עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי שני מפרטים של מחשבים בסיסיים ואני צריך עזרה באיזה מפרט לבחור: המחשב הראשון: מעבד: Amd athelon 64 x2 4400+ dual core לוח אם: Gigabyte GA-M61SME-S2 RAID 0\1 690V CHIPSET,ROHS זכרון: PC667 DDR2 1024MB כרטיס מסך: ATI RADEON X1200 based graphic engine כונן קשיח: 250GB SATA 2 7200RPM כרטיס קול: ALC888 8 channel HD audio צורב: ASUS/LG/SONY +18 מארז: ATX-FRONT USB +AUDIO JACKS +400W המחשב מגיע עם רמקולים,מקלדת ועכבר המחשב השני: מעבד: AMD dual core +5200 לוח אם: ASUS M2V-MX זכרון: 1GB DDR2 667Mhz כונן קשיח: Hitachi 320GB 16MB SATA 2 כרטיס מסך: GeForce 8400GS 256MB DIRECTX 10 צורב: DVD NEC X18 DUAL CORE SATA מארז: ATX +500W מחירו של המחשב הראשון הוא 1899 ש"ח ומחירו של המחשב ה…

• 7 תגובות
    • 623 צפיות
  2. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד של DELL. אני מתלבט בין Dell Inspiron 3593 ל-Dell Inspiron 5584 הראשון הוא עם מעבד i5-1035G1 והשני Intel i7-8565U 1.8GHz ההבדל במחיר הוא 200 שח יותר למחשב I7 . שאר המפרט די דומה (HD , זכרון כרטיס מסך וכו') השאלה היא מה עדיף מעבד I5 חדש או I7 דור קודם ואיך זה יבוא לידי ביטוי בשימוש היומיומי? כמו כן לידע כללי אשמח לדעת מה ההבדל בין הדורות של המעבדים ואיך זה בא לידי ביטוי תודה רבה!

3. שלום, אשמח להמלצה על מחשב על פי השאלון המצ"ב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח עם חריגה של 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה, צפיה בסרטים וקצת משחקים קלים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6 . משקל לא קר…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by solzi7x,

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:משחקים וצפייה בסרטי HD, כמובן שזה לא אמור להוות בעיה או שיקול לפי דעתי 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.אין צורך בציוד היקפי כלל 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צאיך הכל 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?קשה לבטא במספרים, השקט חשוב, לא על מחיר הביצועים 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?לא מתוכנן אולי קטן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הר…

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המטרה העיקרית היא למשחקים חזרים עם רזולוציאה מקסימלית לדוגמת gta cod וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 7 תגובות
    • 650 צפיות
  6. Started by דני אופיר,

עכשיו אני רוצה לבנות את המחשב על ידי קניית כל החלקים מאתרים שונים כדי לבזבז פחות כסף. יש חסרונות לדבר כזה? כמו אחריות או משהו דומה?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by eyal00,

שלום, אני מעוניין במפרט לילד בן 8 עם מסך 19 LCD. תודה.

• 7 תגובות
    • 689 צפיות
  8. Started by Scofield24,

אהלן אנשים, אני חדש בפורום ורציתי את דעתכם לגבי המפרט הבא : http://www.tms.co.il/preview/spec/31yexwzc אני מחפש בעיקרון מחשב שיוכל לעמוד בהרבה מאוד לחץ(בניית אתרים,גראפיקה,מוזיקה,טאבים של כרום ופיירפוקס) כמו כן את רוב המשחקים אני משחק באקסבוקס, אבל יהיה נחמד שתהיה לי את האופציה לשחק גם במשחקי אסטרטגיה מדי פעם, אז כרטיס מסך מטורף זה לא השיקול העיקרי. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 810 צפיות
  9. רבותיי, שלום רב! בבעלותי מחשב של asus מסדרת eee pc מדגם 1015pn. למחשב מעבד כפול ליבה מסוג Intel Atom CPU N570 1.66GHz. בנוסף לכרטיס המסך הבסיסי Intel Graphics Media Accelerator 3150 ישנו גם כרטיס מתקדם יותר מסוג NVIDIA ION. חברה שלי סטודנטית, היא משתמשת בו כבר שנה. המחשב בגודל 10", קטן ונוח לשים בתיק ועל השולחן של הכיסא במכללה. עברה שנה והגיע הזמן שחברה שלי תקנה לה מחשב. ממה שזכור לי, כל העסק עלה לי בסביבות ה-1,600 שח קנייה + משלוח + חריטה של עברית. היום אני רואה שאפשר לקנות בארץ את המחשב ב 1500-2000 למרות שבכללי קשה למצוא לקנייה את הדגם הזה ספציפית. בכל מקרה שאלתי היא כזאת, 1)בכמה אוכל למכור לה את המחשב? (לשם השאלה עזבו שהיא חברה, בכמה אפשר למכור את המחשב בתור יד שנייה?)…

