עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by J.allmighty,

שלום לכולם יש לי מחשב לשדרג ב2000 ש"ח +- מפרט p4 1.8 זכרון 256 MB DDR 333 X 2 לוח אם MSI agpX4 , audio כרטיס מסך Gforce 2 TI מה אתם ממליצים לשדרג מהנ"ל, המחשב למשחקים, אינטרנט , אופיס תודה מראש

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שותף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש. למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו…

• 25 תגובות
    • 3.7k צפיות
  3. שלום עד עכשיו עבדתי עם מחשב נייד ובגלל איטיות הרינדורים וריבוי העבודה אני נאלץ לעבור למחשב אישי . ברצוני להרכיב מחשב איך איני יודע מה אחוזי החשיבות של המעבד,כרטיס המסך או הזכרונות בעת הרצת הרינדור. אשמח לקבל הסבר קצר ,והצעות מפרטים של עד 5000 ש"ח . תודה מראש.

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by A!,

אני צריך מחשב למטרות גימינג החנות מקומית אז המחיר הכללי יהיה 500 שקל פחות

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום לכולם! זה זמן רב שלא קניתי מחשב חדש... שנה ומסתבר שהרבה השתנה! (חרוז!!) אני זקוק לעזרתכם/ן בבחירת נייד לסטודנטית בתקציב של 800$. היא תתעסק בעיקר בשפות תוכנה ופוטושופ וכמובן אופיס אינטרנט וסרטים זה יהיה המחשב היחיד שלה. אין נייח אני ממש לא מעודכן בנושא מעבדים כך שאין לי מושג מה לבחור... אני חושב שמסך 15.4" יתאים לצרכיה (קטן מזה יהיה סיוט לעבודה בפוטושופ. מה גם שהיא רואה הרבה סרטים במחשב) עוד דברים שכדאי: wireless bluetooth חיבור eSATA ואם אפשר גם אחריות שתעבוד בארץ אממממ... זהו ממה שידוע לי. אני מאמין שאתם כבר יודעים יותר ;D אגב, אני קראתי פה קצת על dell outlett וזה נשמע ממש מוצלח... ניסיתי להבין איזה נייד עונה על הדרישות אך ללא הצלחה. ראיתי שהרבה כתבו…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by D-Max,

אוקיי חבר'ה אני מתכנן בשבוע הבא לרכוש מחשב גיימינג חדש מאחר שהמחשב שלי כבר בקושי סוחב סופרמריו . חפרתי וחקרתי המון עד שהגעתי למפרט הסופי הזה . אמרו לי לחכות לi5 אבל אין לי מושג מתי הוא אמור להגיע לארץ . בעיקרון אני סגור על הכרטיס מסך על הזכרונות על הקירור ועל המסך המצויין של DELL . אני מתלבט לגבי הלוח אם כי אני הולך לעשות OC רציני אני מתכנן להגיע עם המעבד ל 4.0GHZ . אני גם מאוד מתלבט בין ה4890HD TOXIC לבין ה BFG nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe ההבדל בין שני הכרטיסי מסך הוא 20 שקלים . אני לא מבין מה מיוחד בטוקסיס אומרים שהוא כמעט משתווה לGTX285 אבל מה שיש בוא זה כולה קרור יותר טוב וOC מהמפעל אז אני יכול לקנות HD4890 רגיל ולהגיע איתו לOC בהרבה יותר חזק מזה של המפעל …

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום הילד הגדול בן 15 אוהב לשחק משחקים כבדים כמו קול אוף דיוטי--- כרייסז --לומד תכנות--- ג'בה ועוד קיבלתי הצעה לקנות מעבד i7 920 אקסטרים סוקת 1366 לוח אם ex58udr3 של ג'יגהבייט כרטיס מסך hd 5850 ati זיכרון טריפל 3x2=6 של ocz ספק 650 w סי סוניק ----או אנטק דיסק קשיח--של סמסונג 1 t בקיצור 1000 ג'יגה והאם יש הבדל בין f-1 ל- f-3 מארז-- ???????????. אשמח לעצה להמלצה כמה זה צריך לעלות המון תןדה

