ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אני לפני קניית מחשב נייד חדש אבל אני יכול לקנות רק מחשב שפורסים ל36 תשלומים ראיתי כאלה רק של לנובו אבל אני לא כל כך סגור על לנובו מעדיף INSPIRON או PAVILLION אז אם מישהו בטעות נתקל בדגם כלשהו שהמוכר פורס ל36 תשלומים אני אשמח אם תודיעו לי תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי קריאות רבות פה בפורום בניתי לי מפרט שמיועד לגיימינג כבד ולהגדרות הכי גבוהות שאפשר. התקציב שלי עד 7500 שקל. השאלה היא אם כדאי להשקיע בi7 או שאפשר להסתפק בi5 ואם באמת מפרט כזה יחזיק לי את אותו זמן כמו שמפרט ב5.5 אלף יחזיק? 1370 ₪ - Intel Quad Core i7 4770 3.4Ghz S1150 465 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H87M-D3H S1150 360 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz 2350 ₪ - GeForce Gigabyte GTX780 3GB WindForce3 499 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III 420 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 810 ₪ - FD R4 Titanium + FSP Raider 650W 80+ Silver BUNDLE 90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90 120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 850 ₪ - DELL 23'' U2312HM ULTRA S…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום המחשב אמור לשמש בעיקר למשחקים ולעבודה עם תוכנות גרפיות כמו פוטושופ ואילוסטרטור וכו'... אשמח לתגובות/שיפורים או הצעות לשינוי... האם שווה לי להשקיע יותר ולקחת מעבד E8400 או שהמעבד שבחרתי יספיק לצרכים... מכיוון שאני לא יכול להשקיע יותר מדי מעבר לתקציב של 2600 ש"ח .... תודה. מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Box ¤585 כמות:1 http://skypc.co.il/pl_product~IE7300~3~0.htm לוח אם ASUS P5QL ¤471 כמות:1 http://skypc.co.il/pl_product~31254~10~0.htm זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NY ¤75 כמות:2 http://skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL5S-1GBNY~15~0.htm כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤237 כמות:1 http://skypc.co.il/pl_product~WDC1118~7~0.htm כרטיס גרפ…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעת והערות על המפרט שבניתי בKSP (לא חייב להיות בKSP). השימוש הוא בעיקר לאינטרנט, סרטים ופה ושם משחקים לא כבדים במיוחד (Football Manager בעיקר). רצוי שיסחוב באופן סביר יישומים מתמטיים אם אצטרך לעבוד מהבית (MATLAB או R). מעבד: Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box עושה רושם שהתועלת שבi7 לא מצדיקה את התוספת מחיר. לא לקחתי סדרה K כי אני לא מתכוון להתעסק עם OC. מאותה הסיבה נשארתי עם המאוורר של אינטל. אני רואה שהמפרטים המומלצים תמיד כתוב מאוורר אחר, יש בזה תועלת אם לא עושים OC? כמה רועש המאוורר של אינטל וכמה שקטות אופציות לא יקרות מידי אחרות (100-150 ש"ח)? לוח אם: Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E,VGA, DVI, HDMI מנסיון עבר שדרוג…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אם ניתן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמישות קלה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: צריך מחשב בעל יכולות גרפיות לשם עבודה עם תוכנות גרפיות למיניהן והפעלת משחקים חדשים מדי פעם (לא גיימר רציני) + יכולת לנגן סרטים בHD, כמו כן המחשב אמור לשמש בשוטף גם לעבודה ולימודים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? צורב 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד לאחותי. בעיקר אינטרנט מוזיקה וסרטים. לא הולכים לרוץ עליו משחקים בכלל. השימוש העיקרי יהיה בבית (לרוב מחובר לחשמל) אבל פה ושם ניקח אותו לנסיעות, לכן כמה שיותר זמן סוללה יותר טוב אך לא הכי קריטי. גודל המסך והמשקל לא ממש שיקול אבל עוד פעם מה שנראה לכם יותר טוב, לקחתי. מה שכן, חשוב שיהיה מעוצב ויראה טוב בכל זאת מחשב של בחורה (: ושיבוא עם Windows 7, לא אכפת לי איזה Edition. התקציב הוא עד 5,000 ש"ח, אם יש צורך בחריגה שיהיה ממש שווה את זה...! תודה על הסבלנות לקרוא את זה ועל העזרה..!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה מחשב (מחשב חזק לעבודה, לא למשחקים) הייתם בוחרים מתוך שתי האופציות הבאות: -------------------------------------------------------------------------- הראשון, של ניורון (אתם ממליצים בכלל לקנות מחברה זו? האם המחשבים שלהם אמינים? שירות טוב): דגם NEW NEWRON CDR-W RAID S-ATA 150 ULTRA RAID X 4 מעבד אינטל INTEL PENTIUM 4 2.8 / 800 MHZ לוח אם INTEL P-4 875 AGP 8 DDR 400 מארז בתקן UL/CE FULL MIDI TOWER300W ATX זיכרון ראשי 1 GB =2 X 512 MB-DDR 400MHZ דיסק קשיח WD40.5GB 7200 X 2 (80GB) כרטיס מסך GE FORCE FX 5200 128 MB DDR X8 כרטיס רשת /ADSL INTEL 10/100/1000 AGP AGP X 8 1394 1394x3 USB USB2 X 8 כרטיס קול …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדגם: DC7100 CMT 3.0GHz 1Gb עם המפרט הבא: Standard description: HP dx5400 Convertible Minitower Base Unit ALL 1.44MB Floppy Drive CMT 48X CD-ROM Drive Intel P4 - 530 w/HT Thermal Kit - dc7100 CMT 1GB PC3200 DDR400 DIMM (2x512) Country Kit dc7100-Israel - Hebrew localization [P2770AV#007]Standard Delivery Maple Restore CD License Microsoft Windows XP Pro-Europe - English localization HP USB scroll mouse carbonite 80GB Serial ATA 7200RPM Hard Drive 1st 2004 Standard Keyboard USB-Israel - Hebrew localization המחשב מגיע כולל XP PRO ברישיון... עלות החבילה USD 812 + מע"מ עריכה: המחשב מגיע עם 3 שנים אחריות תוך 48 שעות בבית הלקוח. האם כדאי לקנות מחשב כזה כמשתמש ביתי ? שימושים…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב לצורך עבודה מאומצת של מעבד ומשחקים תקציב גמיש אך לא רוצה להתפרע חשבתי על המערכת הבאה Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3 Cache, Tray Arctic Freezer i30 Gigabyte X79-UD3 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 2133Mhz, 4xPCI-E G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 עם 2 כונני SSD 120 ב raid כנראה מסוג Mushkin Chronos 120 GB SATA 6.0 יש צורך במסך 24 לפחות ברזולוציה של 1920*1200 לפחות (אם יש משהו יותר גדול בלפחות אותה רזולוציה אשמח להמלצה) יש צורך בכרטיס מסך שיתאים למסך ויריץ משחקים כמו Starcraft 2 או diablo3 באיכות טובה ברשותי מארז antec 300 וספק corsair 450vx נצילות 80+ וכמה כוננים קשיחים של טרה. לא יהיה OC. אשמח לקבל חוות דעת על המ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בזמן הקרוב מחשב ולפני כמה שבועות ביקשתי המלצה למפרט למחשב נייח, לאחרונה נודע לי שהורי מתכננים לקנות לי טלויזיה לחדר כך שאני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה ולחסוך בהוצאה על מסך מחשב, נוסף לכך אמי דורשת ממני שאקנה מחשב עם "כמה שפחות ג'ונגל של כבלים מאחור ומסביב" מה שהביא אותי לשקול מחשב נייד שדורש כבל רק לחשמל ולעכבר, פה אתם נכנסים לתמונה: התקציב אשר עומד לרשותי ~ 5000 אשר חסכתי מהמשכורת המצומצמת שלי בשנה וחצי האחרונות * מטרות המחשב הן: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( כבדים על הגדרות כמה שיותר גבוהות + FPS כמה שיותר גבוה יותר טוב), צפיה בסרטים (HD ואם ניתן אז על מסך הטלויזיה), עריכה גרפית (כרגע לא אולי משהו פשוט בעתיד) * גודל המסך: כאמ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד- amd 64 3200 s939 לוח אם-(k8np 9 (kf4 s939 pci-e (או אם יש לכם רעיונות אחרים בהתאם לתקציב) זיכרון- 512 400ddr samsung (מתכנן להוסיף עוד אחד כזה בהמשך אז לא לדאוג לדואל) כרטיס מסך- xfx 6600GT 128mb ddr3 dvi pci-e tv חברת pine הארד דיסק- western digital 80 Gb sata מה אתם אומרים? בתיאוריה זה מתוכנן להריץ משחקים כבדים. בפועל מה יקרה? אם יש לכם הצעות על חלקים ספציפיים אשמח לשמוע רק לא להתפרע עם התקציב... הוא מוגבל... אם יש לכם חלקים עדיפים תפרסמו אותם עם מחיר משוער. תודה הדוקטור
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בעיה להגדיר את הקונפיגורציה עבורי והמשפחה שלי. כמעט שלא משחקים - רק פיפא ומשחקי דוס ישנים. מצד שני יש רצון להכנס לעריכה של וידאו דיגטאלי ועבודות גראפיות בפוטו שופ וקורל דרו. רוצים גם שתהיה אפשרות להקלטה של מיני דיסק וזה אומר יציאה אופטית. כמו כן מה המשמעות של לקיחת לוח גיגה בייט בהשוואה ל אביט. ושאלת השאלות: האם גדאי לקחת סיכון לקניית החלקים בחנות טובה (למשל זיגזג) והרכבה לבד? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה קלה אפשרית עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ללימודי הנדסה וקצט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן מסוג SSD או NVMe בנפח של בסביבות 512GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב ללימודים שלא יהיה כבד מאוד לסחוב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי שלום יש לי מסך 4K 28 ואני מעוניינת במחשב גיימינג שיתאים לו ויהיה אפשר לשחק גם מחשקי 4K אני גם סטודנטית לעיצוב גרפי, UI\UX וצריכה כמובן שזה יתאים גם לעריכה גרפית עם פוטושופ AI וכו ובכללי לעריכות ווידיאו ותוכנות כבדות. לפני הבנתי ולפי מה שחקרתי אני צריכה מעבד i7 או i9 וכרטיס מסך Nivdia GeForce 3080 או 3090 שיוכל לעבוד עם 4k מחשבים ניידים עם מפרט כזה מאוד יקרים אז אני מעדיפה כרגע נייחים. לבאג יש להציע לי מחשב OMEN 30L GT!13-0010nj יש לו מעבד i9 10900k, כרטיס מסך 3090 32 זיכרון ראם וכרטיס SSD של 1 טרה בית ואני לא חושבת שיש כונן קשיח נוסף. הם אפילו הזמינו אותו לחנות (עוד לא שילמתי) הוא עולה בערך 13700...והם עושים לי 18 תשלומים ללא ריבית…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה בתת פורום המתאים, אבל זה נראה לי הכי קרוב. יש לי מחשב בן 4 שנים,Q6600 , לוח GA-P35-DS3R, זכרון 2GB 800MHZ וכרטיס מסך 8800GTS. השימושים שלי במחשב הם הרבה תוכנות שפועלות בו זמנית (10+ שולחנות פוקר +עוד כל מיני דברים אחרים ברקע) + משחקים (רזולוציה 1680X1050 כיום, וכנראה תוך כמה זמן 1920x1200), לאו דווקא החדשים ביותר אלא 2010+ (יש עדיין משחקים בQUEUE). מצד אחד המחשב לא עגלה, מצד שני אני ממש רוצה לשדרג אותו, חשבתי להחליף את הכרטיס מסך לGTX570 + ספק חדש שאצטרך (הנוכחי 500 של TT שלדעתי לא יסחוב) + SSD, ולהשאיר את השאר כפי שהוא , בעצם לדחות את הקנייה של המעבד (2600K)+זכרון+לוח - חסכון של 3K. האם משחקים חדשים שיוצאים היום יעבדו לי כמו שצריך לדעתכם, או שהחלקים היש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC - חיבור לטלוויזיה ("42), סדרות וסרטים באיכות HD והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן!!! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , , GENERALS 2, CIV5 , EU4, GTA5, ROME 2, SIMS 3/4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 * 1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כל המגוון ממש מבלבל- אשמח אם תוכלו לעזור... תקציב : 5000-6000 לשימוש בתוכנות גרפיות- דו מימד ותלת עם מסך ובלי שאר הציוד ההקפי חשוב לי שלא יחמם ולא ירעיש וכל מה שצריך כדי שיהיה מהיר כמובן!! תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב4200 שקל, שכולל את הבאים: מעבד(4 ליבות, לא לדיון,תודה),כ.מסך(חושב על 4850),לוח אם, מארז(חושב על CM 690,אם אפשר את הגירסה של NV),ספק כוח,צורב,דיסק קשיח(לפחות 640GB,העדפה לכוננים עם פלטה אחת, עקב שיפורי המהירות),ראם(לפחות 4GB). זהו נראה לי זה הכול, יענו את הקופסא וכל תכניה החשובים (פלוס צורב, אשמח אם הוא יהיה LIGHTSCRIBE,אפילו שלא חובה) השימושים של המחשב יהיו רבים , מאוד, הוא יעבוד בדול בוט, בהתחלה VISTA עם UBUNTU, ש70-80% מהזמן אני נמצא באובונטו. אני ארצה להפעיל המוון דברים באותו הזמן, סרטים מוזיקה לערוך סרטים לקרוא באינטרנט עם 20 טאבים פתוחים באותו הזמן, אני גם אשחק בו, אבל לא ברמה שמצדיקה את ה4870 ואת ההתפשרות על דברים אחרים לפי החישובים שלי המחשב יחובר לT…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק למפרט מחשב שהיעוד שלו הוא (לפי סדר עדיפות): 1. תחנת skype 24/7 2. הורדות בלילות 3. גלישה יומיומית באינטרנט 4. תכנות בעזרת visual studio מדי פעם - המחשב לא מיועד למשחקי מחשב כלל הדרישות הכי חשובות של המחשב: 1. יעילות כלכלית כלומר שעלות החשמל תהיה כמה שיותר נמוכה (skype צריך לחסוך לי את המנוי לחברת טלפון קווי). 2. שקט - המחשב איתי בחדר וחשוב לי מאוד שבלילה הוא יהיה כמה שיותר שקט. 3. שיעבוד חלק פחות או יותר ושלא יהיה עגלה. התקציב הוא 1500 ש"ח אבל אני מוכן להוציא עד 2000 אם צריך ואפשר עוד לגלוש אם זה באמת משתלם. תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , אני חלש מאוד בטכנולוגיה ואשמח לעצתכם. רוצה נייד לשימוש כללי (אינטרנט , סרטים) אבל גם שיריץ תכנות לעריכת תמונות וקצת וידאו (אין לי תוכנות ספציפיות בראש). רוצה נייד חזק יחסית שיריץ הכל בלי לגמגם וכשאני אומר הכל אני לא מתכוון לתכנות סופר כבדות שצריכות כוח עיבוד מטורף אבל בכל זאת שייתן לי מרווח נשימה אם אריץ משהו יותר תובעני, הנטייה שלי היא להשאר עם נייד מספר שנים ולא לשדרג מהר. מסך שיהיה לפחות 15 אינץ ואיכותי יחסית בגלל שמצלם (יודע שאין מה לצפות יותר מידי ממסך של נייד בקטע ) אשמח לרמקולים יחסית איכותיים מבחינת ווליום וצלילות. משקל לא משנה לי כי לא מתנייד איתו, זה תחליף למחשב רגיל. אחריות טובה של שלוש שנים ושאדע שיש מי שיטפל במקרה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה בקשר למעבד AMD Turion II Dual-Core Mobile Processor P520: מבחינת ביצועים, לאיזה דגם של מעבד מחברת intel אפשר להשוות את המעבד הזה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! לאחר חיפוש מעמיק מצאתי את הנייד הזה: http://ksp.co.il/?uin=23332 קודם כל אם מישהו יוכל לפרט לגבי יתרונות/חסרונות מהיכרות עם המחשב אני אשמח (אין לי מושג האם חיי הסוללה של הנייד הנ"ל נחשבים נמוכים/סטנדרטיים/גבוהים). בנוסף, רציתי לדעת אם אתם יודעים על ניידים אחרים בעלות דומה לזו המצוינת בלינק אך עדיפים על המחשב הנ"ל. הצרכים שלי: 14'' או 13.3'' מעבד חזק ויציב. מאיץ גרפי חזק מספיק. טאצ' (מסך מגע). כדאי חיי סוללה מספיקים. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקר לגיימינג, מסך 23" FULL HD, המשחקים הכי חדשים בשוק, רזולוציה 1080*1920 מיועד להגדרות גבוהות, חיבור HDMI נוסף לטלוויזיה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש כרטיס קול חיצוני, אין צורך באחד מושקע בלוח אם. לא צריך הארד דיסק, ולא צריך כונן אופטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן כלל. 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-