• 7 תגובות
    • 742 צפיות
  10. Started by Lampa,

ברצוני לרכוש מחשב חדש. היות ואני עובד עם יישומים גרפיים (פוטושופ, אקרובט, אין דזיין וכו') חשבתי לרכוש מחשב עם מעבד 4 ליבות. מתוך עיון במפרטים, התברר לי שמעבד 4 ליבות פועל ביעילות רק עם מערכת הפעלה 64 ביט. היות ואני משער שמרבית התוכניות שברשותי הן 32 ביט נראה לי שתהיה לי בעיה עם תאימות לתוכנת חלונות של 64 ביט. האם ההשערה שלי נכונה? אם התשובה דלעיל שלילית, האם יש יתרון למעבד 4 ליבות על מעבד 2 ליבות עם מותקנת מערכת הפעלה של 32 ביט?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by d54,

שלום לכולם! אני חדש פה ואני רואה איך שאתם עוזרים לכולם אז יש לי גם בקשה... אני רוצה לקנות מחשב חדש בימים הקרובים עכשיו אני לא ממש יודע מה נחשב טוב מה פחות-אח שלי היה אחראי על הקטע של קניית מחשבים אבל עכשיו הוא בחו"ל- בכל מקרה אני מאוד יודה לכם אםתתנו לי מפרט למחשב בסכומים של 3000-3500 ש"ח למטרה עיקרית של משחקים אחרי שהבנתי שהרבה מהחדשים לא יעבדו אצלי...ולמהירות מחשב טובה שלא יהיו יותר מידי עומסים וניגודים אני מאוד יודה לכם אם תסבירו לי חוץ מהמפרט למה להשים לב ואת מה בחיים לא לקנות! ומה בכלליות עדיף פנטיום או amd athlon בתודה מראש!

• 7 תגובות
    • 683 צפיות
  12. Started by ehorev,

• 7 תגובות
    • 690 צפיות
  13. Started by King_J,

מעבד I5 9400 F לוח אם gigbayte B360M זיכרון - HYPER FURY 2*8 GB DDR4 2933MHZ כרטיס מסך - RTX 2060 6 GB OC כוננים קשיחים - 1 טרה בייט של ווסטרן דיגיטיל 3 סטה + כונן של סנדיסק SSD 240 GB ספק כוח 550 של קרוסאייר מארז של אנטק GX202 איך המפרט לגיימינג ? יריץ משחקים כבדים גם ? אשמח לביקורות תודה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום לחברים, 1 רציתי לדעת האם חיבור באופן קבוע לחשמל יכול לפגוע בסוללה שמחוברת באופן למחשב הנייד. 2 כיצד ראוי לטפל באופן ראשוני בסוללה חדשה (פריקה וטעינה וכו) תודה לעונים!