• 25 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. היי אני מחפש מחשב נייד שיהיה כמחשב "מרכזי", שבו אעבוד עם עריכת תמונות בפוטושופ (מניפולציות - 100 שכבות+) , סרטים ושיוכל להריץ משחקים כמו Dragon Age - Assassin Creed , The Witcher , C&C3 ודומים , אין לי חשיבות להגדרות הגבוהות ביותר - רק שיעבדו בצורה סבירה . גודל המסך והכובד לא חשובים לי במיוחד לכן אעדיף מסך 15.4 ומעלה , זמן סוללה גם לא מהווה שיקול - המחשב יהיה מחובר בעיקר לחשמל, אם יהיה יציאת HDMI - טוב , אם לא - לא נורא , גודל הכונן הקשיח - 250 לפחות , זיכרון פנימי - שיספיק , 2GB עד 4GB (אם יש אפשרות הרחבה אשמח אם תציינו) אם אפשר גם המלצות לחנויות אמינות עם האחריות, ראיתי הרבה דגמים של מחשבים ניידים בסביבות המחירים של בין 4K ל 5.5K והרבה נראו לי דומים או שלא הצלחתי ל…

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. היי כבר המון זמן שלא הייתי פעיל ואין לי מושג מה הולך בשוק כרגע. המחשב הנוכחי שלי כבר לא שווה כלום בשוק של היום ואני מעוניין לקנות אחד חדש. עכשיו, הצרכים הם בעיקרון מחשב חזק שיחזיק תקופה, שמשחקים חדשים יפעלו עליו ברמה טובה. שהעבודה איתו תהיה חלקה ויהיה לו הרבה מקום. שאני לא אצטרך להחליף או לשדרג בשנתיים הקרובות. אני לא עושה אוברקלוק, לא מרנדר ולא שום דבר, אני משתמש פשוט. 1) 4,000, ניתן לחרוג אבל רצוי שלא. 2) השימושים העיקריים הם פשוט עבודה שוטפת, שלא ייתקע. שאוכל לראות HD ומשחקים יפעלו בצורה טובה. הרזולוציה המקסימלית של המסך היא 1280*1024. ורצוי שהמשחקים יהיו בהגדרות גבוהות. 3) אין צורך. אם בא לכם להמליץ על משהו מגניב בנפרד אז בכיף. 4) ----- 5) ----- 6) 7. 7) שלילי. 8) מער…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Mr. Writer,

שלום לכולם, תודה מראש על העזרה. מזמן לא התעסקתי עם עולם החומרה-קניתי את המחשב הנוכחי שלי ב 2006- אגב גם בעזרתם האדימה של המקצוענים של האתר הזה! 1. מה התקציב המקסימלי? בעקרון אני מכוון ל 5500 אך התקציב הוא גמיש, זאת אומרת אני מוכן להוסיף כסף אם מדובר על שיפור משמעותי בעוצמה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1024*746 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), …

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by KoDkOd,

שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב ביתי בסיסי בלי מטרה למשחקים. הארדיסק מארז וספק ישלי חסר לי רק הליבה..לוח מעבד וזכרון, אשמח להמלצות ,אשמח ללוח עם יציאות מגוונות כמובן כ. מסך מובנה. תודה רבה!

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם. אמרו למכר שלי כי לא מומלץ לעבוד עם E8400 וזכרון DDR3, זה נכון או סתם שטויות? (שאלה חדשה בעמוד 3).

• 25 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. 1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, תכנות(JAVA, C וכדומה), סרטים. * גודל המסך? אני די בכיוון של 13(איזון בין משקל, ניידות וגודל מסך לטעמי). נדרש מסך לא מבריק. * משקל רצוי? פחות מ-2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו…

• 25 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by Kizu,

במפרט רשום גם המחיר של כל חלק.. שימו לב, שהשווי של מחשב DDR3 יעלה בכאלף שקלים יותר מזה של DDR2, אני צריך את המחשב לשימוש ביתי אך אני מעוניין במחשב שישרת אותי בצורה טובה מאוד.. אשמח מאוד לייעוץ מה כדאי להחליף אם בכלל והאם ההשקעה הכספית שווה כאן. DDR2 מארז 279 Thermaltake Soprano (VG7000BWS) ספק כח 294 Thermaltake 450W TR2 RX W0146RI Retail דיסק קשיח 455 Western Digital WD Caviar Green WD10EADS לוח אם 260 Asus P5KPL-AM/PS מעבד 836 Intel Core 2 Duo E8400 Box כרטיס מסך 365 Gigabyte NVIDIA GeForce 9500GT 1024MB GDDR2 זכרונות 140 Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 2048MB 800MHz DDR3 מארז Thermaltake Soprano (VG7000BWS)279 ספק כח 402 Thermaltake TR2 RX 500W Retail דיסק קשיח 455 Wester…

• 25 תגובות
    • 3.8k צפיות
  15. Started by adam777,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. צרכים: משחקים צריך עזרה בבחירת כרטיס מסך ובלוח אם-לא סגור על שניהם. המחשב צריך להיות מוכן גם לשידרוגים עתידיים מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1759 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE / WIFI - AP מחיר: ¤1342 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 7600GS 256MB DDR2 128 BIT DVI TV/O - PASSIVE COOLING מחיר: ¤617 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS מחיר: ¤492 אחריות: חמש שנים. צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1612BL DOUBLE LAYERED X16 - LIGHT SCRIBE - BLACK - RETAIL מחיר: ¤240 אחריות: שנתיים. זיכרו…

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום כולם, אני כבר מעל שבועיים חוקר ומחפש מחשב שמתאים לי .. עכשיו מצאתי מפרט שנראה לי די משתלם תגידו לי אתם מה אתם חושבים עליו מכל הבחינות וגם מה צריך לשפר.. אז ככה: athlon64 3800+ (sockey AM2) X2 dualcore מעבד: ASUS M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E לוח אם: DDR II 667 1GB Spectek זכרון: Hitachi Deskstar 160GB SATA II דיסק קשיח: eVGA 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E כרטיס מסך: 5.1 Channel Audio כרטיס קול: DVD Recorders Sony DVD±R AW-G170A x18 צורב: תראו.. אני משדרג לאחר שנתיים ומשהו עם מחשב נייד .. אני רוצה מחשב מהיר ושיהיה לו גרפיקה טובה ושאני יוכל לעשות כמה דברים דו זמנית.... עכשיו אני יודע שיהיו כאלה שיגידו אבל יש קצת יותר טוב מזה אבל אני לא רוצה להוציא כסף סתם אם אתם מביני…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום, אני מתכוון להזמין מפרט ביום שני, רציתי ש"תאשרו" אותו בבקשה... תודה CPU: Core 2 Duo 2.16GHz E3600 RAM: 2GB(2x1GB) Kingston 800MHz V.CARD: ATI X1650 256MB GDDR3 M.BOARD: INTEL Guardfish 965 10 Port USB 2.0,1000 LAN, 8xSATAII, 2xFIREWIRE DVDR: SAMSUNG x18 DVDRW CASE: 500W Black Tornado 18 CM HD: 250GB Samsung 16MB Cache SATAII 7200RPM מחיר כולל: בין 4500-5000 שקל... (צריך לחשב במדויק עם החנות, עוד לא הזמנתי אז לא עשיתי זאת עדיין) זה בכלליות זה, עכשיו, שאלה נוספת, לכמה זמן יחזיק לי כרטיס מסך כזה? האם שווה לעלות אותו ל-512 (במחיר אסטרונומי כמובן...)? אני מתכוון לא לשדרג בערך בשנתיים שלוש הקרובות, ולכן זה נורא חשוב לי... תודה רבה, ירון... וד"א, פורים שמח לכול…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by hp1610,

שלום, אני מעוניין במיפרט מומלץ למחשב לצורך משחקים (בעיקר MS Flight Simulatore). אני כבר יודע שFSX הוא מאוד תלוי ב CPU ולכן הבחירה המתבקשת היא ב E6600. כמו כן צפוי בקרוב פאטץ לDX10 ולכן אצטרך את ה 8800GTS. ההתלבטויות העיקריות הם לגבי לוח אם (עם אפשרות ל OC סולידי), זכרונות וספק ומארז שקט!! (יש לי טראומה מהמארז הקודם והמחשב יושב במרכז הבית). תודה, HP

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום רב לכם אנשים יקרים. מחרתיים (עד שאני יסיים לכתוב את ההודאה זה יהיה מחר) אני משתחרר מהצבא והחלטתי לקנות מחשב חדש שתכליתו יצירת מוזיקה. מה שאני צריך מהמחשב הזה הוא שיעבוד מהר ויהיה לו סאונד מיקצועי, לכן אשמח אם אוכל לחסוך היכן שאוכל. בגדול הסכום המירבי הוא 5000 ¤ אבל איפה שאוכל לחסוך בלי שיפגע משמעותית בביצועים ובעשיה אני גמיש. מעבדCore"2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB http://www.intel.com/products/processor/core2duo/index.htm לוח אם (בחרתי בלוח כי אני רוצה שיהיה עליו כרטיס לחיבור 2 מסכים ושיתמוך במעבד ובזיכרון {למרות שכתוב 667 אני מתכן OC קליל כפיצוי}) ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E http://www.asrock.com/PRODUCT/ConRoe945G-DVI.htm זיכרון OC…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם . אני עורך מוזיקה ומתעסק המון עם אדיו ומידי . הייתי רוצה שתעזרו לי לבנות מפרט או להביא לי מפרטים מוכנים של מחשבים שטובים לעריכה . יש לי כ-5000 לא צריך מערכת הפעלה, כ-400-500 גיג'ה ארדסקים . לפחות 2 גיגה זיכרון . שהיה מחשב מהיר וטוב . לא צריך כרטיס מסך מיוחד, מספיק משהו פשוט שיעשה את העבודה. לא אכפת לי כל כך מהעיצוב וכל מה שמסביב ואין צורך בכרטיס קול מיוחד, מספיק משהו OB כי יש לי חיצוני . חשוב מאוד שהיה שקט מאוד ( בזמן הקלטות כמובן ) , מארז אטום . מקלדת+עכבר אלחוטיים איכותיים ככל האפשר (כמובן שלא יבוא על חשבון ביצועים) וכנראה שזה הכל ( אין לי מושג במחשבים ) נ.ב מה אתם אומרים על החנות ועל המפרט הזה: http://www.pcpower.co.il/product_info.php?cPath=127_150&pr…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by VooV,

הרכבתי את המפרט להלן: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1295 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤625 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤1685 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤381 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA - LIGHT SCRIBE מחיר: ¤213 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-2GBNQ מחיר: ¤807 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK מחיר: ¤43 מארז: THERMALTAKE SOPRANO BLACK MIDDLE TOWER CASE SERIES VB1000BNS w/o PSU מחיר: ¤414 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY …

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. את החלקים הבאים כבר יש לי - כונן HD, צורב, מארז, וכל החברים בקשר לספק, יש לי HEC 300W ATR (או משהו כזה) אבל הכבלים שלו קצרים וגם יש לו רק 20 פינים, אם אפשר יהיה (ויהיה צורך) לדחוף ספק חדש, זה יהיה נחמד אני צריך - לוח , מעבד אינטל (סוקט 775), זיכרונות וכרטיס מסך (עדיף מקורר פסיבית או אחד ממש שקט) המחשב יהיה לעבודה רציפה, עדיף שיוכל להריץ משחקים ברמה סבירה + (אבל אני מאמין שכל דבר שהוא קצת יותר מתקדם מR9550 יעשה את העבודה), שירץ סרטים\ סדרות HD ולא ממש מתוכנן OC, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר. אם אפשר מחנויות באיזור ת"א, לא מKSP (אולי רק את הזיכרונות משם) וכמובן, לא חייבים לנצל את כל התקציב תודה

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. מעבד intel dual 2 core e6320 לוח intel dg965ryck (קיים בכלל? זה מה שהמליצו לי) / asus psb-4m זיכרון ddr2 1GB X2 כ. מסך VGA GW GF 7300GS הארד דיסק seagate 200GB מארז pro-s black

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by nivosh,

שלום לחברי הפורום. אשמח אם מישהו שמבין ייתן לי הצעה למפרט למחשב כולל שני מסכי ל-סי-די 19', 2 GB זיכרון, הארד-דיסק 160 פנימי ו-160 חיצוני בלי כרטיס קול חיצוני (על הלוח זה מספיק), עם כרטיס מסך בסיסי (זה מיועד למוזיקה ולא למשחקים). מבחינת מעבד, AMD או INTEL, זה לא ממש חשוב לי. נראה לי שכדאי ללכת על 64 BIT אבל אם אתם חושבים אחרת אז תגידו. חשוב לי שלוח האם יהיה אמין ושיתמוך בשדרוגים עתידיים. מבחינת המסכים, מסכים בסיסיים אבל של חברה טובה. אני רוצה ללכת עם המפרט לחנות אז בבקשה שזה יהיה מפורט מבחינת הדגמים המומלצים. תודה רבה רבה ניב

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים