עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by arami,

קניתי מחשב סלוני חדש אלוףףף!!! ואני רוצה לשים לו כרטיס רשת אלחוטי השאלה היא האם ללכת על חיבור PCI או על USB ולמה??? לדוגמא: PCI - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7557&CatCode= USB - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6863&CatCode= שאלת הרחבה: מה עדיף? 1. חיבור אלחוטי כמפורט למעלה. 2. חיבור קווי ארוך מאוד - 15 מטר כבל (כמה עולה?) 3. PLC של הוט - אינטרנט על חשמל. תודה רבה, תומר. 8)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Mulex,

אהלן אנשים אני מחפש לאחי הקטן מחשב נייד זול שהמקסימום מאמץ איתו זה להריץ את המשחקים PES 2012 וFIFA 2012. המחשב נייד הזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12526 או זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12502 יכולים לעשות את העבודה ? אם לא תתנו הצעות למחשבים אחרים כמה שיותר זולים

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם, לפרויקט מאוד מיוחד שאני עובד עליו אני מעוניין להקים חוות רינדור קטנה. הפרויקט הוא בתלת מימד ונעשה במאיה. ברצוני לרכוש מספר מחשבים לרינדור בלבד (מחשב עבודה כבר יש). תהליך הרינדור מצריך כוח עיבוד רב, אך אין צורך בו בכרטיס מסך. התקציב - עד 20,000 ש״ח ועד 5 מחשבים נפרדים. ממה שקראתי, מחשב i7 2600k @ 4.7-4.8ghz מקבל ב-cinebench 11.5 ציון של 9+. ממה שראיתי בזאפ זה אפשרי בתקציבי לרכוש 5 מחשבים כאלה. הציון הכולל ב-cinebench יהיה 5*9=45. אני משתמש בציונים של cinebench מאחר ואני יכול להבין מהם סדר גודל של זמני רינדור בהשוואה למחשב שכבר ברשותי. הייתי שמח לשמוע את דעתכם על מה שכתבתי כאן, המלצות נוספות/אחרות ודברים שכדאי לי לשים לב אליהם בנוגע לרכישת מחשבים שיעברו OC,…

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  4. יש לי היום E8400 עם כרטיס מסך HD6950. אני רוצה להיות מסוגל לשחק את המשחק על ULTRA SETTINGS ההתלבטות שלי היא AMD או אינטל האם מספיק להחליף את המעבד והלוח ל : מעבד - AMD 970 Phenom II X4 לוח אם - GA-970A-UD3 או לשדרג בעלות יקרה יותר של כ 500 שקל ל : מעבד i5-2500K INTEL לוח אם - GA-Z68X-UD3H-B3 גם ככה הכרטיס מסך עושה את רוב העבודה , לא ?! בנוסף 2 שאלות : 1. אילו זכרונות מומלץ לקנות ? 2. איזה ספק ? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. מדובר בדגם dell inspiron n3010. המחשב פשוט נשאר תקוע על המסך שעבדתי עליו, וכלום לא עוזר, חייב לכבות ולהדליק. לא בעיית חום - הרצתי תוכנה למדידת טמפרטורה, וברגע הקפיאה המעבד היה בסביבות 45 מעלות. יכול להיות שזה מערכת הפעלה? למרות שזה לא נשמע ככה..

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  6. Started by X-ShaY,

אני צריך בקשה חוות דעת למחשב נייד הזה לצורך שימוש של סטודנט למשך כמה שנים וכרגע בזמן הזה לשימוש קבוע ביתי וגם קצת משחקים DELL Inspiron N5110 מעבד: Intel Core i5-2430M 2.4Ghz. זיכרון: 6GB DDR3 1333Mhz כונן קשיח:750GB SATA 5400RPM . כרטיס גרפי: nVidia GeForce GT525M 1GB כרטיס קול:SRS Premium Sound 2.1 . כונן אופטי: צורב פנימי 16X DVD+/-RW. רשת: 10/100. רשת אלחוטית: Wireless 802.11g/n + BlueTooth 3.0. מסך: 15.6" 1366X768 HD WLED . מצלמת 1.0 MP widescreen HD webcam 2 רמקולים מובנים+ מיקרופון סוללה בעלת 6 תאים. חיבורים חיבור HDMI 2 חיבורי USB 3.0. 1 חיבור USB 2.0 1 חיבור USB 2.0 משותף עם חיבור eSata קורא כרטיסים 8 ב-1. (SD, SDHC, SDXC, MS, MS-Pro,…

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  7. שלום לכולם ! לאחר שירות נאמן של כ-4 שנים אני מתכוון להחליף את המחשב שלי והמסך. אני מבקש עזרה מהאנשים פה מפני שראיתי לפי תגובות וממה שהספקתי לקרוא שהפורום הוא מאוד מקצועי ואמין. אני לא כל כך מבין/מעודכן במה שהולך עכשיו מבחינת חומרה ומחשבים ולכן אשמח לעזרתכם. מצורפות הדרישות עבור המחשב (לפי הפורמט בחוקי הפורום). תודה רבה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (תכנות בעיקר), צפיה בסדרות/סרטים ב-HD דרך הטלוויזיה ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום …

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  8. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח חדש, אזדקק לעזרתכם בבניית מפרט איכותי למחשב. שידרוג הוא חלק מהחלקים ולא כל המפרט, מה שאני צריך: לוח אם מעבד קירור איכותי למעבד שיעמוד בביצועים גבוהים בזמן משחק זיכרונות מעולים. יש לי ספק כוח 520 OCZ, מאז שקניתי לפני כמה שנים. לא יודע אם זה יחזיק מעמד ויתאים ללוח אדם חדש שקיים כיום, וכרטיס מסך 480GTX, אם אני לא טועה. ובגדול לא חסר כונני קשיחים - SATA 1 קיים. דעתכם חשובה לי. ואז למפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ספציפי: משחקים, עבודה משרדית ותכני HD (…

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  9. Started by dorman2,

מחשב netbook 10.1 עם מעבד ליבה כפולה ATOM N550 , זיכרון 2G כונן 320G. נמכר ע"י מור-לוי תחת השם אוליבטי ללא קשר לחברת אוליבטי?! בפועל מיוצר ע"י חברת Clevo הטייוואנית. האם מישהו קנה מוצר כזה? לפחות מבחינת הנתונים והמחיר זהו מוצר משתלם מאד, אבל גם חשוד מאד!

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  10. Started by shim_23,

היי, אני סטודנט ואני מעוניין לקנות מחשב נייד...הייתי שמח לקבל מכם המלצה על מחשב טוב... תקציב משוער? עד 3500 ש"ח (בלחץ!) מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, spss, משחקים קלים, סרטים ומוזיקה. (המחשב יהיה דולק רוב הזמן) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? עד 2 קילו...במידה ויש מחשב טוב אז עד עוד כמה גרמים יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, יחסית לפחות 3.5 שעות בשימוש רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כן ...hdmi * בלוטות? עדיף..לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? ואלה לא חשבתי על זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא..אבל שתהיה לפחות שלוש שנים עם עדיפות לאיסוף והחז…

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  11. Started by hellfire03,

אני מחפש תיק שיהיה בעיקר לנייד אבל עם דרישות די מסוימות: שיהיה שטוח (קצר) יחסית (שהלמטה שלא לא יבלוט יותר מדי) שיתאים לנייד (מבחינת ריפוד וכו') שיתאים לשימוש ארוך (שינדף זעה טוב, שיתאים להליכות של שעתיים נניח) עם רצועת מותניים (עם ריפוד) ושתגיע למתניים (כך שהתיק צריך להיות באורך של לפחות 42 ס"מ נניח) מספיק מקום לבקבוק,חולצה,ספר/מחברת,קצת אוכל מצלמה לא גדולה (חסרת מראה אם זה אומר משהו) הרבה תאים יחסית (כדי שכל הכבלים לא יתבלגנו), ומקום לדברים קטנים (כדי שהאוזניות והכרטיסי זיכרון והדיסק און קי לא יקברו למטה ויקח שעה למצוא אותם) בכל מקרה גם אם אין לכם משהו כזה בדיוק אשמח להפניה לחברה או משהו שאולי אמצא שם מענה (אין לי בעיה להזמין מאיביי או משהו כזה אם זה לא יקר מדי - מעל 75…

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  12. איך אפשר לשפר את טווח הקליטה של הWIFI במחשב הנייד?

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  13. שלום, אני מחפש מחשב נייד ששימושיו העיקריים יהיו גרפיקה (אילוסטרטור, פוטושופ וכד'), וגיימינג. התקציב הוא עד 5000 גג. מצאתי כמה מחשבים שיכולים לענות לי על רוב הדרישות, אבל תמיד זה מרגיש כמעט. הגעתי למסקנה שהמעבד הכי טוב שאני אקבל במחיר הזה הוא i7-2630QM, כרטיס המסך הוא GT525M . גודל המסך לא משנה כל עוד הוא בסביבות ה-15"-16". נפח הרדיסק 500GB ומעלה. שתי נקודות התורפה הן הכרטיס מסך, ומהירות ההרדיסק. שאלותיי: - לגבי כרטיס המסך, בשביל לקבל כרטיס מסך GT540M, אני אצטרך להעלות את התקציב ל-6000. האם זה קריטי וכדאי? - האם אני ארגיש הבדל משמעותי בין מהירות הרדיסק 5400 ל-7200? - ושאלה שלישית, חשבתי על אופציה לקנות מחשב עם הרדיסק פחות מהיר (ובכך לחסוך כמה מאות שקלים) ובכסף שחסכתי להוס…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Classic notion,

שלום לכולם, קיבלתי הצעה לאחר שביקשתי מפרט בסביבות ה3000 ש"ח למחשב שיוכל בין היתר להריץ משחקים על מסך 17 אינטש. למרות שהמחיר קופץ בגלל הבעיה היום עם הדיסקים הקשיחים, עדין נראה לי שביחס למה שאני מקבל פה המחיר גבוה. אשמח לקבל את דעתכם. בנוסף, אני שוקל לחכות עד שהמחירים של הדיסקים הקשיחים יחזרו להיות סבירים, מתי נראה לכם שזה יקרה? [table] [tr] [td] לוח אם [/td] [td][/td][td] GIGABYTE – Intel H67 CHIPSET [/td] [/tr] [tr] [td] מעבד [/td] [td][/td][td] Dual Core i3 2130 /3.4 / 3 MB CACHE [/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון [/td] [td][/td][td] 4 GB DDR 3 \ 1333 [/td] [/tr] [tr] [td] דיסק קשיח [/td] [td][/td][td] WESTERN DIGITAL 500 GB SATA 3 [/td] [/tr] [tr]…

• 6 תגובות
    • 549 צפיות
  15. Intel Core i7-2600K 3.4GHz 8MB Cache 95W Quad Core LGA1155 Unlocked Thermaltake BigTyp14Pro CL-P0456 cpu cooler ASRock P67 Extreme6 Intel P67 LGA1155 ATX G.Skill Ripjaws-X 4x4GB (16GB) DDR3 1600MHz CL9 G.Skill Phoenix Pro SSD 2.5" 60GB MLC Seagate Barracuda 1TB 7200rpm SATA3 6GBp/s Gigabyte GeForce GTX570 1280MB DDR5 PCI-E ANTEC Nine Hundred II USB3.0 Antec TruePower New Modular 750 750W Retail LG GSA-GH22NS40 DVDRWX22 SATA BLACK BULK סה"כ 8230 ש"ח אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט ואם יש אופציות אחרות טובות ב 8000 ש"ח עקרונית המטרה להריץ BF3 ב 1920X1200 על ULTRA מצטער שעברתי על החוקים הנה השאלון שעניתי עליו 1. מה התקציב המקסימלי? 8500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסו…

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  16. שלום לכולם, אני עוזר לחברה שצריכה לרכוש מחשב עבור מחקר באוניברסיטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? סימולציות פיזיקליות Matlab - באופן יומיומי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צריך מקלדת ועכבר ( משהו בסיסי מאוד) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא מאוד חשוב אבל שלא יטרטר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי OC קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

• 5 תגובות
    • 809 צפיות
  17. Started by wrecker,

שלום, אשמח לעזרה בבנית מפרט למשחקים. החלקים הרצויים: מעבד אינטל לוח אם זכרונות כרטיס מסך נוידיה ספק כח מארז דיסק קשיח 1TB ומעלה אפשרות לחריגה קלה. תודה רבה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 878 צפיות
  18. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד עד 3000 שקל , לגיימינג קל עד בינוני,אני לא בטוח בדיוק עד כמה יהיה המחיר אבל יש אפשרות לחריגה קלה. המשחק לדוגמא שאני רוצה להריץ במחשב : R.U.S.E דרישות מערכת : Intel CPU -Core 2 Duo E6600 2.4GHzAMD CPU -Athlon 64 X2 Dual Core 3600+Nividia GFX card -GeForce 8800 GS RAM - 2GB HARD DISK SPACE -5GB DirectX - 9 גודל המסך : 14 - 15 משקל רצוי - לא משנה זמן סוללה - בערך 4 עד 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כן יציאת HDMI משום שאני רוצה לחבר את המחשב הנייד בכבל HDMI לטלוויזיה,ככה שבמחשב גם צריך לתמוך טוב בסרטי HD * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB - 500 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן בנוס…

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  19. Started by hellfire03,

קניתי לאחרונה dell vostro v131 בלי מערכת הפעלה התקנתי עליו ubuntu 11.10 X64 וגם WIN 8 DEV PREVIEW כמה שאלות: האם יש משהו שדומה לדריברים באובונטו? (משהו שיתן לי לקבוע את התפקיד של המקשי קיצור, ואם אני לא טועה גם יסדר בעיות עם הtouchpad) יש לי ויסטה מהנייד הקודם שלי האם עדיף להשתמש ב WIN 8 או בויסטה? (בזמנו היא הייתה ממש לא טובה, האם אחרי ה SP שיצאו לה היא כמו WIN 7 בערך?) כמובן שיש לי כל מני בעיות עם הדריברים ב WIN8 האם יש סיכוי לפתור את זה? (הדריבר של ה tuchpad נתקע בתחילת ההתקנה, וגם של הסאונד וגם חלק מהדריברים של הכרטיס רשת) ואיזו תוכנה באה עם הנייד בדרך כלל כדי לתפעל את הקורא טביעת אצבע (למרות שאני מנחש שזה יותר גימיק מאשר שימושי)? תודה מראש אריה

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  20. היי, אני צריכה לקנות סוללה חדשה למחשב HP probook 5310m מה ההבדל בין סוללה תחליפית למקורית? כי מבחינת מחיר יש הפרש של כ-100.... והאם כדאי לקנות בארץ או להזמין מאיביי/חו"ל? תודה על עזרתכם, עדי

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. היי, המחשב מיוחד לתלמיד כיתה ז', וישמש בעיקר משחקים, גלישה באינטרנט ולימודים (Microsoft Office). יש צורך במערכת הפעלה, ציוד היקפי, חוץ ממקלדת ורמקולים שיש ברשותי. מעוניין במסך 22" ומעלה. בנוסף, מכיוון שאין חיבור לרשת תקשורת בסביבת המחשב, ויש wifi בבית, יהיה צורך להוסיף כרטיס רשת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Mi…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by 00Amir,

חיפשתי מחשב נייד קטן (13"-14") ויחסית חזק, בעל 2 ליבות ו4 נימים, שיהיה יחסית קל ודק. נתקלתי בסמסונג Samsung QX412, עם כרטיס גראפי GT520 פשוט נראה לי מחשב אידיאלי בשבילי... רציתי לשאול אם יש סיבה לא לקנות את המחשב הזה... הכי זול מצאתי בטרקלין חשמל : http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=128312 אשמח לדעה...

• 0 תגובות
    • 937 צפיות
  23. Started by lior_netzer,

אשמח לשמוע דעתכם על המפרט הבא: מיועד לצרכי עבודה בלבד - עריכת וידאו תוכנות: Avid MC5, Premiere CS5, AE CS5 בהמשך המחשב ישרת את אשתי באדריכלות ועיצוב (AutoCAD, Solidworks) אין לי כוונה לעשות אוברקלוקינג המחשב יעבוד שעות ארוכות אבל אין צורך שיהיה במיוחד שקט (שימו לב שבשל מחירי ההארדיסקים הסתפקתי בHDD נחות, אוסיף דיסק נורמלי כשהמצב יתאזן) מחיר החבילה: 5286 + וינדוז 420 מעבדי אינטל: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11845 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E http://www.k…

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  24. Started by com,

אהלן. מחשב לאחותי, תקציבי מאוד, עד 2000 שקלים, לימודי תעשיה וניהול בבראודה. לפי ידיעתי - מטרותיה הם משרדיות בלבד - אך עם זאת, אני לא יודע עם איזה תוכנות עובדים בהמשך התואר (מישהוא במקרה כן יודע? עיצוב? מדעי המחשב?) עקב התקציב המאוד מוגבל אשמח לדבר הכי סביר במחיר זה. כמובן שנשמח למשקל נמוך, זמן סוללה מרשים, כמו כן - אם יש מחשבים עם מסך יותר קטן, כמובן שנשמח - אך אני חושב שעקב התקציב הנמוך זה לא יתאפשר * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מטרות משרדיות, לימודי הנדסה תעשייה וניהול * גודל המסך? 15.6, ניתן גם פחות * משקל רצוי? עדיף נמוך, אך מודע לבעיתיות מבחינת התקציב * האם נד…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by SOLIDUS SNAKE,

ברצוני להרכיב מפרט עבור חבר שיכלול את הדברים הבאים: 1. מעבד בעל ארבע ליבות 2. לפחות 4GB זיכרון 3. שני דיסקים ב RAID1 (עדיף לא זה של הצ'יפסט) 4. מארז שקט עד כמה שאפשר בתקציב 5. ספק יציב שיוכל לעמוד בעבודה רצופה 7\24 6. סלוט אחד של PCI המטרה היא כאמור לפעילות משרדית, תוכנות ניהול משרד ואופיס בעיקר. שרידות המידע מאוד חשובה שכן זהו הגיבוי לכל פעילות העסק. כמובן שמשחקים, אוברקלוקינג ושאר ירקות לא חשובים במקרה הזה. אשמח אם תוכלו להצמד לתקציב של 4000ש"ח ולחברות מוכרות עד כמה שניתן. תודה.

• 2 תגובות
    • 806 צפיות

דיונים חדשים בפורומים