• 7 תגובות
    • 3.7k צפיות
  15. היי...יש לי toshiba a200 10w ורציתי לדעת אם יש דרך יעילה יותר מדיסק און קיי להעברת נתונים לנייד מהמחשב הנייח כבל ,אינפרא, בלוטוט? נ.ב לפני שבוע שבועיים שאלתי פה על בעיה שהייתה לי עם המחשב שהוא נתקע וחשבתי שזה היה בגלל הsata שהוא לא מזהה ואחרי ש Nemesis הציע כמה עצות שלא עבדו והגיע למסקנה שמשהו בלוח לא תקין (כמה שזה נראה לא הגיוני אז ) קיצר Nemesis צדקת והבעיה הייתה על הלוח הציפ של הכרטיס רשת החוטי והטכנאי אמר שהוא ניטרל אותו ועדכן ב bios וברוך השם הכול עובד.... סתם מעדכן

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  16. Started by sugery,

דגם 5730Z הסוללה נגמרה פעם ראשונה תוך כדי שאני מתקין את ה-XP. ועכשיו אחרי הטענה וכיוונון ההגדות למינימום צריכה, הבטרייה ב100% והוא אומר כי יש לו עוד שעתיים ו40 דקות עד שתגמר . במפרט רשום שחיי סוללה בין שלוש לשלוש וחצי. האם למישהו יש את אותה בעיה ? או רעיון כלשהו?

• 7 תגובות
    • 720 צפיות
  17. שלום לכולם. ההורים שלי קונים לי מחשב אחד ועוד אחד בשביל המשרד של אבא שלי. התקציב למחשב שלי שיעודו הוא למשחקים זה 4500 ש"ח גג. :-\ התקציב למחשב של אבא שלי זה כ-2700 ש"ח, שהוא יהיה במשרד שלו - ז"א עריכה בפוטושופ, כתיבה באופיס, וכו' וכו'. אני מעוניין שבשני המחשבים יהיה מסך דק. מקווה שיש משהו במחירים האלו... תודה!

• 7 תגובות
    • 690 צפיות
  18. צהוריים טובים. אני מחפש בבקשה מפרט של מחשב שישמש לעבודה רגילה גלישה באינטרנט סרטים וקצת משחקים לא כבדים. שהמפרט יהיה עם ציוד הקיפי של מסך עכבר מקלדת. תקציב עד 3500 שקלים. תודה מראש לכל מי שינסה לעזור.

• 7 תגובות
    • 677 צפיות
  19. מה לשפר וכו???? בבקשה תגובות בונות ורציניות זה חשוב לי מאוד אני הולך עוד שבוע ליקנות את המחשב שתגידו לי רק להדגיש זיכרון לקחתי פעמים [4GB+4GB=8GB] ולתגובתו של יותם אז תשובה אני הולך להריץ ויסטה 64 ביט + משחקים כבדים אז אני בכוונת תחילה לקחתי 8 GB ואתה יודע מה גם לשימושים עתידים שיהיה : ] אשמח לתגובות עריכה:[מידע] : יש לי 1000 דולר 4200 ש"ח לקחתי מפרט יותר יקר כי אני משלם במזומן יורידו לי מחיר....... ממ מטרות מהמחשב הכול פשוט משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד)[הכול למי שלא הבין] אין צורך בציוד הקפי היופי לא חשוב לי העיקר מחשב טוב ללא מערכת הפעלה זה מה שאני הרכבתי רציתי לדעת איך זה ומה לשפר תודה מראש מעבד - Intel Core 2 Duo E84…

• 7 תגובות
    • 649 צפיות
  20. Started by natee,

אני מתלבט בין הדגמים האלו: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-thinkpad-yoga-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-1tb-hard-drive-black/4310900.p?id=bb4310900&skuId=4310900&ref=199&loc=PCH6mjPdCN0&acampID=1&siteID=PCH6mjPdCN0-uUqfX85r9do7PoJ7ypu.4g http://www.bestbuy.com/site/lenovo-thinkpad-yoga-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-1tb-16gb-hybrid-hard-drive-black/7067032.p?id=1219668752948&skuId=7067032 הם הדגמים היחידים שתומכים בעט. יש למישהו מושג אם יש להם בכלל אחריות בארץ?? או האם ניתן לקנות להם אחריות בארץ? ד"א, מה הסיבה שיש כזה הבדל במחיר ביניהם? הם ממש אותו דבר.. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by efee123,

שלום אני סטודנט ואני צריך מחשב נייד לצורכי כתיבת עבודות סרטים וגלישה באינטרנט. חשוב לי שיהיה לי מערכת win 7. המסך חייב להיות מט. זמן סוללה בסביבות ה-5 שעות. וכמובן נייד- כלומר 13.3 אינצ'- יותר קטן מזה זה קטן מאוד.. אין חשיבות לכרטיס מסך. לגבי זיכרון אני חושב ש-2G יספיקו לא? כמובן שעדיף יותר... לגבי המחיר אפשר לחרוג עד 3000 ש"ח אבל כמה שפחות. תודה!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by edow,

רציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ לי על מפרט מחשב מסוים. המחשב מיועד לשימוש רגיל - לא למשחקי מחשב, אלא ליישומים רגילים ולתכנות. חשוב לי שהתוכנות ירוצו במקביל מבלי להכביד על המחשב. גם אם מדובר על תוכנות כבדות שזקוקות למשאבים רבים.

• 7 תגובות
    • 583 צפיות
  23. Started by boaz_aha,

ראיתי את המפרטים במדור ההמומלצים (http://hwzone.co.il/specslist/view/113/) ראשית תודה על המדור המופלא מדובר על מחשב שיחובר למסך 42 full hd ולמגבר ורמקולים, כלומר מחשב סלוני לחלוטין שאלות: 1.מה ההבדל בין המארזים? האם אחד שקט מהשני? מאחר ושקט הוא פרמטר קריטי, אשמח לשמוע 2.בהצעה השניה אין גוף קירור למעבד, מדוע? האם המעבד כפול הליבה איננו זקוק לו? 3. בהצעה השניה יש דיסק קשיח אחד ולא 2, עדיף 2 כדי להמנע מקריסה כוללת? 4. איזה מערכת הפעלה אני צריך בכדי להשתמש במדיה סנטר? האם המדיה סנטר מגיע עם מערכת כלשהי או שנמכר בנפרד? 5. שלט רחוק, מקלדת יעודית, ציוד היקפי אחר? 5. לסיכום, האם משהו השתנה מאז שנכתבו המפרטים וכדאי לשפר? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  24. המפרט הנוכחי: מעבד: E7400 2.8 @ 3.5 לוח אם Gigabyte (שכחתי את הדגם. לא יודע כמה זה רלוונטי) זיכרון: 4GB DDR2 800MHz כרטיס מסך: 460GTX 768MB ספק: Enermax 500W אני צריך מעבד מרובע ליבות חזק יחסית למשחק MMORPG, אבל אני לא רוצה לקרוע את הכיס. חשבתי לשדרג למעבד מרובע ליבות בתושבת 775, אבל אינטל שכחו לעדכן את המחירים בשנתיים האחרונות. AMD נראים כאופציה מעניינת, אבל אני לא מכיר מספיק טוב את המעבדים. Core I5 מאוד יקרים. לא בתקציב, אבל אולי מומחי הפורום יצליחו להרכיב משהו טוב. אני מחפש מפרט שיחזיק את המשחקים החדשים בשנתיים הקרובות. תוכנות לא רלוונטיות. אני לא עוסק בקידוד/עריכה. אפשרות לשדרוג בעתיד לא כל כך רלוונטית. ממילא עוד שנתיים לא תהיה תאימות.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by ffooxx,

מטלבת בין שני כרטיסי מסך למחשב נייד של dell Inspiron N5010 הראשון עולה 3573 ש"ח עם כרטיס מסך של אינטל: INTEL GMA HD השני עולה 3790 עם הכרטיס מסך של אטי: ATI Mobility Radeon HD 5650 מה יותר מומלץ ויש לי אופציה גם להוסיף בתוספת תשלום של 260 ש"ח הארד דיסק משופר במקום 500GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM להשים 750GB 7200RPM תודה לעוזרים האם השינוים בין שני הגברים האלה שווה את התוספת כסף אני משתמש שמשחק מידי פעם במשחקים ו500GB מספיק לי בהחלט.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים