHZ Kingston
-
- 22 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני אחרי המון המון בדיקות וחיפושים אחר המחשב הנייד המושלם בשבילי 70% עבודה (מנהל רשת ) - 30% משחק ישנם מספר קריטריונים סופר חשובים שאני חייב שיהיו במחשב, ואשמח לחוות דעת או להצעות חדשות INTEL I-7 (בעדיפות) 16GB RAM 1TERA+512SSD 15.6' *כרטיס מסך נחמד (בונוס) ראיתי מחשב שנקרא Asus Laptop X571GT-AL221 סהכ מבחינת מפרט עונה על כל הדרישות ואפילו קצת מעבר אבל... מהסתכלות באינטרנט כולו פלסטיק (יתרון במשקל אבל עמידות?) ASUS מתגאים ב 2 מאווררים לקירור חזק וטוב, רק פתח הפליטה של 2 המאווררים הוא, ישירות על המסך וחיי הבטריה, אחרי מספר דעות 3-3.5 שעות יהיה המקסימום של המחשב הזה בלי להתחבר לשקע חשמל. …
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
סוף סוף הגיע גם תורי לקנות מחשב חדש... אחרי שאני כבר 3.5 שנים עם המחשב הנוכחי. אני קונה מפנדס וזקוק לחוות דעתכם על המפרט, במידה ויש להוסיף או לשנות משהו וכו'. יש לציין כי אני קונה כנראה בתחילת שבוע הבא. הנה המפרט: כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX 1,799 ש"ח 1 Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 720 ש"ח 1 G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-3-5 F2-6400CL4D-2GBHK 1,450 ש"ח 1 Western Digital 80GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD800JD 249 ש"ח 2 Western Digital 250GB 7200Rpm 16Mb SATA II WD2500YS 980 ש"ח 1 Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic 809 ש"ח 1 Asus DVD x 16 Black 145 ש"ח 1 LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder…
-
- 41 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
שלום יש לי מחשב dell מדגם [h=3]Inspiron N5010[/h][h=3][/h]במשטח הפד של המחשב נייד בגליליה למטה ולמעלה / ימינה ושמאלה הוא לא עבוד לי עם האצבע למרות שהמשטח של הפד תקין ז"א על ידי הכפתורים אני כן יכול לגלול למטה למטה ולמעלה נכנסתי להגדות עכבר אבל זה לא קיים שום דבר בהגדרות האלה מה יכול להיות הבעיה? אולי חסר לי דרייבר משום שזה עבר לפי לפני מספר ימים
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-